lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
Klaudynka

Klaudynka

Ostatnie 10 wpisów
Jest też info o sprzedaży ale mniejszego pakietu. Może ten ktoś robił robotę za animatora? ;-)Bo BDM chyba się nie przemęcza.

Gorszy humor pod koniec dnia czy napiszesz dlaczego :-)

Pozdrowionka!

Dobra odpowiedź-ten załącznik.Fajnie się to nawet czyta.I plan jest emisja-skup.Tego co w obrocie także.Może nie będzie tak źle.Od informacji o wniosku wierzyciela plus 100 % i wczoraj jako taki vol.

kezsybz napisał(a):
"Piekarze" zwietrzyli możliwość dużego zarobku.
A właściwie to spółka piekarnicza pod którą ukrywa się ktoś, kto chce na tym pewnie dużo zarobić ukrywając swoją tożsamość.
Rozmawiałem dzisiaj z P. Kozłowskim, który jest podpisany a właściwie to tylko figuruje na liście intencyjnym (tel do niego: 729 24 56 49)i uzyskałem info, że mogą odkupić obligacje zabezpieczone hipoteką - za ile to za nic nie chciał powiedzieć. Najpierw trzeba przesłać listę wierzytelności z nr nr ksiąg wieczystych.
Na pozostałe to chyba trzeba zawrzeć z nimi umowę na 4 lata na 40% czy coś takiego, nie bardzo to rozumiałem.
Sprawa trochę podejrzana, ale nigdy nic nie wiadomo, może ktoś dowie się czegoś więcej.

Ostrożnie. Jakiś aplikant pewnie przejrzał listę w sądzie i spisał adresy, stąd dostał to każdy, a kancelaria wie co robi i robi to przez podstawionych cwaniaków - net jest bogaty w treści historyczne, poszukajcie nazwisk... Ja też to dostałam. Jakość pisma - no sorry, już lecę kumać się z nimi. Problem w tym, że takich ofert jest dużo. Z jednej strony piszą że jest majątek i za % fee pomożemy ci odzyskać twoje pieniądze a z drugiej że majątku mało i jak coś to odkupimy od ciebie te kwity, ale najlepiej warunkową umową i za niską zaliczką, którą i będziesz musiała oddać gdybym to ja nic nie odzyskał od twojego dłużnika. Wg mnie sprawa trwa już tak długo, że warto czekać na propozycje układowe i układ. Sprzedaż długu to teraz chyba byłaby fatalna decyzja. Likwidacja tez, bo wracamy do punktu wyjścia, a taki poszedł wniosek od ich wierzyciela.

A jak inaczej spółka ma wrócić do normalnej działalności i realizacji planowanych inwestycji, skoro cały jej majątek nieruchomy jest obciążony? Nie ma co się dziwić że zakładane jest zdjęcie zabezpieczeń w zamian za akcje. Wierzyciele staną się akcjonariuszami oddłużonej firmy, która wróci do realizacji projektów inwestycyjnych. To się trzyma kupy. A nie sądzę, żeby większość wierzycieli trzymała się z kolei zabezpieczeń, co do których wartości pewnie mają wątpliwości.

Fajna analiza pokazująca ze za wynikami nie idą notowania. Prócz wyników ważne ile tanich akcji nadrukowala w swoim czasie drukarka i ile z nich zostało pożyczone. Tu i jednych i drugich niestety było dużo.

Pewnie ze ma. W Nadzorze podobno kupka doniesień na niego leży i trwają czynności sprawdzające. Na karze 500k może się tym razem nie skończyć. A większość ich funduszy w likwidacji. Pewnie nieprzypadkowo.

zgred napisał(a):
ubrali leszcza w akcje?

biznes.pap.pl/pl/news/ebi/info...

Kiedy? Kogo? Raczej sami umiejętnie zebrali. Wątpię by ostatnie zmiany i 80 gr i ostatnio 30 były przypadkowe.

newconnect.pl/?page=1045&p...

Czy to jest ratunek dla nas? Osoba chyba nieprzypadkowa. Mam nadzieję że w poniedziałek zaświeci słońce i juz nie zajdzie.

Firma jest, działa. A spryciarze odkeszowali się na grube miliony. Rynek tego nigdy nie podniesie. Szkoda.

Dobrze że nie w Wigilię :-) :-) :-)

Ale projekty ciekawe.

Swistaku napisał(a):
Nie ma wątku o tej spółce więc pozwoliłem sobie otworzyć.

Czy ktoś coś wie co się tutaj dzieje? Co jakiś czas można zauważyc zrzut po >10000 akcji z blokadą (wystawione zlecenie sprzedazy 20k akcji po 8.31 i kupna podobnej ilosci po 8.30)

Nowy jestem w tym świecie i nie za bardzo rozumiem co się tutaj dzieje, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie :)

Dla nadzoru zlecenia po 8.31 - 8.30 nie budziły już wtedy podejrzeń, a tym bardziej lawina jaka w ten sposób miała miejsce w ostatnich tygodniach. Ot, zwykłe, normalne kwotowania. A że w kilkanaście sesji jakieś tam Słoneczko czy Platyna wywaliła prawie 100 % akcji, to też nic nienaturalnego. Giełda ukarze inwestorów za brak raportów spółki zawieszając jej notowania (czasem ich już nie wznawiając i wyrzucając spółki z obrotu) argumentując to INTERESEM akcjonariuszy, a tu nie zobaczyła nic podejrzanego i pozwoliła na wolną amerykankę. W sumie nadal pozwala. I nie tylko tu - PTI?

Pomyśleć, że 5-go spółka była ponad 4x tańszabandhead

DRIVER77 napisał(a):
biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...
inwestycje.pl/gielda/komunikat...

3.20 za akcje??? Przecież kurs aktualny to okolice 0,50 gr. Mocno przepłacił.

Przepłacił coraz mniej :-) :-) :-)

beavis napisał(a):
Trudno sie nie zgodzic z wnioskami Farmacol. GC Investment sobie z nas robi jaja nie proponujac ukladu, liste wierzycieli lub sprowozdan finansowych. Lepiej przejsc na upadlosc likwidacyjna i zakonczyc ten cyrk.

Ooo. Dawno się nie odzywałam i widzę, że tu prawdziwi znawcy jednak są. Do dołożę dwa słowa do tej wybitnej dyskusji. Otóż, upadłość układową musieli sobie wywalczyć. Gdyby jeden z wierzycieli nie składał zażaleń/apelacji to ta kwestia zamknięta byłaby o kilka miesięcy szybciej. Z tego co dowiedziałam się w samej spółce, to gdyby sami nie przejęli od sądu obrabiania zgłoszeń wierzycieli, to sąd by tego do tej pory nie uruchomił. Problem w tym, że nawet jak zwracają je do sądu, to trafiają one do sekretariatu wydziału, a tam każda z pań ma 100 innych ważniejszych spraw. Swoją drogą, sędziowie mówią, że problemy w wydziałach upadłościowych zaczęły się, od chwili jak dostali równolegle do obrabiania upadłości konsumenckie... Listę - panowie beavisy i Drivery - sporządzą jak zakończą weryfikację formalną i merytoryczną zgłoszeń. Propozycje ogłoszą prawdopodobnie jak zbudują listę i będą wiedzieć jak podzielić wierzycieli tak by ci znaleźli zaspokojenie i przegłosowali propozycje. Jak propozycje nie przejdą to mamy likwidację i po tylu latach prawdziwy dramat z niewielkimi szansami na odzyskanie czegokolwiek. Jak już zostaliście zmuszeni do tego aby uczestniczyć w tym syfie, to proponuję jednak poczytać trochę literatury, chociażby nt. procedury i kolejnych jej etapów. A co do likwidacji - łatwo się poddać, walczyć trudno, stąd chyba dobrze że w waszym imieniu GC jeszcze walczy. Pewnie nie dostałeś z Farmacolu tego pisma o którym piszą w komunikacie, boś drobnica i Farmacol ma wyj.... na takich jak Ty i z pewnością nie jest chcą dla siebie tego samego co dla nas. Jakoś wersja GC dużo bardziej do mnie przemawia. I rynek (patrz kurs) też chyba pokazał komu daje wiarę. Pozdrawiam! K

Proponuję pamiętać że wpierw musi pojawić się ogłoszenie w MSiG... Bez niego nie ma formalnego terminu na zgłaszanie wierzytelności. Te zgłoszone za wcześnie to takie same wierzytelności jak te zgłoszone za późno.

Aaa, i jeszcze jedno. AI było bodajże zabezpieczone na majątku emitenta (z tego co pamiętam z wpisów na forum). Stąd wydaje mi się, że seria te będzie reprezentowana przez kuratora (inny tryb niż seria W...). Sąd go nie powołał, co wg mnie jest przeoczeniem i za jakiś czas tenże powołany zostanie.

Nie wiem czy to takie nic nadzwyczajnego, są w restrukturyzacji i to może być jej element. Gdybyś w tej chwili podstał propozycję zamiany swojej serii AI na akcje w podwyższanym kapitale, to byś tę propozycję odrzucił? Bardzo nie sądzę. Stąd myśl o kapitale docelowym jako o narzędziu w ich rękach.

Owszem, miałam na myśli serię notowaną na rynku publicznym. Z tymi które nie były w obrocie giełdowym problem jest wielokrotnie większy, nie wnikając w WEO czy przedmioty zabezpieczeń.

Aż włos się jeży jak się czyta powyższe. Na jakiej wy podstawie inwestujecie? Jak nie rozumiecie nawet różnicy między dłużnikiem osobistym a rzeczowym. Tylko dlatego że coś chodzi na poziomie 0,7 nominału, odsetki "w drodze" i jest "zabezpieczenie"? Bo niby jak będzie źle będzie was reprezentował kurator? Ano nie jak poczytacie co kupiliście. W necie nie potraficie doca czy pdf'a znaleźć ze wzorem zgłoszenia wierzytelności, nie licząc, że chyba w Monitorze nadal ogłoszenie się nie ukazało. Doradźcie co w podobie teraz kupić na Catalyscie, żeby wpakować się w podobne problemy, pliz. Giełda to nie piaskownica.

newconnect.pl/?page=1045&p... To chyba sporo wnosi do sprawy i daje duże nadzieje...

To im się udało: newconnect.pl/?page=informacje... . Może to pierwsza jaskółka.

jewgienij napisał(a):
Ja też.
Zaryzykowałem :)

Działki Armady to wg. wyceny z 2011 ponad 22mln.
Suma zobowiązań z tych obligów to 17.5mln

Dobre. A o II miejscu w KW to zapomniałeś? Sprawdziłeś chociaż aktualny stan w KW? Choć w egzekucji "dwójki" wypadną, to inna sprawa... Ok, a sprawdziłeś, jakie jest przeznaczenie tych "działek"? A kto kupi staw? A jak wyodrębnić działki do nowych KW spod hipotek obligacyjnych? - czytaj: kto kupi całość? AH mydli wam oczy.

DRIVER77 napisał(a):
Klaudynka napisał(a):
Za niski % wartości nominalnej kupię serię W tego bankruta. Zainteresowanych odsprzedażą odsyłam na prv.

Bierz jak leci.
Mam serie AI- bierzesz?

Shame on you Dobre. Za 1 % wartości nominalnej może bym wzięła.

Za niski % wartości nominalnej kupię serię W tego bankruta. Zainteresowanych odsprzedażą odsyłam na prv.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 25 października 2016 19:14:29
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,414 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat