Temat:
SUNTECH
krótki i zwięzły raport / informacja za listopad 2013 (13.12.2013) - link
|
|
Temat:
CCS
Jest kolejny fundusz :) Kilka dni temu akcje CCS kupił EQUES Investment TFI S.A. Najpierw mieli 4,99%, więc bez potrzeby zgłaszania, a teraz 6,32% :)
|
|
Apple znowu idzie mocno do góry po ostatnich wynikach i newsach. Kurs obecny to ok. 550 i jest (póki co) kierunek na szczyt z wakacji 2012 (ok. 700).
|
|
Temat:
CCS
Panowie dołączam i ja do wątku! :) CCS jedna z rewelacji NC, więc się nie dziwię, że fundusz inwestycyjny wszedł w temat. Blisko 10% akcji w ALTUS TFI. Zastanawiam się kto będzie następny?
No i właśnie jakie będą następne dobre komunikaty?
|
|
Trzymam za słowo :) grudzień, nawet niech będzie 31.12 :)
W 2012 byłem na targach CEBIT - było polskie stoisko. W 2013 (kiedy Polska była własnie tym głównym wystawcą narodowym) już niestety nie. No dobra, wrócimy do tematu za miesiąc :)
|
|
Oczywiście. Jako ciekawostkę to traktuję. Sukces Apple przyciąga jednak uwagę.
|
|
Nowa książka to zawsze dobre nawiązanie w przełożeniu do biznesu :) Tu nie ma sentymentu tu są już pieniądze. Każda taka wzmianka przekłada się pewnie i po części na zainteresowanie grą, spółką, akcjami. Przecież Sapek nie powróciłby to wiedźmina, gdyby nie widział koniunktury :) i szału na grach CDP :) Kod:mod: usunięto informację o własnym nastawieniu inwestycyjnym do walorów
|
|
Temat:
SUNTECH
Patrząc po portfolio klientów spółki to jest u mnie optymizm. Kurs od wakacji, albo bezpieczniej od jesieni idzie ku dobremu. Tylko, że na bankierze trochę trolowania się pojawiło. Na plus oceniam ostatnie umowy podane do publicznej. No, ale z czego wynikają straty w narastającym za 2013? Inwestycje? Mniejszy, wolniejszy zwrot ze sprzedaży?
|
|
Tylko bez wątku ZUS 2014 ;) Ucofb ma praktycznie racje w temacie wykańczania przedsiębiorców przez składki ZUS. Ponad 1000 zł składki. 18% lub 19% podatku. argh Z chęcią dowiedziałbym się o rokowaniach, ocenach dla szeroko rozumianej branży elektronicznej na 2014 dla przykładu z tego roku Polska stawiała na nowe technologie na międzynarodowych targach CEBIT w Hanoverze vide http://www.mg.gov.pl/node/19166. Ministerstwo Gospodarki stawia co raz na nowe branże, więc może w tym kierunku dyskusja w nowym wątku?
|
|
Bardzo fajny pomysł z Apple. Czy jest szansa na cykliczne analizy? Choćby i kwartalne?
|
|