Dzisiejszy wpis do KRS:
POSTANOWIENIE SADU REJONOWEGO DLA WROCŁAWIA-FABRYCZNEJ WYDZIAŁ VIII GOSPODARCZY O ZABEZPIECZENIU MAJATKU DŁUZNIKA PRZEZ USTANOWIENIE TYMCZASOWEGO NADZORCY SADOWEGO, 18.03.2015, SYGN. AKT VIII GU 71/15
|
np napisał(a):Szanowni Państwo,
Nawiązałem także kontakt z Panem, który złożył wniosek o upadłość likwidacyjną e-Kancelarii i zamierza na własną rękę wytoczyć stosowne procesy karne i odszkodowawcze zarządowi. Wniosek o upadłość złożył dokładnie tego samego dnia co e-Kancelaria i co dziwne spółka do tej pory nie poinformowała o tym w komunikacie giełdowym, a zdaje się składający wniosek Pan Mariusz W. poinformował o tym samą spółkę.
Pozdrawiam Rafał Koźlak W tej chwili muszę przyznać, że jestem... zdezorientowana. Przepraszam, Panie Rafale, ale skąd Pan wie, że taki "konkurencyjny" wniosek został złożony? Czy zna Pan jakieś szczegóły? Ja także nie znajduję stosownego raportu w tej sprawie! Jak to ma się do wymogów informacyjnych nałożonych na spółki giełdowe? Jeśli takie wydarzenie miało miejsce, a spółka o tym nie informuje, to tym czarniejszy cień pada na wiarygodność informacji podawanych przez spółkę w ogóle... Czy nie należałoby poinformować o tym KNF/GPW? Panie Rafale, czy zastanawiał się Pan nad jakimiś działaniami w tym zakresie?
|
Ja także nie chciałabym się odnosić do rozmowy z Panem Burrus-em, bo niestety jej poziom przysłonił nieco jej merytorykę. A temat jest ważny, więc chciałabym się jednak na nim skupić. Ponieważ - jak juz wcześniej zauważyłam - na stronie Nomad sp. z o.o. niewiele da się wyczytać, pozwoliłam sobie wpisać nazwisko Pana Rafała w Google (bo cóż innego robią obecnie ludzie, jeśli chcą się czegoś dowiedzieć). Niestety spośród wielu uzyskanych odpowiedzi trudno wysupłać te dotyczące tego Pana Rafała Koźlaka, odrzucając te dotyczące jego imienników. Przychylę się jednak do opinii, że skoro Pan Rafał ma być jedynie pośrednikiem w kontaktach z kancelariami prawnymi, biegłymi (bo i ci zapewne będą potrzebni), to może lepiej zwrócić się bezpośrednio do kancelarii. Na rynku istnieje kilka kancelarii specjalizujących się w prawie gospodarczym, jak również w prawie rynku kapitałowego. W tej sprawie byłby potrzebny podmiot o bardzo dużym doświadczeniu chociażby w przeprowadzaniu due diligence, żeby zbadać, co tak naprawdę w spółce pozostało, co ma jakąś wartość itd (nie chcę się tutaj rozpisywać, ale aspektów do przeanalizowania jest sporo). Ja osobiście na ten moment poprosiłam o przeanalizowanie tej sprawy kancelarię prawną, która "zęby zjadła" na przejęciach, fuzjach, upadłościach. Nie są może tani, ale mają armię prawników (także m.in. wykładowców uniwersyteckich, choć w tym przypadku chyba większe znaczenie ma doświadczenie w praktyce niż akademicka teoria), którzy od lat specjalizują się dokładnie w takiej tematyce. Chciałabym się także zapytać, czy ktoś z Państwa kontaktował się może ze Stowarzyszeniem Inwestorów Indywidualnych? Teoretycznie ich działalność statutowa obejmuje pomoc w tego typu sytuacjach...
|
Witam! Chciałabym się zwrócić z pytaniem do Pana Rafała Koźlaka o jakieś referencje, doświadczenie lub chociaż o kompetencje osób zatrudnionych w firmie Nomad. Na stronie Nomad sp. z o.o. nie znalazłam ani nazwisk ani informacji o wiedzy i doświadczeniu pracujących w niej osób, tym bardziej informacji o tym, że zatrudnione osoby są prawnikami. Jedyna wzmianka o kompetencjach to informacja, że w zespole są Certyfikowani Doradcy ASO. Znam zakres tematyczny egzaminu na Certyfikowanego Doradcę i wiem, że nie jest to wiedza wystarczająca do poprowadzenia takiej sprawy. Nie twierdzę, Panie Rafale, że Pan takiej wiedzy nie posiada bądź stosownych uprawnień, jednak zanim zgłoszę akces do grupy, chciałabym dowiedzieć się jednak czegoś więcej o osobach, którym tę sprawę mam powierzyć...
|