PARTNER SERWISU
tmgfsrvw
untochables

untochables

Ostatnie 10 wpisów
Rada Dyrektorów Orphée SA z siedzibą w Genewie, Szwajcaria (Spółka), informuje, iż w dniu 25 listopada 2013 r., Spółka złożyła do Komisji Nadzoru Finansowego wniosek o zatwierdzenie prospektu emisyjnego w związku z ubieganiem się o dopuszczenie akcji Spółki w liczbie 24. 608 500 (dwadzieścia cztery miliony sześćset osiem tysięcy pięćset) do obrotu na rynku regulowanym. Podstawa prawna : § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, istotne zdarzenie.

podaję za:

www.bankier.pl/wiadomosc/ORP-Z...

Czy ktoś się orientuje ile czasu potrzeba od takiego wniosku do momentu kiedy spółka będzie pierwszy raz notowana na głównym ?

chyba tak się robi - kupuje się zadłużoną spółkę z potencjałem, mają już doświadczenie po Cormay i Orphee jak restrukturyzować spółkę - 11 mln długu trochę dużo jak na 2 mln zysków ale może połaczenie w jedna grupę da szybszy przyrost zysków - jak podadzą nazwę firmy, którą przejeli będzie można coś więcej powiedzieć - moim zdaniem info bardziej pozytywne - wygląda na to, że wiedzą co robią, nie bez powodu wchodzą fundy czy indywidualni inwestorzy

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Cytat:
Spółka zawarła Porozumienie, parafując jednocześnie ostateczną Umowę Zakupu Akcji (dalej: \"Umowa Zakupu\") oraz Umowę Akcjonariuszy.

Przedmiotem Umowy Zakupu jest nabycie 50 proc. akcji, uprawniających do 50 proc. głosów, spółki z siedzibą w kraju Europy Zachodniej. Przedmiotem działalności podmiotu, którego akcje Spółka nabywa, jest produkcja aparatury i testów do immunologii i mikrobiologii. Obszary te odpowiadają za ponad 30 proc. światowego rynku diagnostyki medycznej. Obecnie Spółka nie jest obecna w tych obszarach rynku.

Podmiot, którego akcje Spółka nabywa, posiada zarówno własne zakłady produkcyjne, jak również najwyższej klasy portfolio produktów komplementarnych do oferty Spółki, a także doświadczony zespół ds. badań i rozwoju. Podmiot ten wygenerował w 2011 r. ponad 2 mln EUR zysku netto i ponad 5 mln EUR wyniku EBITDA, osiągając ponad 22 mln EUR przychodów ze sprzedaży, dług netto wyniósł około 11 mln EUR.
Wartość Umowy Zakupu wynosi 15 mln EUR.

Kod:
/mod: Proszę podawać cytaty i linki a nie wklejać teksty./

podaję z Pulsem Biznesu i myślę, że czas rozpocząć wątek - bo na tej spółce będzie się działo i będzie ciekawie

W najbliższy poniedziałek, 3 grudnia na rynku NewConnect zadebiutują akcje spółki Orphee.

Spółka pozyskała z oferty prywatnej około 59 mln zł brutto, które to środki chce przeznaczyć m.in. na przejęcie spółki z Europy Zachodniej.

Orphee specjalizuje się w produkcji i dystrybucji wysokiej klasy analizatorów i odczynników diagnostycznych. Posiada zakłady produkcyjne w Polsce, Irlandii i Szwajcarii.

Jej największym akcjonariuszem jest PZ Cormay, który po ofercie prywatnej zachowa 67% akcji Orphee.

O ilę się nie mylę będzie to największa spółka na NC.

nie o zmniejszeniu posiadanych akcji tylko o zwiększeniu ilości posiadanych akcji o jakieś 13 mln a w związku z tym że zarejestrowano nową emisję zmniejszyła mu się ilość głosów

teoretycznie jeśli kupisz do 4 lutego 1 PP po 0,01 PLN a na koncie będziesz miał wolne środki w ilości 0,40 PLN to nabędziesz jedną akcyjkę po 0,41 PLN ;) więc jak widzisz to dopiero będzie biznes w stosunku do dzisiejszego kursu - jeśli pp leci, to leci walor a swoją drogą tak rynek musi ukarać drukarkę gastela szkoda że przy okazji wielu młodych gniewnych dostaje drogą lekcje inwestowania - jakiś czas temu chyba napisałem tu o kursie 0,60 pln ale kto wie może będzie promocja po 0,41

4 luty

Bank Śląski i pierwsze notowanie chyba po 670 pln ;) moje akcje przypisano do konta na poziomie chyba 370 - sprzedałem ale mój kumpel miał szczescie i miał akcje na koncie przy kursie 550 coś koło tego ;) - potem był Polifarb Wrocław, BIG, Elektrim - OS,OK , ;) analiza wydruków wyborczej i komentarze na AE ;) wśród tych studenciaków którzy byli w temacie ;) pierwsze nowe hondy tych co siedzieli na Universalu ;) mały rynek w Krakowie codziennie - tam był Krakowski Dom Maklerski ;) no i pierwsza wpada - cały wieczór w kolejce by wszystko opylić - nie było jeszcze wtedy GSM - więc znajomi mnie szukali całą nocą a ja na mrozie stałem by dać swoje zlecenei sprzedaży - oczywiście następnego dnia same OSy ;))) - grube doświadczenie ;)

jest taka teoria, która mówi że gwiazda poprzedniej hossy nie będzię gwiazdą po spadkach i chyba to się sprawdza - to popierwsze, faktycznie Żurawie po połaczeniu z Gastelem tak jak by miałe kule u nogi i pomimo tego, że kurs na początku entuzjastycznie szedł do góry osiadał na poziomie 1,50 i się kisi choć wczesniej dłuższy czas kisił się na 2,00, brak dobrych wyników nie pomaga, i do tego dodruk papierów - siedziałęm na tej spółce w końcu się poddałem - wyszedłem ze stratą i wsiadłęm na prąd ;) do notesika pod tytułem "nie kupować" po biotonie dopisałem gastelżurawie

bioton to taka spółka jak mały fiat każdy kto na nim jeździł potrafi kierować wozem a to że i 126p i bioton to kaszlaki to już inna sprawa - ja w swoim notesiku juz dawno zapisałem " nie baw się z biotonem - rysiek jest grubszy niż ty" dzięki temu dzisiaj przytuliłem grosika na innej spółce a tu sobie obserwuje w ramach suchej zaprawy ;)

na stadiony zbrojenie dostarcza Konsorcjum Stali - mam nadzieje że nie na podobnych umowach Żurawie wstawiły sprzęt bo - cena pręta dziś to około 1500 a cena zbrojenia od konsorcjum 1380 każdy wie że matematyka się nie składa stąd te 6 baniek w plecy

41,98 +8,34 % Hardex zechciał powrócić - czekamy na dalszy rozwój sytuacji ;)

hmmm - w sumie zastanawiałem się chwile czy coś pisac w temacie ale - jeśli wiecie to Cognor to zbieranina kilku firm jest wśród nich centrostal gdański i jest fragment stalexportu katowickiego - różni ludzie różna mentalność inne podejście do biznesu - pomijam jakieś oddziały w opolu czy wrocławiu - heheh może nawet ich tam nie ma ;) - chodzi o to że powstała zbieranina statystyczna i co z tego że gdańsk ma forse bo ją generuje podczas gdy reszta ciągnie go na dół - do tego doły Szutkowskiego ile ? 100 000 000 pln ? hmmm lubie ludzi z Cognora mam na codzień z nimi kontakt - ale na dzień dzisiejszy nie załadowałbym ani złotówki - taka branżą - żelazna

www.pb.pl/a/2009/07/09/Bedzie_...

to dziś chyba ostro w góre

tak sobie patrze - nie analizuje ani spekulacyjnie ani fundamentalnie anie przyszłościowo ani to że Rysiek i Zygmunt są w papierach - myśle sobie że tak jak nie kupie pronoxa, dudy, fona, skyeurope i paru innych tak nie wsiąde już na wydmuche przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne)

cognor ma zabrane ubezpieczenie transakcji handlowych przez firmy ubezpieczeniowe w związku z tym ma bardzo zblokowaną działalność co może bardzo poważnei wpłynać na dalsze jego wyniki

miałem kiedyś bardzo bogatego znajomego umił trzymać dystans i nie podniecac się kwotami

tym bardziej ilością zwalnianych osób

to mechaniczne plus albo minus

teraz jeśli opylamy moskwe - większosci polskich firm tam biznes nie poszedł - np. atlasowi
ale podpaski bella idą całkiem nieźle

i teraz te zwolniena dla akjonariuszy powinny oznaczać postęp ? wreszczie Bioton - może nie będzie miał strat bo ma je cały czas tylko faktycznie zredukuje obciążnia zupełnie niepotrzebnie i zaczni przynosić plusikiiiiii ;) tak wiem policzyłem sobie i taka redukcja personelu nadal nie da plusika ale jak ktoś za komuny kombinował z trabantami a drugi lubi grać w tenisa to te 0,22 ;) to ... nie jestem wyrocznią ale ...

tak sobie Tereske obserwuje ;) i zastanawiam się kiedy zrobią z niej "grzanke" cicho spokojnie są dni kiedy prawie ruch na niej zamiera - jak by nikt nie widział spółki o bardzo dobrych wynikach ;) i bardzo dobrym pomysłem, może kapitalizacja .. ale nie takie rzeczy się widziało

wśród akacjonariuszy mamy dwóch dużych specjalistów od robienie banknotów tak sobie obserwowałem skok z 0,20 na 0,30 teraz wymiana kwitów przed skokiem wygląda podobnie pytanie do kiedy ;) oj ten Biotek ;) ;)

biznes.interia.pl/gieldy/news/...

Bioton zawarł z Polpharmą umowę o współpracy na rzecz rozwoju nowych produktów biotechnologicznych nie będących obecnie w portfelu produktowym żadnej ze spółek - poinformował Bioton w komunikacie. Spółka z grupy Polpharmy ma objąć też akcje Biotonu za 15 mln zł.

- Na podstawie umowy i Bioton, i Polpharma zamierzają rozwijać współpracę w zakresie w.w. projektów poprzez wzajemne udostępnienie know-how dotyczącego tych produktów w ramach specjalnie powołanej do tego spółki celowej - podała spółka.

- Dystrybucja opracowanych w wyniku współpracy Bioton i Polpharmy produktów będzie oparta o istniejące relacje handlowe z partnerami spółek lub w oparciu o własne struktury sprzedażowe - podano.

Bioton podpisał też z Medana Pharma, podmiotem z grupy kapitałowej Polpharma, umowę określającą warunki inwestycji przez Medana 15 mln zł w zamian za 75 mln nowych akcji Bioton.

Medana zobowiązała się do objęcia akcji Bioton, zawarcia umowy subskrypcyjnej oraz opłacenia tych akcji wkładem pieniężnym w wysokości 15 mln zł.

- Bioton podpisał umowę z Medana Pharma, podmiotem z grupy kapitałowej Polpharma, określającą warunki inwestycji przez Medana kwoty 15.000.000 (piętnastu milionów) złotych w zamian za 75.000.000 nowych akcji Bioton - podano.

- Umowa III została zawarta w związku z planowanym zwykłym podwyższeniem kapitału zakładowego Bioton na podstawie uchwał podjętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Bioton w dniu 06.04.2009 r., przekazanych do publicznej wiadomości raportem bieżącym nr 18/2009 z dnia 06.04.2009 r - czytamy.

Bioton podał również, że jego spółka z grupy, BioPartners GmbH, podpisała z Genefar BV, spółką z grupy Polpharma umowę licencyjną i dystrybucyjną, na podstawie której Biopartners udzielił Genefar wyłącznego prawa na sprzedaż i dystrybucję w krajach Unii Europejskiej, Europy Środkowo-Wschodniej, Turcji, Rosji i pozostałych krajach Wspólnoty Niepodległych Państw oraz Japonii, produktu o nazwie handlowej "Ravanex" wytwarzanego z substancji o międzynarodowej nazwie "ribavirin", stosowanego w leczeniu wielu rodzajów chorób wirusowych, w tym w leczeniu wirusowego zapalenia wątroby typu C.

- Umowa ulega rozwiązaniu, jeżeli BioPartners nie dokona rejestracji Produktu w Europejskiej Agencji ds. Leków do końca 2010 roku - podał Bioton. W kwietniu akcjonariusze Biotonu zdecydowali o emisji do 300 mln akcji serii M i warunkowej emisji 483.206.610 akcji serii N dla wybranych inwestorów.

Jak informował wcześniej zarząd, w wyniku emisji akcji serii M firma planuje pozyskać środki na finansowanie strategii dalszego rozwoju w obszarze sprzedaży i dystrybucji insuliny i innych strategicznych produktów na nowych rynkach, w tym w Chinach, Indiach, Rosji, na Ukrainie i w krajach UE.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 26 listopada 2013 15:03:21
Liczba wpisów: 29
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,399 sek.

nwsaiwkm
ljkkemsj
fspkazwi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xsxwngcr
ldmzunyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat