PARTNER SERWISU
mikgvwwu
BigLot

BigLot

Ostatnie 10 wpisów
Wiadomo coś, kiedy ma być WZA?
Albo czas albo pieniądz. ...

Tofik napisał(a):
Kontrakty na wrzesien, październik, lisopad , grudzien wszystkie ponad 300USD nie mam pytań , ten kurs jest znacznie nizej niż powinien

Można prosić link?

krewa napisał(a):
Ja mam błędne dane czy Ty?
Btw mój wpis od drugiego zdania miał charakter edukacyjny a nie czepialski ;)

kliknij, aby powiększyć

Krewa jaki według Ciebie może być zasięg korekty?

Prośba o ponowne dodanie obrazków

Wyniki super, ale odzwierciedlenia na kursie nie widać. Chyba że ktoś wykorzystał okazję do realizacji zysków :)

proszę popatrzyć na FF i zastanowić się jacy "akcjonariusze" sprzedawali 16.02.., akcjonariusz jest tylko jedensalute

Takie analizy spółek przez DM PKO są dostępne dla wszystkich posiadaczy rachunków maklerskich w tym banku?

Witam,
Z tego co widzę to ta spółka nie ma jeszcze założonego indywidualnego wątku, a z racji tego że znajduje się już w sWIG80 myślę że warto go założyć.

Czy będzie można liczyć na omówienie ostatniego raportu?

vladinho napisał(a):
majama napisał(a):
To tak teoretycznie, bo ludzie jak to ludzie już się zamieniają pomiędzy sobą zmianami "bo im lepiej pasuje" i tym sposobem rozkładają system , mam wrażenie, że nie zrozumieli jego sensu i nie mam odwagi tłumaczyć bo to się kończy obszczekaniem za upierdliwość. dontknow

Niestety sporo ludzi tego nie rozumie, dziś wiceminister zdrowia cieszył się, że prognozy na weekend są nieprzyjemne i dzięki temu może ludzie w końcu zostaną w domach...
A teraz sytuacja w szpitalach - potwierdzane kolejne przypadki pomimo tego, że personel jeszcze ma wyposażenie, oznacza to, że zarażalność jest ogromna i nie ma gwarancji, nawet jeśli ktoś przestrzega procedur.
@Bearhand Hiszpania niekoniecznie będzie jutro w top3 - zobacz jaki jest skok zachorowań w USA, tam przebieg może być gorszy niż w Chinach.
Generalnie przyrost na całym świecie robi się znaczący. Patrząc np. na Brazylię czy nie skończy się to tym, że Chińczykom zabraknie żywności ?

Ja uważam że są tysiące ludzi, którzy zdążyli już przejśc pierwszą infekcję tym wirusem albo tacy którzy nie wykazują objawów.
Jeżeli chodzi o sytuację na giełdzie, to w momencie kiedy tylko oficjalnie zostanie ogłoszone opracowanie szczepionki (a testy wcale nie muszą być nie wiadomo jak długie, jeżeli ochotnicy sami się zgłoszą na testowanie) to sytuacja zacznie się dynamicznie normować.

Myślicie, że PLAYWAY dostanie po dupie przez ten zjazd na CDR? Nie wiem czy nie sprzedać części pozycji do momentu, aż się trochę uspokoją spadki na CD Projekt.

Dzisiaj obroty ponad 100 mln w ciągu godziny od otwarcia, a kurs w miejscu. Co tutaj się kroi?

Czy sądzicie, że do wyborów w USA cena złota może jeszcze spaść?

Jeżeli mówisz o rejestrze KNF to Marshall zmniejszył swoją krótką pozycję z 0,68 do 0,51 % akcji.

W raporcie półrocznym będzie informacja na temat wyników Moondrip i Superscale?

krewa napisał(a):
Coś dla wzrokowców

kliknij, aby powiększyć

Masz na myśli oRGR?

Krewa można prosić o aktualizację "spojrzenia na wykresik"? blackeye

@Krewa zapewne żałuje że nie skorzystał z idealnie określonego wejścia/wyjścia.

Boombit przewiduje 28 mln zł w 2019, uważacie że przebiją 4 mln zł w Q1?

Jakie macie prognozy co do przychodu za Q1?

SpartaN napisał(a):
Korando napisał(a):
Powariowali z tymi wycenami-Orange ma kapitalizację 6,7mld.
Play tak drogi czy Orange tak tani?

Solorz kupił Polkomtel za 18 mld z tego co kojarzę.

Może cena Polkomtela wynikała z ceny za minutę rozmowy w tym czasie, a może Solorz przepłacił.

Cytat:
a Zarząd od jakieś czasu postanowił lepiej komunikować się z rynkiem

Polemizowałbym czy komunikacja polepszyła się.
Prezes często wypowiada się w spożywczaku, jedyne co doszło to informacje o "nieoczekiwanym charakterze danych".
Zarząd jest co kwartał zaskoczony tym co będzie publikował, trochę to zabawne a co ma na celu nie chcę spekulować, spółka ma mały FF.
Grunt że inwestycja w rozbudowę nie poszła na marne.

Korekta:
Cytat:
Co jakiś czas SW proponuje mi zrobienie aktualizacji testu,

Rok to z pewnością byłby zbyt krótki czas.

Proponuję wprowadzenie terminu ważności: średnich ocen użytkowników - spółek.
Obserwuję kilka spółek z doskonałą oceną i śmieciowym ratingiem.
Co jakiś czas proponuje mi zrobienie aktualizacji testu, również średnia ocena powinna być z ostatniego okresu.
Spowoduje to że zostanie może 5% ocen ale lepiej mieć ocenę coś mówiącą niż bzdurną a brak oceny również coś mówi.

pozdr.

Dwa tygodnie minęły od zakończenia NWZ i nie ma komunikatu o ostatecznych uchwałach.
Obrót w ostatnich trzech dniach =15% akcji dopuszczonych do obrotu.
RN się ewakuuje.
Kurs ruszył z kilkuletniej "stabilizacji".
O co chodzi?Liar

Kurz osiadł na wątku więc może odświeżę stawiając tezę: cienko z tymi "dezinwestycjami" a równocześnie nie widać postępu z "uproszczeniem biznesu".
Przypominają mi się te zwroty z historycznych już wypowiedzi zarządu, jeszcze z czasów gdy słowo "deeskalacja" nie robiło takiej kariery.

Apel: Może by tak SW przedstawiciela spółki na chat zaprosił?Think

Pytam z ostrożności, bo może coś przeoczyłem, jaka jest ilość akcji emitenta w obrocie?

Emitent raportuje ilość przed scaleniem
a przecież scalenie miało miejsce.
Cytat:
Emitent informuje, że kapitał zakładowy Spółki wynosi 132.300.000 (sto trzydzieści dwa miliony trzysta tysięcy) złotych
i dzieli się na 37.800.000 (trzydzieści siedem milionów osiemset tysięcy) akcji
o wartości nominalnej 3,50 zł (słownie: trzy złote pięćdziesiąt groszy) każda.

Na tym WC papierze nic nie jest przypadkowe.Think

Może ktoś z SW coś podpowie, bo serwis również podaje ilość jak ATS.

Nuda tutaj, więc przypomnę tylko że do 27.03.. trzeba blokować akcje i składać do wykupu w BOŚ.
Dla tych którzy mało czytająAngel

To chyba jest prośba do "innego serwisu" binky

Możliwość przejęcia istnieje (zawsze) ale rodzi ryzyko dla wartości spółki przy obecnych wynikach. Zanim nastąpi przejęcie (Helio lub przez Helio), niezbędna jest poprawa wyników aby rynek dostrzegł potencjał do wykorzystania a nie fuzję na siłę lub chwytanie się brzytwy.
Ostatnie wyniki są obiecujące, ich dalsza poprawa nie zaszkodzi przed rozpoczęciem karuzeli przekształceniowej (co w średniej perspektywie jest prawdopodobne).

anty_teresa napisał(a):
Oni dostali już za swoje wcześniej. Teraz też o tym wspominam, choć nie tak mocno akcentuję.
Przeinwestowanie czyli za duży skok popsuł dwa lata. Teraz grożą przejęcia, a ja się tego boję jak ognia w takich spółkach... Jeśli chodzi o działalność to po zrobionym błędzie działają racjonalnie i zgodnie z oczekiwaniem.

Frog marzyciel, ja skłaniam się do opinii anty_teresy - więcej zagrożeń niż okazji, mimo to do Helio sentyment mam.

Kiedy BIO może wrócić do notowań ciągłych?

właściwie wszystkie spółki z udziałami DAMF dzisiaj rosły, nie wspominając o dwóch rekordowych wzrostach dziennych, ponieważ tutaj można... to ja pojasnowidzę:
wczoraj DAMF poinformował że tydzień temu to on zgarnął 5MLN akcji Atlantisu więc dzisiaj setki inwestorów uznało że to już...
a może Atlantis wydał swoją słynną lokatę na dzisiejsze wzrosty a jutro będzie chciał ją odzyskać...
a może... sam już nie wiemblackeye

polemizowałem tylko ze stwierdzeniem:
Cytat:
- wzrost sumarycznego zadluzenia o okolo 5%

Nie widzę wzrostu zadłużenia raczej poprawę jego struktury z krótkiego na długie.
Ponadto na koniec 3kw.:
2012 => zadłużenie 617mln => odsetki 16mln
2013 => zadłużenie 519mln => odsetki 10mln

ale zysk ekonomiczny -18%

Trudno nie odnieść wrażenia, że mamy do czynienia również z istotnym zagrożeniem realizacji umowy:
Cytat:
Spółka uważa, że dopóki prowadzi ona aktywny program wierceń, czas II etapu prac poszukiwawczych w ramach PSA podlega automatycznemu przedłużeniu.

Nie ma pewności że druga strona kontraktu również tak uważa.
Niepokoi to, że przy tej skali przedsięwzięcia, na kilka dni przed kluczową datą: "spółka uważa" a nie "spółka uzgodniła".

jeżeli na cokolwiek się przełoży wejście do WIG-Plus to na płynność - czyli raczej pozytyw

Technika nic nie da przy wynikach zaprezentowanych dzisiaj.
Powiększająca się strata i zapowiedź niewypłacania dywidendy zrobią swoje.

Cytat:
To dopiero będzie wielka kasa z tych tabletów. bo sprzedadzą się szybciutko

Obrót gotówką to nie wszytko, problemem współpracy z sieciami jest niska marża.
Mimo to liczę na poprawę wyników.

Lubię sobie rzucić okiem na ranking inwestorów SW i mam już dość królującej tam:
Cytat:
DAMF Invest SA (poprzez Elkop SA, Atlantis SA, Atlantis Energy SA, Fon SA oraz Investment Friends Capital SA i Fon Energy SA, Fon Ecology SA) 241,93 mld zł

Przecież o to Donowi chodzi aby sztucznie zawyżone wyceny spółek urealniać na parkiecie.
Może więc warto przeliczyć ranking uwzględniając uchwałę 778/2012 Zarządu KDPW
Cytat:
(...)przedmiocie wyznaczenia dnia 29.10.2012 r. dniem podziału dotychczas zarejestrowanych, 32.500 (trzydzieści dwa tysiące pięćset) akcji Emitenta o wartości nominalnej 50,00 zł każda na 16.250.000 (szesnaście milionów dwieście pięćdziesiąt tysięcy) akcji Emitenta o wartości nominalnej 0,10 zł każda.(...)
i podzielić te miliardy przez 500.
A może byłoby lepiej podzielić te miliardy przez 5000, uwzględniając uchwałę Nr 115/2013 Zarządu GPW
Cytat:
(...)
5) określić kurs odniesienia dla akcji spółki ELKOP ENERGY S.A.
obowiązujący do czasu określenia pierwszego kursu otwarcia tych akcji po wznowieniu obrotu nimi na rynku NewConnect - na poziomie wynoszącym 0,01 zł;
6) ustalić, że do czasu określenia pierwszego kursu otwarcia akcji spółki ELKOP ENERGY S.A. po wznowieniu obrotu nimi na rynku NewConnect nie będą obowiązywać ograniczenia wahań kursów tych akcji.(...)

Osobiście jestem za drugim rozwiązaniem.Angel

Wzrost przychodów i marży za pierwsze półrocze.
Obroty po pierwszym dniu od wyników "imponujące" jak na płynność tej spółki.
Chyba widać pierwsze efekty przeprowadzki.
Helio wypracowało 2,6 mln zł zysku od lipca do grudnia
Cytat:
Rok kalendarzowy 2012 był rekordowy pod względem przychodów ze sprzedaży w 20-letniej historii przedsiębiorstwa, które wyniosły 96 mln zł, względem 91 mln zł w roku kalendarzowym 2011.

Cytat:
Zysk netto spółki wzrósł o 26 proc. i wyniósł 2,6 mln zł, EBITDA wzrosła o 12 proc. do 5,2 mln zł.

Raczej mamy dołek, obroty ładne.
Zdecydowanie wrócił popyt ale zlecenia na zamknięcie mogą zaskoczyć.

Nowa strategia na trzech stronachThink
Trochę demagogii i populizmu ale ani słowa o emisji,
za to jest centralizacja i uwolnienie kapitału z nieruchomości.

Ciekawe czy jej uszczegółowienie będzie bardziej czytelne.

a jak widzisz kurs BRS po ewentualnym wyjściu z WIG20?

Raport jest klasycznym czyszczeniem pozycji przez nowy zarząd, pytanie tylko czy to już wszystko.

Cytat:
Zaniechania zaistniałe w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych dotyczących skupu akcji własnych które miały miejsce w ostatnim okresie funkcjonowania poprzedniego zarządu, zostały przez Nowy Zarząd skorygowane. O zaistniałej sytuacji została również poinformowana Komisja nadzoru finansowego..

Ciekawe czy za powyższe zaniechania KNF nie ukarze... spółki.Think

Widząc jak kurs akcji pokonuje z impetem wszelkie wsparcia, z niecierpliwością oczekuję na koniec miesiąca, może wreszcie zrozumiem tak niską wycenę rynkową spółki.
Może czas na komentarz Zarządu i uspokojenie akcjonariuszy.
Ostatnie rozważania na temat wyceny i fundamentów miały miesce przy kursie o blisko 100% wyższym.

12.07.. zakup ostatniego pakietu po "okazyjnej cenie" i wymiana zarządu,
z zestawienia transakcji w załączniku wynika że operacja "kup za złotówkę" nabrała gwałtownego przyśpieszenia w ostatnich dwóch dniach,

Widać jaki był plan, moim zdaniem przestępczy, poprzedniego zarządu:
1. s.córka kupuje od znajomych akcje po 1zł (w końcu to cena nominalna) byle nie przekroczyć 5%,
2. s.córka sprzedaje na GPW s.matce stosowne pakiety, o czym s.matka skrzętnie raportuje,
3. s.córka pokazuje stratę na operacjach finansowych, co pięknie wpłynie na raport skonsolidowany,
4. s.córka do piachu.
Może trochę przekoloryzowałem ale tak to widzę.

Teraz już wiemy, dlaczego pomimo skupu, kurs spadał - była to zwykła ustawka i świadome wprowadzanie akcjonariuszy w błąd.

Mam nadzieję że obecny zarząd odetnie się od działań poprzedników i podejmie stosowne kroki prawne.

w ostatnim info widzę same pozytywy,
sądziłem że Al Saad zejdzie lekko poniżej 10% i da info, które mogłoby zapowiadać dalsze spadki,
widzę natomiast że upłynnili prawie 6% co niespecjalnie przełożyło się na kurs a posiadane przez szejków akcje to przy obecnej wycenie ok. 2mln czyli 1/10 kapitału przeznaczonego na skup,

jeżeli nie wyjdą na jaw zaskakująco negatywne fakty (w związku z odejściem Zarządu) to kurs wg mnie jest w pobliżu dna

... a wymiana idzie w stronę ludzi medialnych, więc może przepływ informacji będzie lepszy...

Rynek nie przestraszył się zapowiedzi emisji, sądzę że uznał to za alternatywę "lepszą" od upadłości.
Jakubas raczej nie miał na myśli DSS, bo co to za spółka budowlana - co to nawet nic nie zbudowała.Sick

WatchDog napisał(a):

(...)Uznaliśmy, że nic więcej tutaj nie jesteśmy w stanie wnieść z naszym warsztatem.(...)

To może chociaż warsztat techniczny.Angel

Muszę przyznać że po zachowaniu kursu spodziewałem się gorszych wyników za IV kw.
Jak na kryzysową końcówkę roku odpisy nie były zbyt duże.
Nie zmienia to jednak faktu że wsparcie pękło.

Johnny Bravo napisał(a):

pamiętam wywiad z panią p.o. prezesa ze stycznia w tvn cnbc - mówiła, że są tak pewni zwrotu tych pieniędzy od covec, że nawet nie tworzyli na te należności rezerwy Whistle chyba audytor nie chciał spojrzeć na księgi i raportu nie będzie blah5

Może to jest przyczyną dobrego samopoczucia Pani Prezes?
Prezes DSS: zamieszanie na A2 nie zaszkodzi
Cytat:
Firma ubezpieczyła bowiem należności Coveku w Euler Hermes do kwoty kilkudziesięciu milionów złotych.

DSS wraca do korzeni.
Obecna sytuacja uwiarygodni DSS ponieważ za jej nowe długi będzie odpowiadać główny wykonawca, więc może spokojnie zająć się spłatą "starych" zobowiązań.

osobiście zgadam się ze słowami Prezesa Copernicusa
Cytat:
Dodał, że gdyby żył prezes Łuczak to poradziłby sobie z tymi problemami. A teraz jest ogromna presja na p.o. prezesa Małgorzatę Then. -Jestem przekonany, że ktoś tę spółkę przejmie. Tam naprawdę są aktywa.

Po takim info nie odpaliło?
Petrolinvest chce w maju wiercić z TotalemThink
Może dlatego że koncesje łupkowe są wątpliwej jakości/zasobności?
Główny Geolog Kraju: Mamy mniej gazu łupkowego niż sądziliśmy
że o kolejnych emisjach nie wspomnę.

Żądnanie zwołania NWZA w trybie art.400 nienajlepiej świadczy o komunikacji Zarządu ze znaczącymi Akcjonariuszami
a porządek zaproponowany przez P.Narkiewicza sugeruje wręcz wewnętrzne wątpliwości.
Warto zauważyć, że zaangażowanie IDEA TFI spadło "do granic możliwości".Think

Można mieć niemal pewność, że do straty przyczynił się zakup 651k akcji DSS po cenie w okolicach 12-13zł.
Papiery te na koniec roku były wycenione na 7zł.
Mamy więc tutaj ponad 3mlnPLN straty.

RMF ma chyba wyłączność na wywiady z min. Nowakiem
Cytat:
A co z A2? Pytam niczym szef rządu.

- Uczciwie powiedziałem też, że na A2 sytuacja jest trudna, ale dzień po dniu i godzina po godzinie konsekwentnie będziemy walczyli o tę przejezdność do Euro. I ja nie zmieniam zdania. Nie robiłbym tutaj jakiegoś szczególnego alarmu w tej kwestii. Panujemy nad sytuacją, współpracujemy z wykonawcami. Jest jeden szczególnie zagrożony odcinek - to jest odcinek C po Chińczykach, prowadzony przez firmę DSS, której staramy się pomagać jak możemy - wszystko w granicach prawa - żeby ten odcinek był przejezdny.

Dziś "Rzeczpospolita" donosi o kolejnych kłopotach firmy DSS budującej ten odcinek. Skarb Państwa żąda 70 milionów złotych za kopalnie. No to już chyba jest megaproblem?

- Wspieramy tę firmę, pomagamy jej. Maksymalnie szybko, jak możemy, płacimy za wykonane roboty. Tak dalej będzie sytuacja wyglądała. Ten odcinek jest pod szczególnym nadzorem, również moim osobistym. Będę podejmował takie decyzje, które ułatwią dokończenie tej inwestycji do końca maja 2012 roku, aby ta przejezdność była możliwa. Natomiast uczciwie mówię, chcę być odpowiedzialnym politykiem - nie mogę powiedzieć państwu dzisiaj, że na pewno będzie, skoro mogą się zdarzyć różnego rodzaju nieprzewidziane sytuacje.

Co do braku zapłaty za akcje KSS, to zgodnie z wypowiedzią Pani Prezes z wczorajszego Parkieru, MSP może wycofać się z transakcji, a więc jest alternatywa dla upadłości.

Swoją drogą, jakoś umknął mi komunikat o nierozliczonych zobowiązaniach za KSS, wydaje się że Zarząd zbagatelizował swoje obowiązki informacyjne.

Zgoda przy metodzie dochodowej ale co z wieloma innymi metodami wyceny.

Niektóre spółki całe lata wykazują stratę powiększając lub nie majątek a mimo to znajdzie się inwestor zainteresowany - w tym miejscu nie mam na myśli KOV.Angel

Do powyższego linka cytaty:
Cytat:
Informacja o rzekomej upadłości jest nieprawdziwa. Obecnie rozważamy pozew przeciwko osobie, która rozpowszechniła tę informację.(...)powiedział Rynkowi Infrastruktury Marek Kurzyk, dyrektor finansowy Dolnośląskich Surowców Skalnych.
(...)
Spółka BaK przekazała też DSS 45 milionów złotych pożyczki, która ma zasilić kapitał obrotowy spółki. Dodatkowe środki finansowe spółka otrzymała również od Kredyt Banku.(...)

Spółka zdobyła miesiąc temu finansowanie zewnętrzne, finansujący wykładając gotówkę musieli znać realia, które przecież nie zmieniły się w ciągu miesiąca.

Warto dodać, że:
Cytat:
Wiadomo, że nie dojedziemy ani na Ukrainę autostradą A4, nie będzie też przejezdności na A1. - Cały czas trwa batalia o A2 - dodał minister transportu.
(...)
Jak podkreślił, cały czas ważą się losy autostrady A2. - Batalia toczy się o krytyczny odcinek C, gdzie wykonawcą jest DSS. Jestem umiarkowanym optymistą w tej kwestii - powiedział Nowak.(...)

biznes.onet.pl/nowak-stan-drog...
a więc... Dancing
ale jestem umiarkowanym optymistą.

Jaka jest interpretacja ujemnego wolumenu względnego?
Trochę czasu upłynęło od ostatniej odpowiedzi, więc mam pytanie czy mamy nadal do czynienia z porównaniem do średniej z 30-tu sesji?

Niby racja
ale obroty tygodniowe 400k (najwyższe od roku) a nie jakieś tam kilka lub kilkadziesiąt k.
W czasach gdy zadłużenie rządzi, wskaźnik Altmana na tej spółce cieszy a przecież jest nadzieja na rzeczywistą optymalizację kosztów w związku z zakończeniem procesu przekształceń.

poniżej trochę informacji o gotówce w spółce,
trochę "stare" ale nie było cytowane
A2: DSS nie zrealizuje planu
Cytat:
Innym problemem, który wpływa na opóźnienie prac budowlanych są kłopoty finansowe mniejszych podwykonawców. DSS po śmierci prezesa zrezygnował z wypłacania zaliczek, a płatności za faktury realizuje po 30 dniach od odebrania robót. Takie rozwiązania sprawiły, że mniejsi kontrahenci zaczęli tracić płynność finansową. Udało się jednak dojść do porozumienia i blisko 100 podwykonawców wreszcie otrzyma należne pieniądze.

Na tej spółce widzimy wyższość OFE na TFI w akcjonariacie.
OFE wstrzymują się z zakupami ale TFI muszą sprzedawać "bo czasy są jakie są".

- niezrealizowanie prognoz za IIIkw.,
- wzrost zobowiązań krótkotermiowych,
- odwołanie prognoz rocznych,
- prawdopodobna emisja www.stockwatch.pl/komunikaty-s...,

Coś musi być na rzeczy i wodospad ma swoje uzasadnienie.Think

.. i oczywiście przekształceń w ramach spółki.Angel

Wyniki rewelacyjne, chyba wina słabego złotego.
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Muszę przyznać że polityka informacyjna KOV zmieniła się pod nasze realia.
Komunikaty podawane w piątek po południu raczej odeszły w niepamięć.
Sądzę że apele formułowane na tym forum zostały wysłuchane a może nauka od innej "bratniej spółki" nie poszła w las.
Do czasu debiutu powinno pojawić się kilka niecierpliwie wyczekiwanych komunikatów co mam nadzieję zmieni obraz spółki.

@Redface
Jeżeli dzisiaj została podana informacja o komercjalizacji odwiertu, to w bilansie za który kwartał zostanie ujawnione zwiększenie zasobów?

Taurus80 napisał(a):
(...)
Czy w zwiazku z tym banki beda musialy odpisac straty na 100mld euro ??
Bo jezeli tak to szykyja sie przepiekne wyniki za ... no wlasnie juz czy za pol roku albo rok nastapi ta redukcja 100mld :)
(...)

Chyba tego się będę trzymał, w kwartale z ujawnionymi odpisami banków za Grecję bessa będzie w toku.
Zastanawia mnie tylko że gdy wszyscy zaczną grać na spadki kursu banków, to oczywiście nie spadną.Think

Pytanie tylko z jakich poziomów?

zgadzam się z kastalto
media.kulczykoilventures.com/p...
Cytat:
Zgodnie z zapisami umów pomiędzy Sprzedającymi i Neconde z 29 kwietnia 2011 r., konsorcjum Neconde miało do 180 dni na dokończenie transakcji nabycia. Sprzedający zgodzili się na przedłużenie terminu zakończenia transakcji w sposób opisany powyżej.

C/WK = 0,19 - rewelacja,
mam nadzieję że zawartość będzie równie atrakcyjna.Angel

nonname napisał(a):
Cytat z forum bankier jestem ciekawy czy pani Anna ma trochę racji .(...)Akcje są bardzo nisko wiec małe ryzyko wpadki.(...)Nikt nie chce juz sprzedawac co pokazały ostatnie sesje. Helio teraz tylko czeka na inwestorów, którzy zaczną skupować spółkę a akcji w ff jest bardzo mało. AT wygląda super do wybicia a wiec jestem ciekawa co dzień dzisjejszy pokaże ."

1) akcje były już niżej np. 2 miesiące lub 3 lata temu;
2) nikt nie chce sprzedawać - nie ma też specjalnie chętnych do zakupu;
3) mały FF to również zagrożenie, że właściciel zacznie upłynniać akcje;
4) ATThink - lubię jak ktoś się sprytnie wypowiada na temat kresek - np. taki K.Jaros, Pani Ani nie znam - kresek nie widziałem;

ALE uważam że firma jest warta zainteresowania, zwłaszcza że ma zapewnione w średniej perspektywie finansowanie (linia kredytowa), niedługo będą efekty przeniesienia zakładu (zmniejszenie kosztów stałych i zwiększenie możliwości produkcyjnych).

Pozostaje tylko wybrać DOBRY moment zakupu.

daniel93 napisał(a):
(...)
Jak sądzicie, gdzie jest złoty środek?

Gotówka, najlepiej w dolarach.

bywają i takie zdarzenia, teraz będzie test dla wewnętrznej organizacji firmy
kierunki rozwoju są perspektywiczne ale trudno przewidzieć rozwój wypadków bez osoby kluczowej dla biznesu,

jest mi tym bardziej przykro, że miałem przyjemność poznać Prezesa i wiem że jego zaangażowanie było fundamentalne dla DSS,
mam nadzieję że Zarząd szybko zajmie stanowisko w sprawie dalszego rozwoju firmy (choć wiadomo że w tej chwili są sprawy pilniejsze)

Składam kondolencje i łączę się w bólu z Rodziną Pana Jana Łuczaka.

Nie wykluczam południa na dniach, jednak zbyt dużo graczy czeka na spadki.
Z drugiej strony trochę żal wywalać niektóre papiery przed wynikami.
Myślę że za oceanem spekula bała się grać przeciw rynkowi bo oczekiwane są raczej dobre wyniki.
(i odpuścili 1000pkt)

Azja Słowacją się nie przejęła.
Może już czas aby komunikaty negatywne czytać na opak?Sick

Wprowadzenie jednolitego sposobu prezentacji wybranych danych finansowych dla wszytkich spółek parkietu.
Te kilka cyferek podsumowujących kwartał mogłoby być w jednakowym układzie.

przykładowy
- porządeczek:
- bałaganik:
nie wspomnę o przestawianiu kolumn, różnych okresach itp.

Wiem że kłóci się to z postulatami odbiurokratyzowania państwa ale spółki i tak muszą dać sprawozdanie,
dlaczego do Urzędu Skarbowego czy Statystycznego jest to uporządkowane a dla nas nie?

Dlaczego nie rośnie gdy konkurencja rośnie.Think
Może dlatego że konkurencja podziurawiła Ukrainę jak rzeszoto a tutaj jedna dziura i to tak głęboka że stąd nie widać co w niej siedzi.

Jaka jest odpowiedź Zarządu na RSI wskazujący na wykupienie: "dodrukować".Angel

Ale Chiny - Shanghai Composite -4,54% ostatnie 30 dni.
Nie było sesji wzrostowej w październiku.

Więc jutro dowiemy się jak wiele negatywów było wliczone w ceny.
Swoją drogą Słowacja dostaje po krzyżu tym Eur, timing na wejście mieli perfect.Sick

Chyba jednak się nie wyprowadzę.

Nie zgadam na tworzenie systemów, w których tworzy się mechanizmy wejścia bez mechanizmów wyjścia.
Mam na myśli nowożytną Helladę z jej bagażem "doświadczeń".

A ja sobie pozwolę na taką sugestię,
gdy wygra .... to wypadam z rynku.Sick
Frekwencja o tej porze mi się nie podoba.

No takiej ankiety jeszcze nie klikałem.
TAK
Nie może być wątpliwości co do winy (czyt.poszlaki) i "odpuszczam" w afekcie.

ps.
czytałem ostatnio że w Chinach dają karę śmierci w zawieszeniu - to chyba trochę makabryczne?

Piszę się na wizytę, zawsze to paluszki za darmo i widok Prezesa na żywo (bezcenneAngel).
Formuła spotkania lepsza niż czat.

Włochy, Hiszpania, banki portugalskie.
Będzie południe?
Korekta po tygodnowych wzrostach raczej pewna.

Dyskusja się zaogniła.

Przed ciszą wyborczą chciałbym zaapelować:
GŁOSUJCIE TAK ABY WZRASTAŁO POCZUCIE W WAS POCZUCIE DUMY NARODOWEJ
Amerykanie są dumni ze swojej narodowości
Polacy szukają zwady sami ze sobą (znacie te dowcipy)

Nigdy nie zagłosuję na polityka który nie identyfikuje się ze wszystkimi Polakami (a głosuję "niestety" od pierwszych wolnych wyborów)

Jutro wywieszę jak zwykle przed wyborami dwie flagi.

Życzę wszystkim aby w poniedziałek wstali w lepszej Polsce.thumbright

sss56 napisał(a):
sorry że się wcinam ale takie czy podobne zdanie padło już kilkukrotnie
Cytat:
ale masz pewnosc, ze gdyby rzadzil kto inny, to byloby lepiej?

tym to mozna nawet Hitlera rozgrzeszyć :)

Ale przyznasz że po rządach PO nie można powiedzieć:
"gorzej być nie może".
PO w swoim najbardziej ortodoksyjnym skrzydle, nie jawi mi się jako partia która mogłaby administracyjnie zwalczać opozycję polityczną.

Johnny Bravo napisał(a):
co do osoby płk. Ryszarda Kuklińskiego to osobiście polecam film dokumentalny Dariusza Jabłońskiego pt. "Gry wojenne". jest dostępny na youtube, ale w bardzo wielu pociętych częściach... jak dla mnie bohater, ale Jaruzelskiego zdrajcą nie nazwę

I z tym się zgadzam.

Doczekaliśmy, że za oceanem obgryzają paznokcie i patrzą co zrobi Europa.Eh?
Niedługo Azja to się zobaczy.

tahme napisał(a):
mathu napisał(a):
A jeszcze dodajcie do całej sytuacji najnowsze sondaże, które dają duże szanse koalicji SLD-PIS. Ten tydzień będzie bardzo gorący dla GPW.

podobne sondaże są akurat świetnym przykładem na albo
a) totalny brak orientacji w polityce uczestników sondaży;
b) toporną próbę manipulacji, mającą na celu zniechęcić do PiS (lub SLD) niezdecydowanych;

jako obserwator tego wątku, który nie czuje się kompetentny wypowiadać na temat zdarzeń rozgrywających się na parkietach, prosiłbym Cię, mathu, o zachowanie pewnej skromności w sądach na tematy polityczne3some

Polityki nie oddzielisz od Parkietu.
Topic czytaj -> elementem niezbędnym dla hossy jest "sprzyjający" układ polityczny.

Scarry napisał(a):
btw: na forexie idealnie ludziom SLki poleciały w obydwie strony... takie akcje sa mega frustrujące

Przecież Belka z Rostowskim uprzedzali.
Będą potęgować niepewność do końca roku a nie tylko w końcówkach kwartałów.

Brak komunikatów należy więc odczytywać jako "zgodnie z planem".

@Redface proszę jednak o określenie najbliższego planowego zdarzenia w sprawie Nigerii.

Nie to tylko reperkusje wystrzału KOV.

Oczywiście jest to dobry powód do dalszego nieuzasadnionego optymizmu.

Jednak warto wykorzystać tę podbitkę do oddzielenia marzeń od rzeczywistości.Angel
ps
no może jeszcze artykuł w pudelku

Ostatnia chwila na zapis na PP i na kursie piękny rajd.(100% w dwa dni)
Ktoś nagania na PP, czy kurs został oceniony jako niski?Think
Dla chętnych - uwaga na płynność a raczej na jej dotychczasowy brak.

Scarry, nie bądź jednostronny, zgoda na takie dno ale gdy WIG20 poniżej 1500pkt, obawiam się jednak że przy takim dołowaniu kursu - główny akcjonariusz skupi akcje - bo wierzy w projekt, mając wraz z insiderami pakiet kontrolny.

Cytat dnia z dzisiejszej wypowiedzi dla TVN CNBC:
Cytat:
Ostatnia prosta

było 2,99zł/papier

TJappy napisał(a):
Cytat:
Zamówienia wpłynęły, a sprzęt został wyprodukowany.

Chyba ktoś na głowę upadł jeżeli myśli, że firmy produkują jakiekolwiek urządzenia bez pisemnych zamówień, umów, negocjacji.

A jednak, to się nazywa produkcja na magazyn.
Potem mimo że magazyn pełny, wycena skorygowanych aktywów pokaże wartość zero...

Cytat:
(...)Naprawdę odnoszę wrażenie, że obecnie gramy w Petrolinvest, tylko na dużo większą skalę.(...)

czyli czekamy na ostry strzał w górę Pray i spadamy thumbright, a jak pójdzie jeszcze wyżejSick, może jednak nie kupowaćbinky

Takich szoków jest dzisiaj wiele, patrz na zadłużenie spółki w niepewnych czasach i spadek rentowności kontraktów.

Cytat:
(...)
Potwierdzając najgorsze stereotypy traderów z City, Rastani powiedział, że nie obchodzi ich to co stanie się z gospodarką, nie dbają o to, dopóki zarabiają pieniądze.
Tak naprawdę, nie obchodzi nas to czy oni (rządy, instytucje – red.) zamierzają naprawić gospodarkę. Naszym zadaniem jest zarabiać na tym pieniądze – tłumaczy Rastani.
(...)
To nie rządy rządzą światem. To rządzi Goldman Sachs.
(...)

www.pb.pl/2495010,36098,szokuj...

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 2 czerwca 2025 15:33:00
Liczba wpisów: 371
[0,09% wszystkich postów / 0,07 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,189 sek.

ydaacutl
xkgwxrqw
dkfyawnk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ysiewcsc
airnxgvz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat