ale w raporcie jest kilka not o naruszeniu warunków umowy kredytowej, więc może inne banki też naciskają - i tam pójdą najpierw pieniądze str 34.35, 36 itd www.bankier.pl/static/att/emit...
|
|
pl.wikipedia.org/wiki/Witold_K...Witold Kazimierz Staniszkis (ur. 1942 w Warszawie) – informatyk, naukowiec, działacz społeczny. Ukończył Uniwersytet Gdański w roku 1966, tytuł doktora uzyskał w roku 1976. Od początku kariery zawodowej związany z dziedziną projektowania i produkcji oprogramowania. Prowadził prace badawcze oraz kierował wieloma realizacjami dużych systemów informatycznych w dziedzinie baz danych w Polsce, USA oraz Europie Zachodniej, między innymi: SYKON RODAN Distributed Query System DataBase Predictor and Analyzer Od 1993 roku, w ramach firmy Rodan Systems, której jest prezesem zarządu, założycielem i współudziałowcem, kieruje rozwojem linii produktów oprogramowania OfficeObjects. Syn przedwojennego polityka, ekonomisty Witolda Staniszkisa, brat socjolog Jadwigi Staniszkis.
|
www.bankier.pl/wiadomosc/MARKA...Ciekawe ile odpisów powinni jeszcze zrobić.... i czy w ogóle prognoza PLN 22m przychodów jest realna Mam wrażanie, że chociaż na plus zmienia się polityja informacyjna
|
u mnie w bos jest wszystko:)
|
Dzwoniłem przed chwilą do księgowości - odesłali mnie do biuro zarządu, biuro zarządu odesłało mnie do działu relacji inwestorskich - tam nikt nie odbierał.
Zadzwoniłem ponownie do biura zarządu, Pani mi powiedziała że dział relacji z inwestorami może nie odbierać telefonu bo podobno intensywnie pracuje nad komunikatem giełdowym
zadałem pytanie czy są środki na spłatę obligacji, Pani powiedziała mi,że z tego co wie to są, ale prosze czekać na komunikat giełdowy - ma się ukazać dziś
zobaczymy.... z ich wariarygodnością różnie bywa...
|
www.gpwcatalyst.pl/pub/files/d...3. Wielkość emisji złożonych i opłaconych zostało 21 ofert nabycia obligacji serii F transzy I - kwota PLN 20.8m a może to brali sami instytucjonalni i sie dogadali a propo rolowania? i dlatego nie ma odsetek, czy raczej to nie wchodzi w rachube?
|
może spłacili temu kto to na nich wymusił, np. warunkował rolkę pozostałych papierów (prezes mówił że do wtorku mają się dogadywać), ale to tylko spekulacje...
PLN 4mm (pytanie czy było dyskonto) to może nie osoba indywidualna, a np. idea
|
Info odnośnie innych serii jest w pozostałych dokumentach ofertowcyh.
W przypadku umów kredytowych nie wiem czy można to łatwo spradwdzić
ciekawe czy chociaż marcowe spłacą, i czy marino zejdzie..
|
Fragment dokumentu ofertowego serii marcowej:
W przypadku wystąpienia którejkolwiek z następujących okoliczności w okresie od Dnia Przydziału do Dnia Wykupu Obligacji Emitent zobowiązany jest, na żądanie Obligatariusza, na warunkach opisanych poniżej, dokonać przymusowego przedterminowego wykupu posiadanych przez danego Obligatariusza Obligacji: a) osiągnięcie lub przekroczenie wartości 70,00% (słownie: siedemdziesiąt procent) przez Wskaźnik Ogólnego Zadłużenia obliczany na podstawie śródrocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta lub skonsolidowanego rocznego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta, b) osiągnięcie wartości mniejszej niż 1,00 przez Wskaźnik Płynności obliczany na podstawie śródrocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta lub skonsolidowanego rocznego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta, c) podjęcie uchwały WZA Emitenta w sprawie wypłaty dywidendy, d) nabycie przez Emitenta lub spółkę wchodzącą w skład Grupy Kapitałowej Emitenta nieruchomości od: i. Członka Zarządu Emitenta lub od Członka Zarządu Jednostki Powiązanej z Emitentem lub od Bliskich Członków Rodziny tych osób, ii. podmiotu, w stosunku do którego Członek Zarządu Emitenta lub Członek Zarządu Jednostki Powiązanej z Emitentem lub Bliski Członek Rodziny Członka Zarządu Emitenta lub Członka Zarządu Jednostki Powiązanej z Emitentem, sprawuje Kontrolę lub wywiera Znaczący Wpływ, e) braku realizacji przez Zarząd Emitenta obowiązku, o którym mowa w pkt 17.6 a) i b) oraz jednocześnie
16.4 Zawiadomienie O Wymagalności będzie skuteczne, jeżeli zostanie dostarczone Emitentowi: a) w odniesieniu do okoliczności, o których mowa w pkt 16.3 a) i b), każdorazowo, do 5 dnia roboczego po dniu publikacji odpowiednio śródrocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta lub skonsolidowanego rocznego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta, b) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 c), każdorazowo, do 5 dnia roboczego po dniu publikacji treści uchwał podjętych przez WZA Emitenta w sprawie wypłaty dywidendy, c) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 d), każdorazowo, do 5 dnia roboczego po dniu publikacji Raportu Bieżącego na podstawie którego można stwierdzić, iż okoliczność, o której mowa w pkt 16.3 d) miała miejsce, d) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 e) każdorazowo, do 5 dnia roboczego po dniu publikacji treści uchwał podjętych przez WZA Emitenta w sprawie nowej emisji akcji, podziału lub połączenia akcji, e) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 f), każdorazowo, do 5 dnia roboczego po dniu publikacji treści uchwał podjętych przez WZA Emitenta w sprawie istotnej zmiany profilu działalności. 16.5 Dzień Spłaty przypadnie: a) w odniesieniu do okoliczności, o których mowa w pkt 16.3 a) i b), w 25 dniu roboczym po dniu publikacji odpowiednio śródrocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta lub skonsolidowanego rocznego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta, b) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 c), w 25 dniu roboczym po dniu publikacji treści uchwał podjętych przez WZA Emitenta w sprawie wypłaty dywidendy, c) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 d), w 25 dniu roboczym po dniu publikacji Raportu Bieżącego na podstawie którego można stwierdzić, iż okoliczność, o której mowa w pkt 16.1 d) miała miejsce, d) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 e), w 25 dniu roboczym po dniu publikacji treści uchwał podjętych przez WZA Emitenta w sprawie nowej emisji akcji, podziału lub połączenia akcji, e) w odniesieniu do okoliczności, o której mowa w pkt 16.3 f), w 25 dniu roboczym po d
|
Na Oshee i Rubiconie też różnie bywało... zgadzam się jednak, że sytucja nie jest różowa
Na pewno spółka mocno zawiodła zaufanie, a nawet je straciła
14 mln to dużo, ale może zaczną mniej pożyczać w II polowie roku, sprzedadzą portfele należności, zrobią emisje na kilka mln i jakoś zbiorą całość. Może powinni skupowac obligi z rynku?
bardziej mnie martwią potencjalne zmiany legislacyjne....
podobno provident ma wejść na gpw, czyżby właściciel chciał się częściowo scashować, czy biznes juz nie będzie tak szybko rósł?
|
Realizacja świadczeń należnych Obligatariuszowi od Emitenta z tytułu posiadanych Obligacji odbywać się będzie zgodnie z obowiązującymi regulacjami KDPW oraz podlegać będzie wszelkim obowiązującym przepisom podatkowym i innym właściwym przepisom prawa polskiego. Jeżeli dzień realizacji danego świadczenia przypadnie na dzień nie będący dniem roboczym, realizacja tego świadczenia nastąpi w pierwszym przypadającym po nim dniu roboczym, bez prawa żądania odsetek za opóźnienie lub jakichkolwiek innych dodatkowych płatności. gpwcatalyst.pl/pub/files/dokum...
|