PARTNER SERWISU
dhzleyny
arm

arm

Ostatnie 10 wpisów
Czy ktoś jeszcze posiada akcje tej spółki?

Spółka ledwo zipie, brak kasy, hotele sprzedane , długi pozostały ...

Czy to forum posiada administratora/moderatora? Zaraz minie miesiąc od mojego wpisu.

Pzdr.

Witam,

Czy da radę ustawić na koncie cenę spółki ręcznie, po której zakupiłem jej akcje? Zakupiłem dajmy na to za 1 zł, ale wziąłem do obserwowanych od 1,3 zł i teraz nie widzę faktycznego wzrostu procentowego jeżeli jest po 1,4 zł. Czy można to ręcznie modyfikować?

Pozdrawiam.

Przyszły tydzień, ostatnim tygodniem przed przerwą w notowaniach. Ciekaw jestem od jakiej kwoty będziemy liczyć tą 10-krotność. Żle by się stało, gdyby zaczęło się od mniej niż 0,16 groni.

Po za tym, ciekaw jestem tego uszczegółowienia strategi, co tam ten zarząd rozwojewego wymyślił ...

Jeżeli mnie pamięc nie myli, to w połowie X nowe władze spółki miały przedstawić wizję rozwoju spółki, a więc powinnyśmy dni odliczać do tego momentu.

No to zanotowaliśmy na zamknięciu 0,40 groszy, najniżej w historii, nie wiem teraz czego możemy się spodziewać. W każdym razie, sprzedaż w tm momencie wydaje się najmniej rozsądna, a kupowanie? Być może to jeszcze spadnie, pytanie gdzie jest dno. Sporo wskaźników jest wyprzedanych RSI, STS ...

Z drugiej strony biorąc pod uwagę, że wszystko leci na szerokim, to pewnie giełda dyskontuje wyjście Grecji ze strefy EURO, jeżeli takie nastąpi, ale coraz głośniej o tym.

No takim sposobem P. Waksmundzki stał się większym udziałowcem, niż grupa Al Saad Investment :) Teraz ciekawe czy AS na tych 15% zakończył swoje zakupy, chociaż sam fakt zwiększania przez osobę blisko związaną z EFH można odczytać jako pozytywną informację. Być może ten Pan już coś wie ...

Cytat:
A teraz na poważnie, niebawem może pojawić się komunikat o zwiększeniu przez Al Saad udziałów; jeśli się pojawi to wiemy kto stoi za tymi wzrostami; brak tego komunikatu jest chyba jednak lepsza informacja, gdyż wskazuje jednoznacznie iż ktoś z portfelem grubszym także interesuje się tym walorem.

Też pomyślałem w ten sposób, faktycznie może być tak, że pojawił ktoś nowy z większym portfelem, nikomu nie znany i skubie dla siebie. Co za tym idzie, być może przez takie zakupy kurs zostanie podniesiony. Ostatnimi dniami spory wolumen jest na papierze, może niedługo za tym pójdzie jakiś komunikat.

Cytat:
natomiast członka rady może pociągnąć do odpowiedzialności KNF.

A możesz zjk wytłumaczyć z jakiego powodu?

Cześć Andy,

Swego czasu wspominałeś o sygnale kupna tzw. złoty krzyż, gdzie trzy średnie zbliżają się do siebie zwiastując odbicie w górę, bądź w dół.

Na jednej ze spółek, COMP S.A. chyba rysuję się taki scenariusz.

kliknij, aby powiększyć

Możesz zerknąć co o tym sądzisz?

Pzdr.

Może nie powinnyśmy się doszukiwać drugiego dna. To jest chyba normalną praktyką, że osoby wyżej postawione są zatrudniane na zasadach np. kontaktu menadżerskiego, kontrakt się kończy, pozostaje omówić ewentualny kolejny, a że akurat złożyło się w to czasie kiedy wokół spółki ostatnio sporo się dzieje to można to negatywnie odebrać. Z drugiej strony być może jest drugie dno tej decyzji ...i tak można gdybać.

Mnie bardziej zastanawia jaki będzie kolejny ruch ze strony Al Saad, może zwiększy zaangażowanie w EFH.

Cytat:
Ostatnim czasem zarząd pokazał natomiast ze jest nie słowny, podważył wiarę inwestorów w swoje słowa.
Nie będzie dodatkowego zysku ze skupu akcji, a więc możemy wnioskować ze zapewne nie będzie też dywidendy.

Faktycznie, odnośnie wiarygodności zarządu, czy prezesa nie jest najlepiej. Zwłaszcza mam tu na myśli skup akcji. Po za tym jak przeglądam stronę efh, to tam też są nieprawdziwe informację, np:

www.efh.com.pl/index.php?page=...

Budowa tego hotelu miała rozpocząć się w tym roku, żadnej wzmianki nie podawali - nie rozpoczęła się. Mogli by to uaktualniać, ludzie czytają ich stronę.

Jeżeli dobrze rozumiem formację wyrysowanie formacji złotego krzyża, to właśnie się utworzyła nam ona. Szybsza 15 dniowa przebija 45 dniową średnią.

Link IntelWISE

kliknij, aby powiększyć

Zgadza się? :)

Hej andy,

Obserwujesz nadal IntelWISE? Oglądam właśnie wykres tej spółki i widzę, że średnie 20 i 50 sesyjne zbliżyły się do siebie bardzo, może nawet niebawem się dotkną. Pamiętam, że kiedyś mówiłeś, że zetkniecie się trzech średnich sesyjnych, tj. 20, 50 i 100 sesyjnej, powoduję nagły zwrot ku górze lub ku dołu.

Czy dla zetknięcia się średniej 20 i 50 sesyjnej też można podobne schematy zachowań kursu przedstawiać?

Osoby odpowiedzialne za podawanie informacji w EFH dla mediów są takimi purystami, że nie zdziwi mnie interpretacja "od połowy listopada", jako "w drugiej połowie listopada" to tak abstrahując od tematu skupu.

Natomiast większość spółek dołuję, wszystkie giełdy Europy z samą Europą na czele, a więc czas na skup mają bdb. Martwi mnie tylko to, że docelowo skup dla inwestora z Dubaju może być do 100% akcji, (zgodnie z zapowiedziami Prezesa) biorąc pod uwagę średnią, o której zjk wspomniałeś, cena ewentualnego wezwania nie będzie za wysoka.

Za parę sesji wyniki za III kwartał, a już powoli rysuję się odbicie. Niedługo się dowiemy czy najlepszy kwartał dla tej branży będzie odzwierciedlał poprawę wyników rok do roku w EFH.

Na uwagę zasługuję fakt, że w połowie listopada ma rozpocząć się skup akcji własnych przez EFH. Gdyby jeszcze przyjąć, iż do końca roku - zgodnie z zapowiedziami Prezesa - inwestor z Dubaju link ma kontrolować 30% spółki, wygląda to obiecująco.

Cytat:
(podwójny zysk, na kursie, na przychodzi firmy z skupionych akcji)

Nie rozumiem tego zjk, możesz rozwinąć myśl.

Patrząc na wyniki Orbisu rynek hotelarski zaczyna się podnosić po kryzysie. Dodając do tego, że Prezes Bekkar tnie koszty i finansowe i projektowe (jak to ostatnie cięcia na poziomie 100 mln złotych dla hotelu Sheraton na Mazurach) powinien się ukazać dobry raport.

Cytat:
W przypadku spółek publicznych stwierdzenie "wiarygodność Prezesa" nie jest odpowiednim stwierdzeniem, gdy Prezes przekazuje jakiekolwiek informacje o zarządzanej przez siebie spółce do publicznej wiadomosci :)
Zarząd i RN są z założenia wiarygodni, gdyz kto jak nie Oni mają najwiekszy dostęp do wiedzy o spółce?

To jeżeli Prezes mówi publicznie o ujawnienie się inwestora w lipcu z pakietem ponad 5% to trudno mówić tutaj o wiarygodności. Po za tym czy nie jest tak, że inwestor, który przekracza próg 5% muis się ujawnić? To pokazuje, że inwestora nie ma, albo to taka zagrywka, żeby taniej skupić.

Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie wiarygodność słów zarządu, prezesa.

Jeszcze można zrozumieć jak w zeszłym roku P.Gałązka mówiła publicznie o tym, że są bliscy zakupu hotelu, później mówienie wielokroć o inwestorach, o przesunięciu prognozy itd - da się zrozumieć, nie o ni pierwsi nie ostatni.

Jednego nie rozumiem, w ostatnim z wywiadów prezes mówi o ujawnieniu się akcjonariatu w lipcu! Źródło: www.parkiet.com/artykul/107540... Może to infantylne pytanie, ale czy tak można? Mówić publicznie o wejściu dużego inwestora, o ukazaniu się jego i nie dotrzymaniu słowa? To stwarza zamęt wśród akcjonariatu, ludzie mogą wychodzić, a akcje spółki jeszcze bardziej spaść - zresztą dosyć spadły już.

Cytat:
Ps. Obstawiam ze skup gdyby mialby ogloszony bedzie w takim okresie aby cena byla w okolicach 0,9-1 zl.

Zastanawia mnie kto chciałby sprzedać za taką cenę? Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale fundusze chyba kupowąły za jeden złoty. Wartość księgowa to 1,44 zł, cena wezwania miałaby być niższa o 40%.

Jeżeli mowa o krótkiej charakterystyce osób z RN, to ciekawy profil prezentuje Pani Magdalena Kachniewska:

- od 2005 - ekspert Instytutu Rynku Hotelarskiego,
- od 2008 - Członk Rady Naukowej Instytutu Turystyki W Warszawie.

Po za tym pozostali piastowali, jak do tej pory wysokiego stanowiska.

Cytat:
Kto jest Waszym doradcą?

Odpowiedź w poście, z linku, autora wątku:

16. Kto jest doradcą?
Doradca to Certus Capital z Wrocławia.

indyan napisał(a):

Nie śledzę tej spółki, ale czy ta cena nie jest zbyt wygórowana? Cena 11Bit, z debiutu, była chyba coś około 3-4 zł, jak dobrze pamiętam.

Co prawda post bB86 pisany był w październiku zeszłego roku, ale wciąż - IMHO - aktualny:
Cytat:

To dorzucę swoje dwa grosze.
Ja tu widzę przełom fazy 1 i 2 hossy (tylko w PL, nie w US, decoupling, dekopulacja, te sprawy - to ważne), nie inaczej. Być może samiutki początek drugiej fazy hossy, po klasycznym dwuletnim marazmie kończącym pierwszą fazę hossy, czyli odreagowanie.

Do euforii Nam daleko. Pewnie każda kolejna hossa będzie miała wyższe szczyt, przypuszczam, że najbliższy szczyt hossy będzie sporo wyżej niż ten z 2007 roku.

Cytat:
No to jedziemy na 10 w dwa dni, a potem wracamy na 2 ;) Dlaczego własnie on...

To sprzedajcie jak będzie po 10 zł :) chyba, że chętnych nie będzie na kupno.

Cytat:
...co w myśl jednej z technik inwestycyjnych zapowiada dynamiczny ruch.

Możesz przybliżyć temat? Co to za technika z jakimś linkiem do poczytania o niej?

Inwestycja w Kruk dyktowana prognozami na wzrost wartości złota? Cały czas idzie w górę, tylko zapewne kosztem mniejszej liczby klientów.

Zastanawia mnie dlaczego w tym ogłoszeniu o zwołaniu walnego zgromadzenia nie ma wzmianki o ewentualnym wejściu Arabów - nie wiem - może takich rzeczy się nie omawia na walnych zgromadzeniach? Z drugiej strony gdyby było, to kurs zapewne by poszybował do góry, a chyba "coś" lub "ktoś" nie pozwala mu urosnąć przed jakimś info.

Cytat:
Info-systems - akcje tej spółki zamierzam nabyć w najbliższym tygodniu. Uwierzcie przekonali mnie

W jaki sposób Cię przekonali?

Cytat:
PBG - dwójka przedstawicieli - bardzo bardzo kompetentnych. uzyskałem odpowiedź na każde pytanie.

Pytałeś także o komplikacje przy budowie stadionu narodowego?
www.parkiet.com/artykul/105619...

Cytat:
Binary Helix - cudowny biznes, innowacyjny - po prostu rewelacja

Faktycznie ciekawy. Inteligentny dom, brzmi nowatorsko.

Cytat:
w tym filmiku motywacyjnym, w 59 sekundzie, przypadkiem bolid Kubicy się nie pojawia? Angel

Mówisz o tej kraksie w Kanadzie? Całkiem możliwe, że to ten wypadek. Wtedy jeszcze jeździł w stajni BMW Sauber, właśnie w takich barwach.

Mam parę pytań, między innymi powyższej wymiany postów.

1. Free float. Przeczytałem definicję na Wikipedii, pytanie czy dobrze zrozumiałem. Piszą, że jest to liczba akcji posiadanych przez "drobnicę". Dalej czytam, cyt:"...Free float uważany jest za jedno z najważniejszych kryteriów wyceny akcji na giełdzie." Rozumiem, że im wyższy free float tym lepiej dla akcjonariuszy, bo można te akcję stosunkowo szybko spieniężyć? Im niższy tym ciężej? To miało by sens dla jednego z kryteriów wyboru spółki.

Z tym, że jak dopadnie nas kryzys to free float nie działa :) tzn. wszyscy chcą sprzedać jak najszybciej, no ale nikt nie chcę kupić.

2. Insider trading. Tutaj też czytałem definicję z Wikipedii. Z tego co przeczytałem inside trading jest karalny, natomiast w jaki sposób to udowodnić? Przecież jeżeli jakaś osoba nawet zasiada w radzie nadzorczej i powiedzmy, że faktycznie ma pójść w rynek gorsze info, to w czym problem, żeby ta osoba sprzedała swoje akcje? To nie jest etyczne, zdaję sobie z tego sprawę, ale kto mu to udowodni? Chciał, miał to sprzedał, tak?

Po za tym czasem widać - przeglądając informację płynące z danej spółki - że jakaś obowiązana dokonała transakcji na akcjach spółki, np: www.bankier.pl/wiadomosc/EFH-T... i co? Ma się dobrze. Nie wiem, może mylę pojęcia, może to nie inside trading, jak coś wyprowadźcie mnie z błędu :) A może tak, nagle kupiła ta osoba milion akcji? Może coś wie, czego my nie wiemy... a to już inside trading?

Znacie jakieś przypadki pociągnięcia kogoś do odpowiedzialności karnej za inside trading?

Wiem, trochę się rozpisałem, ale trochę mi to rozjaśni spojrzenie na pewne kwestię.

Lepszy :) "... so come on get up on the top run faster dream bigger".

Dobrze, że takie filmiki potrafią kontrolować nas stan umysłu. A propos motywacji, jak dla mnie dobrym motorem jest książka Lanca Armstronga, w której opisuję walkę z rakiem, przejście operacji, chemioterapii i setki godzin jazdy na rowerze, żeby znów stanąć na szczycie - naprawdę daje kopa.

No wszystko pięknie Andy, gdyby nie to, że z powyższej obserwacji wypadła spółka EFH. Na razie ją odstawiasz?

Niezły filmik Frog, bodajże z filmu Podziemny Krąg - film także niezły.

Sytuacja na rynku hotelarskim lepsza od oczekiwań

forsal.pl/artykuly/512008,pols...
biznes.gazetaprawna.pl/artykul...

Jeżeli jeszcze wziąć pod uwagę sytuację w Afryce, zainteresowanie w tym roku wycieczkami do Egiptu, czy Maroku spadnie, za pewne na korzyść Polski także. EFH raczej o obłożenie martwić się nie powinien.

Najlepszy jest tytuł wątku, nie dość, że określenie roku końca hossy, to jeszcze okres, a nawet wydarzenie, na kóre tak bardzo czekam. No coż, może trafisz z tymi prognozami, a może będzie poślizg na Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Soczi w 2014 roku.

Cytat:
Dzięki Morfeusz, tak tylko mi przeszło przez myśl do kiedy te analizy będą za darmo...:) ale jak na razie, mam zamiar korzystać :)

Dopóki Morfeo nie zostanie rentierem, ale spokojnie, to jeszcze parę latek minie Dancing

No Andy, to co wyczytałem, że dodajesz do obserowwanych spółkę VEDIA cieszy, bo za pewne niebawem zoabczymy jej analizę, w Twoim wykonaniu. Tym bardziej, że zostałem niedawno jej akcjonariuszem (jako jedynej z NC swoją drogą) i marzy mi się zobaczyć za kilka lat "polskiego SONY, SAMSUNGA" itp :), kupować POLSKI produkt, POLSKI design za "POLSKĄ" cenę.

Witam morfeo,
Swego czasu wspominałeś o spółce EFH, jako o perłie na 2011 rok jak dobrze pamiętam. Nie obserwujesz już tej spółki?

Prezes "poleciał", ciekawy czy kurs też "poleci".

Za głowę się chwytam jak widzę tak nieprofesjonalnie wykonane strony WWW, która jest bądź co bądź wizytówką firmy. Kontrast czcionki do koloru tła źle dobrany (jasna czcionka na białym tle), podstrona "Nasze produkty" - Under construction ufff, po za tym jeszcze parę innych kwestii, powinni o Usability poczytać.

Hmm no mnie też to martwi, można przypuszczać, że kurs będzie się zsuwał do czasu wydania gry. Chociaż OPT pokazuje, że niekoniecznie.

Rozumiem, że gdyby nie stop loss, nie pozbyłbyś się HAWE? Czyli wciąż gdzieś tam po głowie Tobie ona chodzi.

A co z tym HAWE? Straciłeś wiarę, tzn. analiza, którą sobie wyrysowałeś, nie pokazała kursu w jasnych barwach?

Morfeuszu, pierwszy post dzisiaj napiałeś po godzinie pierwszej w nocy, kolejny po szóstej rano, zdrowo sypiasz? Think

Każdy za swoje pieniążki odpowiada, każdy umie czytać, gorzej, że niekórzy są podatni na pewne wskazówki.

arm napisał(a):
I co działa to ćwiczenie? :) Moim jest zapomnieć, poprzez szukanie innej spółki. Miałeś okazję obserwować spółkę VEDIA? Ma u mnie plus za to, że to co robią jest ... po prostu polskie - taki mój lokalny patriotyzm. Wolę kupić jednak MP4 itp rodzimej produkcji, niż koreańskiej, japońskiej, czy amerykańskiej. Chociaż - wiem, wiem - nie powinien myśleć sentymentalnie na giełdzie, bo to może być zgubne.

Andy, przypomnę się z pytaniem, które wcześniej zadałem, być może przeoczyłeś.

Właśnie, Taurus80 przecież Ty za młody chłopie jesteś. Twoja wiedza się jeszcze może nam przydać... nie odchodź!

I co działa to ćwiczenie? :) Moim jest zapomnieć, poprzez szukanie innej spółki. Miałeś okazję obserwować spółkę VEDIA? Ma u mnie plus za to, że to co robią jest ... po prostu polskie - taki mój lokalny patriotyzm. Wolę kupić jednak MP4 itp rodzimej produkcji, niż koreańskiej, japońskiej, czy amerykańskiej. Chociaż - wiem, wiem - nie powinien myśleć sentymentalnie na giełdzie, bo to może być zgubne.

Echh, pomyśleć, że to co dałem do analizy ucieka mi :> (Photon się kłania) nie zakupiłem jak mogłem około 3 zł, a teraz piękne pięć widzę. Jednak obserwuję swoją spółkę EFH, czekam na zwiększenie zaangażowania w niej i widzę ją liczoną w złotówkach jeszcze w tym roku.

Zysk na Synthosie robi wrażenie, trafny wybór thumbright

Cytat:
GPW: wyznaczenie pierwszego dnia notowania na NewConnect akcji spółki VEDIA SA

31.12. Warszawa (PAP/GPW) - Wyznaczenie pierwszego dnia notowania na NewConnect akcji spółki VEDIA SA

Uchwała Nr 1462/2010
Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 31 grudnia 2010 r.
w sprawie wyznaczenia pierwszego dnia notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii C
spółki VEDIA S.A.

§ 1
Na podstawie § 7 ust. 1 i 5 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia:
1) określić dzień 5 stycznia 2011 r. jako dzień pierwszego notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect 4.906.250 (czterech milionów dziewięciuset sześciu tysięcy dwustu pięćdziesięciu) akcji zwykłych na okaziciela serii C spółki VEDIA S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, pod warunkiem dokonania w dniu 5 stycznia 2011 r. rejestracji tych akcji przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. i oznaczenia ich kodem "PLVEDIA00011";
2) notować akcje, o których mowa w pkt 1), na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą "VEDIA" i oznaczeniem "VED".
§ 2
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

kom amp/

Wierząc słowom Prezesa, o 100 mln przychodu w roku 2011 roku, zainwestowaniu części kwoty z emisji akcji w nową fabrykę w Chinach spółka wydaję się mieć perspektywy.

Ciekawi mnie tylko jak zachowa się kurs po wypuszczeniu tych wszystkich akcji na rynek? Zaleję rynek i zbiję cenę jeszcze bardziej? Ostatnimi dniami leci w dół systematycznie.

Po za tym nikomu nie dam tak zarobić, jak rodzimej spółce, kupując ich produkty, które bądź co bądź mogą równać się ze swoimi zachodnimi odpowiednikami thumbright

No Andy, gdzie te Twoje kolejne analizy? Czwarty dzień na blogu to wieczność :) Obserwujesz coś?

Myślisz, że jak wejdzie te 1 mln akcji Epictures, o których wspominasz wyżej - to kurs spadnie? Chyba nie, bo wtedy byś nie kupował teraz, tylko po wejściu tych akcji :) Tym bardziej, że planujesz je trochę potrzymać.

P.S. Nie przestawaj robić i wrzucać analiz, to jest coś co wyróżnia Twój blog na plus thumbright

Cytat:
A co , to jednak prawda , że korporacje rządzą "rządami" ?

To taka sama prawda jak to, że USA wkroczyły do Iraku po ropę, pod pretekstem odszukania broni chemicznej, której ... nigdy nie odnaleźli (tylko co z tego? :), więc pewnie prawda (albo i nieprawda :), że rządzą, tylko, że to nie wątek na temat.

andy_dufresne napisał(a):
Nie obserwowałem, ale dzięki, może wrzucę na celownik.
Przyznam, że lubię takie wykresy. Lubię kupować tanio, kiedy inwestorzy są zmęczeni spadkami, rozczarowani (np. oczekiwaniem na zyski), ogarnięci zwątpieniem w perspektywy rozwoju biznesu, czy też po prostu znudzeni spółką (na zasadzie: bo inne rosną, a ta nie).
A tymczasem może być tak, że spółka robi po prostu swoje i jest o wiele bliżej sukcesu niż wtedy, gdy kurs był znacznie wyżej.
Wychodzę z założenia, że w końcu rynek się zreflektuje, a wtedy odbicie może być znaczące.
W podobnych sytuacjach - po fazie głębokich spadków - wchodziłem w ATONHT, VISION i INTELIWISE.
Czy tak jest na PHOTONIE?

Hej Andy,
Odnośnie "męczenia akcjonariatu" :) Co sądzisz o spółce DIVICOM? Jej ceny maksymalne bardzo odległe od obecnego poziomu, obecna cena niewiele większa od minimum historycznego. Przyglądałeś się tej spółce?

Za wczasu napisz jak bedziesz wchodził, jako długoterminowa inwestycja wydaję sie w porządku. Historyczne maksima były bardzo wysokie od obecnego poziomu, no gdyby to tak do granicy 8 zł spadło to byłoby nieźle.

Hej Masa,
W Komputronik przy jakiej cenie akcji masz zamiar wejść? I dlaczego akurat ta spółka, co Cie ku niej skłania.

"It can be as short as seven weeks and as long as 65 weeks."

Patrzę na wykres EFH, początek (przyjmując, że mówimy o "uchu filiżanki") zaczął się mniejwięcej na początku października, czyli trwa około 10 tygodni. Z powyższego wynika, że może 65 tygodni ten trend trwać... echh. Uzbrajam się w cierpliowść :)

Hehe no to miałeś nosa, niestety nie ja (albo i stety; czas pokaże), bo wszedłem w okolicach 5.11, dlatego też pytam o tą spółkę, bo zaczyna mnie to niepokoić. Za pewne technicnzie masz rację :) Ja jednak posiedzę, patrząc na długoterminowy wykres wygląda to dobrze.

Hej Andy,
W pierwszym poście swojego blogu napisałeś, że obserwuejsz spółkę EFH, nadal to czynisz? Ostatnimi danimi trochę oporna jest, męczy te okolice 1,15 +/- 5 gr.

Dzięki Morfreusz za KREC-a. Swoje EFH trzymam :) zobaczymy może raport za IV kwartał lub infomroacja o nowej inwestycji podniesie tą spółkę.

To ja się dołącze do zadawania pytań, jakie masz zdanie na temat społki Kynicki Recykling? Mały ruch w cenie akcji od debiutu jest na tej spółce, bank BZ WBK jest sporym akcjonariuszem (21,81%; źródło bankier), to chyba stabilny akcjonariusz? Po za tym Recykling u Nas w Polsce nie jest tak zaawansowany jak na zachodzie, za pewne Nasze społeczeństwo nie segreguję tak odpadów jak na zachodzie itd, jednak idzie to ku lepszemu. Takie firmy moga być ciekawe, może nawet w perspektywie kryzysu.

Morfeusz, obserowujesz ta spółkę? Robiłeś jakaś analizę jej?

A czy spółke Photon obserwujesz / obserwowałeś? Branża wydaję się całkiem przyszłościowa, jako inwestycja długoterminowa dobra.

Hej Dufresne,
Myślisz nad zwiększeniem zaangażowania po koreckie na Inteliwise? Do jakich poziomów ta korekta powinna dojść, pytam, bo sam się zastanawiam nad wejściem w tą spółkę, natomiast czekam na dobry moment.

Dzisiaj dosyć pokaźnie spadł kurs Aplisens, być może to właśnie efekt wysprzedaży tego większego akcjonariusza, o którym wspominałeś.

Długo obserwujesz Aplisens? Od pół roku krąży kurs w cenie 9,00 zł +/- 50 groszy. Robiłeś analizę fundamentalną tej spółki, wierzysz w większe wybicie, powyżej 10 zł w najbliższym czasie? Czy może jako długotoerminową inwestycję traktujesz tą spółkę?

Hej Frog,
jakie masz zdanie na temat spółki Nicolas Games? Kurs jest bardzo niski, a branża chyba podobna spółki, którą masz w portfelu tj. 11Bit Studios.

Spółka wygląda ciekawie, Twój długoterminowy plan jeszcze lepiej.

morfeusz napisał(a):
Dla mnie pozytywnym sygnałem jest pojawienie się IDM w akcjonariacie. Poza tym wypowiedzi członków zarządu utwierdzają mnie w przekonaniu że gra jest warta świeczki, jeżeli kurs przebije w cenach zamknięcia 1,14 zł to sprzedam całość.

Widzę, stajesz przed trudnym wyborem. Dzisiaj kurs dobił na chwilę do 1,14 zł, co prawda to nie cena zamknięcia, ale nie wygląda to dobrze. Obserwuję to z niepokojem, zastanawiając się kiedy i czy w ogóle to odbiję na 1,40 - 1,50 zł.

morfeusz napisał(a):
... jeżeli kurs przebije w cenach zamknięcia 1,14 zł to sprzedam całość.

Odważnie - godząc się ze stratą, kupowałeś za 1,18 zł.

Są tu tacy szczęściarze co kupowali po 95 zł? :) GRATULUJĘ WYBORU.

I czy po sprzedaży tej nowej puli akcji można spodziewać się spadku obecnego kursu?

Zakupiłem EFH przed piątkowymi wzrostami, wzrost był około 8%, oby tak dalej. Pozbyłem się JAGO ze stratą, najgorszy wybór jakiego dokonałem z mojego portfela. Pozostaje KOPEX, OPTIMUS, EFH i BORYSZEW. Ten ostatni też ładnie zwyżkował ostatnio. Pytałem o te spółki wcześniej, bo jeszcze mam trochę wolnej gotówki.

Jeszcze się zastanawiałem nad Gino Rossi, może parę słów o niej powiedzieć?

discopoloo napisał(a):

Wogóle to chyba jestem starej daty bo Optimus kojarzy mi się z kluskami, a nie z wiedźminami.

Hehe podobnie jak mi, widać trochę się zmieniło od czasu P. Kluski ...

No dobrze, czytam, czytam ... ale jakie to może mieć przełożenie na akcje spółki w ciągu najbliższego czasu?

Cześć Morfeuszu,
Zastanawiałeś się nad społkami MCI, EFH czy Rubicon? Co sądzisz o ich kursach na tą chwilę? Niebawem wyniki za Q3, kurs powinien zwyżkować?

No i właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem, dzięki Grab.

Zadałem pytanie, spójrz na nie merytorycznie, nie sugeruję wzrostów/ spadków, tylko pytam co się może stać, na podstawie wiedzy co niektórych osób z podania wyników za poprzednie kwartały. Nie sugeruję, ani tym bardziej nie naganiam.

Czemu 1000? Bo to chyba najbardziej nieprzywidywania spółka jaką mam w portfelu.

Nie wiem, liczę na to patrząc, że w II była mniejsza niż jeszcze kwartał wcześniej, no to krok po kroku wychodzą z kryzysu.

Bo strata będzie mniejsza niż za kwartał II ? :)

Witam,
Myślicie , że po wynikach za III kwartał kurs może podskoczyć? Nie wiem czy to sprzedawać, mam 1000 akcji i tylko spadki obserwuję, zaczyna to być niepokojące.

Witam,
Czy ktoś śledzący tą spółkę może się wypowiedzieć na temat wzrostów czy spadków? Jej perspektyw... Coś szaleję ostatnio, wzrosty kilku procentowe, potem spadki, dzisiaj znów prawie 4% wzrostów.

Rozumiem dystans do kierowania czyimś portfelem, po za tym dzięki za info o spółkach. Będę śledził blog na bieżąco :)

Dzięki za info. JAGO faktycznie w trendzie spadkowym, nie wiemy jak długo, to chyba je powinien sprzedać? Narazie 80 zł w plecy, więc jeszcze nie jest najgorzej. Z pozostałym też po około 80 zł w plecy, na KOPEX 80 zł na plusheh - pokrywa jedną stratę co najwyżej.

Cześć,
Dopiero zacząłem przygodę z giełdą, a już żałuję, że nie zącząłem od czytania tego bloga. Dobra książka z tego bloga dla początkujących thumbright

Kupiłem niedawno nieiwiele akcje JAGO (myśląc, że spadki się już kończą powoli, widać nie), OPTIMUSA (licząc na zyski dzięki paru premierom gier CD Projekt, zwłaszcza Wiedźmina 2), BORYSZEWA (bo ostatnio spadły sporo, więc chyba czas iść do góry) i KOPEX-a (z własnej analizy).

Myślisz, że to dobre wybory były? Jak narazie to 3 z 4 spadają, nie licząc KOPEX-a. Wyjść? Trzymać?

Po za tym gdybyś miał 5 tys zł. w jakie spółki teraz byś je ulokował?

Trend spadkowy, nie ma odbicia, a dopóki go nie ma, dopóty nie wiemy ile jeszcze spadnie. Czekajcie z tym kupowaniem, cierpliwości ...

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 29 czerwca 2015 22:00:50
Liczba wpisów: 98
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,341 sek.

yvmccsus
cknctjgq
numljgpp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dnhudgca
bbscjvxf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat