0 Dołączył: 2009-02-25 Wpisów: 105
Wysłane:
3 lipca 2009 21:28:36
przy kursie: 29,00 zł
Bioton sprzedaje. Prezes: Zgłaszają się do mnie zagraniczne fundusze gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...Dobrze ze nie chca redukowac zadluzenia kolejna emisja akcji...
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 24
Wysłane:
4 lipca 2009 22:04:40
www.pb.pl/2/a/2009/07/04/Bioto...Jednak kolejna emisja  Ciekawe czy spekulacyjnie skoczy w gore w najblizszym czasie..
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
5 lipca 2009 11:15:43
Ostatnio gdy zaplanowali emisję po 022 bodajże, kurs zaczął swobodnie opadać do tej kwoty z 034. You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-25 Wpisów: 105
Wysłane:
5 lipca 2009 22:11:41
TheBlackHorse napisał(a):Ostatnio gdy zaplanowali emisję po 022 bodajże, kurs zaczął swobodnie opadać do tej kwoty z 034.  hmmm ale z tego infa nie wynika ze bedzie emisja... raczej ze sprzedaja istniejace akcje jako udzialy w bioton
|
|
0 Dołączył: 2009-03-25 Wpisów: 29
Wysłane:
5 lipca 2009 23:09:00
tak sobie patrze - nie analizuje ani spekulacyjnie ani fundamentalnie anie przyszłościowo ani to że Rysiek i Zygmunt są w papierach - myśle sobie że tak jak nie kupie pronoxa, dudy, fona, skyeurope i paru innych tak nie wsiąde już na wydmuche przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne)
|
|
0 Dołączył: 2008-08-17 Wpisów: 72
Wysłane:
6 lipca 2009 14:17:30
przy kursie: 30,00 zł
untochables napisał(a):tak sobie patrze - (...) przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne) Wszystko się zgadza i jest normalne! 1. Palanty zawsze są. 2. Każdy by drukował, gdyby miał palantów. 3. Może nie doceniasz swojej żony?
Edytowany: 6 lipca 2009 14:19
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 24
Wysłane:
6 lipca 2009 15:58:13
Crazy napisał(a): hmmm ale z tego infa nie wynika ze bedzie emisja... raczej ze sprzedaja istniejace akcje jako udzialy w bioton Cytat:W zamian za udzielone finansowanie, Bioton wyemituje odpowiednią ilość akcji. Cena emisyjna za jedną akcję wyniesie 90 procent średniej ceny na zamknięciu w okresie 21 kolejnych dni notowań przed terminem objęcia akcji.  z tego nie wynika emisja?
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
6 lipca 2009 16:33:01
Tak z tego wynika
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
6 lipca 2009 16:59:14
untochables napisał(a):tak sobie patrze - nie analizuje ani spekulacyjnie ani fundamentalnie anie przyszłościowo ani to że Rysiek i Zygmunt są w papierach - myśle sobie że tak jak nie kupie pronoxa, dudy, fona, skyeurope i paru innych tak nie wsiąde już na wydmuche przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne) Jak najbardziej.. Szukasz sensu na giełdzie? Zły adres.. to jest własnie paradoks inwestowania, nieracjonalne zachowania dają korzyści a racjonalne przynoszą straty.. ;-) Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
|
|
Wysłane:
6 lipca 2009 17:04:34
Myślę, że trzeba jednak starać się być racjonalnym w swej nieracjonalności.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-08-17 Wpisów: 72
Wysłane:
6 lipca 2009 18:40:48
A to czytaliście?!? portalwiedzy.onet.pl/4868,1112...Może tu jest uzasadnienie dla irracjonalności zachowania kursu biotonu? Bioton wszak analogów nie robi tylko insulinę ludzką rekombinowaną.
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
6 lipca 2009 19:24:23
wazar napisał(a):A to czytaliście?!? portalwiedzy.onet.pl/4868,1112...Może tu jest uzasadnienie dla irracjonalności zachowania kursu biotonu? Bioton wszak analogów nie robi tylko insulinę ludzką rekombinowaną. Sądzisz, że Bioton jest modyfikowany genetycznie..? hmm.. Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
|
|
0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 17
Wysłane:
6 lipca 2009 22:04:33
trochę dla rozluźnienia dyskusjiależ się cieszę, że wskoczyłem w ten produkt jakiś czas temu;)
|
|
0 Dołączył: 2009-03-25 Wpisów: 29
Wysłane:
9 lipca 2009 08:24:47
przy kursie: 31,00 zł
|
|
0 Dołączył: 2009-02-03 Wpisów: 96
Wysłane:
9 lipca 2009 09:42:23
przy kursie: 33,00 zł
No cos zaczyna sie dziec na + wkoncu ten miliony wpompowane w spolke przynosza efekty - jesli dobrze rozegraja ten nowe kontrakty to czeka nas mila niespodzianka przez najblizsze 6-12 miesiecy. pozdro
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
11 lipca 2009 02:04:14
doncarlos napisał(a):untochables napisał(a):tak sobie patrze - nie analizuje ani spekulacyjnie ani fundamentalnie anie przyszłościowo ani to że Rysiek i Zygmunt są w papierach - myśle sobie że tak jak nie kupie pronoxa, dudy, fona, skyeurope i paru innych tak nie wsiąde już na wydmuche przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne) Jak najbardziej.. Szukasz sensu na giełdzie? Zły adres.. to jest własnie paradoks inwestowania, nieracjonalne zachowania dają korzyści a racjonalne przynoszą straty.. ;-) Śmiem twierdzić, że w długim terminie pieniądze robi się właśnie racjonalnym inwestowaniem. Twoja wypowiedź idealnie pasuje do inwestora jedno-sezonowego lub bardziej hazardzisty czy też spekulanta niż inwestora, które to określenie odnosi się do racjonalnego zachowania mającego na celu zarabianie pieniędzy poprzez dobrą inwestycję. Otwierasz sklep i zwijasz za miesiąc, dwa? montownię lub hurtownię też tak poprowadzisz? To nie jest inwestowanie. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
|
|
0 Dołączył: 2008-12-12 Wpisów: 936
Wysłane:
11 lipca 2009 02:19:12
lukch napisał(a):doncarlos napisał(a):untochables napisał(a):tak sobie patrze - nie analizuje ani spekulacyjnie ani fundamentalnie anie przyszłościowo ani to że Rysiek i Zygmunt są w papierach - myśle sobie że tak jak nie kupie pronoxa, dudy, fona, skyeurope i paru innych tak nie wsiąde już na wydmuche przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne) Jak najbardziej.. Szukasz sensu na giełdzie? Zły adres.. to jest własnie paradoks inwestowania, nieracjonalne zachowania dają korzyści a racjonalne przynoszą straty.. ;-) Śmiem twierdzić, że w długim terminie pieniądze robi się właśnie racjonalnym inwestowaniem. Twoja wypowiedź idealnie pasuje do inwestora jedno-sezonowego lub bardziej hazardzisty czy też spekulanta niż inwestora, które to określenie odnosi się do racjonalnego zachowania mającego na celu zarabianie pieniędzy poprzez dobrą inwestycję. Otwierasz sklep i zwijasz za miesiąc, dwa? montownię lub hurtownię też tak poprowadzisz? To nie jest inwestowanie. Kolejny post lukch'a który polega na zbesztaniu osoby piszącej a nie na komentarzuy do spółki  nie dam Ci pisać na tym forum takich pierdół i każdą Twoją wypowiedź która nie będzie dotyczyła spółki będę krytykował! Nie wiesz o czym piszesz. Znasz pojęcie spekulacja ?? Ja śmiem wątpić. Jeżeli wydaje Ci się że wiesz że na czym zarobisz to masz rację wydaje Ci się!!! Każdy inwestor jest spekulantem bo nigdy nie wie na 100% czy zarobi, a wyjątek są inwestorzy arbitrażowi którzy inwestując np na podstawie modelu CAPM dokonują transakcji arbitrażowej... Każdy ma prawo wypowiedzieć się i przeanalizować spółkę pod takim kątem jakim mu się żywnie podoba i nic Ci do tego!
|
|
Wysłane:
11 lipca 2009 11:07:52
morfeusz napisał(a):lukch napisał(a):doncarlos napisał(a):untochables napisał(a):tak sobie patrze - nie analizuje ani spekulacyjnie ani fundamentalnie anie przyszłościowo ani to że Rysiek i Zygmunt są w papierach - myśle sobie że tak jak nie kupie pronoxa, dudy, fona, skyeurope i paru innych tak nie wsiąde już na wydmuche przecież to jest nie normalne że ta spółka funkcjonuje - to tak jak by moja żona wciąż kupowała nowe kiecki z moje pensji a ja pod to drukował bym obligacje i nic by z tego nie wynikało ale jakieś palanty wciąż nabywały odemnei papiery ( p.s. nie mam ani 1 szt. po 0,22 lub 0,3 akcji - może wzrośnie do 0,45 ale czy to jest normalne) Jak najbardziej.. Szukasz sensu na giełdzie? Zły adres.. to jest własnie paradoks inwestowania, nieracjonalne zachowania dają korzyści a racjonalne przynoszą straty.. ;-) Śmiem twierdzić, że w długim terminie pieniądze robi się właśnie racjonalnym inwestowaniem. Twoja wypowiedź idealnie pasuje do inwestora jedno-sezonowego lub bardziej hazardzisty czy też spekulanta niż inwestora, które to określenie odnosi się do racjonalnego zachowania mającego na celu zarabianie pieniędzy poprzez dobrą inwestycję. Otwierasz sklep i zwijasz za miesiąc, dwa? montownię lub hurtownię też tak poprowadzisz? To nie jest inwestowanie. Kolejny post lukch'a który polega na zbesztaniu osoby piszącej a nie na komentarzuy do spółki  nie dam Ci pisać na tym forum takich pierdół i każdą Twoją wypowiedź która nie będzie dotyczyła spółki będę krytykował! Nie wiesz o czym piszesz. Znasz pojęcie spekulacja ?? Ja śmiem wątpić. Jeżeli wydaje Ci się że wiesz że na czym zarobisz to masz rację wydaje Ci się!!! Każdy inwestor jest spekulantem bo nigdy nie wie na 100% czy zarobi, a wyjątek są inwestorzy arbitrażowi którzy inwestując np na podstawie modelu CAPM dokonują transakcji arbitrażowej... Każdy ma prawo wypowiedzieć się i przeanalizować spółkę pod takim kątem jakim mu się żywnie podoba i nic Ci do tego! lukch tu nikogo nie beształ przecież. Wyraził swoją opinię, użył jakiegoś porównania, z kimś się nie zgodził. Ma pisać tylko wtedy, kiedy będzie się ze wszystkimi zgadzał?
|
|
0 Dołączył: 2008-10-03 Wpisów: 1 086
Wysłane:
11 lipca 2009 11:36:25
|
|
0 Dołączył: 2008-12-12 Wpisów: 936
Wysłane:
11 lipca 2009 15:15:08
Cytat: lukch tu nikogo nie beształ przecież. Wyraził swoją opinię, użył jakiegoś porównania, z kimś się nie zgodził. Ma pisać tylko wtedy, kiedy będzie się ze wszystkimi zgadzał?
Jeżeli ktoś stwierdza że czyjeś postępowanie jest nieracjonalne.... podając porównania niedorzeczne... Popatrz na inne wpisy tego użytkownika a zrozumiesz o co chodzi...
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.