PARTNER SERWISU
gflkcuan
174 175 176 177 178

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

basiac
0
Wpisów: 19
Wysłane: 3 września 2018 17:28:46
Nic się nie zmieniło - więc gdzie uchwała o przyznaniu wynagrodzeniu w kwocie xxx p. Barczyńskiemu?

człowieku, odczep się wreszcie albo przyjdź z dokumentami które czegoś dowodzą

pokrzykiwać i wygrażać wielu w wątku potrafi

działać zaledwie kilku - i im szacunek

Marek T
0
Wpisów: 17
Wysłane: 3 września 2018 17:31:50
basiac napisał(a):
Przytaczasz dokument z maja 2018...

Gdzie masz uchwałę o przyznaniu wynagrodzenia Obligatariuszowi_kontakt?

BTW
Śledzę wątek bo rodzina wtopiła swego czasu na obligacjach korporacyjnych Polfy (małą kwotę, boli bardziej duma, bo doradzałam)
Polfa jest w upadłości od kilku lat, ani złotówki nie zobaczyliśmy jeszcze (i nie spodziewamy się zobaczyć).
Bylo 777, ale obligi kupione na Catalyst, wiec zabezpieczenie nie obejmowalo.

Sama w podobnym czasie wtopiłam na obligacjach Organiki, też raptek kilka.
Organika przedłużyła spłaty (chyba o rok), dostaliśmy dodatkowe 2 kupony, zostaliśmy całkowicie spłaceni.

Wyleczyłam się wtedy z obligów korporacyjnych.

Życzę powodzenia!

@ basiac a gdzie masz uchawle o jakimkolwiek innym czlonku RN . Uchwala dotyczy kazdego czlonka RN od momentu uchwaly . Pan Radek jest w RN i dostaje 20 tys brutto miesiecznie i tyle tylko po co kreci w tym temacie ? Moze mu sie to nalezy nie osadzam ze nie . Tylko po co klamac ?

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 3 września 2018 17:32:45
Marek T,
Przepraszam za wprowadzenie w błąd, co jednak nie zmienia faktu że trasa Poznań -Warszawa była w ostatnim czasy "ulubienicą" Pana Radka.

basiac
0
Wysłane: 3 września 2018 17:33:52
to wielkimi literami

uchwała ustala wynagrodzenie IMIENNIE

GDZIE JEST UCHWAŁA O P. BARCZYŃSKIM
?

Na wzór np. tego:
"
Cytat:
§ 1. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie GetBack S.A. postanawia o przyznaniu członkowi
Rady Nadzorczej Przemysławowi Schmidt wynagrodzenia z tytułu pełnienia funkcji w Radzie
Nadzorczej w wysokości 20.000,00 złotych brutto miesięcznie, przy czym za miesiąc maj 2018
r. będzie przysługiwało wynagrodzenie wyliczone proporcjonalnie według zasad
przewidzianych w Kodeksie Cywilnym. Wynagrodzenie będzie wypłacane do 10-tego dnia
miesiąca kalendarzowego następującego po miesiącu kalendarzowym, za który będzie
przysługiwać wynagrodzenie.
"

do czasu kiedy przedstawisz nie dyskutuję więcej
Edytowany: 3 września 2018 17:36

kryza
0
Wpisów: 101
Wysłane: 3 września 2018 17:39:18
Marek T napisał(a):
Zgadzam sie ogolnie ze za bycie w RN wynagrodzenie sie nalezy . Tylko po co klamac ? Jesli ktos klamiei w sumie w blachej sprawie to moze takze w waznych ? Powtarzam pytanie czy ktos widzial dowod ze Pan Radek posiada obligacje lub akcje ?

Tylko, ze z tego dokumentu co podeslales wynika ze Pan Radoslaw mowi prawde. Tam jest uchwala o wynagrodzeniu dla Pana Schmidta. Nic nie pisze o tym ze domyslnie wynagrodzenie otzryma kazdy czlonek RN. Koniec tematu.

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 3 września 2018 17:45:10
Marku T,
dlaczego nie posłuchałeś mojej dobrej rady? :) Blamujesz się swoją ignorancją coraz bardziej.

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 3 września 2018 17:45:14
Cinis
jedz do Warszawy kosztem swojego urlopu i czasu zabranego rodzinie za 3% tj ile 125zł brutto? no i oczywiście zwrot kosztów dojazdu.... wstyd że o tym piszesz. Akcjonariusze nic nie mogą? A utworzyć stowarzyszenie które będzie szukało inwestorów? Wiem najlepiej krytykować działania obligatariuszy którzy chcą teraz Was okraść. Tylko dzięki obligatariuszom Spółka mogła by prężnie działać zakupujac nowe portfele wierzytelności (pomijam fakt tego co się zadzialo dzięki KK i jego kompanów)

cinis_
3
Wpisów: 264
Wysłane: 3 września 2018 17:46:19
basiac skoro wyleczyłeś się z obligacji korpo co tu robisz? Zabłądziłeś?

AsGBK
0
Wysłane: 3 września 2018 17:50:35
cinis_ napisał(a):
Kris akcjonariusze mniejszosciowi mogą tyle co Żyd za okupacji. Więc nie wypisuj głupot.
Zgodnie z przepisami członek RW opłacany jest 3% średniego wynagrodzenia za dzień posiedzenia rady plus zwrot kosztów, koszty te zalicz się do całkowitych kosztów PPU.

Wątek ten jest otwarty i każdy ma prawo napisać co chce. Nikt nie wypędzał obligatoriuszy z wątku gbk akcje.

Uchwała nr 2 - Regulamin RW, paragraf 14
www.getbacksa.pl/images/Komuni...

Nikt nie wypędza akcjonariuszy z tego wątku.

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 3 września 2018 17:51:40
Jeżeli chodzi o mój osobisty punkt widzenia, to zarówno członkowie RN jak i Zarządu powinni oczywiście dostawiać gratyfikację za swoją pracę. Czy 20k to jest czy mało - kwestia dyskusji. Według mnie- w sam raz.
Co innego rozliczenie członków RN i Zarządu. No ale o tym będziemy niestety wiedzieć dopiero za kilka miesięcy.
Edytowany: 3 września 2018 17:52

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 3 września 2018 17:52:09
kris1986 napisał(a):
Cinis
jedz do Warszawy kosztem swojego urlopu i czasu zabranego rodzinie za 3% tj ile 125zł brutto? no i oczywiście zwrot kosztów dojazdu.... wstyd że o tym piszesz. Akcjonariusze nic nie mogą? A utworzyć stowarzyszenie które będzie szukało inwestorów? Wiem najlepiej krytykować działania obligatariuszy którzy chcą teraz Was okraść. Tylko dzięki obligatariuszom Spółka mogła by prężnie działać zakupujac nowe portfele wierzytelności (pomijam fakt tego co się zadzialo dzięki KK i jego kompanów)

Działając w RW nie otrzymałem żadnego wynagrodzenia ani zwrotu kosztów. Z tytułu zasiadania w RN nie zostało mi przyznane wynagrodzenie. Jacyś chętni?

cinis_
3
Wpisów: 264
Wysłane: 3 września 2018 17:56:34
Obligatoriuszy kontakt:
Ja nigdzie nie napisałem, że otrzymujesz. Pisałem o prawnych możliwościach.

Ne unoś się.

myśliwy
0
Wpisów: 9
Wysłane: 3 września 2018 17:57:30
ale po co się Pan tłumaczy ch....j go to obchodzi niech się zajmie swoimi akcyjkami koniec kropka !!!!!

Moderator:
Tego typu posty nie będą tolerowane. Mamy świadomość, że wśród poszkodowanych panują skrajne emocje, ale regulamin będzie stosowany również tutaj. Nagrodą tym razem jest ban na 7 dni.
Edytowany: 5 września 2018 16:11

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 3 września 2018 18:03:21
Zainteresowanym liczeniem nie swoich pieniędzy polecam pracę w banku lub na poczcie - robota zgodna z zainteresowaniami no i jeszcze pensję i ZUS płacą. A jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem uchwał podjętych na WZA i ponoć jeszcze w tym WZA uczestniczył to nasuwa się jedna konkluzja: jakiś diabeł serwowaną uczestnikom wodę (H2O) w wódę (C2H5OH) zamienił.

basiac
0
Wysłane: 3 września 2018 18:04:15
ZabłądziłAŚ?
Nie,
znajoma ma obligacje GetBack i dla niej czytam (ona starsza i nie netowa)

Poza tym - patrze co mogłam w 2014 zrobić lepiej (choć pewnie nic, nie było tylu poszkodowanych ani nie na takie kwoty, nie powstał taki ruch jak teraz).

Edytowany: 3 września 2018 18:06

kryza
0
Wpisów: 101
Wysłane: 3 września 2018 18:08:45
Marek T napisał(a):
Zgadzam sie ogolnie ze za bycie w RN wynagrodzenie sie nalezy . Tylko po co klamac ? Jesli ktos klamiei w sumie w blachej sprawie to moze takze w waznych ? Powtarzam pytanie czy ktos widzial dowod ze Pan Radek posiada obligacje lub akcje ?

Tylko, ze z tego dokumentu co podeslales wynika ze Pan Radoslaw mowi prawde. Tam jest uchwala o wynagrodzeniu dla Pana Schmidta. Nic nie pisze o tym ze domyslnie wynagrodzenie otzryma kazdy czlonek RN. Koniec tematu.

AsGBK
0
Wysłane: 3 września 2018 18:18:48
Cinis_

Porozumienie obligatariuszy działa od 21 kwietnia.
Od kiedy działa porozumienie/stowarzyszenie akcjonariuszy GBK? Pierwszy artykuł o akcjonariuszach ukazał się dzisiaj. Grupa na FB ma 68 członków.

www.bankier.pl/wiadomosc/Akcjo...

Dlatego podtrzymuję to co napisałam:

AsGBK napisał(a):
Akcjonariusze są tak samo poszkodowani i zostali oszukani tak jak obligatariusze.

Ale niech akcjonariusze napiszą, jakie podjęli działania w celu pozyskania nowych pieniędzy dla spółki, poza nawoływaniem, żeby to obligatariusze objęli akcje w kosmicznych cenach. My naprawdę nie chcemy akcji.

Może niech akcjonariusze wystąpią do banków, które sprzedawały pakiety wierzytelności, żeby dokapitalizowały GBK. Działajcie, a nie napadacie na obligatariuszy.

Jan Nowak
0
Wpisów: 181
Wysłane: 3 września 2018 18:19:52
AsGBK napisał(a):
Akcjonariusze są tak samo poszkodowani i zostali oszukani tak jak obligatariusze.

Ale niech akcjonariusze napiszą, jakie podjęli działania w celu pozyskania nowych pieniędzy dla spółki, poza nawoływaniem, żeby to obligatariusze objęli akcje w kosmicznych cenach. My naprawdę nie chcemy akcji.

Może niech akcjonariusze wystąpią do banków, które sprzedawały pakiety wierzytelności, żeby dokapitalizowały GBK. Działajcie, a nie napadacie na obligatariuszy.

Z całą pewnością akcjonariusze podjęliby różne działania i się mocno zaangażowali dla wspólnego dobra i obligatariuszy i akcjonariuszy, gdyby nie upór pana Barczyńskiego w kwestii ich wywłaszczenia poprzez konwersję wierzytelności na akcje po 5 groszy. Próbowałem swego czasu rozmawiać z panem Barczyńskim ale nie przyjął żadnych moich argumentów ani propozycji. Czy pani pozyskiwałaby pieniądze dla spółki jeśli w perspektywie miałoby dojść do utraty wartości pani zaangażowania kapitałowego w tą spółkę o 99%? Występowałaby pani do banków w takiej sytuacji? A do jakich banków by pani wystąpiła? Przecież nawet nie wiemy, w których bankach Getback kupował portfele wierzytelności, za które przepłacał te 20-30%...

Marek T
0
Wpisów: 17
Wysłane: 3 września 2018 18:22:20
Propozycje wywlaszczajace ukazly sie nie dawno ale fakt poziom zorganizowania obligatoriuszy budiz podziw. Dzis dolaczylo nastepnych 50 . Akcjonariusze liczyli na rozsadek zarzadu ale go brak co widac w propozycjach . Szkoda ze nie zostalo przesunite glosowanie o kontynuacji dzialanosci spolki gdzyz abris tego nie chcial

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 3 września 2018 18:46:21
Być obecnym na wątku i pisać to jedno. Pisać z sensem to drugie.

Markowi T z zacietrzewienia wszystko się myli i wygląda na to, że już sam nie bardzo wie o co mu chodzi.
On i kilu jeszcze chyba uwierzyli, że to nie GBK ich skrzywdził, ale to obligatariusze ich okradli i teraz muszą im te straty zwrócić.

Jednak warto przypomnieć, że to forum jest utworzone w związku z PPU i z założenia ma służyć obligatariuszom.

Ja głosowałem na Radka i nie straciłem do Niego zaufania, wręcz przeciwnie - to zaufanie wzrosło.

Dla jasności - jestem obligatariuszem i nie chcę akcji, ale skoro układ z konwersją stanowi najlepsze dla obligatariuszy rozwiązanie, no to "muszem"

Akcjonariusze mogą oczywiście walczyć o swoje, ale niekoniecznie na tym wątku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

174 175 176 177 178

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,553 sek.

xqlmkywe
eixnrljp
lvfucipj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ajqfwgch
suknukqm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat