Temat:
TFONE
rafalania napisał(a):Kolejna próba wyjścia z trendu.Myślę że to jeszcze nie to ale dalej bacznie obserwuję. Próba....  Spółka pięknie wyszła z trendu spadkowego. Teraz jest w bocznym z górną granicą w okolicach 5,8, z którą nie za bardzo sobie radzi i pewnie dobrych kilka dni kurs będzie okupował poziom 5,7 +/- 0,15zł. Tak czy owak najważniejsze jest to, że pożegnaliśmy trend spadkowy. Dopiero zejście < 5,5 mogłoby to zanegować, ale ten scenariusz w mojej opinii jest małorealny. Pozdr
|
|
Temat:
TFONE
Ja obstawiam, że jesteśmy jednak na dnie. Obecny poziom musneliśmy w kwietniu ubiegłego roku. Technicznie zaczyna też wyglądać atrakcyjnie (kilka dni na poziomie 5,2-5,4 da sygnały K na kilku ważnych - dla niektórych - wskaźnikach). Jeżeli w ciągu najbliższych dni nie spadniemy to w miarę upływu czasu te spadki są coraz mniej realne. Pozdr
|
|
Temat:
EFH
wreszcie coś o pozytywnym wydźwięku "02.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 24/2010 Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. niniejszym informuje, iż w dniu 1 marca 2010 roku spółka YONA Sp. z o.o., spółka w 100% zależna od Emitenta (zwana dalej "Wynajmującym") oraz spółka Candela Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (zwana dalej "Najemcą") zawarły w formie aktu notarialnego umowę najmu. Przedmiotem zawartej umowy jest najem przez Candela Sp. z o.o. nieruchomości gruntowej wraz z budynkiem biurowym położonym w Warszawie, przy ulicy Wyczółki 71 o łącznej powierzchni użytkowej 2.841 m2. Zgodnie z postanowieniami podpisanej umowy miesięczny czynsz będzie wynosił 255.000 zł (słownie: dwieście pięćdziesiąt pięć tysięcy złotych) netto, koszty utrzymania remontów nieruchomości oraz dostawy mediów dodatkowo ponosić będzie Najemca. Dochód roczny wynoszący 3.060.000 zł netto daje stopę kapitalizacji na poziomie 9,56% przy cenie zakupu 32 mln zł, a zatem znacznie lepszą niż średnia rynkowa, która aktualnie wynosi około 7,5% dla budynków biurowych w Warszawie. Umowa najmu została zawarta na okres 13 lat począwszy od dnia 1 marca 2010 roku. Wartość umowy za okres 13 lat najmu wyniesie około 40 mln zł netto. Umowa najmu przewiduje, iż w przypadku nie dokonania zwrotu przedmiotu najmu w ostatnim dniu obowiązywania umowy, Najemca zapłaci Wynajmującemu karę umowną w wysokości jednej trzydziestej 100% czynszu najmu powiększonego o należny podatek od towarów i usług, obowiązującego w ostatnim dniu obowiązywania Umowy, za każdy dzień opóźnienia w zwrocie przedmiotu najmu za pierwsze 14 dni oraz jednej trzydziestej 200% czynszu najmu powiększonego o należny podatek od towarów i usług, obowiązującego w ostatnim dniu obowiązywania Umowy, za każdy dzień opóźnienia w zwrocie przedmiotu najmu, po upływie 14 dni. Zastrzeżenie kary umownej nie pozbawia Wynajmującego prawa do dochodzenia odszkodowania na zasadach ogólnych o ile szkoda przewyższa wartość kary umownej. Pozostałe warunki umowy najmu nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów. Umowa uznana została za znaczącą ze względu na fakt, iż jej szacunkowa wartość przekracza 10% wartości kapitałów własnych Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. "
|
|
Temat:
INDYGO
a jednak
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Trend utrzymany... i to przy takim rynku Powtórka z rozrywki ?
|
|
Temat:
INDYGO
narazie to wygląda na zmyłkę... co cieszy. Jednak, aby "zrealizować" ten trójkąt potrzebny jest kapitał i info. Z drugiej strony, patrząc na inne spółki z NC to jednak bez tego drugiego też można sobie poradzić. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdr
|
|
Temat:
INDYGO
TheBlackHorse napisał(a):Albo zmyła, albo wychodzi dołem  . Jak na mój gust to jednak trochę za wcześnie na takie stwierdzenie. Najbliższe 2-3 sesje zakończone w przedziale 1,1 - 1,13 dopiero mogą dać powody do zmartwień. A narazie jest ok, aczkolwiek mogłoby być lepiej. Pozdr
|
|
Temat:
INDYGO
montanes napisał(a):Zweryfikujcie jeżeli ~źle rozumuje:
1 Na GPW będą notowane tylko akcje nowej emisji, w takim razie co z akcjami notowanymi na rynku new connect, rozumiem że pozostaną na tym rynku i nie będzie żadnego przeniesienia ?
2 NA rynek GPW będzie oferowanych 10 mln akcji po cenie nominalnej, 005 z~ł a w uchwale pisze że sp~ó~łka chce pozyskać nie więcej niż 500 000 z~ł więc jeżeli cena emisyjna będzie wynosić 1 z~ł (ma byc ustalana przez zarząd) to będzie akcji tylko 500 000 ?
3. Skoro debiut by~ł na newconnect po 3 z~ł to dlaczego nie ma być więcej na GPW skoro sp~ó~łka się rozros~ła ? Ad.1 głupotki (w KNFie leży wniosek o przeniesienie spółki na GPW) Ad.2 głupotki (kłopoty z odróżnieniem ceny nominalnej od emisyjnej i wyliczenia z kosmosu) Ad.3 a dlaczego nie mniej?!?! ... realnie 1 - 1,5zł Pozdr
|
|
Temat:
INDYGO
co tu dużo mówić... trójkącik się realizuje. Dzisiejsze obroty na więcej nie pozwalały, aczkolwiek w końcówce ktoś bardzo się śpieszył. Poziom 1,35 dzisiaj okazał się zbyt silny. Stawiam, że najpóźniej we wtorek, środa zostanie przebity. Poprzednie wzrosty nastąpiły po sygnale K na MACD, przy czym główne uderzenie popytu miało miejsce na 4 sesjach, gdzie obroty wahały się w przedziale 100-200k. W wariancie pesymisycznym jest koretka na 1,1. Przebicie tego poziomu na 2-3 sesje mogłoby zanegować trójkąt i zachęcić wiele osób do wyjścia. Reasumując, jest dobrze, a powinno być jeszcze lepiej. Pozdr
|
|
Temat:
EUROMARK
wyjście z krótkoterminowego trendu spadkowego jest faktem, teraz pozostaje zabawa w trójkąciku. Do tego te obroty (głównie w pakietach po >20k i 100k akcj) przy niewielkim wahnięciu kursu (normalnie przy obrocie prawie 300k byłoby + 20-30%) sugerują zmianę sterującego. Wczorajsze wyniki (jak również niewielki ich spadek w stosunku do konkurencji w listopadzie) pokazują bardzo znaczącą poprawę, która narazie nie znajduje odzwierciedlenia w kursie. Więc....
|
|
Temat:
EUROMARK
|
|
ciekawa rzecz... zawsze po dłuższej konsolidacji na tym papierku wzrosty są poprzedzane sygnałem kupna na STS. 22.05, 28.07, 13.10 - każdy z tych sygnałów zaowocował co najmniej 50% wzrostami, które rozpoczynały się w ciągu kilku dni po jego wygenerowaniu. W tej chwili brakuje nam max 3-5 sesji zakończonych w przedziale 1,83 - 1,9, aby się pojawił. Tutaj dodatkowo mamy wcześniej wspomniany trójkąt, gdzie zbliżamy się do dolnego ramienia, które leży obecnie w okolicach 1,8. I na koniec zapowiadana za kilka dni zima, która wg aktualnych prognoz powinna trochę potrwać. Może to wszystko razem akurat tutaj zaowocuje "zielonymi" świętami Jakieś inne opinie ? Pozdr
|
|
abeurmartin napisał(a):jurek5610 napisał(a):Według mojej oceny wyniki sprzedaży za listopad będą fatalne.Pracuje w branży detalicznej obuwniczej i tak złych obrotów w listopadzie moja firma nie miała.Zjazd 30%.Jest po prostu za ciepło.To samo mówia znajomi handlujący odzieżą. ja również zauważam spadek wyników w odzieżówce w zeszłym miesiącu - w firmie, z którą jestem związany listopadowy spadek wynosi 12% r/r. zmiana asortymentu w detalu była zbyt wczesna, a znaczącej zmiany pogody nie ma. ja również pozostaje w posiadaniu EMK i nadziei na śnieg Temperatura ostro ma w dół poleceieć w połowie miesiąca, gorzej ze śniegiem - tak wróżą w IMGiW. W związku z tymi prognozami ja dzisiaj zacząłem powoli ubierać się w akcje. Może coś z tego trójkącika będzie. Ostatnio na TFO sprawdził się pięknie... zobaczymy. Pozdr
|
|
Temat:
GRAVITON
kp47 napisał(a):wkm3 napisał(a):jestem w WDM od ponad pół roku i na prawdę dzisiejszy wzrost nie jest niczym nadzwyczajnym, gddyby to był wzrost 30-40% w góre, wtedy zastanawiałbym się:) Spadek o 30% kiedy spekulanci zaczną realizować zyski też nie będzie czymś nadzwyczajnym, porównując WDM do IDMSA to IDMSA jest do kupienia "za darmo. Ale jest jeszcze jedna kwestia... z 10 mln dużo łatwiej jest wyciągnąć 100% zarobku, aniżeli ze 100mln. A co do realizacji zysków to jednak te kupowane akcje są dobrze parkowane jak np Totmes sa. Ale każdy realizuje swoją strategię i gdzie indziej widzi okazję. Pozdr
|
|
Temat:
ROPCZYCE
jakby na to nie patrzeć spółeczka na tle rynku i obecnej sytuacji jest wyceniana jednak trochę za nisko. Zdecydowana większość spółek pokazuje raporty za III Q na 0 lub minimalny minus w stosunku do oczekiwań. Tutaj można powiedzieć że jest co najmniej trochę na plus.
|
|
Temat:
SOBIESKI
Les plans de sauvegarde de Belvédère, 7ème producteur mondial de vodka, ont été homologué par le tribunal de commerce de Dijon. La nouvelle est enfin tombée et les actionnaires la saluent par des achats soutenus.
Le groupe Belvédère avait été placé en juillet 2008 sous procédure de sauvegarde afin de pouvoir restructurer sa dette, évaluée à près de 580 millions d’euros. Le 3 novembre dernier, l’entreprise avait remis ses comptes du premier semestre 2009, faisant état d’une perte nette de 21.8 millions d’euros. De plus, la direction avait communiqué ses plans de rééchelonnement de la dette sur 10 ans pour ses huit sociétés. Ces derniers ont été validés, ce qui lève les incertitudes sur le dossier et devrait raviver l’action.
Graphiquement, en données hebdomadaires, voila un an maintenant que la valeur est contenue dans un range compris entre 26 EUR et 51 EUR et la tendance est neutre. Eléments positifs dans cette unité de temps, les volumes sont de retour, la moyenne mobile à 50 semaines se stabilise et les indicateurs techniques sont positifs. A plus court terme, l’étau se resserre entre 34 EUR et 46 EUR. Les acheteurs sont bel et bien présents, les moyennes mobiles en soutien et les plus hauts annuels à 51 EUR semblent accessibles. Au-dessus des 51 EUR, une nouvelle vague spéculative pourrait s’emparer du titre et le propulser en direction des 82.35 EUR.
En d’autres termes, on pourra se placer à l’achat sur dépassement des 46 EUR en cours de clôture ou bien sur un éventuel repli vers 40 EUR. Les 51 EUR seront ensuite en ligne de mire. Au-dessus on se laissera porter par le mouvement.
Plany ochrony Belvedere, 7. największym producentem wódki, został zatwierdzony przez Sąd Handlowy w Dijon. Nowości w końcu upadł i pozdrawiać akcjonariuszy poprzez zakup wsparcia.
Belvedere Group został wprowadzony w lipcu 2008 r. w ramach procedury ochronnej w celu restrukturyzacji zadłużenia, szacuje się na około 580 milionów euro. Dnia 3 listopada firma przedstawiła swoje sprawozdania finansowe za pierwsze półrocze 2009 r., sprawozdań strata netto 21,8 milionów euro. Ponadto, zarządzanie podały swoje plany restrukturyzacji zadłużenia na 10 lat do ośmiu przedsiębiorstw. Zostały one zatwierdzone, co rodzi niepewność co do nagrywania i powinno ożywić działania.
Graficznie, w tygodniowych danych, rok temu teraz, że wartość jest zawarta w przedziale od 26 EUR i 51 EUR, a trend jest neutralny. Pozytywnych elementów w tej jednostce czasu, wielkości są z powrotem, średnia krocząca na 50 tygodni i stabilizuje wskaźników technicznych, są pozytywne. W perspektywie krótkoterminowej, pętla jest zaostrzenie między 34 EUR i 46 EUR. Kupujący są obecne, średnie obsługi urządzeń mobilnych oraz najwyższą roczną w wysokości 51 wydaje się dostępne. Powyżej 51 euro, nowa fala spekulacji może przejąć tytuł i napędzać ją na 82,35 euro.
Innymi słowy, może zostać wprowadzony do sprzedaży w wysokości przekraczającej 46 w zamknięciu lub na ewentualne wycofanie 40 EUR. EUR 51 zostanie w oczach. Powyżej mamy puścić w ruch.
Sorry za tłumaczenie, ale co ciekawe można się doczytać. Sugestia, że mogą rozbujać do 82,35 EURO pobudza wyobraźnię. A ciekawych info, które mogą to zrobić w najbliższych tygodniach nie powinno zabraknąć. W końcu Bruce ma wejść do akcjonariatu. Może to nic super, ale powód do spekulacji jak najbardziej. Narazie mamy 42 euro, ale już przedwczoraj rozbujało do ponad 47. Narazie podchody pod 51, a powyżej tego progu...
|
|
Temat:
DREWEX
ciopawel napisał(a):było 4 zł a teraz 3,03 zł piekne czasy były gdy przez jedna sesję zarobiłem 20% to jak... wkrótce wypadałoby zacząć kolejne okrążenie
|
|
Temat:
GOBARTO
addi napisał(a):filedil napisał(a):Ciekawe, że w momencie gdy wielu osobom się wydawało, że spółka wreszcie wyjdzie na prostą nagle taki komunikat. Jaki efekt może mieć ta wiadomość? Jak to jaki? Zwała i tyle! Oczy wychodziły mi z orbit gdy widziałem wzrosty tego shita od marca. Gott sei Dank od lipca ukształtował się trend spadkowy, którego dolne ograniczenie zostanie pewnie po takich info zdmuchnięte. addi przygotuj swoje oczęta, bo jak widać mało one w życiu widziały. A tak na marginesie, jak możesz odczytywać, na jakiej podstawie, że ten komunikat mógłby mieć negatywny wpływ na kurs, a tym bardziej na wybicie dołem z rzekomego trendu spadkowego. Pozdr
|
|
Temat:
IDMSA
Lukdrew napisał(a):Jeszcze trzymam ale powoli tracę cierpliwość :(( Ciekawe, że Sygnity z swoim raportem spada prawie o połowę mniej. Boję się, że jeżeli dzisiaj powoli traciłeś cierpliwość to w najbliższych dniach możesz ją stracić. Aczkolwiek nie życzę tego Tobie, ani sobie. Wyszedłem prawie perfekcyjnie, ale kupując dzisiaj przy ok 2,37 mam duże wątpliwości czy się nie pośpieszyłem. Jak na chłodno przeanalizowałem to możemy zobaczyć 2,2... Dodatkowo za oceanem po spokojnym otwarciu teraz zjazd jak ... Pozdr
|
|
co do chorągiewki zgadzam się jak nabardziej. W dłuższej perspektywie warto. Dlaczego? Każdy musi sobie oppowiedzieć sam. Ryzyko jest duże, ale możliwości zarobku jeszcze większe. Coś za coś. Każdy może znaleźć tutaj argumenty na spadki i wzrosty. Których będzie więcej... niedługo się okaże. Pozdr
|
|