PARTNER SERWISU
tvxkawtq
andrzej69

andrzej69

Ostatnie 10 wpisów
Dziękuję za odpowiedź i zainteresowanie się tematem.

Wytłumaczcie mi proszę jaka jest różnica pomiędzy GNT0513 a GND0513? Drugie pytanie to ilość serii-w tabeli odsetkowej znalazłem ich aż 8, natomiast w dokumentach emitentów są tylko cztery serie ogligacji Ganta. I trzecie moje pytanie dotyczy oznaczeń-jedne są cyfrowe, drugie literowe. Po jakiego grzyba takie zamieszanie nie można by tego ujednolicić?

Dziękuję za odpowiedź i korzystając z okazji chciałbym jeszcze podziękować za prowadzenie wątku Catalyst, bo ogólnie to mało jest w necie informacji na ten temat. Pozdrawiam.

Kiedy odsetki powinny znależć się na koncie?Think

Piszesz, że inwestujesz w spółki z AAA. Ropczyce są w strefie zagrożenia o Vistuli nie wspomne. Czyżby brak konsekwencji?

Dzięki.

Czy można gdzieś przeczytać na temat tej metody wyceny?

piotr21_1911 napisał(a):
wie ktos moze dlaczego dzis tak bardzo tanieje? Prawie wszystko inne rosnie a PGNiG leci w dół, dlaczego?

Kiedy inne spółki taniały PGNiG rósł. Teraz przyszła pora na korektę. Po korekcie powróci do wzrostów, być może znów przeciwnie do szerokiego rynku.

Snake napisał(a):
Bartosz napisał(a):
na tyle ile sie znam na AT to 4 fala nie powinna zachodzić na szczyt fali pierwszej :) Co zrobiła zdecydowana większość polskich spółek i zanegowała teorię ze ruch rozpoczęty w 2001-02 jest piątką hossy

No i właśnie dlatego, że się znasz, nie zarobiłeś, widzisz? ;)
Inni nie wiedzieli o tej zasadzie i sobie ładnie wyrysowali :)

Fala 4 nie może zachodzić na falę 1 to jedna z głównych zasad Elliota. Jeśli chodzi o wykreślanie fal na wykresach spółek to tutaj metoda Elliota nie powinna być stosowana. Fale rysuje się na najbardziej płynnych rynkach: indeksy, waluty itp. book

Z tym, że od początku roku PLN zalicza kolejne dołki i strata z tytułu nierozliczonych opcji ciągle rośnie. Mam nadzieję, że po dzisiejszym info jutro nie będzie spłuczki, tym bardziej, że dziś było widać wywalanie (była nawet transakcja na 1,8mln akcji).

Bardzo ciekawa dyskusja. Przypuszczam, że nie da się udowodnić wyższości ktorejkolwiek metody inwestowania nad inną. Wszystko zależy od inwestora i tego w jakim terminie inwestowanie wychodzi mu najlepiej. Z mojego rocznego doświadczenia giełdowego wynika, że w bessie najlepiej wogóle nie inwestować w akcje, a jeśli już to raczej krótkoterminowo, niewielkim kapitałem. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, wyłapywać krótkoterminowe trendy, mieć z góry ustalone momenty wejścia i wyjścia, szybko ciąć straty. Oczywiście łatwo napisać, trudno zrealizować.

Ciekaw jestem jaki będzie kierunek po ewentualnym ogłoszeniu skupu. Bardzo możliwe, że w interesie skupujących będzie utrzymanie kursu na możliwie niskim poziomie, a to może oznaczać dalsze spadki lub dłuższą konsolidację.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 17 października 2013 00:13:20
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,288 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat