PARTNER SERWISU
lgbghfcb
84 85 86 87 88

UBOAT LINE (Catalyst)

Paco
0
Wpisów: 13
Wysłane: 2 marca 2015 13:54:58
Mnie natomiast martwi dlaczego ABS Investment S.A. siedzi cicho w tym momencie?
Edytowany: 2 marca 2015 13:55

dlevine
0
Wpisów: 10
Wysłane: 2 marca 2015 15:54:59
Czy ktoś z Was wybiera się na walne?

np
np
0
Wpisów: 118
Wysłane: 2 marca 2015 21:01:35
Witam Wszystkich

Mimo mi zakomunikować, że pełne dane na godzinę 21:00 dnia 02.03.2015 roku w celu przystąpienia do porozumienia, przesłała okrągła liczba 40 osób. Są jeszcze inne wspierające i niezdecydowane. Zatem po jednej dobie jest nas aż tylu. Z jednej strony to smutne ile osób zostało pokrzywdzonych z drugiej cieszy brak bierności. Zapraszamy kolejne osoby.

Pozdrawiam
RK

np
np
0
Wysłane: 2 marca 2015 21:24:14
pinkmartini napisał(a):
Ja nie, ale jeśli "np" tam będzie, to czy będziesz agitował na walnym kolejnych uczestników grupy operacyjnej?

Witam
@pinkmartini
Żadna agitacja nie jest potrzebna. Wola obrony własnych interesów w narodzie wystarczająca. Nie będzie też mojej osoby na NWZ. Pojawi się na nim osoba znacznie lepiej przygotowana i o znacznie szerszych kompetencjach. W pierwotnym założeniu miał to być pełnomocnik - krakowski adwokat. W związku z tak znaczącym odzewem na wolę połączenia sił, a także innymi względami natury formalno-prawnej ze spółką UL S.A. związanymi (w tym powziętymi informacjami z dzisiejszego dnia) pewne kwestie trzeba zmodyfikować. Należą też do nich kwestie personalnego zaangażowania na NWZ.

Pozdrawiam
RK

pinkmartini
0
Wpisów: 194
Wysłane: 3 marca 2015 15:32:09
@np

Margines zaufania wielu z nas jest bardzo mały, co jest pokłosiem machlojek układu misiąg-100noga-urbanowicz.Klauzula poufności zabezpieczona 5k wpłatą na rzecz domu dziecka, jakkolwiek szlachetna, przypomina schematy działań 100nogi. nie znam kancelarii, która stosuje tego typu klauzule.
Proponujesz nam przyłączenie się do czegoś, o czym nie mamy żadnej wiedzy. Nie chce mi się wierzyć, że niczego na tym etapie nie możesz ujawnić. Nie mówię, że publicznie, ale na priva. Część z nas jest tutaj od bardzo dawna, co widać po dyskursie.
Poza tym zauważyłem, że agitujesz również na forum bankiera, a to w moim odczuciu zaburza nieco Twój szlachetny zamiar dokopania misiagowi.
Dlatego proszę o uwiarygodnienie swoich zamiarów, może być tylko do wiadomości Pana Emila Szwedy, co zresztą obiecałeś.

Równie dobrze wyżej wymienione zabezpieczenie, może spowodować, że utkwimy w miejscu, jeśli okażesz się równie nie uczciwy jak 100noga i misiąg (o ile nie jesteś którymś z nich).

Twój ruch np.

caltrop
0
Wpisów: 16
Wysłane: 4 marca 2015 08:04:52
Witam, czy akcja cały czas jest aktualna? Wysłałem wczoraj wiadomość ale odpowiedzi brak. Wszyscy się zapadli pod ziemię. Proszę kogokolwiek o info na priva czy akcja jest aktualna i można wciąż przystąpić.

Paco
0
Wpisów: 13
Wysłane: 4 marca 2015 08:15:55
Musisz czekać cierpliwie albo ponowić maila za kilka dni. Czas jest do 15.03. Być może przy dużej ilości maili twój gdzieś się zapodział.
Edytowany: 4 marca 2015 08:16

kaz17
0
Wpisów: 55
Wysłane: 4 marca 2015 10:23:15
caltrop napisał(a):
Witam, czy akcja cały czas jest aktualna? Wysłałem wczoraj wiadomość ale odpowiedzi brak. Wszyscy się zapadli pod ziemię. Proszę kogokolwiek o info na priva czy akcja jest aktualna i można wciąż przystąpić.

nie Ty jeden czekasz na "weryfikację" pirate

pinkmartini
0
Wpisów: 194
Wysłane: 4 marca 2015 11:46:26
Panie Leszku111, działa Pan z wnioskiem do prokuratury w swojej sprawie? Czy mógłby Pan podać sygnaturę sprawy, tak by móc zweryfikować czy faktycznie toczy się postępowanie? Mogłoby to nam dać kolejny argument w pozwie przeciw misiągom.
Edytowany: 4 marca 2015 11:47

caltrop
0
Wpisów: 16
Wysłane: 4 marca 2015 15:39:00
Bardzo długo nikt z inicjatywy "np." się nie odzywa - ani na forum ani na maila, co zaczyna być niepokojące. Proszę o kogoś z 40 osób, którzy już przystąpili do porozumienia o informację czy są w kontakcie z organizatorem i czy wszystko jest w porządku.

Brottor
0
Wpisów: 18
Wysłane: 4 marca 2015 16:42:05
pinkmartini napisał(a):
@np

Margines zaufania wielu z nas jest bardzo mały, co jest pokłosiem machlojek układu misiąg-100noga-urbanowicz.Klauzula poufności zabezpieczona 5k wpłatą na rzecz domu dziecka, jakkolwiek szlachetna, przypomina schematy działań 100nogi. nie znam kancelarii, która stosuje tego typu klauzule.

Miałem identyczne skojarzenie czytając zaległości w tym wątku. Gdy w sprawie pojawił się Stonoga, zacząłem śledzić jego profil na fb i się naczytałem o tych jego wspaniałych gestach.
Administrator, z tego co widzę, wspiera jednak użytkownika np?

Wydawanie pieniędzy miałoby iść jak rozumiem na ściganie ewentualnych przestępców? Czy na realne zwiększanie szansy odzyskania chociaż części z zainwestowanych środków?

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 4 marca 2015 19:42:04
Pan forumowicz np na razie zamilkł. Jutro odegrana zostanie farsą którą dobrze by było udokumentować bardzo dokładnie. Zwłaszcza odpowiedzi na ewentualne pytanie - gdzie jest 33 miliony należności.

Mam bardzo wiarygodną informację że Pani Żak nie będzie jutro, więc zasadniczo nie mam pojęcia kto ma odpowiedzieć na pytania inwestorów - właściwie to mogą sami sobie odpowiedzieć. I jeszcze dobrze by było żeby zapłacili też za walne.
Edytowany: 4 marca 2015 19:43

np
np
0
Wysłane: 5 marca 2015 10:55:51
@Brttor @Pinkmartini

i inni

Nikt tu nie próbuje wykonywać ruchów niczym Szlachetna Paczka. Nie macie też Panowie pojęcia co w dokumencie "POUFNOŚĆ" ma być zapisane ale macie już wiedzę i wyrobioną opinię co do kar i obostrzeń. Super tak trzymać. Przypisywanie do intencji Pana Zbigniewa Stonogi równie trafione. Wątpliwość i dążenie do prawdy nie zaczyna i nie kończy na forach internetowych Panowie. Rozumiem, że dziś każdy z Panów będzie obecny na walnym zgromadzeniu - sam lub przez pełnomocnika. Nie macie akcji ? Zapraszam, dostaniecie pełnomocnictwo do udziału gwarantuję. No ale łatwiej nie być, pofilozofować, ponarzekać na forach, a na sam koniec stwierdzić że to zasługa jakiejś partii politycznej thumbright

Przypomina mi się fala opinii na temat spółki 11Bit i gry "TWOM". Każdy wiedział że to "nadmuchany balon" przy cenie 30 zł, każdy wiedział ile kopii się sprzedało w pierwszym kwartale, każdy żądał od spółki danych sprzedażowych i odpowiedzi na każde, nawet głupie pytanie zadane na forum. Nie tędy droga szanowni Państwo. Nie liczcie na szereg odpowiedzi na każde zadane pytanie na forum, nie liczcie na odnoszenie do bzdurnych komentarzy czy wątpliwości, a nawet do dobrych i trafionych komentarzy. Ja i moja spółka to już przerabiała i pokończyło się w sądach z malkontentami którzy nie rozumieli i do tej pory nie rozumieją faktów i ich podstaw dlaczego ? Bo wirtualnie zdobyta wiedza, brak podstawowego zaangażowania i nieprzeszkadzania zazwyczaj powodują kłopoty. Jeżeli tego nie rozumiecie to polecam zamknięcie rachunku brokerskigo bo nabywając obligacje czy akcje spółki za cenę 100% nominału operowaliście właśnie na wirtualnej wiedzy. I nie piszcie potem Panowie, że to GPW firmowała i uwiarygadniała temat. To po prostu bzdura i zrzucanie odpowiedzialności. Nie umniejsza to faktom perfidnych działań i pozbywania spółki majątku kosztem każdego z pokrzywdzonych. Nikogo nie krytykuję i nikogo nie zamierzam pouczać. Proszę jedynie o to, żebyście swój los i swoje decyzje oparli na faktach nie domysłach i wirtualnych domniemaniach, powściągnęli emocje i wtedy gdy potrzebna jest konsolidacja przynajmniej nie bruździli.

Na ten czas do porozumienia przystąpiło dokładnie 55 osób. Wszystko wskazuje na to, że jeszcze dziś każdy otrzyma wyczerpujące informacje z walnego zgromadzenia, na którym jak sądzę Pani prezes, zapewne się nie pojawi. Rozumiem Panowie @Brttor @Pinkmartini że w efekcie braku środków na zapłacenie za walne zgromadzenie notariuszowi - jak nie będzie nikogo z zarządu Uboat Line S.A. - pokryjecie z własnej kieszeni. No bo wiecie że jeżeli tego walnego nie będzie i nie będzie z niego protokołu to spółka stanie się wirtualnym worem prawda ?

Pomagajmy sobie i nie wciskajmy szpil !. Jeżeli dziś czy jutro nie otrzymają uczestnicy porozumienia szczegółowych informacji proszę wybaczyć. Będzie to wtedy podyktowane na pewno ważnym powodem który opiszę osobiście podpisując się z imienia i nazwiska.

Pozdrawiam Was Kochani (a taki żarcik dla Panów @Brttor @Pinkmartini widzący w np Pana Stonogęlove4 )

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 5 marca 2015 11:38:18
Fora nie są takie do końca złe binky
Ale co racja to racja. Rynek kapitałowy jest jak Tatry: ciągle ktoś ginie.
I można powtarzać do znudzenia: ryzyko, dywersyfikacja, ograniczone zaufanie. Słysząc w zamian zawsze to samo: naganiają żeby taniej kupić / drożej sprzedać / ew. zaniżanie przed odpałem.

oczkers
0
Wpisów: 137
Wysłane: 5 marca 2015 11:47:43
Może darujmy sobie niepotrzebne uszczypliwości?
Jesteś w pełni anonimowy więc naturalnie pojawią się wątpliwości i podejrzenia ale przecież nikt nie sugeruje (przynajmniej publicznie), że masz złe intencje i operujesz w jakiejś magicznej komitywie.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 5 marca 2015 12:09:55
Cytat:
I można powtarzać do znudzenia: ryzyko, dywersyfikacja, ograniczone zaufanie

na catalyscie pozostaje z tego tylko ryzyko. inwestorzy sa sami sobie winni, przeciez nikt im pistoletu do glowy nie przykladal.

niby prawda ale czy jednak do konca? czy rozsadne jest zakladanie ze kazdy prezes spolki to przestepca?
czy moze jednak prawo/GPW powinno chronic inwestorow, chociazby poprzez sciganie takich przestepcow?

czy status spolki publicznej znaczy cokolwiek? po co istnieja takie instytucje jak sady i KNF? A moze one istnieja tylko teoretycznie?

sprzedac, wziac prowizje, umyc rece, szydzic z 'inwestorow' ze sami sobie winni. tak to dziala, i ja z tego rynku zmykam bo sie wystarczajaco poparzylem.

Cytat:
Rynek kapitałowy jest jak Tatry: ciągle ktoś ginie.

Smutne, ze obecny stan rynku uznajesz za calkowicie normalny (naturalny jak nasze Tatry).
Ja uwazam ze to co sie dzieje jest nienormalne. I potrzebuje zmian.
Edytowany: 5 marca 2015 12:18

yodyod
24
Wpisów: 480
Wysłane: 5 marca 2015 13:00:44
Vox
masz rację
najbardziej dziwi mnie brak reakcji włodarzy stockwatcha

ONI pierwsi powinni informowac wszystkich, w tym szczególnie osoby które wykupiły abonament, że wystąpiły do wszelkich możliwych władz o wszczęcie postępowania przeciwko władzom firmy

dlaczego? dlatego, że jeśli można bezkarnie manipulowac danymi w sprawozdaniach, to

PO CO KUPOWAC ABONAMENT OD STOCKWATCHA???????????????????

upadek jakości Catalyst, NC i reszty oznacza powolny upadek tej firmy - NO MERCY

albo będą rzetelne dane do analizy, albo nie będzie płatnej analizy

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 5 marca 2015 13:17:13
Cytat:

ech, ja tam od stockwatcha za wiele w tej sprawie nie oczekuje... co oni moga. oni tylko analizuja co jest w raportach... zyja z abonamentu i reklam, miedzy innymi tej reklamujacej catalyst u gory tej strony...

jak wrzucisz smieci do kalkulacji to wyjda ci smieciowe wyniki. No tak, na smieciowtym rynku analizy sa nic nie warte.

oczekuje natomiast dzialan od GPW/KNF/wymiaru sprawiedliwosci.
Edytowany: 5 marca 2015 13:19

yodyod
24
Wpisów: 480
Wysłane: 5 marca 2015 13:17:30
off-topic
do wykasowania, ale najpierw do przemyślenia dla WAS WSZYSTKICH

dodatkowo
uważam, że każdy wpis włodarzy stockwatcha NIE BĘDĄCY analizą powinien byc podyktowany tylko i wyłącznie stanem najwyższej konieczności
jakikolwiek wpis na forum z ich strony powinien byc opatrzony notą czy posiadam bądź nie akcje czy obligacje danej firmy
niestety nie można miec takiego biznesu i byc aktywnym inwestorem i forumowiczem naraz

Brottor
0
Wpisów: 18
Wysłane: 5 marca 2015 13:23:07
yodyod napisał(a):

Znowu się nakręcacie i ostro przesadzacie. Rozumiem Waszą złość z powodu straty, ale już winić za to cały świat jest przesadą.

Zadajcie sobie pytanie: Ile obligacji na rynku jest niewykupywanych? (procentowo i nominalnie)
Naturalną rzeczą jest, że nie wykupione będą wszystkie.

Dla wszystkich, szukających wszędzie winnych, polecam przeczytać PIERWSZY post w tym wątku.

Jeśli miało miejsce przestępstwo, to zgadzam się całkowicie, że winni powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności. Tylko nie piszcie, że winnym jest Stockwatch czy GPW.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

84 85 86 87 88

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,347 sek.

dymsgytk
utgizivx
ztbgdhof
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jzaagmbm
nvufhgkt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat