0 Dołączył: 2010-08-18 Wpisów: 4
Wysłane:
16 lutego 2011 09:03:29
przy kursie: 17,90 zł
zauwazyliscie ze wszystkie informacje na ten temat i na onecie i innych stronach zostaly wykasowane? ;)
|
|
0 Dołączył: 2010-09-20 Wpisów: 86
Wysłane:
16 lutego 2011 09:11:07
Krzysiek9 napisał(a):@Tytan i innych osób, które niecierpliwie czekają na newsy z bloku L...w tym również ja ;) Cytat: "Program testowania Lempuyang-1 powinien zakończyć się na początku przyszłego tygodnia, ale pamiętajmy, że dane, które zbierzemy będą dopiero wtedy analizowane" - powiedział Korczak. W takim razie powinniśmy się bardzo cieszyć że jeszcze nie ma jeszcze info skoro same testy już się zakończyły -> wygląda na to że tym razem mają co analizować. Co najbardziej mnie teraz ciekawi to kiedy dowiemy sie co z tym niższym pokładem do którego przedostaje sie woda-> czy udało sie im poradzic z tym tematem czy może zostawili w spokoju tą strefe i przenoszą już sprzęt do następnego odwiertu( a jeśli tak to czy chcą wogle wrócić do tego tematu).
|
|
0 Dołączył: 2010-05-18 Wpisów: 58
Wysłane:
16 lutego 2011 11:12:16
SteV napisał(a): Rzeczywiście wszystkie info o tym zniknęły. Sam wczoraj szukałem o tym informacji. Dzisiaj wszystkie linki nie działają i prowadzą do czegoś czego już tam nie ma.. Dziwna sprawa..
Na parkiecie jest www.parkiet.com/forum/viewtopi...
|
|
|
|
PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
16 lutego 2011 11:41:53
kastalto napisał(a):Pytania/uwagi do P. Korczaka:
(a) zakładam, że KOV jako znaczny udziałowiec bloku L ma w momentach ważnych prac, jak testowanie odwiertu, "swojego człowieka" na miejscu który audytuje to co się tam dzieje od strony fachowej. (b) dobrze było by w sytuacji opóźnień puścić choć krótką informację że komunikat zostanie podany wtedy a wtedy. To jest dobre dla akcjonariuszy a więc i dla spółki... podrawiam, k
Witam, ad (a) dobrze zakładasz / Pan zakłada ad (b) uważam, że i tak ze względu na politykę informacyjną operatora wpadliśmy w sidła 'short-termizmu', to znaczy koncentrowania się na często podawanych ułamkowych informacjach nie dających pełnego obrazu sytuacji. Poza tym, tłumaczyłem już wielokrotnie, w tym biznesie procesu nie da się zaplanować z dokładnością do dnia i godziny. To co, podać Wam info kiedy będzie info teraz, a jutro zrobić aktualizację do aktualizacji informacji o dacie przekazania aktualizacji? Nie dajmy się zwariować. Informujemy Was regularnie i rzetelnie. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2010-12-10 Wpisów: 464
Wysłane:
16 lutego 2011 13:20:12
Lancet  , temat terminów to najważniejsze obecnie "ciastko" dla inwestorów. Więc mam zapytanie do przedstawiciela KOV. Czy przypadkiem nie będzie korelacji pomiędzy: ogłoszeniem pozytywnych wyników z odwiertów z Brunei, a ogłoszeniem nowej emisji? Ściślej rzecz ujmując, te dwie wiadomości nie zbiegną się ze sobą w tym samym lub bardzo bliskim czasie?
|
|
0 Dołączył: 2010-07-20 Wpisów: 344
Wysłane:
16 lutego 2011 13:31:58
Pamiętam, że całkiem niedawno info z Ukrainy bardzo się opóźniało. Cośtam pisali o betonie, ale głównym powodem opóźnienia była skomplikowana struktura węglowodorowa. Warto było poczekać. W odwiercie Lempuyang, jak ktoś już wcześniej tutaj pisał, może się okazać, że nad warstwą wody znajdują się węglowodory. Wg mnie - na bank coś tam jest. Problemem jest tutaj uzyskanie rzetelnej odpowiedzi na pytanie, czy da się wodę od węglowodorów odizolować. Jeżeli nie byłoby żadnych nadziei to już ns pewno byśmy o tym wiedzieli. Zarówno dla AED jak i KOV nie pracują cieniasy. Na pewno zebrało się już całe sympozium by obradować nad tym, jak tu najwięcej ugrać. Ja cały czas oczekuje happy endu.
P.s.
Krótka myśl na chłopski rozum. Wiercimy - mamy gas kick. Dobry znak. Przewiercamy się przez Blue Sands - narazie wszystko ok. Jedziemy dalej, przewiercamy się przez pink sands i kończymy gas kickiem. Między Pink a Blue Sands jest około 100 m odległości. Całkiem sporo. A wydaje mi się, że podczas kształtowania się warstw geologicznych woda raczej powinna zostać w jednym miejcu a nie tworzyć bajorka co 100 metrów głębokości. Co w Pink, to niekoniecznie w Blue. Ale tutaj przydałaby się opinia kogoś, kto się na tym naprawdę zna...
|
|
0 Dołączył: 2010-08-16 Wpisów: 706
Wysłane:
16 lutego 2011 13:43:10
Tytan, mam wrażenie, że próbujesz uzyskać odpowiedzi na pytania, na które siłą rzeczy nie można odpowiedzieć na forum i to pytanie zostanie pytaniem retorycznym. Moim zdaniem trudno było by zgrać w czasie oczekiwania w sumie 5 stron biorących udział w operacji w bloku L i M. Jedyne co można podejrzewać to, że decyzja o sposobie dalszego finansowania tudzież szczegółów emisji faktycznie jest uzależniona od wyników testów co jest moim zdaniem logicznym posunięciem, gdyż muszą udowodnić, że nowa emisja na nowe odwierty będzie miała podstawy w już sukcesywnie zakończonych. Inaczej trudno było by w ogóle mówić nawet o wartości emisji czy cenie emisyjnej nie mając argumentów w postaci sukcesów w tym regionie.
|
|
0 Dołączył: 2009-09-10 Wpisów: 27
Wysłane:
16 lutego 2011 14:52:16
Wiele osób ceni chyba sobie charakter tego forum, więc nie dajmy się zwariować i nie wysypujmy pytań przy każdym ruchu kursu. Proponowałbym, żeby przed zadawaniem pytań na forum, każdy sam przeszedł prostą procedurę: 1. Sprawdzić czy na http://www.kulczykoil.com/ pojawił się jakiś komunikat. Jeśli tak, to przeczytać i zrozumieć. W przypadku nie zrozumienia przeczytać raz jeszcze. Po powiedzmy 8 niedunaej próbie zrozumienia, zapytać. Koniec procedury. 2. Jeżeli komunikatu nie ma, to: 2.1. Sprawdzić zachowanie się AED, indeksów i szerokiego rynku. Jeśli kierunke na KOV jest taki sam co na pozostałych, mamy odpowiedź. 2.2. Jeśli kierunek jest inny, albo ruch jest zdecydowanie bardziej intensywny, przejrzeć: http://wn.com/syria http://wn.com/brunei + informacje o rynku surowców jeśli jest tam coś co może mieć wpływ na kurs, mamy odpowiedź. 3. Jeśli nie ma ani komunikatów ani newsów, mamy do czynienia ze spekułą albo ktoś coś wie. 3.1. Jeśli spekuła - możemy sobie pograć wedle własnego uznania, a nie zawać pytania pt. " kupiłem za 1.75, czy jak sprzedam za 1.84 to taniej odkupię?". Tutaj nikt nie odpowie, a mod pytanie usunie. 3.2. Jeśli ktoś coś wie, to i tak raczej nikt z użytkowników forum. Wtedy można zastanawiać się nad tym jakie idą pakiety, co się działo wczoraj, przedwczoraj czy tydzień temu. Jeśli ktoś siedzi długoterminowo i wahania +-15% go nie ruszają, to po przejściu opisanego procesu wyjdzie, że 95% pytań nie wymaga publikacji na forum. Tymczasem, m.
|
|
Wysłane:
17 lutego 2011 11:48:52
Dzisiaj TAP OIL, po wykryciu kolumny gazu w Zola-1, poszybował prawie 25 % w górę. Jeżeli AED czeka na dogodny moment z pozytywnym update'm to nie znajdzie lepszego dnia niż jutro (dziś w nocy). Kurs na "sterydach" TAP mógłby nieźle wystrzelić. Trzymamy kciuki
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 148
Wysłane:
17 lutego 2011 13:32:19
Nie mam zamiaru rozsiewać plotek, ale na Bankierze, osoba uważana za wiarygodną, pisze, że na australijskich forach aż huczy o tym, że dziś będzie info. Obserwuję też wejścia na forum Redface'a i widzę, że dzisiaj wchodził już wiele razy. Może przygotowuje info?
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-01-25 Wpisów: 22
Wysłane:
17 lutego 2011 13:48:36
Ciężko określić wiarygodność tego posta z forum australijskiego, ale potwierdzałoby to że wyniki mogą być już dzisiaj ('jutro' czasu australijskiego). Cytat:Just spoke to someone at AED and was advised that the update on well testing will probably be announced tomorrow.
Edytowany: 17 lutego 2011 13:50
|
|
0 Dołączył: 2011-01-07 Wpisów: 263
Wysłane:
17 lutego 2011 15:31:27
Nie dawno ktos przytaczal informacje o odwiercie innej firmy, gdzie calosc operacji zostala przeprowadzona szybko, bodajze od grudnia... kto wie, moze jest tak jak ktos z wyzej wymienionego forum powiedzial: 'Lempyuang well has been one of the longest slowest drilled and tested wells I can remember.' ...tak dlugo szukaja bo maja problemy z dotarciem do celu, czy moze beda szukac tak dlugo az cel znajda? nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 431
Wysłane:
17 lutego 2011 15:44:25
Federer - w sprawie trwania badań nad odwiertem Lempuyang. Kiedyś, dawno temu (wrzesień) Redface tłumaczył nam, że spółka bardzo oszczędza pieniądze i chce za jednym zamachem przetestować wszystkie odwierty w Brunei, bo to ograniczy koszty. Pamiętajmy, że to między innymi nasze pianiędze i chyba to dobrze, że management nie wydaje ich lekką ręką. W dodatku, IPO przyniosło spółce zaledwie część zaplanowanej kwoty i jest to kolejny, ważny powód do oszczędności. Być może z punktu widzenia naszych krótkoterminowych zysków na akcjach byłoby lepiej, aby spółka wydała mnóstwo pieniędzy i zmusiła operatorów do szybkich testów. Ale z punktu widzenia spółki to nie byłoby racjonalne. Wracając do informacji z AED - zapowiadali, że się ukażą "early next week" a tymczasem u nich już bliżej piątku.
|
|
Wysłane:
17 lutego 2011 16:20:35
Hotcopper to bardzo rzetelne forum. Zazwyczaj znajdzie się tam ktoś, kto chwyci za telefon i poprosi by zarząd rozwiał jego wątpliwości. Pamiętam, że gdy wstępne pomiary Markisy strasznie się opóźniały, ktoś zadzwonił do TAP, a ci powiedzieli mu, że chyba mają ropę i czekają tylko na ostateczne potwierdzenia, a info ukaże się jutro. I tak było. Można sobie prześledzić forum i znaleźć wpisy.
Co do update'a są dwa prawdopodobne scenariusze:
1)Info pozytywne - trafia do nas o północy, przed otwarciem ASX. U nich i u nas wysoka podbitka. Wodą na młyn jest tutaj także wzrostowa sesja TAP. Ogólna wydobywcza euforia... 2)Info negatywne - trafia do nas rano, pod koniec australijskiej sesji. Nie każdy zdąży wyrzucić w Australii i będzie miał czas na weekendowe przemyślenia. Taktyczne zagranie na ratowanie kursu. U nas na pewno lekka zwała, ale gdy rynek już spisał Lempuyang na straty, a Ukraina przynosi same pozytywne informacje, podejrzewam, że już większej tragedii nie powinno być.
Tymczasem dzisiaj, dla ludzi lubiących ryzyko na KOV jest oferta promocyjna....
|
|
Wysłane:
17 lutego 2011 17:51:13
www.bloomberg.com/news/2011-02...Pierwsze szczegóły planu wydobywczego Syrii. Pierwsze dwa odwierty zostaną wykonane w czerwcu.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-16 Wpisów: 65
Wysłane:
17 lutego 2011 20:52:46
Just spoke to someone at AED and was advised that the update on well testing will probably be announced tomorrow. I would suggest that we won't yet have an update on the Blue zone at this stage and more likely we'll get more info on testing the Pink zone IMO.
I do not have any expertise in the O & G Industry but IMO the water now affecting the testing has come from below or the bottom of the Pink zone. This water problem should not affect the Blue zone unless it has it's own water source and we won't find that out until they perforate the casing in the Blue Zone and test it. IMO both zones are still in play. Australijskie forum!!!Na forum jestem nowy!od niedawna jestem też Akcjonariuszem Kov!jEŻELI MOŻECIE KOLEDZY I KOLEZANKI POWIEDZCIE MI O CO CHODZI Z TYMI STREFAMI?gDZIE ONE SIĘ ZNAJDUJĄ?
|
|
0 Dołączył: 2010-08-16 Wpisów: 706
Wysłane:
17 lutego 2011 20:57:52
zala82 napisał(a):Na forum jestem nowy!od niedawna jestem też Akcjonariuszem Kov!jEŻELI MOŻECIE KOLEDZY I KOLEZANKI POWIEDZCIE MI O CO CHODZI Z TYMI STREFAMI?gDZIE ONE SIĘ ZNAJDUJĄ? Wszystko jest tutaj: Prezentacja dla inwestorów - Listopad 2010Prośba do Ciebie aby nie wklejać jakiś cytatów bez źródła, zwłaszcza, że już się pojawił na forum nawet na tej stronie link do tej wiadomości w poście Jabby - 17 lutego 2011 13:48:36.
Edytowany: 17 lutego 2011 20:59
|
|
0 Dołączył: 2010-12-10 Wpisów: 464
Wysłane:
17 lutego 2011 21:18:48
Wiele osób czeka na pewne dane o złożach od października. Firma KOV jest poważną firmą. Wszystko idzie zgodnie z planem. Można z dużą pewnością powiedzieć, że ta ułuda, obiecywanie, nieznaczne a potem znaczne przeciąganie terminów, dzielenie informacji, za przeproszeniem wszelkie obsuwy, mamienie. To układanka składa się na pewną planowaną całość. Do tego doszły trudności obiektywne. To wszystko było i jest grą firmy KOV, która dokładnie wie co robi. A wszystko po to, by móc zatrzymać przy sobie wielu inwestorów przez te całe miesiące i nie powodować drastycznego spadku kursu. Wielu "szczęśliwców" cierpi z tego powodu, bo w tym czasie zupełnie inaczej mogłoby ulokować swój kapitał z dobrymi procentami na dzisiaj. Że zacytuję p.J.Korczaka; "oj lato to nie będzie". A wiosna już, tuż tuż.  Gwoli ścisłości trzeba dodać, że było parę info które próbowały zaskoćzyć pozytywnie, a które rynek wycenił puki co dość mizernie. Inwestorzy bądźmy zawsze czujni i ostrożni.
|
|
0 Dołączył: 2010-11-21 Wpisów: 3
Wysłane:
17 lutego 2011 23:29:25
|
|
0 Dołączył: 2010-10-18 Wpisów: 434
Wysłane:
17 lutego 2011 23:43:30
Jest dobrze, strefa różowa, którą wszyscy spisali na straty wciąż w akcji. Nie jestem pewien czy dobrze załapałem ale wydaje się że strefa różowa ma jednak potencjał produkcyjny. Chociaż "the gas rates from the Pink zone are low" ale "The high average permeability (100 mD) and significantly high abnormal pressures demonstrate that the reservoir can produce at much higher rates than previously thought."
Jednak jak rozumiem badania dalej trwają i niebieska strefa jest jeszcze nietknięta ale wstępny komentarz brzmi zachęcająco: "Drilling information and petrophysical analysis suggests that the upper Blue zone has the strongest hydrocarbon potential within the entire Lempuyang-1 well. The Blue zone test is set to commence shortly, once additional testing equipment becomes available." Ruszą z niebieską strefą jak tylko dojedzie dodatkowy sprzęt który jest potrzebny.
Wydaje mi się że jest pozytyw. Otwieramy się na zielono!
Miłej nocy,
k
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.