Temat:
PGE
No to uwierz - mam podpisaną umowę na mocy której całkowity koszt do dnia zapisania akcji na moim rachunku inwestycyjnym ryczałtowo wynosi 2k (0,25%) negocjowaną z kierownikiem oddziału. Odsetki nalicza się od 3 - więc kredytu nie będę już miał. Aby się upewnić przed chwilą sprawdzałem umowę z BZWBK.
|
|
Temat:
PGE
krewa napisał(a):Lukdrew napisał(a):Prowizja przy tej kwocie wynosi 0,25 % - wiem bo 200k lewarowałem do 1 mln- czyli koszty 2.000 plus drobnica. Wzrost 5,6% daje mi zysk wzrost 5,6% zwróci koszta prowizji, odsetki wyniosą ok. 50% kwoty prowizji. zysk pojawi się przy wzrostach powyżej 9% Jakie odsetki kolego - nie ma żadnych - przynajmniej w mojej umowie:))) od 2 są liczone a 2 mój kredyt wyniesie 0
|
|
Temat:
PGE
Prowizja przy tej kwocie wynosi 0,25 % - wiem bo 200k lewarowałem do 1 mln- czyli koszty 2.000 plus drobnica. Wzrost 5,6% daje mi zysk
|
|
Temat:
PGE
No cóż będzie lepiej niż na lokacie, ale nie tego się spodziewałem. Szkoda, że tak potraktowano indywidualnych inwestorów, ciekawe co z innymi emisjami które już nie będą tak atrakcyjne.
|
|
Temat:
PGE
irfy napisał(a):krewa napisał(a): moment, przy redukcji większej jak 90% lewarowicze będą mogli spłacić kredyt 2 listopada, wszak największy lewar był 10:1. koszt minimalny kredytu to 0,3% prowizji + 5,53% odsetek na 8 dni.
Świetnie. Jednak nadal nie widzę tu żadnego zysku... (poza zyskami podmiotów kredytujących  ) Wszystko zależy od skali - dostałem prowizję 0,25% a przy 8% wzroście zarobię około 3,5k. (200k własnych +800k lewar).
|
|
Dane z USA jak ta lala, jeżeli po nich rynek nie wróci do trendu wzrostowego - czas się wycofać.
|
|
Wujek sam kontratakuje :)
|
|
Temat:
IDMSA
Jeszcze trzymam ale powoli tracę cierpliwość :(( Ciekawe, że Sygnity z swoim raportem spada prawie o połowę mniej.
|
|
Temat:
JUPITER
Korekta konsolidacyjna wynika z wyeliminowania wzajemnych przychodów, kosztów należności i zobowiązań wraz z marżą osiągniętą na transakcjach zwieranych pomiędzy podmiotami zależnymi. Po prostu te 37 mln zysku zrobili na transakcjach wewnątrz grupy.
|
|
Znowu padło, czy tylko mi się nie udaje zalogować?
|
|
Mimo iż początkujący na forum i z 6 lat nie grałem to się chętnie dołączę.
|
|
Kanoniers napisał(a):ARMAGEDON God bless STOP LOSS
|
|
Temat:
IDMSA
A tak bez żartów, warto się dziś w to ładować czy nie - wzrost dość imponujący, nie poparty znanymi (przynajmniej mi) faktami, no i ta Europa oraz Fut w stanach na czerwono. Czytam to forum, uważam za bardzo interesujące i byłbym wdzięczny za poradę (jam świadom ryzyka i niechęci waszmości do rad wszelakich jednakże uprzejmie proszę)
|
|