yxmdzuzs
Advertisement
PARTNER SERWISU
tzhdipaa
3 4 5 6

TheBlackHorse - Stajnia

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 4 lutego 2011 09:23:45
Sukcesy na zmianę z porażkami idą. Póki nie założę konta real, to nic nie będę mógł więcej powiedzieć. Ale jeszcze czekam, bo również nie poznałem platformy do końca. Mnie irytowały czarne wykresy ale jakoś ogarnąłem gdzie się kolory zmienia.
Krewa, masz konto w Bossie, czy ono jest połączone z maklerskim? Czy do Twojej dyspozycji jest coś więcej niż tylko panel z wykresem?
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 4 lutego 2011 09:36:48
TBH,
mam 3 rachunki w BOŚ - akcyjny, kontraktowy i FX; pierwsze dwa powiązane ze sobą, pieniądze na FX i z powrotem wędrują jakieś 30 minut.
mam panel z wykresem i olbrzymią ilością wskaźników, do tego okno podglądu newsów makro.

idealnym rozwiązaniem dla mnie byłoby obserwowanie walut w ISPAGu i składanie stamtąd zleceń, jak w przypadku kontraktów. lecz niestety...

kolory da się pozmieniać, ale nie potrafiłem dostosować je do tego co w ISPAGu mam, a głownie na nim śledzę notowania.

a przełączając notowania kontraktów i walut można dostać oczopląsu, nie potrafię natychmiast dostosować się do nowego wykresu.
z tego powodu do waluty ćwiczę po zakończeniu sesji.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 4 lutego 2011 10:33:32
I ta właśnie mnogość wskaźników trochę mnie przeraża. Niby człowiek wie co do czego ale tyle tego, że pogubić się można. Wiem też, że przyzwyczaić się idzie, tylko posiedzieć trzeba trochę, podumać. Gdy zmieniłem konto maklerskie z mBankowego na Bosia, też w szoku byłem. Teraz, gdy właśnie mBankowe otwieram czasem, odnaleźć się nie mogę Sick .

TheBlackHorse
1
Wysłane: 4 lutego 2011 22:33:38
W tym tygodniu delikatnie podebrałem obydwa papierki. Podsumowanie tygodnia wygląda więc tak:
EEX średnia 6,73 0.74%
PHO średnia 5,16 20.93%

Generalnie szału nie ma ale może być Angel .

Heyahpanama
0
Wpisów: 347
Wysłane: 5 lutego 2011 11:33:07
u Ciebie szalu nie ma a ja dzisiaj/wczoraj mialem studniowkeking

TheBlackHorse
1
Wysłane: 5 lutego 2011 22:05:52
Popiłeś trochę binky ?

Heyahpanama
0
Wysłane: 6 lutego 2011 10:55:33
Cytat:
Popiłeś trochę binky ?

Nie, tylko szampana, ale za to przetanczylem cala noc.

I na gielde tez znalazlem chwilke, rozmawialismy z kolega na temat obecnego kursu optimusa oraz o ostatnich poczynaniach panow Rysia Krauzego i Mariusza Patrowicza

TheBlackHorse
1
Wysłane: 6 lutego 2011 22:05:46
No, taką młodzież, to ja podziwiam i szanuję Applause !
Mając zdolnych i ciekawych świata młodych ludzi, mam nadzieję, że kiedyś będąc dziadkiem powiem: kraj jest piękny i ludzie wspaniali. Pray

Heyahpanama
0
Wysłane: 6 lutego 2011 22:40:28
Jak bede mial jakieś ładne zdjęcia ze studniówki to wrzuce je do własnej kroniki giełdowej( wiem miałem założyć ją już dawno temu, ale nie miałem czasu, wiecie matura, ale teraz postanowiłem że założe własną kroniczke, by na moich błędach mogli uczyć się inni.

Narazie brakowało mi troche motywacji, ale podbudowany tą studniówką, zyskałem zapał do nauki i do pracy! Ach te brunetki i blondynkilove4

TheBlackHorse
1
Wysłane: 7 lutego 2011 22:50:38
Zakładaj kronikę i pamiętaj jakieś fajne dziewczyny wrzucać co jakiś czas. Wtedy z pewnością, Twoja kronika przebije wszystkie inne kroniki... Angel
Motywacją, to Ty się nie martw. Jak założysz, to wstyd będzie w niej nie pisać wave .

TheBlackHorse
1
Wysłane: 9 lutego 2011 14:16:08
Na mojej łajbie względny spokój. Czasem jakiś wicherek uderzy w żagiel, raz z jednej, raz drugiej strony. Nawet pisać się nie chce, taki usypiający constans Sick .

TheBlackHorse
1
Wysłane: 11 lutego 2011 20:08:30
Tydzień się skończył i po raz kolejny mam przed oczami słowa Gorbiego, że tu nudą wiać będzie. Dzięki Gorbson, toś mnie uraczył... blackeye

EEX 4.90%
PHO 19.96%

Jeśli chodzi o FX jestem coraz bliżej podjęcia męskiej decyzji, co by przepierdzielić trochę realnej kasy Sick .

Heyahpanama
0
Wysłane: 11 lutego 2011 20:23:09
No i widzisz jak Photon ładnie urosł 20%, może nie w jeden dzień, ale urosł:D

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 11 lutego 2011 20:50:13
TheBlackHorse napisał(a):
Tydzień się skończył i po raz kolejny mam przed oczami słowa Gorbiego, że tu nudą wiać będzie. Dzięki Gorbson, toś mnie uraczył... blackeye

EEX 4.90%
PHO 19.96%

Jeśli chodzi o FX jestem coraz bliżej podjęcia męskiej decyzji, co by przepierdzielić trochę realnej kasy Sick .

A na tej nierealnej kasie jak szłoblackeye

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 11 lutego 2011 21:06:10
TheBlackHorse napisał(a):
I ta właśnie mnogość wskaźników trochę mnie przeraża. Niby człowiek wie co do czego ale tyle tego, że pogubić się można. Wiem też, że przyzwyczaić się idzie, tylko posiedzieć trzeba trochę, podumać. Gdy zmieniłem konto maklerskie z mBankowego na Bosia, też w szoku byłem. Teraz, gdy właśnie mBankowe otwieram czasem, odnaleźć się nie mogę Sick .

Większość wskaźników analizuje te same problemy z różnego punktu widzenia albo inaczej licząc wyniki z tych samych pośrednich danych lub w inny sposób prezentując te same wyniki. Powinno się dokładnie przejrzeć wzór na podstawie którego liczony jest wskaźnik i postarać się wyobrazić sytuację rynkową z danej chwili przy danych wartościach, czyli co on ma za zadanie nam powiedzieć. Generalnie dobrze jest nie zapętlać wykresu, danych powinno być tyle aby polepszyć decyzję, ale jej nie opóźnić. Po co komu 10 wskaźników jeśli dokonanie oceny prezentowanych wartości zabierze 2 minuty dłużej niż innemu uczestnikowi rynku ocena 2 wskaźników lub jednego a ostateczna decyzja będzie taka sama lub podobna? Przy DT ma to duże znaczenie i nierzadko przekłada się w znaczący sposób na sumaryczne miesięczne wyniki inwestycyjne.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 11 lutego 2011 21:09

TheBlackHorse
1
Wysłane: 11 lutego 2011 22:06:42
Heyahpanama, Ty mnie nie czaruj kolego, nie czaruj ino kronikę swoją zakładaj Angel .

dolarman napisał(a):
A na tej nierealnej kasie jak szło

Ogólnie prawie 100% od momentu założenia konta czyli jakichś 3 tygodni. Jednak jakby nie szło, minus czy plus nie ma, to najmniejszego znaczenia, poza lekkim psychologicznym strzałem. Jak już pisałem wcześniej, podczas zabawy demo mamy do czynienia ze swoistą pułapką. Dezorganizuje nasze siły mobilizacyjne i daje złudne poczucie mocy. Dlatego real, nawet na 0,1 lota daje więcej adrenaliny niż 2 lotowe demo. Przynajmniej tak twierdzi Krewa, a mnie się idzie tylko z tym zgodzić.

Lukch, zgadzam się z Tobą, grasz na FX?

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lutego 2011 18:50:31
Ał.

Sick

Heyahpanama
0
Wysłane: 15 lutego 2011 19:26:33
no na photonie mieliscie dzisiaj niezły holocaustangry3

wiem ze takie zagrania strzasznie ryja psychike, ale jak chchesz zostac akcjonariuszem photona na dluzej ( minimum 2 lata) to mysle ze takie spadki rzedu 15% sa malo istotne.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lutego 2011 19:33:49
Gdy rano szybko rzuciłem okiem na raport wydawał się ok. Potem nie było mnie w domu i patrząc na notowania nie mogłem uwierzyć, w to co widziałem. Ale tak to już jest, że jeden wyrzuca ogryzek twierdząc, że resztka drugi zjada ciesząc się amigdaliną. Który ma rację, okaże się z czasem.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 18 lutego 2011 21:47:17
TBH,
jak tam Twoje sukcesy w realu na FX?
ja po kilku tygodniach nauczyłem się odchodzić od komputera w trakcie notowań binky
temat skalpingu uznałem za średnio opanowany (brałem do pomocy kroczącą 9-okresową na 5M) i skoncentrowałem się na krótkoterminowej grze. Zajmowałem pozycję, ustawiałem TP heja... do dzisiaj, kiedy to nie przewidziałem wybicia górą z kanału zwyżkującego. po dojściu do górnego ograniczenia TP zadziałał, odwróciłem pozycje, ustawiłem kolejny TP na dole i po kilku godzinach zobaczyłem, że pozycje są stratne.
powinienem przeprosić się z SL

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,664 sek.

sbodbplh
fhlyzmej
bvkihnhh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
knplxzuv
hpxrhwyu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat