PARTNER SERWISU
ibpqfglg
kaczka_dziwaczka

kaczka_dziwaczka

Ostatnie 10 wpisów
co się dziś stało z Kopexem? I do tego taki wolumen... :)
jak wysoko może podskoczyć? - jakies pomysły?

Witam!
Pytanie do doświadczonych techników: czy od połowy stycznia mamy chorągiewke z prawdopodobnym optymistycznym końcem Dancing (o ile przebijemy 190 PLN) czy mam raczej przywidzenia Eh? ?

Cześć

Skąd te wzrosty? Poprzednie wiadomości o podpisywanych kontraktach nie niosły za sobą wzrostów cen akcji... A teraz juz z tydzień nie było dobrego infa i kurs zasuwa pod górke jak szalony...
Niby sie ciesze ceną akcji, ale przeczucia i tym bardziej fundamety spółki mówią aby uważać... Think

kaczka_dziwaczka napisał(a):
konik napisał(a):
moze ktos wie z jakiego powodu dzis po 14.30 kurs tak zlecial

Cześć!
Może spadek był reakcją na jakiś przeciek dotyczący wielkości dywidendy... ?
Możliwe są dwa scenariusze: dywidenda bedzie mała i nie opłaca sie trzymać tych akcji (być może kupionych drożej), lub bedzie duża i grubsze rybki akumulują papiery aby zbić mająteczek...
W związku z deficytem budrzetowym propozycja dywidendy zaproponowana przez Skarb Państwa może być niemała, ale plany inwestycyjne spółki mogłyby być zagrożone przez brak kasy w sejfie...

Osobiście liczę na sporą dywidendę, ale to tylko pobożne życzenia... Pray

Witam!

Poprawka.

Wyczytałem że konkurent Puław obniża drastycznie ceny pewnego typu nawozów, co może spowodować mniejszy udział w rynku Puław, zatem to także może być przyczyna spadku ceny akcji...
Nie wiem czy taka argumentacja trzyma sie kupy, bo Puławy obniżyły ceny nawozów w czerwcu i był wzrost cen akcji, ale krótki i zakończony powrotem co trendu bocznego... Ciekawsze dla mnie jest pytanie o to co spowodowało wzrost cen na koniec sierpnia i dlaczego wzrost sie nie utrzymał skoro spółka ma dobre wskaźniki i wszelkie informacje z niej płynące są ok... (spółka ma zyski, wypłaca dywidende, podpisuje umowy...)

konik napisał(a):
moze ktos wie z jakiego powodu dzis po 14.30 kurs tak zlecial

Cześć!
Może spadek był reakcją na jakiś przeciek dotyczący wielkości dywidendy... ?
Możliwe są dwa scenariusze: dywidenda bedzie mała i nie opłaca sie trzymać tych akcji (być może kupionych drożej), lub bedzie duża i grubsze rybki akumulują papiery aby zbić mająteczek...
W związku z deficytem budrzetowym propozycja dywidendy zaproponowana przez Skarb Państwa może być niemała, ale plany inwestycyjne spółki mogłyby być zagrożone przez brak kasy w sejfie...

Osobiście liczę na sporą dywidendę, ale to tylko pobożne życzenia... Pray

Witam!
Czy ktoś z Was się orientuje może kiedy była wypłata dywidendy z TPSA? O ile pamiętam to miała ona wynieść 1,5 zł na akcję... Czy spadek ceny akcji TPSA z 17.62 (15 czerwca) do 15.11 (18 czerwca) to nie jest właśnie echo wypłaty dywidendy?
Jeśli mi się coś pomerdało z kwotami lub datami to proszę mnie wyprostować :)
Pozdro!

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 marca 2019 11:25:09
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,271 sek.

cnjvkswh
rnwksnbs
mrntuufq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ohmhcvis
xhxvikbl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat