PARTNER SERWISU
tdvibhgu
global

global

Ostatnie 10 wpisów
Dobry jesteś binky 3some

strachliwi wywalali,

ciekawe czy już się skończyło ? Boo hoo!

Czy ja dobrze rozumiem ze zmian że ma być split 1:20 ?

Wtedy po splicie cenka 1 akcji 1 zł i jest dobrze hello1

Tak nie dawno pisałem przy 2,8, że spadnie do poziomu 1,80 - 2,20 to mnie WatchDog upomniał Whistle

Jak kiepsko wygląda i duż o osób to zauważa - tzn ??? - że będzie dobrze ! hello1

Dancing Wg mnie 7 zł za akcje (o ile nie będzie PP lub splitu) jest realne w ciągu 2-3 lat

A pisałem, że analiza wskazuje, że idziemy na 1,80 -2,20 zł !

Dobrze, że sprzedałem przy 2,79 lepiej mały zysk niż duża strata.

Ciekawie nie jest.

Mam nadzieję że do 6 zł nie dojdziemy
- przynajmniej nie w tym roku.

Nie wiem o co koledzy się sprzeczają. Jak będzie wyjdzie w praniu.

Też rzucę funt kłaków od siebie:

Spółka fundamenty ma dobre i dobrze rokuje na przyszłość. Nawet bank tak twierdzi - godząc się na taką umowę.

Reklama w Internecie to podstawa. C/WK = 0,3

Przyszła cena 20 - 30 zł to minimum, (3-4 lata)

Cev napisał(a):

Co do CR Media Consulting i o2 - mój mały komentarz
CRMC to broker reklamowy, zarabia na marży od budżetów reklamowych przepuszczonych przez ich firmę. Jeżeli wydawca (czyli o2) uzyskuje sądowy nakaz spłaty wierzytelności, oznacza to że z CRMC jest krucho. Bo jeśli broker nie płaci wydawcom, to żaden z wydawców nie przyjmie od CRMC kampanii reklamowej do emisji bez przedpłaty (wg znajomego z branży, tak już się dzieje). A jeśli CRMC nie ma kasy na przedpłaty, to nie ma możliwości zakupu kampanii, czyli nie ma jak zarabiać. Błędne koło.
Trochę analogicznie do SkyEurope - nie ma kasy na opłaty lotniskowe więc nie można latać, nie można latać więc nie ma jak zarabiać ...

ta firma powinna się nazywać iTrup ... d'oh!

sprzedawaj, szybko ;)

Czas na korektę na spółce.

Chyba w czas uciekłem po 2.79

Szacuję spadek do poziomu 1,80 - 2,20 zł

Znając Karkosika szykuje wypłatę dywidendy - zawsze po "rozmnożeniu" liczby akcji puszczał dywidendę.

Tylko ciekawy jestem czy po PP 1:5 czyli będę miał o 5 razy więcej akcji niż mam - dotrzymam do 10 zł za akcję jak to było na innych spółkach :)

blah5

Boryszew
Zobaczcie wskaźniki:
Wskaźniki Wartość
Liczba zarejestrowanych akcji 62 686 547
Wartość rynkowa (mln zł) 477.67
Wartość księgowa* (mln zł) 873.40
Wskaźnik cena / wartość księgowa* 0.55

Sytuacja pomimo wzrostu nadal jest abstrakcyjna - spółka jest na giełdzie warta połowę tego co powinna C/WK = 0.55

Tak dla przykładu podam inną spółkę :) - kto ją kupuję / kupił ?
Cyfrowy Polsat

Wskaźniki Wartość
Liczba zarejestrowanych akcji 268 325 000
Wartość rynkowa (mln zł) 3 761.92
Wartość księgowa* (mln zł) 280.97
Wskaźnik cena / wartość księgowa* 13.39

C/WK = 13.39 czyli wartość na giełdzie jest wyższa ponad 13 razy od wartości księgowej ;)

LPP ma 4,22 C/WK więc Euromark powinien ok 20 zł, ale pamiętajmy że :
1. Mamy kryzys i wyceny zaniżone
2. Euromark nie działa od roku i nie z takimi kryzysami - szczególnie w POlsce sobie radził
Przejęcie Alpinusa to był majstersztyk

Apropo mam Plecak Alpinusa już 15 lat, - nadal w nim wszystko działa, a używany jest niemal codziennie (wygląda na troszkę używany) - trudno jest mi się z nim rozstać funkcjonalny, trwały, pewny - co ja w nim nie nosiłem - tyle ton co on przeniósł ;)

WatchDog napisał(a):
30 groszy za 1 złotówkę wartości niematerialnych i prawnych to nie jest wcale tanio. Chociaż tak naprawdę one mocno przewyższają kapitał własny. Spółka bardzo mocno przeinwestowała i od tego czasu (koniec 2007 r.) pogarsza się jej stabilność finansowa - co zresztą widać i słychać.

Oni działają na rynku, który tak czy inaczej rozwija się i będzie rozwijał szybciej niż inne. Zobacz na całą grupę - niektóre spółki to cudeńka Nie zdziwię się jak jakaś duża firma np. Google będzie chciała coś chapnąć od nich, a wtedy wycena skoczy kilkadziesiat razy.

Ja trzymam min. do 20 zł, a jak będzie ładnie rósł rynek reklamy to może i 30-35 doczekam ;) (czas inwestycji ok 3 lata)

inwestorgpw napisał(a):
krewa napisał(a):
paweupl napisał(a):
Tak:) kupilem 15k papieru po 2,65.. No coz, pozostaje czekac

a czemu SL nie ustawiasz? lepiej stracić określoną, akceptowalną kwotę i uwolnionymi środkami próbować zniwelować stratę.

dobrze kolega mowi pamietaj na przyszlosc o SL
tym bardziej ze nei wchodziles na poziomach np 1,60-2 zł
takze polecam bliskiego stopa mogles ustawic np na 2,58 ...
ja kupilem jupitera po rowne 2,00
w poniedzialek SL ustawiony na 2,55 zamknal mi pozycje i wywalil akcje PKC
zysk z inwestycji ponad 25%...
nie jest zle
jupitera obserwuje...

Gdzie masz konto ? Skoro możesz ustawiać SL ? CHyba że ustawiasz, że po prostu chcesz sprzedać po danej cenie, a nie SL.

Pytam się bo chciałbym coś takiego :)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 27 lipca 2010 17:30:59
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,203 sek.

kquekkzu
mwatthfc
eblceumq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kzdmywml
axzhnivy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat