PARTNER SERWISU
pllqhidb
YaPaE

YaPaE

Ostatnie 10 wpisów
Jak nigdzie nie zgłaszałem swoich obligacji ani do sadu ani do prokuratury to mam jeszcze szanse na te 25% przez 8 lat?
Niech mnie kazdy zrozumie. Nie chce sie prowadzać po sadach itp mam juz dosc tych nerw, rozwiodłem sie przez ta cala sprawe a mialem prawie 150 tys w obligacjach kupionych na catalyst.
A w dodatkowe koszty sadowe nie chce juz wchodzic

LVC- dlaczego?
Mam go w własnym portfelu, sporo już odrobił po aferze z fb itp wraca na 5z przodu a może i wyżej. Perspektywy są, wyniki też coraz lepsze. Rególarnie wypłaca dywidende.

Dzieki
Kiedyś korzystałem z apki o nazwie "notowania giełdowe" niestety aplikacja cos sie zepsuła i jej nie poprawiaja dlatego szukam czegoś innego.

Witam
Prosze o zapisanie mnie i zakup LVC

Witam
Macie jakas fajna apke do sledzenia aktualnych kursów akcji gpw?
Zaznacze ze nie chodzi mi o apke " biznes radar" bo w niej nie widze opcji portfela.
Chodzi mi cos w stylu, kupiłem przykładowo akcje pzu 10 szt za 25zł uwzględniając prowizje 0,39% to aktualnie na tych akcjach mam tyle i tyle zysku czy straty.
Oczywiscie z opcja uśredniania jezeli dokupie lub sprzedam częśc
Dzieki

Witam
Mam troche naiwne pytanie ale nie mogę się tu odnaleźć.
Żeby móc wejsc w temat" cztery fazy rynku" musze wykupić specjalny pakiet. Ok
Ale musze mieć też abonament stockwatch? Jak krok po kroku tam wejść i co trzeba opłacić?

Do premiery poziom 300 zl raczej bardziej pewny niz wygrana pisiorow w wyborach

Dzieki Sasky
pytałem tak z czystej ciekawości.
Niestety mam az 3 trupy z tego zestawu i różne kancelarie do mnie dzwonily pisały ze niby maja jakies wejscia i dadza rade odzyskać jakąś częsc .
Nie wybrałem żadnej kancelarii bo coś mi tu smierdziało kolejnym naciąganiem i chyba dobrze zrobilem

Czy ktoś w jaki kolwiek sposób odzyskał iles% z obligacji w gbk sprzedawanych przez banki catalys czy bezpośrednio?
Oraz czy ktoś odzyskał lub mu wiadomo że ktoś inny odzyskał iles% ze spółek powiązanych do gbk typu Hussar czy Basel?
Nie pytam kto i ile tylko czy komu kolwiek sie coś udalo odzyskać?

Czlowiek uczy sie na błędach mówią. A sam zapisałem sie na emisje obligacji Echo za podobna sume.
mam nadzieje ze to nie bedzie drugi gbk

czyli reasumując musze sie godzić powoli ze 140tys zl przepadło :)
jupi brawo Państwo Polskie !!

Witam
Jak obecnie w paru zdaniach wygląda nasza sytuacja? Mam kilkadziesiąt tys zl w tym nieszczęsnym papierze który już spisałem na straty a mimo to nie moge odliczyć od podatku ;)
Nie wchodziłem tutaj od połowy stycznia po zebraniu a troche stron doszło...
Jest choć ciut więcej szans na odzyskanie czegokolwiek ?
dzieki

czyli nie da rady odzyskać nic w tym roku?
masakra...

To jak z tym układem zatwierdzili go w końcu czy jeszcze się grzebią ?
Chce w końcu odzyskać te 150k a nie czekać i czekać... Może jakieś ponaglenia trzeba pisać?

A może nóż widelec uda się więcej niż te 25%
Akcjonariusze nic nie mają zgadza się ale tu może uda się coś wynegocjować i urwać kilka % więcej i szybciej?

A arti z fb nie odzyskał już przypadkiem? ostatnio cisza na fb wiec może jemu oddali. Może reszcie też dadza :)?

zablokować układ....
czyli w tym roku nie ma szans na odzyskanie 90%
hoist niech płaci w kwietniu a w maju na nasze konta. Co w tym trudnego?

Hoist chce jednak kupić obligacje od gbk :)
Czy to znaczy że już jesteśmy zabezpieczeni i mamy szanse odzyskać 90% jak banki w tym roku?
Czy coś trzeba zgłaszać do prokuratora jak piszecie?
Mi pasuje układ bo chce w tym roku odzyskać nie za 8 lat pieniądze.

Tak głupio spytam to ile w końcu dostajemy bo nie jestem w temacie. I czy w tym roku są jeszcze szanse odzyskać kase?
mam 85tys zl w obligacjach gb ;)

Reasumując to są jeszcze szanse na 35% z tego co zostało i to jeszcze w tym roku?
Radek mówiłeś o 35% także licze że dotrzymasz słowa

o jaki wniosek chodzi?
Czy teraz by coś dostać z tych obligacji z catalyst to trzeba jakieś wnioski pisać?
Nic nie interesowałem sie od kilku msc od kad zaczęły odsetki nie wpływać. Jest szansa jeszcze na choćby 40% odzyskac w tym roku?

ps co z tym inwestorem co miał wyłożyć 1 mld zł na kupno aktywów i spłate nas?
Czy ten temat już umarł i został wariant świetlanej przyszłości że za 8 lat dostane x%??
ps2 : ma ktos obligacje HUSSAR? co w tym temacie się dzieje? tel Pani Jezierskiej milczy nie znam nikogo kto ma te obligacje... i nic z nimi nie robiłem...

Witam jak wygląda obecna sytuacja w spółce . Może to dziwne ale nie miałem dostępu do internetu przez prawie 2 msc i nieprzeczytanych z 50 str...
Kupiłem obligacje getback na catalyst jest coś konkretnego już ustalone czy uda się coś odzyskać?
DZIEKUJE

Liczę że uda się 30 % odzyskać w 2019 i zamykam temat i nie chce więcej slyszeć gbk

heh a my żeśmy widzieli już tych 3 tajemniczych inwestorów za którymi tak zarząd usilnie przekonywał. Chyba marne szanse na ten przelew 30 mln... Ehh ..

Mamy listopad za kilka dni upływa termin dla chętnych zakupić te dobre aktywa gbk. Z tego co widze póki co nikt nie wyłożył na stół tych 30 mln poręczenia. Czyli opcja sprzedaży coraz mniej możliwa? i pozostajemy z opcja 8 lat splacania nas w 38% wg gbk?
Ehh wolał bym opcje sprzedaży tu i teraz a kasa w ciągu roku

czyli reasumujac dogadali sie już czy jak?
Niech sprzedadza to w grudniu i z głowy. Nie chce czekac 8 lat...

Hussar umarł a z nim nasze oszczędności czy może coś się ruszyło w temacie?
W przypadku gbk nie ma dnia żeby czegoś nowego wyczytać na forum a tu ....

dostałem odp z sądu że moją prośbe o przesunięcie terminu wydrukowano i przełożono sędziemu. takze chyba czytaja maile :)

Nic z tego nie rozumiem.... o jakie grupy chodzi??
Kupowałem na catalyst i chce jak najszybciej i jak najwięcej dostać beż dodatkowych szarpań z kim kolwiek i bez dodatkowych sądów.
Strate i tak mam za 2018 duża więc i tak nie mam co więcej odliczać. Sprzedaż akcji gbk z 70% strata mi wystarczy

tutaj niestety nikt nic nie wie i nie wie co robić dalej... Poprostu czekamy na rozwój wydarzeń chyba... Jedynie co to wysłać te wnioski do prokuratury trzeba

Wszystko ok tylko czemu na maila nie przychodzą od dłuższego czasu żadne informację?
Gdybym nie odwiedzał forum to można by sądzić że stoimy w miejscu i nic się nie dzieje...
Na szczęście ja wchodzę na forum ale znam osoby które czerpały informacje tylko z poczty.

Radek powiem krótko.
Ogromny szacunek i podziw w tym co robisz. Odłączyłem się na ponad miesiąc od gbk ale czytam pokolei strony i tylko podziwiam twój spokój i opanowanie. Jeszcze raz jestem pod wrażeniem tego co robisz i widze że głos na Ciebie nie był głosem na marne.
Szkoda tylko że mimo drobnych pozytywów odnośnie gbk dowiaduje się tylu złych rzeczy odnośnie Hussar które też posiadam. Tam są większe przekręty niż w Gbk...

Sam jeszcze dziś wysłałem to pismo do sądu. Pytanie czy wybór kuratora coś pomoże skoro to nie gbk że mają jakieś tam portfele wierzytelności które są coś warte... Hussar swoje pieniadze wyprowadzil Pan prezez K.k. do GBK a teraz ma taki majątek co nie starczy na pokrycie osób z 777 a gdzie reszta??
Jak by sąd znalazł te 80mln które przez te 3msc narosły to możemy myśleć.
Ale nie należy się poddawać i wysyłajmy pismo o wybór kuratora

Sa dostępe wnioski o ustanowienie kuratora. Prosze by ktoś kto je ma je udostepnil i opisal. Kandydat kamil Hajduk ten sam co w gbk

nie mam basel ale wiem od osób co mają ze dostali propozycje 10 rat po msc. Czyli bardzo dobre propozycje

piękne propozycje jak dla spółki która rok w rok miała kilku milionowe zyski i renome jednej z najlepszych firm spedycyjnych w kraju...
Pewnie jak w gbk kreatywna księgowość robi swoje..

w basel potrafili prowadzić biznes i sensownie sie dogadać a tu znów to samo jak z gbk...

czy coś już wiadomo?
Czy czekać czy iść z tym gdzieś dalej?

Jestem za propozycja jaka dostali w Bassel czyli 10-16 rat w zależności od źródła. Ale comiesięcznych rat. I oczywiście 100%.
A odsetki to w zależności od perspektyw na przyszłość

Pomysł oczywiście bardzo słuszny z założeniem takiego wątku. Czasem kontakt meilowy troche się miesza a tu można być na bieżąco.

niech sobie wsadza te 27-43%...
Miała być opcja 50 tys od razu a ci co sie załapią w tej kwocie będa zadoścuczynieni...
Gówniana ta ich propozycja ...

wyszły nowe kwiatki ze starej rady nadzorczej. Czy to że az tyle zakosili i teraz maja dowody to sa szanse na to że mogą to zwrócic spółce choćby przez sąd ?
Rozumiem że to pozytywne info ?

infostrefa.com/infostrefa/pl/w...

żeby więcej nie zaśmiecać tego tematu spytam raz i wiecej nie napisze i z góry przepraszam urażonych tym tematem.

Czy ktoś z was posiada obligacje Hussar Gruppa?
to firma rodziny K.K ostatnio przestała wypłacać odsetki. czy ktoś wie coś więcej w tym temacie?
zapraszam na priv
Niestety mam ich więcej niz gbk ....

ja moge bez informacji czekac i do świąt byle żebym wiedział że coś działają. Odzyskają znaczną część lub 100% tego co się wpłaciło. A potem pomyślimy o nagrodzie za ich wkład

według mnie to dobry pomysł ze spłaca wszystkich do tych 50 tys zl. ci co maja mniej to supee a ci co wiecej to juz by odzyskali te 50 tys a to chyba tez nie jest zle?
a reszta wg układu. Dla mnie to b. dobra propozycja niz ta wczesniejsza. Mam ponad 50tys ale widze ta propizycje bardzo dobrze jak by sie udala

jeżeli ktoś kupował na catalyst jak ja np to taką reklamacje chyba moge wysłać sam sobie?....
No bo komu w takim wypadku i czy to ma jakiś sens na odzyskanie pieniędzy?

Czyżby koniec korekty i atak na kolejny szczyt?

Radosław gratuluje największego osobowego poparcia ! Choć kwotowo niewiele zabrakło do 1 miejsca. Wierzymy w Ciebie.
Co ma być to będzie ale trzeba sie starać

InwestorAmator napisał(a):
Pytanie do wszystkich którzy mogą podpowiedzieć do której (w teorii gdyby układ przeszedł) grupy zostanę zakwalifikowany mając w WEO zapis o zabezpieczeniu:

"Obligacje nie są zabezpieczone w rozumieniu przepisów Ustawy o Obligacjach. Emitent nie zobowiązuje się do zabezpieczenia Obligacji w przyszłości.
Zgodnie z art. 74 ust. 5 Ustawy o Obligacjach za zobowiązania wynikające z Obligacji Emitent odpowiada całym swoim majątkiem."

dodatkowo:
- odsetki powinny wpływać 5 każdego miesiąca (w tym momencie nie wpłynęły za Maj), więc teoretycznie mógłbym żądać przedterminowego wykupu ale zakładam, że w obecnej sytuacji nie ma to kompletnie sensu? Czy nie ma znaczenia w tym momencie czy grzecznie czekam, czy też złożę wniosek?
- obligacje na okaziciela niemające postaci dokumentu

Zakładam, że wpadnę do grupy 1, ale wolę się upewnić.

A co to za różnica do której grupy wpadniesz?
1 i 3 grupa ma takie same % w kazdym roku.
Moze sie myle to mnie poprawcie.
A swoja droga tez nie wiem w ktorej ja będe
Mam obligacje kupione na catalyst gbk 0918 seria ea
Ostatnie odsetki marzec weszly kolejne czerwiec dopiero wiec póki co nie mam co składac zadnych wniosków bo mnie spłacają....

Ale lepsze to niz upadlosc i te 25% . Moze uda sie cos jeszcze ugrac zamiast tych akcji??

65% oddaja a reszta na akcje

Na fb Pan Piotr Sułek zaprzecza kandydaturze Pana T. Widać kompletnie nieporozumienie miedzy grupami a mamy jeden interes. Ludzie dogadajcie się i mówmy jednym głosem. A nie bądzmy sobie wrogami na obu grupach.
Duzo osob tu i tu czyta rozmowy. Plus tutaj że to forum i wszystko jest jedno pod drugim a na fb jest mase powielanych wiadomości i pytań np kto z jakiego miasta itp...

Jak bym nie liczył i olał temat to bym nie sledził tego forum i nie liczył na nic więcej jak pare %
A licze że uda sie odzyskać 100% w ratach na dłuższy czas a odsetki już olałem

W Samo Sedno !! Bravo !!

Bolo to wyślij kurierem;)
Kurier przyjedzie ci do domu i odbierze list skoro do poczty masz nie po drodze.
Ja w ciągu godziny od przeczytania maila wysłałem i to samo znajomym polecilem co maja obligacje gbk a tez kupowali na catalyst

Drax masz racje lepiej siedziec i czekac lub samodzielnie składać pisma lub nabijać kase kancelarią.
Dla to troche dziwne...
Ja wysłałem pismo niemal że od ręki , i jeżeli chcemy by coś znaczyło to pismo to im wiecej osob to zrobi tym lepiej.
Może admin zabierze jakieś zdanie na forum lub napisze meila co dalej i jeszcze raz wszystko objaśni bo nie każdy z tu obecnych zna sie na prawie.

Czemu tu taka cisza?
Ani słowa o dzisiejszym meilu?
Bardzo dużo osób z grupy na fb nie wie nic o nas co tu działamy. Może warto ich a dokładnie założyciela grupy na fb jakoś poinformować i działać razem. Mam na myśli to o czym dzisiaj było pisane. Nie pisze konkretnie co takiego bo nie każdy powołany może ten tekst przeczytać.

Czyli na dana chwile tylko czekać i nie zadawać sie w żadna batalie z sądami?
Nie ma sensu składać pozwu i nabijać kabze prawnikom?
Tak czy nie bo nie chce stracić kasy i nie wiem co robić. Radca prawny radzi żeby zlożyć pozew bo pozniej bedzie za późno.
Prosze o szybka odpowiedz na jutro jestem umówiony u prawnika

Z tego co wiem to portfele wierzytelności w zależności gdzie czytam warte są od 5 do 20mld na czysto. A obligacje warte 2,6mld
Tak więc w każdym z opcji teoretycznie można odzyskać 100% kapitału.
Pod warunkiem że jeśli gbk ogłasza upadłość i te portfele są sprzedane za kwote większą niz wszystkie zobowiązania firmy. Czynsze wypłaty i nasz dług.
Bo co jeśli te 5-20 mld syndyk sprzeda takiemu krukowi za 1 mld ?

Ktoś wie co to oznacza ta restrukturyzacja dla obligatariuszy?
Coś warto zrobić z swoimi obligacjami czy cierpliwie czekać?

Raport roczny podadza 15 maja.
A z ta restrukturyzacją to dobre info?

Dzis ostatni dzień na raport za 2017. Mamy prawie 19 godzine a raportu brak... Czyżby kolejna ściema??

Jest na fb grupa o nazwie getback grupa poszkodowanych. Jestem tu i tam obecny.
Tu plus bo wygodniej znalezc informacje i mail z podsumowaniem.

Jak mi iddadzą cała wpłaconą kwotę chićby bez odsetek to będe bardzo zadowolony. To samo chyba większość bo odsetki to już drugorzędny temat

Ostatnio głośno o nich w obligacjach prywatnych. Zapisał się ktoś?

Jesli jest tak super to czemu bijemy sie z poziomem 19 zl?
Kiedy w koncu mamy szanse na wzrost kursu?

Kod:
Mod:usunięto treście niezgodne z regulaminem.Użytkownik proszony jest o zaprzestanie praktyk z innych forum i zapoznanie się regulaminem forum

Kruk dziś natomiast na zielono odrabia straty. A dla odmiany gb przy lepszych wynikach kisi sie na 19zl .. Czemu ???

Czy w takim razie jest szansa na odbicie? Dokupiłem troche wczoraj sądząc ze wracamy na 2x a tu znów kiszonka...

A kiedy ten debiut na GPW? Zapowiadany od dawna ale konkretnej daty czy choćby miesiąca brak....

Juz zapisałem się na Kruka w pko i przymierzam się Ghelamco z większym kapitałem. Wydaje się równie stabilna a przede wszystkim wyższy %
Pozdrawiam

Dzięki.
Prawdopodobnie skorzystam z tej oferty. Boje się redukcji. Ale wole oferty pierwotne niż te obecne z początku mojego inwestowania w obligacje.

A dla waszej wiadomości i pewności to więcej pisać w tym temacie pisać nie bede. Jedynie śledził ewentualne wpisy dalej. I szukał ciekawych innych obligacji co będę mógł wiecej niz z lokat wyciagnac. Obecnie mam parę lokat na jedynie 3.2- 4% co może i bym pozostał jak nie limity i 3 miesięczne okresy.
Szukam wyżej niż 4% i na dłużej niż rok

Nigdy nic nie naganialem. A jak bym był naganialem to nie pisał bym w sposób taki ze większość osób co siedzą w temacie obligacji się śmieje z tych wpisów.
Po prostu chce zarobić więcej niż na lokacie ale w pewniejszych sposób niż na akcjach.
Tyle w temacie.

Ja mimo wszystko zainwestuje. Tylko musze się dowiedzieć jak wpłacić bo trudno coś znaleźć. Przemawia do mnie 9% i ze są zabezpieczone wiec muszą chyba zapłacić co obiecane.
Chyba ze macie inne spółki co choćby dają 6% zysku ? I są wg was pewne i dlaczego

Owszem może i naciągane ludzi. Ale wszystko legalnie i maja dobre wyniki. Trochę mnie dziwiło to 9 % ale to może być właśnie dlatego ze firma mała i to jej 1 seria obligacji.
Trudno znaleźć inne obligacje pow 6% z spółka z dobrymi wynikami i zabezpieczonymi obligacjami. Ja nadal się nad tym zastanawiam.
Tylko szkoda że jakieś mini biuro maklerskie to emituje i trudno będzie osobiście tam przyjść.

Witam to mój pierwszy post na rynku obligacji i na tym forum. Dlatego przepraszam jeżeli napisze coś głupiego.
Na rynku akcji z zmiennym skutkiem inwestuje od 3 lat . Obligacje chciałbym rozpocząć.
Wracając do tematu obligacji Auxilia które chcą wejść na rynek długu. Są to 2.5 letnie obligacje korporacyjne na 9%.Więcej na ten temat tutaj http://auxilia.polskidm.com.pl/
W pcc exol bym odpuścił bo jakoś nie ufam jej jak rokicie patrząc na wyniki. Za to Auxilia wygląda ciekawiej jako spółka i jako lokata kapitału.
Ciekaw jestem waszego zdania na temat tych papierów.
I jeszcze raz przepraszam za użyte słownictwo.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 29 sierpnia 2024 21:29:06
Liczba wpisów: 78
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,649 sek.

vrywxpks
cnwxzrpp
tprfbczc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
illyzflp
boykpdie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat