co się dziś stało z Kopexem? I do tego taki wolumen... :) jak wysoko może podskoczyć? - jakies pomysły?
|
|
Temat:
KGHM
Witam! Pytanie do doświadczonych techników: czy od połowy stycznia mamy chorągiewke z prawdopodobnym optymistycznym końcem  (o ile przebijemy 190 PLN) czy mam raczej przywidzenia  ?
|
|
Temat:
SYGNITY
Cześć Skąd te wzrosty? Poprzednie wiadomości o podpisywanych kontraktach nie niosły za sobą wzrostów cen akcji... A teraz juz z tydzień nie było dobrego infa i kurs zasuwa pod górke jak szalony... Niby sie ciesze ceną akcji, ale przeczucia i tym bardziej fundamety spółki mówią aby uważać...
|
|
Temat:
PULAWY
kaczka_dziwaczka napisał(a):konik napisał(a):moze ktos wie z jakiego powodu dzis po 14.30 kurs tak zlecial Cześć! Może spadek był reakcją na jakiś przeciek dotyczący wielkości dywidendy... ? Możliwe są dwa scenariusze: dywidenda bedzie mała i nie opłaca sie trzymać tych akcji (być może kupionych drożej), lub bedzie duża i grubsze rybki akumulują papiery aby zbić mająteczek... W związku z deficytem budrzetowym propozycja dywidendy zaproponowana przez Skarb Państwa może być niemała, ale plany inwestycyjne spółki mogłyby być zagrożone przez brak kasy w sejfie... Osobiście liczę na sporą dywidendę, ale to tylko pobożne życzenia... Witam! Poprawka. Wyczytałem że konkurent Puław obniża drastycznie ceny pewnego typu nawozów, co może spowodować mniejszy udział w rynku Puław, zatem to także może być przyczyna spadku ceny akcji... Nie wiem czy taka argumentacja trzyma sie kupy, bo Puławy obniżyły ceny nawozów w czerwcu i był wzrost cen akcji, ale krótki i zakończony powrotem co trendu bocznego... Ciekawsze dla mnie jest pytanie o to co spowodowało wzrost cen na koniec sierpnia i dlaczego wzrost sie nie utrzymał skoro spółka ma dobre wskaźniki i wszelkie informacje z niej płynące są ok... (spółka ma zyski, wypłaca dywidende, podpisuje umowy...)
|
|
Temat:
PULAWY
konik napisał(a):moze ktos wie z jakiego powodu dzis po 14.30 kurs tak zlecial Cześć! Może spadek był reakcją na jakiś przeciek dotyczący wielkości dywidendy... ? Możliwe są dwa scenariusze: dywidenda bedzie mała i nie opłaca sie trzymać tych akcji (być może kupionych drożej), lub bedzie duża i grubsze rybki akumulują papiery aby zbić mająteczek... W związku z deficytem budrzetowym propozycja dywidendy zaproponowana przez Skarb Państwa może być niemała, ale plany inwestycyjne spółki mogłyby być zagrożone przez brak kasy w sejfie... Osobiście liczę na sporą dywidendę, ale to tylko pobożne życzenia...
|
|
Witam! Czy ktoś z Was się orientuje może kiedy była wypłata dywidendy z TPSA? O ile pamiętam to miała ona wynieść 1,5 zł na akcję... Czy spadek ceny akcji TPSA z 17.62 (15 czerwca) do 15.11 (18 czerwca) to nie jest właśnie echo wypłaty dywidendy? Jeśli mi się coś pomerdało z kwotami lub datami to proszę mnie wyprostować :) Pozdro!
|
|