PARTNER SERWISU
rzwkblyl
kaz17

kaz17

Ostatnie 10 wpisów
witam pechowych posiadaczy obligacji ZPS1214 (Krzętle)
Skontaktujcie się z p. komornik Hanną Pagacz z Wielunia, jest szansa na odzyskanie większej części wierzytelności

witam,
niestety sąd w Sieradzu potwierdza, że wpłynął wniosek o upadłość

ale obligacje są zabezpieczone, więc komornik powinien ściągać należność z zabezpieczenia ?

jak wcześniej pisałem sąd upadłościowy dla tej spółki jest w Sieradzu, trzeba tam przedzwonić i sprawdzić czy wniosek (wierzyciela czy zarządu) o upadłość został złożony
w tym sądzie są uprzejme panie, w odróżnieniu od sądu w Łodzi

"prezes" rozmawia pewnie tylko z funduszami (jeśli mają te "papiery")
mam nadzieję, że na rynku jest już spalony i nigdy nie uda mu się do obrotu wprowadzić żadnych obligacji lub akcji (jakiejkolwiek spółki)
poszedł pozew do sądu i czekamy

sąd upadłościowy właściwy dla spółki tj. w Sieradzu, nie potwierdza włynięcia wniosku

sąd w Sieradzu na razie nie ma wniosku o upadłość
może wniosek trafił do sądu w Łodzi i nie został jeszcze właściwie przekazany
wniosek mógł złożyć zarząd spółki, ale też ktoś z wierzycieli
trzeba pytać w sądzie w Sieradzu czy coś wpłynęło

100-noga się bawi w Wikileaks
wiadomosci.onet.pl/kraj/afera-...

"pan z konopi" na rynku nie mógł sprzedać, bo akcje które kupił od 100nogi nie są wprowadzone do obrotu, do tego potrzebny jest dokument informacyjny, którego nikt im nie napisze
musiałby znaleźć innego jelenia,który to od niego odkupi poza rynkiem

dzisiaj nieźle można było "przyciąć" na akcjach "topielca" happy11

już nas chyba dostatecznie "wyrolowali" !!! angry5

nie uważacie, że ZJ skraca się trochę na Newagu, albo zrobi podobny numer jak dziś na Polnej (zwiększy dywidendę powyżej planowanej z zysku lub kapitału zapasowego) ?

czy udało się może komuś z Was skontaktować z administratorem zastawów ?

rzeczywiście z wypisu z KRS wynika, że złożyli 3 marca 2015 sprawozdanie finansowe za 2013
czyli wolno liczą bo są rok do tyłu

poza tym nie wiadomo co się w spółce dzieje
do końca lutego p.o. prezes miał poinformować o wyniku rozmów z inwestorem i jakoś zamilkł salute

ciekawe czy Misiąg obejmując te akcje (które sprzedał 100nodze) rzeczywiście wpłacił spółce te 5 baniek, czy rejestrując je w KRS wprowadził w błąd sąd rejestrowy ?
a może to były jakieś "lipne" wierzytelności spółki wobec Misiąga i przez potrącenie opłacił te akcje ?
Może jeśli nie zostały opłacone, to formalnie nie powinno tych akcji być i obecny ich posiadacz nie ma żadnego udziału w spółce i wpływu na WZA ?

z pewnością działanie wspólne przyniesie większy efekt niż samodzielne
mam tylko jedną wątpliwość:
czy sąd przyjmie naszą sprawę jako pozew zbiorowy skoro każdy z nas posiada inne papiery tj. UBT0415, UBT0915 lub akcje (ja mam tylko UBT0415)
przy "frankowiczach" był z tym problem, bo nawet jak w jednym banku, to każdy miał trochę inną umowę kredytową i sąd taki pozew odrzucił

Panie Rafale ("np") jakie są Wasze doświadczenia z innymi spółkami ?

rzeczywiście mec. Stasiak wskazała mec. Grosickiego jako nowego administratora

później niektóre z osób (które kontaktowały się mailowo ze spółką) otrzymały pismo p.o. prezesa zarządu wskazujące p. Skarżyńską jako administratora zastawów

na moje pytanie czy był administratorem, mec. Grosicki odpowiedział:

"Dzień dobry,
oczywiście potwierdzam, że nie byłem administratorem.

Nasza Kancelaria obsługuję Spółkę ZPS w Krzetlach i w takmi charakterze odpowiedziałem Panu na przesłane wezwanie do zapłaty.

Z poważaniem
Adam Grosicki

Kancelaria Adwokacka
PRAWO PROJEKT Kowalski, Kubik
ul. POW 30/6 (90-248) Łódź
tel. 0 501-384-625
tel/fax 042 630-76-05
"

bardzo ciekawa sytuacja
w zasadzie nie wiadomo kto jest obecnie tym administratorem, ale kancelaria mec. Grosickiego prawdopodobnie obsługuje (jeśli jeszcze) spółkę prawnie

Pani Skarżyńska raczej nie jest prawnikiem, ale księgową, więc nie wiem czy to prawidłowo żeby pełniła funkcję administratora zastawów ?

pewnie nie pozostaje nic innego jak wnieść pozew o zapłatę, ale z drugiej strony jeśli spółka na wezwanie nie spłaciła obligacji, to administrator powinien przystąpić do zaspokojenia roszczeń z przedmiotu zastawu

to jakiś kolejny "administrator", czy rozmawiałeś z Panią Skarżyńską którą ostatnio wskazał "prezes" ?

Pani Skarżyńska raczej nie jest prawnikiem, ale księgową
na dzień dzisiejszy figuruje w KRS jako likwidator spółki
E.B.C. CONSTRUCTION GROUP A. PROCHOWNIK I WSPÓLNICY SPÓŁKA JAWNA W LIKWIDACJI
której wspólnikiem jest obecny p.o. prezesa ZPS

do dziś od Pani "administrator" brak informacji

Panie Rafale,
dziękuję za informację
przesłałem zgłoszenie z danymi ponownie na wskazany adres

np napisał(a):
Ro napisał(a):
np
Szkoda, że nie znamy kosztów przystąpienia do organizowanego przez "np" porozumienia. Z tego co wyczytałem to koszt ma nie być proporcjonalny do posiadanych obligacji. W przypadku, gdy wszyscy płacą równo to dla posiadaczy małych ilości obligacji koszt taki może to być stosunkowo (procentowo) wyskoki.

Witam,

Tak, nie ma znaczenia proporcja do wartości akcji czy obligacji dlaczego ? Bo liczba akcji czy obligacji w tym potencjalny zysk czy strata nie ma przełożenia na nasze działania, w tym wykonywane na rzecz poszczególnych z Państwa. Prawników czy firmy X (o jakich nie zamierzam pisać) nie interesuje czy ich klient stracił 100 złotych czy 2 000 000 złotych. Mają często stałe koszty plus sukcess fee. Każdy jest wprost informowany o stałym koszcie i jeżeli takiej woli nie wyraża, niech stanie obok i czeka na efekty. Przykro mi, że nie każdy traktowany jest proporcjonalnie, ale też wola osób dysponująca większym pakietem akcji czy obligacji jest taka i z taką się zwrócili, by nie czekać na wolę blisko już 70 osób, a działać niezwłocznie i bez opieszałości a Ci w razie eliminacji z woli współuczestnictwa zajmą ich kosztowe miejsce.

Pozdrawiam

Rafał Koźlak

jak sądzę Pan dokonał już wstępnej "selekcji" i z niektórymi osobami zgłaszającymi akces do porozumienia się nie kontaktujecie ?
ja przesłałem Panu wymagane informacje w poniedziałek i nawet nie wiem czy do Was dotarły

dopóki obligacje są na rachunku, a nie ma jeszcze terminu wykupu, to zawsze można je sprzedać na podstawie umowy cywilno-prawnej (właściwie po dowolnie ustalonej cenie, ale jeśli byłaby ona równa ostatniej cenie rynkowej lub minimalnej jaką osiągnęły przed zawieszeniem notowań, to pewnie nikt by jej nie kwestionował)
Po terminie wykupu może być problem z ew. przeniesieniem, bo mogą mieć zmieniony status w KDPW utrudniający przenoszenie między rachunkami.

raczej nie sądzę, żeby ktoś miał żądać wydania obligacji w formie materialnej (której pewnie nigdy nie miały) Materialna forma obligacji to ostatnio rzadko jest praktykowane

Przywrócenie akcjom formy materialnej też raczej nie wchodzi w grę, bo jest to skomplikowana i długotrwała procedura, na którą musi najpierw zezwolić WZA większością 4/5 głosów, a później KNF.

caltrop napisał(a):
Witam, czy akcja cały czas jest aktualna? Wysłałem wczoraj wiadomość ale odpowiedzi brak. Wszyscy się zapadli pod ziemię. Proszę kogokolwiek o info na priva czy akcja jest aktualna i można wciąż przystąpić.

nie Ty jeden czekasz na "weryfikację" pirate

luty minął, ze spółki żadnej informacji - trzeba chyba uderzać do Pani "administrator zastawu" żeby ściągała należności z zabezpieczenia ?

Vox napisał(a):
Cytat:
jeśli są przesłanki do zgłoszenia wniosku o upadłość, to zarząd ma taki obowiązek

kryminalisci z Ubota smieja sie z tego obowiazku. I co im zrobisz?
przeciez ci ludzie sa zdolni do wszystkiego, i totalnie bezkarni

teraz p.o. prezesa jest pani prawnik, która pewnie na początku "kariery" nie będzie ryzykować utraty prawa do wykonywania zawodu ?

a Misiąg, 100noga i Urban(owicz) rzeczywiście mają nas w d..e

Vox napisał(a):
Cytat:
może warto abyśmy napisali do syndyka, gdy ten zostanie powołany i zmotywowali go jakoś?

O ile zostanie powolany. przeciez Urbanowicz moze wybrac prezesa na najblizszym walnym i dalej ciagnac te farse.

jeśli są przesłanki do zgłoszenia wniosku o upadłość, to zarząd ma taki obowiązek
jeśli tego nie zrobi odpowiada karnie

może te zabezpieczone 70k wystarczy chociaż żeby tę upadłość sąd ogłosił (bo może być tak że spółka nie ma nawet tyle żeby upaść)

ciekawe jaką wartość w księgach Ubota miała sprzedana spółeczka ?

czy dostał ktoś może jakieś informacje ze spółki ?
pisali, że chcą mieć czas do końca lutego żeby się dogadać z inwestorem
a może chodziło o to żeby jeszcze wyprowadzić kasę jaka pozostała ?

wprowadzenie akcji do obrotu nie będzie takie proste i potrwa przynajmniej kilka miesięcy (jeśli w obecnej sytuacji wogóle się uda)

ktoś pewnie przeczytał "raport" za IV kw. i napisał co tam znalazł blah5

nie sądzę żeby Bławat lub Grześkowiak pakowali się w takie g..o
z PCGuard też dawno się ewakuowali

oczkers napisał(a):
@ricco1 zgodnie z komunikatem gpw zlecenia są przyjmowane i normalnie widać je w arkuszu ale transakcje nie będą zawierane.

Zobaczcie jaka ciekawostka, nasz nowy inwestor ma ponad 5% akcji 2intellect.com
http://stooq.pl/h/?i=11rj

EDIT: tylko ciekawe skąd wzieli tą informację bo nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia, w raporcie za iv kwartał nie widać nikogo takiego
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

ciekawe, że datę aktualizacji na Ubocie podają na 13.02.2015, a z raportu wynika, że akcje kupił 16.02.2015
czyżby oni wiedzieli o transakcji zanim zostanie zawarta ?

"Masa" to "pracował" w Pruszkowie, a teraz podobno inwestuje na GPW pirate

Kalashnikov napisał(a):
Vox
Czy zadałeś sobie trud i przeczytałeś uważnie co jest napisane w tej uchwale? Jak przekaża raport to odwieszą notowania. Wiec pewnie do walnego sobie w optymistycznym wariancie poczekamy. Nasz inwestor to "biedny" chłopak z "biednej" rodziny jak widać... oj zadam sobie trud i skontaktuje się z nimi. Ciekaw jestem reakcji jak sie dowiedza o obligach za 8 milonów do spłaty...

ciekawe skąd "prezes" wziął ćwiartkę bańki na te akcje ?
może to inwestycja "Masy" ?

Vox napisał(a):
raczej nie, adres jest od mlodego 20 letniego - patrz na raporcie.

to adres spółki SAWA MARKETS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ gdzie K.U. jest prezesem :-)

Vox napisał(a):
jutro

Cytat:
nie później niż do dnia 18 lutego 2015 r. zażądać od podmiotu prowadzącego rachunek papierów wartościowych imiennego zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Zgromadzeniu

ale pozno fakt.

do dm zamiar udziału w WZA zgłosić można najpóźniej dzień po record date (czyli jutro) :-)

trochę późno SII zadziałało skoro dziś jest record date

szkoda tylko że to my sponsorujemy tę zabawę hello1

a może nie chodziło o to, że on posiada obligacje, ale że stanowią one tak duże zobowiązanie spółki, którego ona nie udźwignie i powinno się złożyć wniosek o upadłość ?
Generalnie to wniosek powinien złożyć zarząd którego nie ma, a jeśli są przesłanki do jego złożenia i nie zostanie to zrobione to jest odpowiedzialność karna
Nie wiadomo czy o wniosku o upadłość myślał jako wierzyciel, czy włąściciel ?

rynek juz coś wie ?
akcje lecą, K na obligach w dółEh?

a po ex-prezesie mokra plama violent1

po stronie "K" pewnie tylko animator Think

gdyby kupowała akcje (ew. obligacje zamienne) to musiałaby informować, ale w przypadku obligacji wg. mnie nie ma takiego obowiązku
dopiero gdyby miała je umorzyć, to wtedy
w terminie wypłaty odsetek, też chyba można "obligacje własne" wykluczyć z wypłaty

zauważyliście, że pisma Misiąga kierowane do spółki były pisane z Krakowa

wysyłał może ktoś żądanie przystąpienia do egzekucji z zastawów do Pani która jest teraz administratorem hipoteki, czy czekacie do końca lutego co się wydarzy (inwestor ?)

Kalashnikov napisał(a):
Podrzucicie na priv wzór wezwania przedterminowego wykupu (nie przedsądowe ostateczne)?
Dzięki z góry

poproszę również o wzór takiego wezwania może jeszcze zdążę wysłać Angel
dzięki

spółka w raporcie z 30.01.2015 podała:
Raport bieżący nr 3 / 2015
Data sporządzenia: 2015-01-30
Skrócona nazwa emitenta
UBOAT-LINE S.A.
Temat
UBOAT-LINE S.A.: Zawiadomienie o transakcjach na instrumentach finansowych Spółki w związku z art. 160 Ustawy o obrocie
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Treść raportu:
Zarząd spółki Uboat - Line S.A. informuje, iż w dniu 30 stycznia 2015 roku, otrzymał od Pana Grzegorza Misiąga, Prezesa Zarządu Uboat - Line S.A. (Osoba zobowiązana), informację na podstawie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183 poz. 1538) o dokonanych transakcjach sprzedaży, w trybie sesji zwykłej na rynku NewConnect, akcji Uboat - Line S.A. Osoba zobowiązana wyraziła zgodę na publikację danych osobowych. Przedmiotowe zawiadomienie stanowi załącznik do niniejszego raportu

do raportu była załacznik, że Misiąg w transakcji poza rynkiem regulowanym na podstawie umowy c-p w dniu 29.01.2015 sprzedał akcje ostatniej serii.
Nie mogło to być tak jak w raporcie "w trybie sesji zwykłej na rynku NewConnect" bo te akcje nie są notowane (nie zarejestrowane w KDPW).
Transakcja musiała nastąpić poprzez wydanie odcinka zbiorowego akcji (papierowego).

Tzn. przeniesienie akcji nastąpiło 29.01 a raport spółki o tym informujący był z 30.01
Misiąg musiał poinformować z art. 160 jako członek władz spółki, a raport z 02.02 był na podstawie art. 69 o zmniejszeniu udziału poniżej 50%.

De facto zbył 29.01 i informacja o tym była 30.01, choć teoretycznie mógł zbyć jakiemuś zależnemu "cyprowi" i kontrolowany pośrednio udział w głosach by się nie zmienił.

Z raportu 02.02 wynika jednak, że sprzedaż była do podmiotu nie powiązanego.

Czy z tym zawiadomieniem o wymagalności, jest tak, że złożone po terminie 5 dni nie jest skuteczne ?
czy takie zawiadomienie można im wysłać mailem (skan) na adres jaki podają na oficjalnej stronie spółki ?

bien napisał(a):
nie rozumiem jak to mozliwe ze sa mniej i bardziej uprzywilejowani obligatoriusze?
Przeciez to niezgodne z prawem. Obligatoriusz jest pierwszy w kolejnosci po US i ZUS no i ewentualnie pracownikach. Takze jesli faktycznie knuja cokolwiek z "uprzywilejowanymi" depozytariuszami trzeba to szybko zglaszac do organow scigania

niestety wygląda na to że nie wszystkich obligatariuszy traktują równo, z niektórymi musieli rozmawiać już wcześniej, a pozostałych poinformowali dopiero dziś (tych, którzy się ze spółką kontaktowali mailowo)

okazuje się, że mec. Grosicki nie jest administratorem zastawu (i nigdy nie był)
spółka przesłała mailem pismo, że rozmawiają z inwestorem i żeby dać im czas do końca lutego.
Nowym administratorem zastawu jest podobno Pani Iwona Wioletta Skarżyńska (adres do korespondencji spółki i mailowy również)

do dziś nie dostałem informacji ani pocztą ani mailem, choć spółka dostała wezwanie do zapłaty

powinny być przez KDPW, bo biuro mi je zaksięgowało na rachunek

dzisiaj wypłacili odsetki za ostatni okres odsetkowy
ws. wykupu brak odzewu (dostali wezwanie do zapłaty)

ktoś się wybiera na to zebranie obligatariuszy ?
czy można udzielić pełnomocnictwa tak jak w przypadku WZA spółki ?
może ktoś z SII wziąłby udział w takim zebraniu ?
czy macie może kontakt z SII lub ktoś jest jego członkiem ?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 12 kwietnia 2019 17:15:15
Liczba wpisów: 55
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,584 sek.

lyycsxyd
jzowitph
lpiuyreh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sbivzinv
lpdbuqri
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat