kliknij, aby powiększyćUploaded with
ImageShack.usDzięki za miłe słowa, raz jeszcze ;)
Jeżeli chodzi o Synthos tak samo jak o całą chemię myślę, że zbliżamy się do końca wzrostów. Na tym etapie chciałem bardzo podziękować Dyrektorowi Departamentu Analiz BZW z którym rozmawiałem w Kołobrzegu na konferencji Profesjonalny Inwestor bo to on otworzył mi oczy na ten sektor.
Zacząłem umieszczać wycenę portfela na screenach z Excela, jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia albo sugestie to proszę pisać.
Jeszcze wracając do tego Synthosa to nie jest tak, że jak napisałem koniec wzrostów to ta spółka nigdy nie będzie notowana wyżej, wydaje mi się że zbliża się korekta, ale sama spółka jest fenomenalna. Jeżeli tylko podtrzymają dynamikę wzrostu przychodów to cena akcji cały czas będzie znajdowała się w silnym trendzie wzrostowym.
Chciałem też przeprosić osoby, które mogą mieć mi za złe fakt że tak długo w portfelu trzymam tą spółkę. Ale proszę wziąć pod uwagę, że tak na prawdę nie opłaca mi się co kwartał kupować i sprzedawać tylko po to żeby metodologia została spełniona. Jak kupowałem akcje tej spółki to nie spodziewałem się aż takiego wyniki, ale z kwartału na kwartał zarząd przekonuje mnie do trzymania akcji.