Temat:
ROPCZYCE
Witam, czyżby nastąpiło wybicie z konsolidacji? 15.11.2010 publikacja wynikow za III kwartał. Są spore nadzieje, oby nie było tak jak po raporcie za I półrocze. Pozdrawiam Akcjonariuszy
|
|
sebastian76: 46,6 zł
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Witam, przypominam ze jutro publikacja wynikow za 1 polrocze.
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Hmmm... Bardzo ciekawe z tym NWZA. Może te ostatnie wzrosty są nie z uwagi na wyniki tylko w związku z NWZA? Co do ewentualnej emisji ciężko coś powiedzieć. Najlepiej byłoby gdyby była przygotowywana pod jakiegoś atrakcyjnego inwestora Ale czas pokaże ...
|
|
Temat:
ROPCZYCE
|
|
Temat:
ROPCZYCE
31.08 publikacja wyników za II kwartał. Ciekawe jaki wpływ na wyniki będzie miała spłata w całości kredytu związanego z opcjami walutowymi. Obstawiam bardzo dobry raport (zresztą nie tylko ja patrząc na kurs spółki). Pozdrawiam
|
|
Temat:
GRAAL
Już przez chwilę widziałem 11.00 PLN, a dzień się jeszcze nie skończył :) Trend wzrostowy niezagrożony. Ja osobiście czekam na wyniki za IV kwartał. Po tych wynikach te 11 zł będą wspomnieniem.
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, Trzymam Graala długoterminowo. Raport wg mnie ładny, nawet bardzo ładny biorąc pod uwagę, że był za III kwartał. Ja już czekam na raport za IV kwartał Na korzyść spółki korzystnie wpływa osłabianie się kursu euro - podkreślają to nawet w raporcie.
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, największa firma branży rybnej w Polsce, stabilne kanały dystrybucji. Do tego zapowiadają zysk w III kwartale i zwiększenie przychodu. Czego chcieć więcej ?
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, strata jest wynikiem I kwartału. Interesujący dla większości inwestorów był raport za 2 kwartał. W drugim kwartale pojawił się tak długo oczekiwany zysk.
|
|
Temat:
GRAAL
Piękna sesja, trend wzrostowy aż miło. Dla wszystkich wymęczonych długotrwałym oczekiwaniem, gdy wiele słabszych spółek rosło, a rybki stały w miejscu:
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, przebite 10 zł Silny trend wzrostowy
|
|
Temat:
GRAAL
Co za defetyzm na forum, Graal jest przyrównywany do Monnari  Mam nadzieję, że tak źle nie będzie, bo: 1. PLN umocnił się. Spekulacyjny spadek wartości z 3.26 PLN/EUR (min. roczne) do 4.92 PLN/EUR (max. roczne) to ponad 50% - nie jedną firmą mógł zachwiać. 2. Pokazali zysk za 2 kwartał, zredukowali zadłużenie. 3. Produkują żywność, to coś innego niż dobra luksusowe z Monnari. Łatwiej sprzedać konserwę niż kawałek materiału. 4. Graal ma atrakcyjne wskaźniki.
|
|
Temat:
GRAAL
Tylko, że 30 września kurs może być na wyższym poziomie
|
|
Temat:
GRAAL
witam, Głównymi celami GK GRAAL w IIQ2009 było: - wzrost sprzedaży IIQ2008 vs. IIQ2009, min. 10% - zrealizowano, - podniesienie cen w IIQ 2009 i pokrycie min 50% straty z IQ 2009 – zrealizowano, - redukcja kosztów zarządu, zgodnie z kolejnym etapem strategii konsolidacji wewnętrznej w trakcie realizacji, obecny stosunek kosztów zarządu do przychodów ze sprzedaży 3,93% (w ciągu IIQ 2008, był 5,87) - redukcja kosztów wytworzenia wyrobów gotowych, zgodnie z kolejnym etapem strategii konsolidacji procesów produkcyjnych
Reasumując za 2 kwartał jest zysk, zobowiązania zredukowane ja jestem zadowolony.
Co do rynku i jego oczekiwań to jak patrzę na np. ZNTK C/Wk = 1.1 i porównuję do Graala to stwierdzam, że niewiele z tego rozumiem.
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, taktyka jest taka, że trzymam akcje i nie wykonuję żadnych ruchów.
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Uważam, że w pokonaniu poprzedniego szczytu przeszkodziła wczorajsza sesja, gdzie indeksy poleciały w dół. Wszystko zależeć będzie od zachowania szerokiego rynku w najbliższych dniach.
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Jeżeli trwale przebije poprzedni szczyt to ja sufitu na razie nie widzę Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 20,73 zł do 34,55 zł... Wartość księgowa 50,50 Wartość netto aktywów materialnych 50,02 Wartość likwidacyjna wg J. Wilcoxa 4,78 Mnożnikowe na bazie średnich wskaźników sektoraCeny do wartości księgowej 62,73 Ceny do zysku operacyjnego 12,51 Ceny do przychodów 76,89 Wskaźnika EV/Przychody 71,88 źródło: www.stockwatch.pl/gpw/ropczyce...
|
|
Temat:
GRAAL
Ale dziś obroty. Obrona 8 zł trwa ...
|
|
Temat:
ROPCZYCE
jest jeszcze sporo miejsca na wzrosty ... Niech chociaż dojdzie do c/wk =0.5 to jeszcze 10 PLN
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Cały tydzień może być ciekawy
|
|
5,5 mln PLN piechotą nie chodzi. Liczba akcji to 4 605 980, czyli wychodzi ponad 1 zł/akcje.
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, jeszcze 3 tygodnie do wyników za II kwartał, ciekawe jaki kurs wtedy będzie.
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, patrząc na kurs w ostatnim czasie wyniki za drugi kwartał muszą być obiecujące
|
|
Temat:
GRAAL
W dniu 25 czerwca 2009 redakcja "Życia Handlowego" wyłoniła zwycięzców konkursu "Przeboje FMCG 2009". Z ogromną przyjemnością chcielibyśmy poinformować, iż Szprot w sosie pomidorowym marki Graal zdobył I-wsze miejsce w kategorii "Ryby w Puszkach". http://www.graal.pl
|
|
Temat:
GRAAL
To, że Graal spada, to kwestia spadków na szerokim. To oczywista oczywistość ...
|
|
Temat:
GRAAL
Jakiś czas temu przywiązywałem wagę do rekomendacji. Traktowałem je z całą powagą. Raz nawet się zasugerowałem, niestety z fatalnym skutkiem ... Ciekawi mnie skąd wzięła się ta cena 5,40, a nie np. 5,10 lub 5,70? Dla przypomnienia rekomendacja tego samego banku z 2007.04.23 kupuj Cena docelowa 50.00
|
|
Temat:
GRAAL
O proszę, jest nawet na zielono. Teraz Graal to spółka jedna z wielu na GPW, zainteresowanie znikome więc i kupujących mało.
Pewnie jest tak, że gdy pojawiają się infa zaraz rośnie zainteresowanie - w myśl zasady nie ważne jak mówić byle mówić ...
Spadać już powoli nie ma gdzie. RSI zbliża się do momentu z którego nastąpi odbicie. Jak wysokie nie wiadomo ...
|
|
Temat:
GRAAL
Teraz nawet jest 6.24 zł. czekamy zatem na info o bankructwie
|
|
Temat:
GRAAL
Rynek rosyjski jest ogromny. Białoruś nie ma takich mocy produkcyjnych, żeby ich w pełni zaspokoić. Po za tym Białoruś nie ma dostępu do własnego surowca jeżeli chodzi o ryby - musi go importować. " inspektorzy jacyś tam zatwierdzili cos tam w Graalu" taaaaak, bywałem w zakładach przetwórczych które szykowały się/ były w trakcie inspekcji służb weterynaryjnych - to nie są jacyś tam inspektorzy i jakieś tam kontrole. Musieliśmy chodzić po zakładzie w śmiesznych w czepkach na głowie "T o nie sa lata 90-e..". fakt, ale co ludzi w Rosji ubyło? Nie muszą jeść? Nie rozumiem. " niech raczej poda sie za poszukiwacza pracy który zawsze chciał pracowac przy rybach i rozważa przeprowadzke w te okolice"
|
|
Temat:
GRAAL
aic71 napisał(a):Myślisz, że mozna by wejść do środka zakładu? Proszę o wasze propozycję nt sposobu wejścia Proponuję zadzwonić do firmy poprosić z jakimś Szefem Produkcji i pogadać nt. wejścia. Może się uda. Bez dzwonienia odbijesz się prawdopodobnie na ochronie obiektu. Zobaczyć taki zakład od środka fajna sprawa, tylko trochę ... no właśnie weź ze sobą jakieś gorsze ubrania, bo zapachy są intensywne i ubrania przesiąkają.
|
|
Temat:
GRAAL
majama napisał(a):... ktos ze spółki mógłby sie wypowiedziec jak tam idzie produkcja, czy magazyny pełne czy też kolejki tirów ustawiaja się pod bramą. Nie wiem jak jest obecnie, ale kiedyś sporo jeździłem po zakładach spożywczych (również rybnych), było to dawno, dawno temu ... Co do tirów to pamiętam, że wtedy pod bramami rzeczywiście ustawiały się kolejki TIR z Rosji. Brali wszystko jak leciało. Rynek zbytu marzenie. Potem nagle w sumie bez wcześniejszych sygnałów ostrzegawczych któregoś września bodaj 1998 roku Rosja wprowadziła ograniczenia i był spory problem ze zbytem. Czytałem, że Graal przeszedł pozytywnie te całe zamieszanie ze służbami sanitarnymi i w najbliższych miesiącach rozpocznie eksport do Rosji. To bardzo pozytywna informacja.
|
|
Temat:
GRAAL
Z drugiej strony patrząc na Monnari to może niech u nas też ogłoszą upadłość to polecimy na WK czyli na 23 PLN/akcja.
|
|
Temat:
GRAAL
aic71 napisał(a):[quote=majama]... Tak więc jakbym dzisiaj kupił Graala po raz pierwszy to byłbym prawie w tym samym miejscu, sam sie z siebie śmieję Dobrze, że zamiast w tym samym miejscu nie jesteśmy do tyłu Z drugiej strony rozumiem ten ból jak wszystko idzie w górę a my stoimy
|
|
Temat:
GRAAL
Witam cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Ciekawe, że nie ma żadnego komunikatu od funduszu który jak się spodziewaliśmy powinien sprzedawać. Widać nie sprzedawał.
|
|
Temat:
GRAAL
Wyniki są niewiadomą, co do ceny za akcję to posługując się porównaniem do spółek branży spożywczej (biorąc pod uwagę rating i wskaźnik C/WK), np. ASTARTA BB+ 1,81 DUDA CCC 0,26 GRAAL B 0,30 INDYKPOL B 0,77 JUTRZENKA B+ 0,86 MISPOL CCC 0,69 SEKO AA 1,25 Uważam, że godziwa cena za akcję tej spółki mogłaby się kształtować na poziomie 0.6 C/WK czyli ok. 14 zł.
|
|
Temat:
GRAAL
Przy tak rosnącym rynku dzisiejszy kurs mógłby się lepiej zachowywać
|
|
Temat:
GRAAL
Graalu jest zależny od szerokiego rynku, a tam jak jest każdy widzi - wszystko dziś na czerwono, ale jak to mówią : Giełda - to jest przepływ pieniędzy od inwestorów aktywnych do inwestorów cierpliwych
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, jestem świeży na tym forum. Postanowiłem założyć konto, ponieważ nie ma tu niepotrzebnych anonimowych bluzgów jak na innych forach.
Też posiadam trochę od kilku tygodni Graala. Ostatnie dwie sesje wspaniałe. Zwróćmy uwagę na obroty - są 5-6 razy wyższe niż przy spadkach. Potencjał akcji jest ogromny. Oby więcej kolejnych tak udanych sesji. Uważam, że wszystko zależy od tzw. szerokiego rynku - jak tam będą wzrosty to pójdziemy wysoko. Pozdrawiam serdecznie
|
|