PARTNER SERWISU
jeraxyel
kolaborant

kolaborant

Ostatnie 10 wpisów
złodziejom z zarządu milmexu mówię zdecydowanie: nie wierzę już w ani jedno wasze słowo.

kolejne terminy wykupu są po prostu wyssane z palce. wg mnie 20 listopada zostanie wydany kolejny komunikat, że wykup odbędzie się w terminie np do 31 grudnia. jak widać spółka po prostu straciła płynność i nikt nie chce jej dać nowych środków (stąd rozpaczliwa próba rolowania).

peterpz, chętnie dołączę do pozwu. będę dostępny w końcówce października i wtedy też zacznę działać.

mzarod, dobrze, że spółka zatrudniła kogoś normalnego na miejsce znanej tutaj manipulantki. niestety praca dla notorycznych kłamców i oszustów chwały Panu nie przyniesie. musi Pan przecież znać treść poprzednich komunikatów ("nieprzekraczalny termin") czy też działań zarządu (inwestycje zamiast oddania pożyczonych pieniędzy).

ktoś kupował po 1000 sztuk, trafiając na czekające zlecenia też po 1000 szt, ale było "przesunięcie". stąd powtarzający się schemat realizacji zleceń.
a kto sprzedawał czy kupował to już nie wiem:)

Proszę sobie darować dalsze manipulacje słówkami, gdyż nie sądzę aby ktoś był zainteresowany Pani fochami i osobistymi problemami. I proponuję zastanowić się nad "przysługą" jaką wyświadczyła Pani spółce.
Większość inwestorów jest raczej zainteresowana odzyskaniem ZAWŁASZCZONYCH przez Milmex pieniędzy i jeżeli posiada Pani jakieś bliższe informacje mogące nam pomóc, chętnie przeczytamy.

ale cyrk. i śmieszno i straszno. ale jaki zarząd taki PR.

Może trzeba będzie sięgnąć też po inne metody. na razie poczekam na "nieprzekraczalny termin" i zobaczę co warte jest słowo prezesa.
wyliczankę manipulantki, o przepraszam analityka finansowego, pozostawiam bez komentarza. każdy może sobie sam wyrobić opinię przeglądając ten wątek.

może i byłoby to śmieszne gdyby nie fakt zawłaszczenia (oby tymczasowego) naszych pieniędzy przez spółkę. wypowiedzi MKOlesinska vel StiLLeTTo odbieram jako nieudolną próbę manipulacji, a moje zaufanie do spółki spadło do zera.

oprocentowanie obligacji to jest jedno, a odsetki ustawowe to drugie.
kupon obligacyjny ustalany jest w wyniku "gry rynkowej" pomiędzy emitentem a inwestorami, odsetki ustawowe od przeterminowanych płatności ustalane są przez decydentów (pl.wikipedia.org/wiki/Odsetki_...).
po prostu za to, że nie zapłacili w terminie zapłacą (jeśli zapłacą) dodatkowe odsetki (te 13%).

... i rynek zaczyna wyceniać "wiarygodność" spółki. mlx0414 praktycznie bez kupna, mlx0714 kupno poniżej widełek.

middek, czytasz mi w myślach, sam miałem coś podobnego napisać. zarówno o StiLLeTTo jak i o spółce.
jeszcze wierzę w spłatę tych obligacji, ale w spółce widać brak właściwego zarządzania płynnością (jest chyba życzeniowe). obyśmy nie otrzymali w okolicach 15 października kolejnych informacji, że spłata tuż, tuż, już za tydzień, już za miesiąc.

StiLLeTTo, odnośnie kontaktów ze spółką, to mam całkowicie odmienne doświadczenia. zadzwoniłem do spółki zaraz po ukazaniu się pierwszego komunikatu i nikt nie miał tam pojęcia o co mi chodzi. przełączanie od osoby do osoby, spychologia pełną gębą. nie wiem jak wyglądają ich relacje z klientami biznesowymi, te z inwestorami to porażka.

uff, też już mam. opinii o spółce nie zmieniam.

u mnie odsetek nadal nie ma, pomimo deklaracji firmy o ich wypłacie w dniu wczorajszym. dla mnie firma jest całkowicie niepoważna, traktująca inwestorów jedynie jako frajerów, od których można dostać tanią kasę. jedyne pocieszenie, że już nie mam tych obligacji i nigdy nie będę miał.
poza tym nie wierzę w przypadki trwające dłużej niż jeden dzień, a dziś jest już trzeci dzień po terminie.

spółka nie wypłaciła odsetek za ostatni okres (wczoraj był termin). albo zapomnieli, że mają obligacje albo jakieś kłopoty:(.

od strony finansowej patrząc, to wykupili tylko od tzw drobnych. finansowi zostali zrolowani na 2 miesiące (emisja 29mln w nominale na 2 miesiące). czyli za chwilę powtórka z rozrywki: wykupią majowe obligi czy też nie?

mam całość: nominał+odsetki(razem z premią)-podatek(niestety)

chwila cierpliwości i też będziesz miał. to tylko różnice w czasie księgowania w domach maklerskich.

Wykupili. mam już środki na rachunku. Amerbrokers

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 września 2014 10:14:16
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,272 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat