Prośba o kupno ASBIS. Na pewno będzie rekordowy rok, liczę na lekkie przebicie prognoz w raporcie rocznym, spółka nadal słabo wyceniania.
|
|
Zgłaszam się, a spółkę podam na dniach ;)
|
|
Proszę o wybranie spółki Mirbud, Dobre fundamenty spółki, plus prawdopodbne ożywienie w segmencie inwestycji po odpaleniu środków z KPO mogą pozwolić by WIG BUD ruszył na północ. Mirbud jak dla mnie nadal jest troszkę niedowartościowany,
|
|
Zgłaszam się do konkursu, spółkę podam w najbliższym czasie :)
|
|
Cytat:Przyjęcie neutralności oznacza zamknięcie możliwości wejścia do EU i NATO. Do EU wejdą bo to wspólnota gospodarcza a nie militarna. Natomiast to co będzie mnie zastanawiać, to że społeczeństwo ukraińskie będzie nastawione teraz pro-zachodnio i będzie sie rozwijać gospodarczo co stworzy duży rozstrzał pomiędzy społeczeństwem rosyjskim a ukraińskim. Może to stworzyć znowu sytuacje, że kolejny władca Rosji (nie sądze by Putin rządził do tego czasu), po raz kolejny odpali jakieś pro imperialistyczne poglądy i znowu wjedzie z "misją ratunkową" na Ukraine.
|
|
Cytat:Rosja domaga się, aby Ukraina zaprzestała działań zbrojnych, zmieniła konstytucję w celu zagwarantowania neutralności, uznała Krym za terytorium Rosji i uznała separatystyczne republiki Donieck i Ługańsk za niezależne terytoria - powiedział rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow cytowany przez agencję Reuters. I chyba tak to się skończy. Putin weźmie Donieck, Ługansk, Krym i zachowa twarz a Ukraina powoli z pomocą zachodu będzie sie odbudowywać. I może za jakieś dobre pare lat wejdzie w struktury EU.
|
|
dominior5 napisał(a):Padły deklaracje ze strony rządu, że nie będziemy importować już węgla z Rosji. Ciekawe jak to się przełoży na ceny naszego węgla. Jeśli tak, to najprawdopodbniej przerzucimy się na kierunek Ameryka Płd i węgiel np z Kolumbi. Wydaje mi się, że aktualnie nie jesteśmy (chyba) w stanie odrzucić węgiel z Rosji i nie sprowadzać żadnego innego w zamian.
|
|
Hej,
Zgłaszam się do konkursu i wybieram spółkę Arctic Papier. Wyniki za Q4 i Q1 powinny być mocne, w dodatku ostatnio informacja o uruchomieniu farmy fotowoltaicznej o mocy 17MW.
|
|
Ja myślę, że nie byłoby całej tej dyskusji z większym opodatkowaniem osób które dobrze zarabiają jeśli faktycznie widzielibyśmy, że te podatki mają sens i naprawdę na "coś" idą, i w przyszłości podniesie Nam to komfort życia w tym kraju
Niestety i jednym i drugim wcale się nie dziwie, bo jeśli z jednej strony mam płacić za błędy Sasina, Szumowskiego, elektrowni Ostrołęka itp to człowiek naprawdę myśli o emigracji :/
|
|
Jak rozumieć dzisiejszy wystrzał? Ma ktoś jakieś informacje?
O dziwo po bardzo dobrych szacunkowych wynikach za Q1, nie było takiego entuzjazmu jak dzisiaj na sesji.
|
|
Zarekomendowana dywidenda na akcje - 0,16 zł + plus do tego bardzo dobre szacunkowe wyniki za Q1 + ostatnio wygrana w sądzie na kilku milionowe odszkodowanie biznes.interia.pl/gieldy/rapor...Kurs mógłby troche powędrować na północ :)
|
|
Jak koledzy wyżej piszą, ja bym się nie martwił  kliknij, aby powiększyćNa wykresie widać podobne zachowania w przeszłości, wykupienie jak widac też w porządku. Trzeba zwrócić uwagę, że walor od dłuzszego czasu jest jednak w trendzie wzrostowym, więc te kilka sesji schłodzenia głów może świadczyć o realizacji zysków przy tak niskim wolumenie.
|
|
|
|
Temat:
KERNEL
|
|
Zarząd spółki POZBUD S.A. z siedzibą w Poznaniu (dalej "Spółka”, "POZBUD”), informuje, że w dniu 19 marca 2021 roku podjął uchwałę w przedmiocie emisji nie więcej niż 18.000 4-letnich obligacji na okaziciela serii B o wartości nominalnej 1.000 zł każda i łącznej wartości nominalnej do 18.000.000 zł (dalej "Obligacje”), przy czym próg emisji, o którym mowa w art. 45 ust. 1 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 r. o obligacjach (dalej "Ustawa o Obligacjach”) został określony na 12.000.000 zł. Emisja zostanie przeprowadzona po udzieleniu przez SGB-Bank S.A., dotychczasowego kredytodawcy, zgody na zaciągnięcie przez POZBUD zobowiązań związanych z emisją Obligacji. Czytaj więcej na biznes.interia.pl/gieldy/rapor...
|
|