|
|
chudy_ napisał(a): pierwsze slysze zeby bylo wymagane jakies 10% zeby zlozyc wniosek o upadlosc. jesli tak jest to sam chyba pojde po dlug na catalyst, sprzedam papier drobnicy i niech sie bujaja. to ze 1000 to wiem ale tu nie problem bo wystarczy jedna obligacja. wniosek możesz złożyć, problem w tym, że sąd może taki wniosek oddalić
|
|
też mi się tak wydaje, ale mówimy tu o pasywach, pytanie natomiast jest, czy można kasę używać (moim zdaniem tak, ale nie jestem prawnikiem, więc wolę zapytać)
|
|
yodyod napisał(a):remix1977 na obligacje.pl podnoszono, że do czasu uchwalenia przez Sąd podwyższenia kapitału UBOAT nie może korzystac ze środków pochodzących z emisji akcji serii D a czy może ktoś znający KSH podać podstawę prawną wstrzymania wykorzystania środków do czasu zarejestrowania kapitału?
|
|
do końca 2012 ponad 100 spółek stosowało kowenanty, ok. 240 serii, z czego prawie połowa stosowała kowenanty jako wskaźniki finansowe. moja propozycja: jak już ktoś będzie wrzucać, to może od razu z kowenantami, albo przynajmniej tylko finansowe z progami
|
|