PARTNER SERWISU
gsmuinkn
16 17 18 19 20
v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 18 grudnia 2010 15:37:19 przy kursie: 2,04 zł
Pop, tak to widzę, tak to słyszę Angel

kliknij, aby powiększyć

Wykres ładnie wygląda. Łagodna korekta na malejącym wolumenie, która zatrzymała się na 38% zniesienia fibo ostatnich wzrostów. Do tego dochodzi okrągły poziom dwóch złotych, który mobilizuje popyt. Sam zastanawiałem się czy nie dokupić, ale nie chcę pogarszać sobie średniej.

Pamiętasz jak po pierwszym wybiciu pisałeś, żebym wrzucił analizę? Była skromna. Tylko wsparcia i opory, nie dało się wtedy więcej przeanalizować. Ale napisałem, że techniczny obraz jest bez zarzutów i jakbym był akcjonariuszem, to bym spał spokojnie.

Teraz jestem akcjonariuszem ze średnią 1,50 (z tego co pamiętam) i jestem spokojny Angel

Na następny ząbek moim zdaniem jednak przyjdzie nam poczekać do końca stycznia. Spodziewasz się jakiś fundamentalnych informacji w międzyczasie? Think
Klika się i sprzedaje ;-)

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 18 grudnia 2010 15:51:37 przy kursie: 2,04 zł
Mam kilka akcji tej spółki i obserwuje jej notowania, niestety w moim odczuciu nie jest tak różowo, popyt jest słaby, a podaż mocna (nie pomogły nawet bardzo dobre komunikaty) z tym że nie bardzo chce oddawać poniżej 2zl ale jak tylko nazbiera się odpowiednia ilość akcji na K to jest zasypywana, co jakiś czas kurs jest podbijany na fixie o kilka groszy żeby lepiej wykres wyglądał.
Myślę że jak się podaż wystrzela z akacji zanim przyjdzie korekta na szerokim to będzie dobrze, gorzej jak nie zdąży to według mnie czeka nas solidny zjazd. salute
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 18 grudnia 2010 16:08:32 przy kursie: 2,04 zł
sss

nie zgodzę się z Tobą. Gdyby podaż była tak silna, to kurs byłby teraz dużo niżej.
Poza tym malejące obroty na korekcie i rosnące na zwyżce odbieram wyłącznie pozytywnie.

v3nom
0
Wysłane: 18 grudnia 2010 16:15:07 przy kursie: 2,04 zł
Tutaj pesymiści są w mniejszości Angel

Marketeo do tej pory ładnie zachowywało się podczas korekt na szerokim. Ty widzisz podaż sypiącą powyżej 2 złotych, a ja widzę popyt podbierający wszystko poniżej Angel

Technicznie myślę, że maksymalnie możesz liczyć na 1,80. Mnie do tego poziomu nawet nie drgnie powieka Angel Czekam na następny raport kwartalny i raporty bieżące dotyczące sprzedaży narzędzia.pl
Edytowany: 18 grudnia 2010 16:16

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 18 grudnia 2010 16:53:07 przy kursie: 2,04 zł
v3nom napisał(a):
Pop, tak to widzę, tak to słyszę Angel

kliknij, aby powiększyć

Wykres ładnie wygląda. Łagodna korekta na malejącym wolumenie, która zatrzymała się na 38% zniesienia fibo ostatnich wzrostów. Sam zastanawiałem się czy nie dokupić, ale nie chcę pogarszać sobie średniej.

Na następny ząbek moim zdaniem jednak przyjdzie nam poczekać do końca stycznia. Spodziewasz się jakiś fundamentalnych informacji w międzyczasie? Think

Spółka w ciągu ok.2 tyg. po każdym zakończeniu kwartału, b.szybko informowała rynek o przychodach spółki zależnej Narzedzia.pl ,więc o ile nic nie będzie wcześniej,to w I poł.stycznia może być raport o przychodach.Zauważcie,że podobnie ostatnio postępuje Oponeo.
Choć skoro w listopadzie spółka informowała o przychodach za październik,to być może lada dzień jeszcze w grudniu opublikuje raport za listopad,a to mogłoby dać mocny impuls do wzrostu,bo po listopadowym ataku zimy i b.dobrej sprzedaży słynnych już odśnieżarek, można w miarę spokojnie zakładać,że przychody mogą przekroczyć te z października...Think

@3nom,ja przyznam się do znaczącego zwiększenia portfela,więc raczej mam już wyższą średnią od Twojej,pomimo,że pierwsze partie akcji brałem w przedziale 1,15-1,30.
Zwracam uwagę jeszcze na pewną analogię...:
W lipcu był pierwszy,ale b.konkretny wystrzał kursu,potem osuwanie się i blisko 2mies.konsolidacja.Potem kolejny duży wystrzał nastąpił w październiku ze szczytem w okolicach końca października.Niedługo upłynie niemal 2 miesiące tej konsolidacji,a wykres wygląda b.podobnie...Think
Moim prywatnym zdaniem najpóźniej można liczyć na coś pozytywnego z kursem od podania informacji o przychodach kwartalnych,choć jeśli zostanie podany w najbl.czasie dobry raport o przychodach za listopad,to ruch może zacząć się wcześniej...salute
@sss56
Z tą korektą na szerokim rynku,to zauważ,że Marketeo ma jeden z najniższych na rynku wskaźników BETA(ok.12),ma w nosie poczynania szerokiego rynku,po prostu idzie własną drogą,bez względu czy są wzrosty,czy spadki...
Edytowany: 18 grudnia 2010 17:02

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 18 grudnia 2010 19:33:16 przy kursie: 2,04 zł
Cytat:
dolarman nie zgodzę się z Tobą. Gdyby podaż była tak silna, to kurs byłby teraz dużo niżej.
Poza tym malejące obroty na korekcie i rosnące na zwyżce odbieram wyłącznie pozytywnie.

Pisałem że podaż nie chce oddawać poniżej 2zł (nie wiadomo tylko czy nie zmieni zdania), fakt małe obroty na spadkach to duży +

Cytat:
V3nom Tutaj pesymiści są w mniejszości Angel

I to mnie właśnie niepokoiAngel

Cytat:
V3nom Marketeo do tej pory ładnie zachowywało się podczas korekt na szerokim.

To nie znaczy że tak będzie, kiedyś cena była inna, zresztą przy korekcie majowej kurs MKO szorował po dnie historycznym 0,7-08zł także nie ma się co dziwić że nie spadł za dużo.

Ale mam nadzieję że wasze prognozy się sprawdzą, bo jak pisałem mam kilka akcji.

"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 18 grudnia 2010 19:33

v3nom
0
Wysłane: 18 grudnia 2010 23:18:53 przy kursie: 2,04 zł
Albo zaczął byś się zastanawiać czy rynek nie wie o czymś czego Ty jeszcze nie wiesz.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 19 grudnia 2010 01:30:55 przy kursie: 2,04 zł
moim zdaniem formuje sie nam spodek (choc AT tutaj nie ma tutaj wielkiego pola do popisu).
akcjonariat wyglada na sensowny i nie daje sie walic miedzy rogi - jak dla mnie miodzio (jak na EEX).
sam biznes prosty jak budowa cepa - handel. a wlasciwie e-handel. naklady niskie, towar schodzi. sama strona jest czytelna (czyli wiem jak sie poruszac, gdzie czego szukac itp) - wiem, bo sam szukalem tam kilku rzeczy. nie wiem jak stoja z reklama (pop, moglbys skreslic kilka slow w tym temacie, jezeli sie orientujesż?), ale allegro czy chomik tez zostaly popularne oddolnie, droga pantoflowa. z drugiej strony pamietam jak nieoczekiwany sukces NK przerosl tworcow i jakie z tego tytulu byly problemy, ktore o malo co nie zdlawily portalu.
podsumowujac - na 0.8x nie ma co liczyc, jesli juz, to w pesymistycznym wariancie (dla posiadaczy, a optymistycznym dla chcacych nabyc) moze 1.8x (choc ciezko mi uwierzyc nawet w 1.92). jak dla mnie, to moja 'srednia wazona' kursu na dzien dzisiejszy oscylowac powinna okolo 2.29.
ogolnie rzecz biorac - posiadajac spie spokojnie.

Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 19 grudnia 2010 01:32

pop
pop
0
Wysłane: 20 grudnia 2010 09:22:50 przy kursie: 2,10 zł
Ku wyjaśnieniu kwestii,czy sprzedaż przez Narzedzia.pl sprzętu firm renomowanych,czy badziewiastych,podaję przekopiowany tekst z ich strony:
Cytat:
Wszystkie towary oferowane w sklepie Narzedzia.pl są fabrycznie nowe i są objęte gwarancją producenta. Do każdego towaru dołączona jest karta gwarancyjna autoryzowanego serwisu producenta. Jakiekolwiek problemy techniczne są rozwiązywane przez autoryzowane placówki serwisowe na terenie Polski, których adresy znajdują się na karcie gwarancyjnej lub na stronie internetowej producenta. Każdorazowa naprawa gwarancyjna w celach statystycznych powinna być zgłaszana w NARZEDZIA.PL S.A..

A tak na marginesie,to odśnieżarki już im się wczoraj skończyły,popyt wymiótł wszystkie...! Ponoć już trudno je zanleźć gdziekolwiek w kraju...Think
Edytowany: 20 grudnia 2010 09:39

pop
pop
0
Wysłane: 20 grudnia 2010 12:53:17 przy kursie: 2,10 zł
Uwaga:Mamy szaleństwo na Oponeo,Marketeo do tej pory reagowało z niewielkim opóźnieniem,ale jest to istotne,gdyż rośnie wycena 43tys.pakietu Oponeo posiadanego przez Marketeo...!
Edytowany: 20 grudnia 2010 12:55

pop
pop
0
Wysłane: 20 grudnia 2010 21:06:50 przy kursie: 2,10 zł
Nie wiem,czy ktoś zwrocił uwagę na wykres liniowy( widzę ,że raczej wszyscy stosują tu wykres świecowy).Otóż na liniowym doszło dzisiaj do wybicia górą opadającej górnej linii o której wspominała wcześniej Teresa,wolumen na wybiciu może nie był wybitnie duży,ale trzeba przyznać,że spory jak na ostatnie czasy.
Wcześniejszą (październikową) falę wzrostową poprzedziły pierwsze wzrosty na Oponeo,co jest o tyle logiczne ze względu na posiadany 43tys. pakiet Think
Zima pomogła obu spółkom w przychodach.Oponeo dało dzisiaj b.silny sygnał kupna przebijając poprzednie maksimum,więc jeśli będzie dalej rosło,to nie będzie to bez wpływu na dodatkowe zyski Marketeo z posiadania pakietu.
Edytowany: 20 grudnia 2010 21:07

v3nom
0
Wysłane: 23 grudnia 2010 00:14:26 przy kursie: 2,09 zł
Zerknąłem na wykres z daleka i nadal widzę spodek Angel

W 2009 widziałem ze 2-3 seryjne spodki na niepłynnych walorach. Myślę, że jest spora szansa na realizację. Czekamy na wzrost wolumenu.

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 23 grudnia 2010 10:56:46
cóż bezruch na razie, mam nadzieję, że wizje spodka się niebawem zrealizują i jak piszesz v3nom będą one seryjne...ponieważ wątek i wy na nim to przyjemność komunikacji i wymiany poglądów, ponieważ on wyjątkowo spokojny, kulturalny i rzeczowy, a czas Świąt tuż, życzę Wam wszystkim aby były spokojne, zdrowe i prawdziwie świąteczne....życzę na każdym wątku tak zrównoważonego akcjonariatu i aby nasze prognozy i myśli znalazły swój czas na realizację...MIŁYCH ŚWIĄTECZNYCH CHWIL

del-20120227
0
Wpisów: 111
Wysłane: 23 grudnia 2010 13:48:24
szkoda, że spółka nie raczyła odpowiedzieć na zadane pytanie na pudelku... darmowa reklama na dość poczytnym portalu jeszcze nikomu nie zaszkodziła... a wręcz przeciwnie...

pop
pop
0
Wysłane: 23 grudnia 2010 14:06:59
pop napisał(a):
W PB w "akcji inwestor" znalazłem coś takiego...Think
Cytat:
2010-12-14 Czy zarząd zamierza przedstawić prognozę dla Marketeo i spółki zależnej Narzedzia.pl na 2011 rok

Link: notowania.pb.pl/pytania/PLMRKT...
Czy to ktoś z Was zadał takie pytanie?Think

@Lukka,masz na myśli pytanie powyżej?
Jeśli ma być prognoza,to i tak raczej dopiero po podliczeniu chociaż przychodów za IV kwartał.Inne spółki dają takie prognozy najwcześniej w końcu stycznia,a najczęściej w okolicach marca.
Edytowany: 23 grudnia 2010 14:20

del-20120227
0
Wpisów: 111
Wysłane: 23 grudnia 2010 19:46:09
tak, ale nie muszą pisać kiedy, gdzie co i jak...jeśli nie wiedzą... wystarczyło odpowiedzieć dyplomatycznie, że zarząd rozważa taka możliwość i tyle... a sygnał jest pozytywny, że spółka dba o komunikacje z rynkiem.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 23 grudnia 2010 20:43:30
Szkoda że sprawa wywiadu nie została załatwiona jak należy

pop
pop
0
Wysłane: 23 grudnia 2010 20:58:49
No nic Panowie,najważniejsze dla nas,by spółka zarobiła na tyle dużo,żeby potem inni zabijali się o te akcje,czego wszystkim życzę...:-)

WESOŁYCH ŚWIĄT wave
P.S.A na prezenty nie zapomnijcie kupić np.zestawu narzędziowego(wiertła,dłuta) stąd:
www.narzedzia.pl/Zestaw-osprzę... 3some

pop
pop
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 13:14:11 przy kursie: 2,09 zł
Dalszy wzrost tortu reklamowego w sieci,wobec reklamy tradycyjnej...?Think
Fragment wywiadu z Prezesem Onetu :
Cytat:
Przyszły rok optymistycznie zapowiada się dla reklamy internetowej i Onetu (wywiad)

27.12. Warszawa (PAP) - Rok 2011 dla reklamy internetowej i Grupy Onet zapowiada się pozytywnie, gdyż optymistyczne trendy z 2010 roku powinny być kontynuowane. Motorem wzrostu pozostanie zwyżka całego rynku reklamowego oraz duża relokacja budżetów reklamowych do sieci. W ciągu trzech lat udział reklamy internetowej w rynku reklamy może przekroczyć 20 proc. wobec 13 proc. obecnie - poinformował PAP w wywiadzie Łukasz Wejchert, prezes Onetu.

"Mijający rok był udany dla rynku. W IV kwartale utrzymały się pozytywne trendy z pierwszych trzech kwartałów 2010 roku w reklamie internetowej i w wynikach Grupy Onet" - powiedział prezes.

"Dopiero teraz internet w Polsce osiągnął znaczącą skalę, penetracja przekroczyła 50 proc. populacji oraz bardzo rozwinęły się nowoczesne technologie i urządzenia pozwalające na korzystanie z sieci. Obserwujemy potężną alokację środków budżetowych w kierunku sieci, a wartość rynku reklamy internetowej przekroczyła 1 mld zł. Następuje duża strukturalna zmiana w podejściu reklamodawców, zwłaszcza z segmentu FMCG, którzy zaczęli masowo badać skuteczność reklamy wizerunkowej w sieci" - dodał.Obserwując tendencję przenoszenia reklam do internetu w perspektywie 3 lat przewiduję, że udział reklamy internetowej w całym +torcie reklamowym+ może przekroczyć 20 proc. z obecnych około 13 proc." - dodał.

pop
pop
0
Wysłane: 28 grudnia 2010 01:33:52 przy kursie: 2,09 zł
Próbowałem sprawdzić ruch na witrynie Narzedzia.pl w Google Trends oraz alexa.com ,ale spółka jest za mała,Oponeo b.ładnie pokazuje trendy sprzedaży na poszczególnych tygodniach,widać,że szczyt sprzedaży mieli w końcu listopada.
Na forum jest trochę komputerowców,może ktoś wie jak można sprawdzić ilość wejść na stronę Narzedzia.pl w IV kwartale i porównać z zeszłym rokiem(WatchDog,może Ty się orientujesz,skoro prowadzisz SW...?).
W raporcie za III kwartał spółka odnosi się do źródeł z Google Analytics,ale tą drogą nic mi sensownego nie wyszło...Think

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

16 17 18 19 20

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,213 sek.

hnhmhond
mtantlwv
trhmjfud
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ldxtvbbh
wbfulsmp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat