PARTNER SERWISU
ukuoripi
172 173 174 175 176
polishsurgeon
3
Wpisów: 16
Wysłane: 30 listopada 2017 17:31:55 przy kursie: 101,50 zł
Gr3ałem za małolata w cyberpunka fabularnego i śmiać mi się chcę z niektórych śmiesznych porównań, że mała rzesza fanów, mniejsza niż w Wiedźminie, że tytuł się nie sprzeda, że inne gry z motywem przyszłości to lipa, itd. To komentarze osób, które kompletnie nie wiedzą o czym mówią. Proszę Was poczytajcie trochę czym jest Cyberpunk i na czym jest oparty. Przecież rzesza fanów to się dopiero narodzi. Nie rozumiecie, że cyberpunk to wizja przyszłości, że patenty z cyberpunka już się dzieją mimo, że były "tylko" wizją gościa 30 lat temu?

Whistle

CDP działa ściśle z autorem podręcznika do gry, zobaczcie ile jest klas postaci, Wiedźmin przy tym był "biedny". Cyberpunk ma 100 razy więcej możliwości Shhh Poczytajcie trochę:
pl.wikipedia.org/wiki/Cyberpun...

Krzyśmin w popielatych włosach wysadził wszystkich z butów, a jestem pewny, że cyberpunk zedrze zelówki z pięt tym co będą biegali świecie z przyszłości. Wolę żeby teraz przesunęli premierę ale zrobili to dobrze, niż wypuścili jakiś wybrakowany produkt. Nawet jeśli ma to być 2025r :) Nie znam się na wskaźnikach, analizie technicznej, itd, ale znam się na gierkach i to mi wystarczy Dancing

Kod:
mod:usunięto treści niezgodne z regulaminem
Edytowany: 30 listopada 2017 17:50

random_hero
2
Wpisów: 13
Wysłane: 30 listopada 2017 17:34:47 przy kursie: 101,50 zł
Czas pokaże, kto miał rację. Bardziej zastanawiają mnie cuda na dwóch przedostatnich sesjach, gdy duzi zachowywali się tak, jakby w ogóle nie zwracali uwagi na to po jakiej cenie sprzedają akcje. A może nasze fundy były dociśnięte przez zagraniczny kapitał, aby cena wymiany była jak najniższa? Może za daleko idę w tych teoriach spiskowych Anxious

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 1 grudnia 2017 14:08:25 przy kursie: 96,80 zł
CD Projekt spada już o 9 proc., nerwowo wśród akcjonariuszy.

kliknij, aby powiększyć

Warto przypomnieć: www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
Edytowany: 1 grudnia 2017 14:10

Leszczor
1
Wpisów: 141
Wysłane: 1 grudnia 2017 14:11:00 przy kursie: 96,80 zł
No to już chyba wiemy, kto miał rację - prawdopodobnie polskie fundusze, które wczoraj najprawdopodobniej sprzedały fundom zagranicznym gigantyczne ilości papiera (7% akcji w sumie wczoraj się przewinęło na sesji) z okazji wejścia CDR po sesji do indeksu MSCI. Przy obrocie ponad 600 mln zł tylko tak można to wytłumaczyć - ulica nie robi takich wolumenów. 101,50 zł wydawało się okazją zakupową z punktu widzenia ostatnich szczytów zbliżających się do 130 zł, ale wygląda na to, że jedne fundy zrobiły wczoraj lepszy interes sprzedając "na górce" innym. Te "inne" na razie sporo tracą, a to raczej nie koniec spadków d'oh!
Inna sprawa, że dla zagranicy te mityczne 120 mln $, o których pisali analitycy, że włożone będą w CDR pod MSCI, to nie są jakieś znaczące kwoty wave
Edytowany: 1 grudnia 2017 14:14

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 1 grudnia 2017 15:52:08 przy kursie: 96,80 zł
Wczoraj to byly zakupy by dorownac do indeksu, wiec cena zakupu nie miala kluczowego znaczenia, jedynie zsumowana wartosc nabytych akcji.

sasky
PREMIUM
49
Wysłane: 3 grudnia 2017 10:52:44 przy kursie: 96,80 zł
Warto zajrzeć.

Cytat:
Kilka dni później kurs akcji spółki CD Projekt zaczął pikować. W pewnym momencie spadki sięgnęły 20%. Notowania do tej pory nie wróciły do poziomu sprzed wybuchu afery.

By dowiedzieć się, jak rzeczywiście przedstawia się sytuacja warszawiaków, przepytaliśmy niemal tuzin byłych i obecnych developerów, czego efektem będzie obszerny materiał, który opublikujemy w CDA 01/2018. Jednym z naszych rozmówców był również Paweł Bieniek, analityk Stockwatch.pl, który w rozmowie z CD-Action tłumaczy, że początkowe spadki były podyktowane emocjami.

www.cdaction.pl/news-51985/cd-...

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 3 grudnia 2017 14:02:59 przy kursie: 96,80 zł
Czyli w cd action coraz więcej o giełdzie, kosztem gier ? Speak to the hand
Ja osobiście przychylam się do teorii, że część funduszy na czele z Avivą zaczęło realizować zyski. Wejście do MSCI zapewniło spory popyt, m.in. te 500 baniek w czwartek.
Przez ostatnie półtorej miesiąca przemieliło się jakieś 23 miliony akcji. Przyjmując, że za 1/2 sprzedaży odpowiadały TFI, można się spodziewać dużych zmian w kolejnym uaktualnieniu akcjonariatu CDR. Podejrzewam też, że wyprzedaż może jeszcze trochę potrwać.

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 4 grudnia 2017 17:19:34 przy kursie: 96,35 zł
Tyle osób się wypowiedziało tu o spółce więc i sam dorzucę kilka słów. Plusem dla spółki jest tak wielki sukces Wiedźmina 3, gdyż dzięki temu firma będzie bardziej rozpoznawalna co w małym stopniu pomoże w sprzedaży innych gier nawet jeśli okażą się słabe. Rozpoznawanie marki w tej branży ma małe znaczenia ale ma.
Co do samej gry Wiedzmina 3. Jeśli ktoś grał w gry komputerowe od lat najmłodszych to pewnie zauważy pewną prawidłowość.

Są w świecie gier tytuły które uznawane są za klasyki. Dużo by wymieniać. Jest to zawsze jakaś tam seria wydawana co kilka lat. Diabłem tkwi w jednym drobnym szczególe: w każdej serii bez wyjątku trafia się część która uznana zostaje za kultową w danej serii, do której porównuje się wszystkie następne części. Nie znam takiej gry gdzie jakiś tytuł powtórzył by sukces dwukrotnie. Stąd moje przypuszczenia że Wiedźmin 3 jest jakby tym odnośnikiem do części pierwszych jak i następnych, bo te z pewnością ujrzą światło dzienne.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 4 grudnia 2017 17:41:24 przy kursie: 96,35 zł
Kakarotto napisał(a):
Diabłem tkwi w jednym drobnym szczególe: w każdej serii bez wyjątku trafia się część która uznana zostaje za kultową w danej serii, do której porównuje się wszystkie następne części. Nie znam takiej gry gdzie jakiś tytuł powtórzył by sukces dwukrotnie.

eeehm, przykład pierwszy z brzegu, call of duty:
steamspy.com/search.php?s=call...

Nie wiem co tu się wyróżnia, wszystkie sprzedają się bardzo podobnie, czasem lepiej czasem gorzej, idąc dalej, a fify ? a Pes-y? a Battlefield-y ?
Nawet na naszym rodzimym podwórku - Dead island z sukcesorem Dying Light ?

Wg mnie nie ma reguły i bardzo ciężko jest przewidzieć sukces gry lub jego brak na etapie na jakim jest Cyberpunk.

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 4 grudnia 2017 18:13:45 przy kursie: 96,35 zł
vladinho Wiedzmin to jest singeplayer - to różnica.

kipax
0
Wpisów: 4
Wysłane: 4 grudnia 2017 19:47:57 przy kursie: 96,35 zł
Wyprzedaż na CD Projekt potrwa co najmniej kilka lat ,za rok dodatek do gry (nic szczególnego) a w 2021 Cyberpunk -a to wielka niewiadoma....i to potężne przewartościowanie spółki (patrz analiza porównawcza ze spółkami typu Ubisoft)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 4 grudnia 2017 20:17:28 przy kursie: 96,35 zł
Wycena porównawcza spółek gamingowych w oparciu o bieżące wskaźniki to nieporozumienie. Trzeba takie wskaźniki liczyć podstawiająć średnie parametry za cały okres produkcyjny, choć i to nie jest dobry sposób wyceny. Lepszy, ale wciąż zły

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 7 grudnia 2017 22:28:04 przy kursie: 95,92 zł
aircanada15 napisał(a):
Czyli w cd action coraz więcej o giełdzie, kosztem gier ? Speak to the hand
Ja osobiście przychylam się do teorii, że część funduszy na czele z Avivą zaczęło realizować zyski. Wejście do MSCI zapewniło spory popyt, m.in. te 500 baniek w czwartek.
Przez ostatnie półtorej miesiąca przemieliło się jakieś 23 miliony akcji. Przyjmując, że za 1/2 sprzedaży odpowiadały TFI, można się spodziewać dużych zmian w kolejnym uaktualnieniu akcjonariatu CDR. Podejrzewam też, że wyprzedaż może jeszcze trochę potrwać.

Gdy uporządkują sytuację w firmie muszą tak czy inaczej możliwie szybko opracować koncepcję kontynuacji serii W.
Jeśli spółka chce dalej zwiększać kapitalizację moim zdaniem nie może zarzucić serii po W3.
To jak kura ..... a takiej nie można "zarrznąć" ....
Na samych nowych markach nie da się pociągnąć kapitalizacji.
Liczenie na to to zbyt duże ryzyko.
Ja czzkam na nową koncepcję rozwoju - chyba, że dalej chcą ściemniać, że nic się nie stało.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 7 grudnia 2017 23:43:49 przy kursie: 95,92 zł
Co dokładnie mają uporządkować baks ?
Większość pracowników pracuje nad Cyberpunkiem, mniejsza grupa odpowiada za Gwinta. Kolejny tytuł na 90% w świecie wiedźmińskim. Chodzi ci o jakieś prace porządkowe w siedzibie firmy, czy może w oddziale krakowskim ?

baks
152
Wysłane: 11 grudnia 2017 12:27:17 przy kursie: 89,50 zł
@air ostatnio byłem dość daleko od Giełdy stąd opóźnienia odpowiedzi .... ale nie samą Giełdą człowiek żyje ... Angel

Uporządkować można wszystko ogródek z liści i inne ...
a w CDP przydało by się posprzątać chyba niemal wszystko ...
- poczynając od informowania akcjonariuszy poprzez nastroje wśród pracowników a na procesie produkcji kończąc.
Każdy ma w tym temacie swoje zdanie i nie ma sensu nikogo przekonywać "na siłę". Jak widać coraz więcej inwestorów zauważa, że jest coś "nie halo".
Szukając czegoś na Googlach trafiłem na ciekawy wpis sfrustrowanego akcjonariusza oceniającego Zarząd ... wydaje mi się, że może mieć rację. Może nie byłą to ustawka w celu podbicia kursu ale czy nawet aktualny uzasadniają wyniki i najbliższe perspektywy ... ?
CDP nie jest świętą krową i dotyczą jej takie same zasady oceny jak podobnych spółek...3some

Są wyniki i świetne perspektywy ok UP.
Pogarszające się wyniki, ciemne chmury na horyzoncie i dramatycznie "rozciągające" się perspektywy ..... Angel
Te same zasady obowiązują wszystkich .... nawet "genialny" CDP ...Boo hoo!

surfmen
3
Wpisów: 110
Wysłane: 11 grudnia 2017 13:37:01 przy kursie: 89,50 zł
Ciekawi mnie bardzo że w ocenie zachowania kursu większą wiarę daje się wypowiedziom byłych pracowników ,czy jakiegoś youtubera niż wypowiedziom członków zarządu.Pewnie że akcje CDR to nie papier święty dlatego grają na nim w szczególnych okresach również spekulanci bo jak na innych papierach są tu bardziej lub mniej albo wcale nie doświadczeni akcjinariusze.

baks
152
Wysłane: 11 grudnia 2017 15:59:35 przy kursie: 89,50 zł
A na jakiej podstawie wyciągasz wnioski, że Zarząd podzieli się zaraz z Tobą informacjami o sporych problemach spółki ... ?
Czy byłoby to na rękę kierownictwu firmy ?
Tak czy inaczej Zarząd "odpowiada" przed dużymi inwestorami którzy stabilizują kurs.
Informacje niekorzystne można zdobyć tylko wtedy gdy ktoś rozżalony na spółkę (z różnych powodów) odważy się "wydłużyć język". Inaczej takie informacje nie mają prawa się ukazać .... "wyciek" zagrożony jest "wilczym biletem" z firmy.
Taki wyciek oznacza bardzo duże nagromadzenie złych emocji i nie jest dobrym znakiem. Nie świadczy też o komfortowej sytuacji spółki.
Jedni mogą w to wierzyć a inni mogą wietrzyć spisek i inne teorie.
Każdy ma prawo sam to ocenić i brać pod uwagę lub nie....Think binky

surfmen
3
Wpisów: 110
Wysłane: 11 grudnia 2017 17:05:33 przy kursie: 89,50 zł
Myślę że zlecenia kupna w ilości 20-35k składa ktoś kto ma na pewno wiedzę na temat wartości spółki,bądż te informacje które ostatnio przekazał zarząd są wystarczające i zgodne z prawdą.Co do opinii byłych pracowników,cóż nie znam pozytywnej opinii jakiej kolwiek firmy wypowiadanej przez pracownika z którym rozwiązano umowę.Co do indywidualnej oceny spółki,masz rację każdy powinien robić to na własny rachunek w oparciu o swoją wiedzę i myślę że to właśnie cały czas się dzieje ja akurat nie potrzebuję podpowiedzi ale inni może tak.

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 11 grudnia 2017 18:41:47 przy kursie: 89,50 zł
Cytat:
Co do opinii byłych pracowników,cóż nie znam pozytywnej opinii jakiej kolwiek firmy wypowiadanej przez pracownika z którym rozwiązano umowę.

Sorry, ale KOMPLETNIE NIE MASZ RACJI...! PGS Soft. przyjął sporo nowych pracowników, ale też wielu odeszło z różnych przyczyn. Znajdź mi choć jedną negatywną opinię o firmie wśród byłych pracowników, bo mnie się nie udało...! A kiedyś nie ukrywam, że specjalnie poświęciłem trochę czasu na wertowanie sieci.

sasky
PREMIUM
49
Wysłane: 11 grudnia 2017 19:48:10 przy kursie: 89,50 zł
Cytat:
Co do opinii byłych pracowników,cóż nie znam pozytywnej opinii jakiejkolwiek firmy wypowiadanej przez pracownika z którym rozwiązano umowę.

To co byli pracownicy mówią o warunkach w spółce, to sprawa drugorzędna. Kluczowe jest co powiedzieli na temat (braku)postępów w pracach nad Cyberpunkiem.
Edytowany: 11 grudnia 2017 19:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

172 173 174 175 176

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,166 sek.

vovaxwfu
tmiguvrx
ityqchmh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hvnaknmo
norznjqy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat