@ Pesto
Skro wszystkie strony proponuja konwersje to skad list otwarty obligatotiuszy oraz postulaty obligatoriuszy w spotkaniu w KP iz nie chca zadnej konwersji ?
|
|
Propozycje wywlaszczajace ukazly sie nie dawno ale fakt poziom zorganizowania obligatoriuszy budiz podziw. Dzis dolaczylo nastepnych 50 . Akcjonariusze liczyli na rozsadek zarzadu ale go brak co widac w propozycjach . Szkoda ze nie zostalo przesunite glosowanie o kontynuacji dzialanosci spolki gdzyz abris tego nie chcial
|
|
basiac napisał(a):Przytaczasz dokument z maja 2018...
Gdzie masz uchwałę o przyznaniu wynagrodzenia Obligatariuszowi_kontakt?
BTW Śledzę wątek bo rodzina wtopiła swego czasu na obligacjach korporacyjnych Polfy (małą kwotę, boli bardziej duma, bo doradzałam) Polfa jest w upadłości od kilku lat, ani złotówki nie zobaczyliśmy jeszcze (i nie spodziewamy się zobaczyć). Bylo 777, ale obligi kupione na Catalyst, wiec zabezpieczenie nie obejmowalo.
Sama w podobnym czasie wtopiłam na obligacjach Organiki, też raptek kilka. Organika przedłużyła spłaty (chyba o rok), dostaliśmy dodatkowe 2 kupony, zostaliśmy całkowicie spłaceni.
Wyleczyłam się wtedy z obligów korporacyjnych.
Życzę powodzenia! @ basiac a gdzie masz uchawle o jakimkolwiek innym czlonku RN . Uchwala dotyczy kazdego czlonka RN od momentu uchwaly . Pan Radek jest w RN i dostaje 20 tys brutto miesiecznie i tyle tylko po co kreci w tym temacie ? Moze mu sie to nalezy nie osadzam ze nie . Tylko po co klamac ?
|
|
Zgadzam sie ogolnie ze za bycie w RN wynagrodzenie sie nalezy . Tylko po co klamac ? Jesli ktos klamiei w sumie w blachej sprawie to moze takze w waznych ? Powtarzam pytanie czy ktos widzial dowod ze Pan Radek posiada obligacje lub akcje ?
|
|
Tak bo to jest ostatnia uchwala dotyczaca wynagrodzen dla RN. Nic w tym zakresie sie nie zmienilo.
|
|
|
|
@ kris1986 Pana Radoslawa nie byla na WZA w Warszawie , sam na nim bylem.
|
|
No chyba panu No ale rozumiem na inne pytania pan tez nie chce odpowiadać gdyż są niewygodne . Czyli czy udowodnił Pan stowarzyszeniu obligatoriuszy i akcjonariuszy ze posiada pan akcje i obligacje ? Dlaczego wbrew obligatoriusza indywidualnym lansuje pan pomysł konwersji ? Defacto działając na rzecz instytucji sprzedających obligacje lub ich udziałowców ( Idea Bank , Quercus)
|
|
Tu Pan sie myli z prawda nie wiem czy celowo . Uchwala była kilka miesięcy temu a propos nowych członków RN i wynagrodzenia 20tys . Razem z Panem został powołany Wojciech Łukawski z Abris jak rozumie on tez pracuje pro bono ? Myśle ze obligatoriusze powinni mieć dowód iż pracuje Pan probono
|
|
@ kryza nie wymysl nowego prawa restrukturyzacjnego . Nie jest to jeszce updalosc tylko restrukturyzacja .
|
|
@ As Getback nie Pan argumentow ? co jest niby bzdura lub nieprawda ?
|
|
Scan zrzeczenia z wynagrodzenia warto udostepnic skoro jako jedyny czlonek RN nie pobiera pan wynagrodzenia
|
|
Przepraszam RN . NIe RW ,. RW jest probono . Jak rozumiem zrzekl sie Pan wynagrodzenia w RN i udospnil Pan to innym obligatoriuszom ?
|
|
Ale funkcja RW nie jest probono tylko 20 tys miesiecznie, 2000 obligatoriuszy indywidualnych nie chce konwersji . Konwersja to pomysl Buczka jak napisalem posiada akcje 3% Idea Bank oraz prawie 10% Altus oraz Leszka Czarneckiego i Pana . Ich mozna zrozumeic bo nie chca pozwow . A Pan dlaczego sie przy tym upiera ?
|
|
Kogo tak naprawde reprezentuje Radoslaw Barczyński ?
Z tego co pamietam jak kandydowal ten Pan do RW to mowil ze ma akcje i obligacje na dosc duze sumy. Czy komukolwiek pokazal na to dowod ? Jak widac z jego wpisow nie wyglada na to ze posiada akcje, moze obligacji tez nie. Pan Barczynski zupelnie nie odnosi sie do wnisoku obligatoriuszy indywidualnych ktorzy nie chca konwersji .. Na WZA pelnomocnik Abris sugerowal iz Panu Barszczynskiemu bardzo zalezalo zeby byc w RW , moze ze wzgledu na kwote 20 tys miesiecznie ? Moze powinnien ja przenzaczyc do sumy do podzialu przez obligatoriuszy ? Maly wklad ale udawdnialby czyste intencje .
Pan Radoslaw jest oredownikiem konwersji po 5gr tak ja wlasciciel Idea Bank oraz Quercus ( 3% akcji iDea Bank oraz Altusa) . Konwersja moze skutecznie uniemozliwic dochodzenie swoihc praw przez obligatriuszy no bo przeciez akcje moga byc kto wie ile warte.
|
|
Kogo tak naprawde reprezentuje Radoslaw Barczyński ?
Z tego co pamietam jak kandydowal ten Pan do RW to mowil ze ma akcje i obligacje na dosc duze sumy. Czy komukolwiek pokazal na to dowod ? Jak widac z jego wpisow nie wyglada na to ze posiada akcje, moze obligacji tez nie. Pan Barczynski zupelnie nie odnosi sie do wnisoku obligatoriuszy indywidualnych ktorzy nie chca konwersji .. Na WZA pelnomocnik Abris sugerowal iz Panu Barszczynskiemu bardzo zalezalo zeby byc w RW , moze ze wzgledu na kwote 20 tys miesiecznie ? Moze powinnien ja przenzaczyc do sumy do podzialu przez obligatoriuszy ? Maly wklad ale udawdnialby czyste intencje .
Pan Radoslaw jest oredownikiem konwersji po 5gr tak ja wlasciciel Idea Bank oraz Quercus ( 3% akcji iDea Bank oraz Altusa) . Konwersja moze skutecznie uniemozliwic dochodzenie swoihc praw przez obligatriuszy no bo przeciez akcje moga byc kto wie ile warte.
|
|
@ Obligatoriusz_kontakt
Widze ze z duzym lekcewazeniem I arogancja wyraza sie o akcjonariuszach mniejszosciowych otoz pare infromacji ktore nie padly w artykule ale byly poruszane na walnym na ktorym Pan jak rozumiem Radoslaw mimo ze kandydowal do RW nie raczyl sie pofatygowac .
Prezes Dabrowski informowal ze KNF ma z tylu glowy I akcjonariusze beda apelowac do KNF o zadbnie o nasze interesy Zgodnie z nowy prawem restrukturyzacyjnym sad powinnie zatwierdzic uklad ktory umozliwia jak najlepsze wyjscie z sytuacji dwu stronom a nie tylko wierzycielom. Zamierzamy jako akcjonariusze przypomiec o tym RW, sadowi , KNF , kuratorowi oraz spolce. Jako Obligatoriusze muscie tez pamietac ze jesli spolka przetrwa a akcjonariusze mniejszosciowi zostana wywlaszczeni to spolka moze sie spodziewac pozwu o odszkodowanie od akcjonariuszy.
|
|