PARTNER SERWISU
tvxkawtq
genoniusz

genoniusz

Ostatnie 10 wpisów
za: http://stooq.pl
"W związku z dużym udziałem projektów drogowych w portfelu Polimex-Mostostal nie spodziewa się istotnej poprawy rentowności w 2012 r.
Jeśli rentowność się zwiększy to nieznacznie, do 2,3 - 2,5% na poziomie netto. Tegoroczny budżet grupy zakłada zwiększenie EBITDA. Priorytetem spółki na ten rok będzie redukcja zadłużenia grupy."

istotnej poprawy rentowności to chyba nikt się nie spodziewał, cały czas słyszy się o niskich marżach, ale zjazd o prawie 8% to jakaś abstrakcja... dla mnie. Co się wydarzyło w tym kwartale? Umknęła mi jakaś katastrofa?

No akurat w moim przypadku nie mam powodu do narzekania - zgłoszenie elektronicznie, kontakt mailowy, wymiana papierów, i tadam:

Szanowni Państwo,

Z radością informujemy, że zostali Państwo zakwalifikowani do Promocji:
GWARANCJA NIŻSZEJ CENY
Tym samym zyskują Państwo gwarancję niższej ceny za prąd przez 12 miesięcy od dnia wejścia w życie Aneksu do Umowy Kompleksowej.
Promocyjna cena energii elektrycznej zależy od ilości akcji TAURON PE, które zostały nabyte przez Odbiorcę lub osobę trzecią, szczegóły znajdą Państwo w załączonym regulaminie promocji.
Oferta dotyczy zgłoszonego we wniosku punktu poboru energii elektrycznej, tj:
<<dane lokalu>>
W załączeniu przesyłamy Regulamin Promocji.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z TAURON Infolinią pod numerem 555 444 555.
Uwaga! Oferta cenowa dotyczy tylko sprzedaży energii elektrycznej – nie obejmuje opłat za jej dystrybucję.
Wysłany przez Państwa Wniosek stanowi aneks do aktualnie obowiązujących umów, dlatego nie muszą Państwo tracić czasu na inne formalności.

Z poważaniem,
TAURON Polska Energia

cała zabawa dla 15% obniżki ceny ale tylko na jeden lokal - więc należy wybrać najbardziej "prądożerny" bardziej dla sportu przeszedłem ta procedurę bo oszczędności nie powalają.

O rany... deja vu po tylu latach :) jednym z "subtematów" mojej pracy magisterskiej (to czasy kiedy dinozaury radośnie baraszkowały wśród wielkich paproci zasłaniających słońce) był właśnie "goodwill" i metody jego wyceny. Chyba pójdę odkopać to wiekopomne dzieło. Nie przypominam sobie za to (ale to może ułomność wieku) żebym coś pisał o testach na utratę wartości - mogę prosić o przybliżenie tematu (może casus?)
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

Moim zdaniem wszystko zależy właśnie od horyzontu inwestycyjnego - piszesz stop lossy na liniach wsparcia kilkuletnich wykresów - fajnie, ale te kilka to ile? Dłużej / krócej niż przypuszczalny czas trwania inwestycji? Tu nie ma prostych odpowiedzi :)

143,2 (a potem zjazd :)

PS
jeśli to drugie nie nastąpi przyjmę z pokorą dopisek "d.pa nie prorok" przy nicku wave

Czekałem i czekałem, bo były obiecanki i w końcu jest - program lojalnościowy :) na stronie http://www.promocja.tauron-pe.pl/ dla mieszkańców Polski południowej :) W skrócie - jeśli nabyliśmy max pakiet, mówię o swoim przypadku to zamiast 0,3299 zł brutto za kWh zapłacimy 0,2804zł czyli 14,85% taniej (i nijak mi nie chce wyjść 15% o których mówi reklama). Czyli jeśli zużywamy ca 175kWh miesięcznie - oszczędzimy 104,13zł rocznie. Taki bonus do dywidendy jeśli weszliśmy długookresowo. Ktoś może mnie sprawdzić czy dobrze liczę? (przyjąłem do obliczeń taryfę G11).

Błagam... "A jej biznes podstawowy performuje źle." ...litości.

Halo... Czy tu jeszcze żyją? :)

46,13
uzasadnienie: a bo ja wiem?

"Data sporządzenia: 2010-05-31
TECHMEX
Wezwanie do uiszczenia zaliczki przez wierzycieli
Spółka Techmex SA w upadłości likwidacyjnej informuje, że Postanowieniem z dnia 28 maja 2010 r. Sąd Rejonowy w Bielsku-Białej Wydział VI Gospodarczy w sprawie postępowania upadłościowego Techmex SA w Bielsku-Białej postanowił zobowiązać wierzycieli:

1.Karen SA w Warszawie, 02-674, ul.Marynarska 21;
2.Tech Data Polska w Warszawie, 03-237, ul.Inowłodzka 3;
3.BRE Bank SA Oddział Bielsko-Biała, 43-300 Pl.Wolności 7;
4.Kredyt Bank S.A. I Oddział KB S.A. w Bielsku-Białej, 43-300, ul. 11 Listopada 102;
5.ING Bank Śląski Centrum Bankowości Korporacyjnej w Gliwicach, 44-100, ul.Zwycięstwa 28;
6.Podkarpacki Bank Spółdzielczy Oddział Krosno, 38-400, ul.Tysiąclecia 6

do uiszczenia zaliczki na koszty postępowania upadłościowego w kwocie po 270.000 zł (dwieście siedemdziesiąt tysięcy złotych) od każdego w termnie 7 dni pod rygorem umorzenia postępowania."

to w odpowiedzi na "rozmowy z inwestorami chcącymi dokapitalizować firmę" oraz "zaawansowane negocjacje" (nie zdradzając żadnych szczegółów jednakowoż) :)

Witam Szanownych Doświadczonych Koleżanki / Kolegów,
na jak długo szacujecie jeszcze agonię? Ten wyrok to jest wyczerpana pierwsza instancja, teraz druga z całym korowodem?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 maja 2012 11:31:53
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,201 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat