Jest podobno lista wierzytelności: www.krs-online.com.pl/msig-531...Widział ją ktoś na oczy? Ja pocztą żadnego powiadomienia nie dostałem, więc nawet nie wiem czy przypadkiem z niej nie wypadłem, bo np. Inpost czegoś nie dostarczył..
|
|
Kilka dni temu dzwoniłem do biura syndyka. Rozmawiałem z człowiekiem, który zajmuje się UBT. Generalnie większość fantów już upłynnili ale ich wartość to jakieś grosze. Jakaś tam nieruchomość była ale to i tak wszystko razem niewiele warte. Należności, które były są praktycznie nieściągalne, bo główni dłużnicy to jakieś spółki-krzaki z Czech. Niedługa ma zostać sporządzona i ogłoszona lista wierzycieli, ale cała sprawa raczej nie zostanie zamknięta w tym roku.
Wątek różnych przekrętów i oszustw, w które uwikłany był Grzegorz Misiąg jest nadal przedmiotem dochodzenia ale tu wiele się nie dowiedziałem.
Szans na odzyskanie jakichkolwiek środków z majątku spółki dla posiadaczy obligacji praktycznie nie ma.
|
|
Pan Grzegorz Misiąg chyba rozkręca nowy biznes, można poczytać o tym na jego profilu na Linkedin: pl.linkedin.com/in/grzegorz-mi...Jest to biuro rzeczy znalezionych Karma Clutch. Panie Grzegorzu, może znajdą się tam pieniądze, które tajemniczo wyparowały z uboata?
|
|
Witam, Mnie też niepokoi długi brak kontaktu, wysłałem mail około 2 tygodni temu, bez odpowiedzi.
|
|
|
|
Czy ktoś otrzymał odpowiedź od Pana Urbanowicza na mail wysłany do spółki w sprawie obligacji? Miał być komunikat w poprzedni poniedziałek..
|
|
szkoda że Pan UFZ nie napisał co zamierza począć z tym fantem... Swoją drogą zakupy na akcjach w ostatnich dniach ciekawe.. coś duże pakiety jak na spekułę..
|
|
tylko do kogo? Teraz to już sprawa prokuratora ..
|
|
Ktoś grzebał w KRS Uboat Logsitics. www.imsig.pl/pozycja/2015/60/K...Część działalności wykreślono, pożegnano też Panią IZ. Jeżeli ktoś chce się dalej bawić w prowadzenie działalności to proszę bardzo ale niech zacznie od przedstawienia konkretnych propozycji dla obligatariuszy.
|
|
Bardzo długo nikt z inicjatywy "np." się nie odzywa - ani na forum ani na maila, co zaczyna być niepokojące. Proszę o kogoś z 40 osób, którzy już przystąpili do porozumienia o informację czy są w kontakcie z organizatorem i czy wszystko jest w porządku.
|
|
Witam, czy akcja cały czas jest aktualna? Wysłałem wczoraj wiadomość ale odpowiedzi brak. Wszyscy się zapadli pod ziemię. Proszę kogokolwiek o info na priva czy akcja jest aktualna i można wciąż przystąpić.
|
|
|
|
Ten artykuł dostali od agencji PRowej news-service, ciekawe że to podmiot zagraniczny. A więc nasz nowy Inwestor zaczyna działać. Widać ma nieco inną metodę niż Z.Stonoga, który zrobił dużo niepotrzebnego szumu. Tu widać działanie w tle, jednak dużo bardziej profesjonalne.
Cały czas pytanie jest o jego zamiary. Nie wykluczam tego, że Urbanowicz ma zamiar jednak postawić tą spółkę na nogi, ten artykuł by się w to wpisywał.
Też mi ciężko w to uwierzyć po tym co tu się działo wcześniej, ale po co niby ktoś miałby kupować spółkę po 240 tys. Chyba nie po to żeby za chwile ogłosić upadłość
|
|
i jeszcze jedno, nazwisko M. Zarajczyk w KRS Viamotu, a członek Rady Nadzorczej UBT, I. Zarajczyk. Może przypadek.
|
|
witam, od dłuższego czasu czytam Wasze wpisy, bo też wiszę tu na UBT, w końcu się zarejestrowałem i ja. Poczyniłem pewien research i tak: Nowy Inwestor to w rzeczywistości prawdopodobnie Filip Zbisław Urbanowicz, myślę że ojciec Krzysztofa. Jest też znajomym Zbigniewa Stonogi z branży motoryzacyjnej i współwłaścicielem spółki Carget sp. z o. o. www.infoveriti.pl/firma-krs/Ca...Od 02.2014 prezes Viamotu w Krakowie, który w połowie 2014 padł www.proff.pl/.filip-zbis%C5%82...Jest też zaangażowany w kilka innych spółek co widać tu: mojepanstwo.pl/dane/krs_podmio...do HB trading dołączył 10 lutego. A więc obrotny facet. Jeśli ma uczciwe zamiary wobec spółki to jest szansa. Pytanie czemu kupił akcje na syna. I jeszcze tu ciekawostka: firma.pb.pl/2615890,28762,desp...
|
|