lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
kamil1289

kamil1289

Ostatnie 10 wpisów
Korzystam z Sidomy 8 i mam do dyspozycji kilka wskaźnikow miedzy innymi MACD RSI ROC STOCH SK BOL
Moje pytanie jest takie gdzie mogę znaleźć inne wskaźniki. Nie chodzi mi o sposoby ich testowania, tylko o ich "nałożenie" na wykresy. Przy okazji ostatnio zainteresowałem się tematem stop loss. Czy każde konto brokerskie posiada zlecenie z limitem aktywacji?? Czy jest jakiś program do przeprowadzania symulacji?? Czytając forum natknąłem się na coś takiego i nie mam pojęcia czy autor postu miał namyśli jakąś aplikacje czy np "gry giełdowe"

Czy może mi ktoś to wytłumaczyć jak to się stało że spółka cały dzień stała na poziomie ok 35,5 zł a przed zamknięciem ktoś kupuje ponad 11k akcjna za 39zł. Moje pytanie jest po co skoro mógł nabyć te akcje znacznie taniej. Jaki to może mieć wpływ na przyszły kurs??

Jak wejdziemy w monitor spółki i wybierzemy przepływy to pomarańczowe słupki to to gotówka jaka "przepłynęła" przez firme??
i jak to się ma do dywident?? czy jeśli przy słupku jest drugi słupek dotyczący dywident to żeby uzyskać całkowity przepływ muszę je do siebie dodać?? Rozumiem że inwestycje to ich efektywność?? I nie mam zielonego pojęcia jak interpretować finanse i operacje. Jak by mi ktoś to wytłumaczył będę wdzięczny

wielkie dzieki:)

skąd można wziąć informacje na temat danego sektora??
i tego jak spółka wygląda na tle sektora. Widziałem jak coś takiego na temat DOMDEV umieścił WD. Informacje o samej spółce zapewne są ze sprawozdań a sektora?? W sumie niedawno zacząłem i dopiero się uczę będe wdzięczny za jakieś wskazówki.

A jak jest z kursem akcji dzień po prawie tzn np WZ ustaliło dzień ustalenia prawa na poboru na 04.06 ja akcje nabyłem 01.06 wiec przysługuje mi dywidenda i co się dzieje z kursem następnego dnia z tego co czytam zostaje on pomniejszony o wartosc dywidendy czy to prawda?? i jak to się przekłada na praktykę??

wielkie dzieki:)

Mam małe pytanie dotyczące wypłacania dywidendy, a mianowicie jeżeli ogłoszenie o wypłacie dywidendy zostało wydane np 27.05 a dzień dywidendy został ustalony np na 09.06 to dywidendę dostaną osoby posiadające akcje danej spółki w dzień ogłoszenia czy w dniu dywidendy?? Dokładnie to mam namyśli spółkę DOMDEV. Z tego co znalazłem to wiem że dzienń dywidendy to dzień tworzenia listy, ale nic więcej nie znalazłem
z góry dzieki:)
pozdrawiam:)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 listopada 2009 13:13:00
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,196 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat