PARTNER SERWISU
rkhbahcc
77 78 79 80 81
BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 26 stycznia 2011 22:38:47 przy kursie: 16,50 zł
Przypominam że co bardziej natarczywych forumowiczów można blokować, nikt nie musi komentować obecności innych na forum.
Osobiście uważam obecność Redface za zbyt cenną aby to marnować.Shame on you
Albo czas albo pieniądz. ...

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 26 stycznia 2011 23:17:59 przy kursie: 16,50 zł
Dziękuje Panie Jakubie za rozwianie naszych wątpliwości.

Podejrzewam, że gdyby nie czynny udział Pana Jakuba na tym forum, wielu ludzi już dawno porzuciłoby tę spółkę. My, Polacy mamy w sobie jednak dużo nieufności i bardzo często tworzymy najczarniejsze scenariusze w głowach. Do tego poznaliśmy Pana Prezesa jak narazie tylko poprzez Jego wypowiedzi pisemne na forum.
Panie Jakubie, może w II. kwartale, gdy spółka już udowodni swoją wartość na arenie poszukiwawczo-wydobywczej, Zarząd mógłby spróbować zorganizować jakieś małe spotkanie dla akcjonariuszy, z fajnymi prezentacjami, przedstawieniem planów na przyszłość, geologami opowiadającymi o poszukiwaniu etc, etc. Wielu z nas bardzo chętnie by się na nim zjawiło

Pozdrawiam

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 27 stycznia 2011 08:46:59 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
[...]Rozmowa była o potecjalnym notowaniu rownoleglym [...] Nasi akcjonariusze, z którymi rozmawiamy, nie są do takiego pomysłu negatywnie nastawieni. Ale zastrzegam - póki co mówimy o możliwości, a nie konretnej decyzji.[...]
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Po Pana grudniowym komentarzu odnośnie roadshow... 'I saw it coming'.

Ze wszystkich opcji finansowania jakie moge sobie obecnie wyobrazić i widząc sytuacje na GPW to nie wydaje sie złym pomysłem.

Ciekawe tylko jaki by to miało efekt dla naszego polskiego podwórka.

Pozdrawiam,
Edytowany: 27 stycznia 2011 08:52

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 27 stycznia 2011 09:43:45 przy kursie: 16,80 zł
Słuchajcie, skończmy już dyskusję o 'Panowaniu' sobie.
Mam nick, każdy może zwracać się do mnie per 'Redface', a ja nie będę miał nic przeciwko. Taka jest konwencja forum, decydując się na uczestnictwo w nim, miałem świadomość możliwości wejścia w 'starcie bezpośrednie' ;-)
Forum to także dla mnie wartość dodana - inwestorzy na spotkaniu 'twarzą w twarz' zachowują jakiśtam dystans, więc pewne pytania i opinie nie są werbalizowane. A tutaj - jest konkretnie, a dzięki temu wiem, jakie są wszystkie, również te czasem skrywane obawy/opnie inwestorów.
Podpisuję się zawsze dodatkowo imieniem i nazwiskiem (i firmą), żeby nikt (w tym potencjalnie zainteresowany naszą wymianą opinii regulator) nie miał wątpliwości, kto udziela informacji z wewnątrz firmy.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 27 stycznia 2011 10:44:42 przy kursie: 16,80 zł
hazard napisał(a):
Redface napisał(a):
[...]Rozmowa była o potecjalnym notowaniu rownoleglym [...] Nasi akcjonariusze, z którymi rozmawiamy, nie są do takiego pomysłu negatywnie nastawieni. Ale zastrzegam - póki co mówimy o możliwości, a nie konretnej decyzji.[...]
Pozdrawiam,JKorczak /KOV/

Po Pana grudniowym komentarzu odnośnie roadshow... 'I saw it coming'.
Ze wszystkich opcji finansowania jakie moge sobie obecnie wyobrazić i widząc sytuacje na GPW to nie wydaje sie złym pomysłem.
Ciekawe tylko jaki by to miało efekt dla naszego polskiego podwórka.
Pozdrawiam,

Nie jestem przekonany czy emisja za granicę jest lepsza niż z pp w Polsce.
Rozbieg w Brunei Ukr, Syrii już sfinansowany, zaraz pierwsze testy. Zakładając, że będą ok i przyszłe wydobycie będzie stabilnie to w końcu sensowny kapitał się pojawi. 2-3 lata? Ja mogę poczekać i dokupować akcji z PP.
W przypadku oferty publiczej za granicę powiększy się pula 400M akcji o kolejne kilaset, rozwodni akcjonariat. Ok wejdą może grubi, ale z tego co rozumiem kursy nie są w żaden sposób skorelowane (oprócz popytu/podaży rynkowej), sprawozdania i aktywa są te same, ale de facto jest notowana jakby osobna firma w tym momencie.
Może dojść do sytuacji, że na po giełdzie w Londynie KOV błyśnie a w Wawie dalej będzie się umiarkowanie kisił.

Może ktoś mógłby przybliżyć mechanikę notowań równoległych albo zapodać jakimś linkiem na ten temat?

panikarz
0
Wpisów: 54
Wysłane: 27 stycznia 2011 12:21:12 przy kursie: 16,80 zł
trochę to dziwne...
na innych spółkach zawsze przed jakimś infem spekuła wyciąga kurs żeby opchnąć tanio kupione akcje, a na KOV cisza jak makiem zasiał mimo, że wszyscy czekają na pozytywne wyniki testów.
Jeśli wszyscy już się obkupili, to w takim razie komu będzie można sprzedać akcje po zakładam pozytywnych informacjach.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 27 stycznia 2011 12:48:32 przy kursie: 16,80 zł
Otóź, Panikarzu, nie ma ciszy jak makiem zasiał. Są duże obroty (jak na naszą, niewielką przecież, spółkę) przy których ktoś skupuje od niecierpliwych wszystko z poziomów 1,65 - ale drobnymi pakietami bez podbijania kursu.
Jestem pewien, że dla wielu drobnych inwestorów ta cisza jest wróżbą niepomyślnych wyników. Nie ma nic lepszego dla nas, graczy długoterminowych - im więcej akcji przejdzie w pewne ręce, tym łatwiej o poważne wzrosty.
Nikt nie zwrócił uwagi na to, co dzieje się w AED OIL, która ogłosiła dwa ważne komunikaty. Pierwszy zapewnia finansowanie projektów w Brunei, co chyba jest dobrym sygnałem. W końcu jeżeli już w tym momencie spółka myśli o pozyskiwaniu funduszy, to przecież znak, że spogląda z optymizmem w przyszłość projektu.
Przed nami najważniejsze dni, na które czekaliśmy od września. Patrzę na kurs optimusa i myślę, że to właśnie nas czeka na KOV w najbliższych tygodniach.

Exar
11
Wysłane: 27 stycznia 2011 17:37:27 przy kursie: 16,80 zł
EDIT:
A nie sorki, zmęczenie materiału i błąd w wykresach - cofam.
Żadnej czarnej - nijaka ;P

Ogólnie wygląda to na marazm i jakieś kosmetyczne przewalanki.
Kto wierzy w wyniki jest zapakowany, nowych chętnych brak.

EDIT2:
Te 275k ktoś kupił, ale też ktoś z przyjemnością wystawił do zbycia.
Niedobitek z zakupów na 1.50? Wątpię, tacy już zarotowali akcjami ze 3 razy.

A jak się spóźnią mocniej z wynikami to na fali rozczarowującego oczekiwania rozgrywka może wyglądać tak

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 27 stycznia 2011 17:57

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 27 stycznia 2011 17:40:32 przy kursie: 16,80 zł
Nieprawda, są nowi chętni. Na dogrywce ktoś kupił w jednej transakcji (g. 17.30.02) 275 tysięcy akcji. To tej własnie osobie zawdzięczmy zamknięcie na 1,68.

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 27 stycznia 2011 22:50:47 przy kursie: 16,80 zł
Mieszko napisał(a):
Nieprawda, są nowi chętni. Na dogrywce ktoś kupił w jednej transakcji (g. 17.30.02) 275 tysięcy akcji. To tej własnie osobie zawdzięczmy zamknięcie na 1,68.

znaleźli się jednak tacy, którzy w 20-tu pakietach sprzedali te 275k akcji,
zapewne wszyscy uważają że zrobili dobry interes
Albo czas albo pieniądz. ...

mike_bak
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 7
Wysłane: 27 stycznia 2011 23:08:52 przy kursie: 16,80 zł
AED właśnie wypuścił info

www.asx.com.au/asx/research/co...

www.asx.com.au/asxpdf/20110128...

Nie do końca wszystko rozumiem, chyba chodzi o poślizg tak ? Część przygotowań zakończona a odwiert planowany na 2 lutego. Proszę kogoś o opinię...

Info datowane na 28 stycznia.
Edytowany: 27 stycznia 2011 23:28

rozwal
0
Wpisów: 43
Wysłane: 27 stycznia 2011 23:09:15 przy kursie: 16,80 zł
Dokladnie tak, jest poslizg. Dopiero dzis przyjedzie sprzet potrzebny do rozpoczecia testow zatem pierwsze odwierty planowane sa na noc 1/2 lutego czasu polskiego. Takze jezeli nie bedzie dalszego poslizgu powinnismy wiedziec wiecej we wtorek z samego rana, kolo 6-7 podejrzewam (czyli po zakonczeniu sesji na ASX). Dalej czekamy :-)

O 24:00 otworzy sie ASX i zobaczymy jak zareaguje australijski rynek na info AED, bedzie to podejrzewam dobra wytyczna na jutrzejsza sesje dla KOV.

pozdrawiam,
rozwal
Edytowany: 27 stycznia 2011 23:27

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 28 stycznia 2011 07:02:28 przy kursie: 16,80 zł
rozwal napisał(a):

O 24:00 otworzy sie ASX i zobaczymy jak zareaguje australijski rynek na info AED, bedzie to podejrzewam dobra wytyczna na jutrzejsza sesje dla KOV.

Jak patrzę na AED to ma -3,41% i kiepsko to rokuje dla nas tylko nieraz już bywało że zachowywaliśmy się inaczej niż operator i w tym jest nadzieja że nie spadniemy.

inf. porażające najpierw mowa że wszystko jest zapięte na ostatni guzik a teraz dowiadujemy się że brak najważniejszego materiałów wybuchowych.
ale pocieszające jest że panowie przynajmniej dobrze zabezpieczyli odwiert.

To czekamy jeszcze tylko czy wszyscy wytrzymają z napięciem do końca?

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 28 stycznia 2011 08:19:31 przy kursie: 16,80 zł
Ja z tego info zrozumiałem, że materiały wybuchowe dotrą do nich jeszcze dzisiaj (...Explosives and perforating guns are expected to arrive on site today...). Co do powodów opóźnienia, na mysl przychodzą mi dwa:
- tak się chłopaki zmęczyli, że zrobią sobie mały urlop i pracę zaczną dopiero 1. lutego
angry3
- chłopaki pamiętają, o "gas kicks" i o złożoności struktury, więc chcą to zrobić na spokojnie, bez pośpiechu. Trotyl i gaz, który sam "wykopuje" wiertło z szybu to niebezpieczna kombinacja.
Pamiętam, że któryś z forumowiczów pracował przy odwiertach. Jego wiedza w tej chwili mogłaby być dla nas nieoceniona.

Trochę akcji może dzisiaj polecieć w rynek. Będą to akcje DT, którzy się obkupili pod to info. Przynajmniej wyjdzie nam, ile papieru trafiło w solidne ręce (o ile te nie zdecydują się zafundować nam jakiejś zwały)

rozwal
0
Wpisów: 43
Wysłane: 28 stycznia 2011 08:55:38 przy kursie: 16,80 zł
Sporo zalezy od tego ile AED jest zalezne od Brunei. Niestety nie zaglebialem sie w ta spolke jeszcze, wiec nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie (jedyne na co teraz spojrzalem to, ze AED ma 2x mniejsza kapitalizacje niz KOV, co wskazuje na wieksza zaleznosc od Brunei). Na KOV mamy Ukraine i Syrie, takze powinnismy sie teoretycznie mniej stresowac anizeli akcjonariusze AED (podle kapitalizacyjnego zalozenia). Gdy patrze na oferty przed otwarciem to nie ma paniki ani wsrod kupujacych ani sprzedajacych, ale jak sie sesja rozwinie trudno powiedziec. Ja cierpliwie czekam, nie bede staral sie przechytrzyc systemu i probowac zyskac dzisiaj na opoznieniu.

pozdrawiam,
rozwal
Edytowany: 28 stycznia 2011 08:57

pedrotheman
0
Wpisów: 3
Wysłane: 28 stycznia 2011 08:59:47 przy kursie: 16,80 zł
Coż...spadki na AED przy oszałamiającym wolumenie 140 tyś akcji...

Poza tym większość spółek energetycznych i wydobywczych odnotowało spadki, niektóre całkiem spore
Edytowany: 28 stycznia 2011 09:00

Exar
11
Wysłane: 28 stycznia 2011 09:10:31 przy kursie: 17,00 zł
Zastanawiam się jak plasują info z Ukrainy, czy będą trzymać do 'po Brunei' jako podtrzymywacz nastroju (albo jego naprawiacz), czy pójdzie dzisiaj.
W końcu jest koniec stycznia, na Ukr testy nowego odwiertu powinny być skończone.
Ile można w ogóle takie info opóźnić?

W każdym razie po wczorajszych wahnięciach i braku info, dzisiaj znów chyba będzie lekkie bujanko i przerzucanie.
Edytowany: 28 stycznia 2011 09:10

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 28 stycznia 2011 09:17:07 przy kursie: 17,00 zł
MaximusMinimus napisał(a):
Pamiętam, że któryś z forumowiczów pracował przy odwiertach. Jego wiedza w tej chwili mogłaby być dla nas nieoceniona.

Tak tylko w tym etapie człowiek nie brał udziału. ale znam inne metody badania czy jest gaz "echo sonda" - fala sądy przy złożu się nie odbija a w piasek tak (lub odwrotnie) pamiętam że w taki sposób prowadzili badania i decydowali o dalszych losach odwiertu (czy był trafiony czy tylko kosztowną piaskownicą).
I nigdy nie trwało to tak długo ale co kraj to obyczaj.

Czekamy tak długo to poczekamy jeszcze trochę. trochę dziw mnie fakt ze inf. poszło tak późno o opóźnieniu spowodowanym braku materiałów.

i żartobliwie trche nam się należy od tego czekania zwarzywszy na powodzie w Australii to mnie nie dziwi bo pewnie z tamtej części z tej bogatszej i uprzemysłowionej biorą materiały a nie łatwo je wydobyć z paszczy rekina.

Ijeszcze raz do inf. materiał wybuchowy lubi swoje warunki i musi być należycie przechowywany mogło się okazać że zła pogoda spowodowała jego wadliwość i czekają na nową dostawę. Ale to pan Jakub mógłby nam odpowiedzieć w miarę możliwości po ówczesnym spytaniu się u źródła (operatora).
Edytowany: 28 stycznia 2011 09:28

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 28 stycznia 2011 09:30:00 przy kursie: 17,00 zł
Mieli problemy techniczno-logistyczne i tyle. A tutaj zaraz płacz całego małego akcjonariatu i obrzucanie nie powiem czym JK. Praca przy odwiercie to nie to samo co biurowa, że click i masz odpowiedź. Przyjdzie info to będzie wiadomo czy coś znaleźli czy nie. Po co zaraz spekulować.

eleles
0
Wpisów: 1
Wysłane: 28 stycznia 2011 09:59:19 przy kursie: 17,00 zł
Pamiętajcie że tego typu infa zawsze będą najpierw z AED, dlatego że to oni są operatorem (tak?) projektu, a dodatkowo są w innej strefie czasowej. nie sądzę żeby KOV miał on site ludzi którzy będą wrzucać info do internetu, albo kogoś w Polsce kto siedzi po nocy i czeka na wiadomości z drugiego końca świata ;)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

77 78 79 80 81

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,322 sek.

fwhhodsp
cwcnsfnm
tndgvdid
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
koibnehw
pmhitgec
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat