PARTNER SERWISU
srmnvins
random_hero

random_hero

Ostatnie 10 wpisów
imp-p napisał(a):
Ok to może trochę konkretów za i przeciw.

trzeba będzie robić nową emisję akcji

Nie no proszę... nawet emisja na CDP? Czy ktoś może usunąć te wypociny? Wyścig bzdur.

Sugeruję SW poprawkę kolejnego nierzetelnego artykułu nt CDP, zanim stracicie resztę mojego szacunku. Kto to opłaca?

DJ1910 napisał(a):
Ale koretka...

To się w ogóle dzisiaj zamknie chociaż na 220 ?

Co się stało? Coś nie tak z tym patchem?

Stoję z boku i nie rozumiem zachowania kursu tego waloru.

Też stoję i po zleceniach widzę wielką determinację wywalających po 1, 3, 5 akcji. Nie wszystkim możnym te wzrosty są po drodze, ale nie po to zaangażowano tyle środków w czarny PR w okół spółki, żeby teraz odpuszczać. Patch po kilku pierwszych filmach na yt powinien zostać dobrze przyjęty przez graczy. Czas pokaże.

Czas pokaże, kto miał rację. Bardziej zastanawiają mnie cuda na dwóch przedostatnich sesjach, gdy duzi zachowywali się tak, jakby w ogóle nie zwracali uwagi na to po jakiej cenie sprzedają akcje. A może nasze fundy były dociśnięte przez zagraniczny kapitał, aby cena wymiany była jak najniższa? Może za daleko idę w tych teoriach spiskowych Anxious

Powiedz, że drogo tym na fixingu. Obrót z dnia 650 mln PLN, 6.41 mln akcji.

Nie rozumiem tego narzekania. Wyniki będą w sierpniu. Spółka jest zaskoczona poziomem sprzedaży i dzieli się tą informacją wcześniej. OK, prezes powiedział, co powiedział, ale pisanie o nieetycznym zachowaniu, to moim zdaniem lekkie przegięcie pałki. Nieetycznie to było na Nicolas Games. Czy to dla Was jako długookresowych akcjonariuszy źle, że tytuł sprzedaje się w takiej ilości? Co do wymagań, to mnie akurat cieszy, że tytuł wyciska maks z topowych kart. To gwarantuje, że gra jeszcze długo będzie na topie, bo minie trochę czasu zanim trafi pod strzechy pozostałych graczy.

Dlaczego nieetyczne? Są dane, które zostały zebrane i do wyników straciłby ważność. Dlaczego się nimi nie pochwalić? Brzmisz trochę jak rozgoryczony inwestor z bankier.pl, który pozbył się akcji w ostatnich dniach. Bez downgrade gra chodziłaby w pełnych detalach na może 2-3 topowych kartach, których ceny zaczynają się od 2500 a kończą na 5k, a na konsolach hmm.. Czy tak trudno to pojąć?

Dlaczego akcje miałyby być droższe? Przecież nikt nie wyjdzie z kontrofertą. Moim zdaniem do końca wezwania niewiele się tu zmieni. Dalej sytuacja będzie uzależniona od tego, czy uda mu się zebrać w sumie 90% akcji. Jeśli nie, to być może kolejne wezwanie będzie wyższe. Wydaje mi się, że sprawa już jest dogadana, a wtedy pozostałe 10% weźmie z przymusu za 1,30 PLN i bez pytania. Trzeba sprawdzić kto siedzi tuż pod progiem 5%. Jeżeli 28% akcji jest w rękach ulicy, to jest jeszcze nadzieja...

WatchDog napisał(a):
random_hero napisał(a):
Niestety. Niegdyś zdecydowanie najpopularniejszy wątek na tym forum został po prostu ubity i komuś szczególnie na tym zależało.

Hmm, inwestujesz żeby zarobić, czy żeby sobie poczytać?

WatchDog inwestuję żeby zarobić, czytam, bo lubię. Zaglądałem na SW, żeby poznać poglądy obu stron i nie tylko na wątek KOV. W pewnym momencie do głosu doszła grupa przeciwników spółki, którzy namiętnie skupili się na wytykaniu tego, czego Serinus nie zrobił lub udowadnianiu, że jest to biznes pokroju OIL, tworząc przy tym różne teorie spiskowe. Najbardziej zastanawiające jest to ile czasu te osoby poświeciły i jak zaciekle walczyły przeciwko nie będąc inwestorami spółki. Druga strona została stłamszona i przegoniona. Nagła niechęć SW do najpopularniejszej spółki na forum przelała się także w artykuły z tytułami pokroju Faktu. To taka moja subiektywna ocena. Myślę, że nie tylko ja mam takie odczucia, a że Was to nie obchodzi, co do tego nie mam wątpliwości. Nie należę do jednej czy drugiej grupy. Nie brałem udział w dyskusjach. Byłem po prostu inwestorem na tej spółce i liczyłem na jakiś obiektywizm forum. W moim odczuciu tego tu zabrakło.

Niestety. Niegdyś zdecydowanie najpopularniejszy wątek na tym forum został po prostu ubity i komuś szczególnie na tym zależało. Dziś chyba wszyscy przywykli do tego, że na stockwatch o KOV/Serinus pisze się źle, albo wcale. W wiadomościach dniach mamy newsa o upadłości układowej Budopolu, a słowa o jakby nie patrzeć o jednej z najpopularniejszych spółek na wielu forach. Możesz być pewien, że gdyby odwiert okazał się nietrafiony znów zostałoby to obwieszczone jakimś chwytliwym tytułem. Zaglądnąłem tu po roku, żeby spojrzeć jak wygląda forum i jak widzę nic się nie zmieniło.. Kółko własnej adoracji działa nadal.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 czerwca 2025 13:40:38
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,215 sek.

wyqsgqgh
fceanrzs
vwlsuhtw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
byzyqnhn
ixtjxeby
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat