vkirtiax
Advertisement
PARTNER SERWISU
xuslxckw
kkolodziejczyk90

kkolodziejczyk90

Ostatnie 10 wpisów
Prośba o kupno ASBIS.
Na pewno będzie rekordowy rok, liczę na lekkie przebicie prognoz w raporcie rocznym, spółka nadal słabo wyceniania.

Zgłaszam się, a spółkę podam na dniach ;)

Proszę o wybranie spółki Mirbud, Dobre fundamenty spółki, plus prawdopodbne ożywienie w segmencie inwestycji po odpaleniu środków z KPO mogą pozwolić by WIG BUD ruszył na północ. Mirbud jak dla mnie nadal jest troszkę niedowartościowany,

Zgłaszam się do konkursu, spółkę podam w najbliższym czasie :)

Cytat:
Przyjęcie neutralności oznacza zamknięcie możliwości wejścia do EU i NATO.

Do EU wejdą bo to wspólnota gospodarcza a nie militarna. Natomiast to co będzie mnie zastanawiać, to że społeczeństwo ukraińskie będzie nastawione teraz pro-zachodnio i będzie sie rozwijać gospodarczo co stworzy duży rozstrzał pomiędzy społeczeństwem rosyjskim a ukraińskim. Może to stworzyć znowu sytuacje, że kolejny władca Rosji (nie sądze by Putin rządził do tego czasu), po raz kolejny odpali jakieś pro imperialistyczne poglądy i znowu wjedzie z "misją ratunkową" na Ukraine.

Cytat:
Rosja domaga się, aby Ukraina zaprzestała działań zbrojnych, zmieniła konstytucję w celu zagwarantowania neutralności, uznała Krym za terytorium Rosji i uznała separatystyczne republiki Donieck i Ługańsk za niezależne terytoria - powiedział rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow cytowany przez agencję Reuters.

I chyba tak to się skończy. Putin weźmie Donieck, Ługansk, Krym i zachowa twarz a Ukraina powoli z pomocą zachodu będzie sie odbudowywać. I może za jakieś dobre pare lat wejdzie w struktury EU.

dominior5 napisał(a):
Padły deklaracje ze strony rządu, że nie będziemy importować już węgla z Rosji. Ciekawe jak to się przełoży na ceny naszego węgla.

Jeśli tak, to najprawdopodbniej przerzucimy się na kierunek Ameryka Płd i węgiel np z Kolumbi. Wydaje mi się, że aktualnie nie jesteśmy (chyba) w stanie odrzucić węgiel z Rosji i nie sprowadzać żadnego innego w zamian.

Hej,

Zgłaszam się do konkursu i wybieram spółkę Arctic Papier.
Wyniki za Q4 i Q1 powinny być mocne, w dodatku ostatnio informacja o uruchomieniu farmy fotowoltaicznej o mocy 17MW.

Ja myślę, że nie byłoby całej tej dyskusji z większym opodatkowaniem osób które dobrze zarabiają jeśli faktycznie widzielibyśmy, że te podatki mają sens i naprawdę na "coś" idą, i w przyszłości podniesie Nam to komfort życia w tym kraju

Niestety i jednym i drugim wcale się nie dziwie, bo jeśli z jednej strony mam płacić za błędy Sasina, Szumowskiego, elektrowni Ostrołęka itp to człowiek naprawdę myśli o emigracji :/

Jak rozumieć dzisiejszy wystrzał? Ma ktoś jakieś informacje?

O dziwo po bardzo dobrych szacunkowych wynikach za Q1, nie było takiego entuzjazmu jak dzisiaj na sesji.

Zarekomendowana dywidenda na akcje - 0,16 zł + plus do tego bardzo dobre szacunkowe wyniki za Q1 + ostatnio wygrana w sądzie na kilku milionowe odszkodowanie

biznes.interia.pl/gieldy/rapor...

Kurs mógłby troche powędrować na północ :)

Jak koledzy wyżej piszą, ja bym się nie martwił

kliknij, aby powiększyć

Na wykresie widać podobne zachowania w przeszłości, wykupienie jak widac też w porządku. Trzeba zwrócić uwagę, że walor od dłuzszego czasu jest jednak w trendzie wzrostowym, więc te kilka sesji schłodzenia głów może świadczyć o realizacji zysków przy tak niskim wolumenie.

Co tacy nerwowi z wtorku jesteście? :)

www.pozbud.pl/strefa-inwestora...

biznes.interia.pl/gieldy/rapor...

Ładnie się tam Panowie bawią :)

Zarząd spółki POZBUD S.A. z siedzibą w Poznaniu (dalej "Spółka”, "POZBUD”), informuje, że w dniu 19 marca 2021 roku podjął uchwałę w przedmiocie emisji nie więcej niż 18.000 4-letnich obligacji na okaziciela serii B o wartości nominalnej 1.000 zł każda i łącznej wartości nominalnej do 18.000.000 zł (dalej "Obligacje”), przy czym próg emisji, o którym mowa w art. 45 ust. 1 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 r. o obligacjach (dalej "Ustawa o Obligacjach”) został określony na 12.000.000 zł. Emisja zostanie przeprowadzona po udzieleniu przez SGB-Bank S.A., dotychczasowego kredytodawcy, zgody na zaciągnięcie przez POZBUD zobowiązań związanych z emisją Obligacji.

Czytaj więcej na biznes.interia.pl/gieldy/rapor...

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 4 kwietnia 2025 21:16:41
Liczba wpisów: 30
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,934 sek.

fmaawusa
kpnuwite
icehypbd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vavwvfvc
shnowquf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat