PARTNER SERWISU
mvzxellr
egami

egami

Ostatnie 10 wpisów
spoko don't worry - to byłem ja. Chodzi o optymalizacje podatkową.

Dobry pomysł. chester16 czy można kupić te obligacje z tego samego konta maklerskiego z które się sprzedaje ? Czy trzeba mieć do kupna inne konto maklerskie ? Niepotrzebnie już zamówiłem świadectwo depozytowe, bo mam teraz blokade.

Zamówiłem świadectwo depozytowe w mbank. I oni się pytają do kiedy ma obowiązywać to świadectwo depozytowe ? Czy do końca roku ? Ta data do kiedy będzie obowiązywała te świadectwo depozytowe będzie blokowało te obligacje na koncie maklerskim (nie można ich sprzedać itp). Tak więc chyba najlepiej będzie wystawienie tego świadectwa z datą obowiązywania na ten sam dzień.

W przypadku GC Investment liczyliśmy kupon do dnia ogłoszenia upadłości (czyli dla EKA1215 kupon VI miał być 4 czerwca, więc policzyłem do 19 maja). Nie odliczam podatku Belki od kuponu i odsetek.

@Bercik40
Jak byś policzył kupon dla serii EKA1215 ?

Ja korzystam z tego wzoru wniosku:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/w...

Odnośnie EKA1215 to dla 1 obligacji:
nominał (1000 zł) + kupon za VI okres do 19 maja (18,74 zł)

Czy komuś inaczej wychodzi ?

W cenach kupna jest już upadłość, więc może być tylko lepiej

Hehe widzę, że najwięcej wypowiada się osób, które sprzedało już obligacje EKA i ma wielkie nadzieje, że spółka updnie dzięki czemu udowodnią sobie, że są genialnymi strategami i guru inwestycji :). Panowie nie macie nic lepszego do roboty, niż pisanie jak świetnie zrobiliście. Jeśli chodzi o EKA, to pewnie z 50% obligacji uda się im sprzedać/zrolować. Pewnie w tym roku będą musieli sprzedać kolejny pakiet wierzytelności dla utrzymania płynności.

Dostałem odpowiedź od mecenasa:

"proszę wykorzystać wzór dla obligacji W. Wystarczy pozmieniać parametry obligacji."

Napisałem do mecenasa odnośnie stworzenia wzoru zgłoszenia wierzytelności z serii AI. Jak dostanę odpowiedź, to napiszę o tym tutaj.

Witam,

Czy mecenas mógłby stworzyć także wzór zgłoszenia wierzytelności z obligacji GC Investment serii AI ?

Pozdrawiam,

Pytanie do DRIVER77,

Ja również należę do nieszczęśliwych posiadaczy obligacji serii AI. Czy możesz napisać kim jest AH w tej serii ? A także jakie są numery ksiąg wieczystych do zabezpieczonych działek (niestety wszystkie dokumenty mam w domu rodzinnym). Proszę także napisz jaki plan działania trzeba przyjąć. Na coś czekamy, czy odrazu trzeba pisać do AH lub sądu ?

Pozatym jak sądzisz ile procent uda się wyciągnąć z tych obligacji (plus/minus) ?

Ehhh... moje pierwsze obligacje i odrazu wtopa ;(.

Z góry dzięki za odpowiedź,

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 26 czerwca 2015 16:43:52
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,319 sek.

shqjtfkl
ppsncxoa
lickvewp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fernqgbn
ohffhwbv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat