PARTNER SERWISU
xvkfmbew
Lukdrew

Lukdrew

Ostatnie 10 wpisów
No to uwierz - mam podpisaną umowę na mocy której całkowity koszt do dnia zapisania akcji na moim rachunku inwestycyjnym ryczałtowo wynosi 2k (0,25%) negocjowaną z kierownikiem oddziału. Odsetki nalicza się od 3 - więc kredytu nie będę już miał. Aby się upewnić przed chwilą sprawdzałem umowę z BZWBK.

krewa napisał(a):
Lukdrew napisał(a):
Prowizja przy tej kwocie wynosi 0,25 % - wiem bo 200k lewarowałem do 1 mln- czyli koszty 2.000 plus drobnica. Wzrost 5,6% daje mi zysk

wzrost 5,6% zwróci koszta prowizji, odsetki wyniosą ok. 50% kwoty prowizji. zysk pojawi się przy wzrostach powyżej 9%

Jakie odsetki kolego - nie ma żadnych - przynajmniej w mojej umowie:))) od 2 są liczone a 2 mój kredyt wyniesie 0

Prowizja przy tej kwocie wynosi 0,25 % - wiem bo 200k lewarowałem do 1 mln- czyli koszty 2.000 plus drobnica. Wzrost 5,6% daje mi zysk

No cóż będzie lepiej niż na lokacie, ale nie tego się spodziewałem. Szkoda, że tak potraktowano indywidualnych inwestorów, ciekawe co z innymi emisjami które już nie będą tak atrakcyjne.

irfy napisał(a):
krewa napisał(a):

moment, przy redukcji większej jak 90% lewarowicze będą mogli spłacić kredyt 2 listopada, wszak największy lewar był 10:1. koszt minimalny kredytu to 0,3% prowizji + 5,53% odsetek na 8 dni.

Świetnie. Jednak nadal nie widzę tu żadnego zysku... (poza zyskami podmiotów kredytujących Angel )

Wszystko zależy od skali - dostałem prowizję 0,25% a przy 8% wzroście zarobię około 3,5k. (200k własnych +800k lewar).

Dane z USA jak ta lala, jeżeli po nich rynek nie wróci do trendu wzrostowego - czas się wycofać.

Wujek sam kontratakuje :)

Jeszcze trzymam ale powoli tracę cierpliwość :(( Ciekawe, że Sygnity z swoim raportem spada prawie o połowę mniej.

Korekta konsolidacyjna wynika z wyeliminowania wzajemnych przychodów, kosztów należności i zobowiązań wraz z marżą osiągniętą na transakcjach zwieranych pomiędzy podmiotami zależnymi. Po prostu te 37 mln zysku zrobili na transakcjach wewnątrz grupy.

Znowu padło, czy tylko mi się nie udaje zalogować?Think

Mimo iż początkujący na forum i z 6 lat nie grałem to się chętnie dołączę.

Kanoniers napisał(a):
ARMAGEDON Silenced

God bless STOP LOSS

A tak bez żartów, warto się dziś w to ładować czy nie - wzrost dość imponujący, nie poparty znanymi (przynajmniej mi) faktami, no i ta Europa oraz Fut w stanach na czerwono. Czytam to forum, uważam za bardzo interesujące i byłbym wdzięczny za poradę (jam świadom ryzyka i niechęci waszmości do rad wszelakich jednakże uprzejmie proszę)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 23 lutego 2012 23:13:46
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,249 sek.

kznphbwr
hmtpmonv
uhhzldhh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rukuntfy
mymougoo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat