Kasiunia napisał(a):Percances napisał(a): Sentyment na NC słaby, więc może cena na debiucie będzie atrakcyjna.
jaka dla Ciebie byłaby atrakcyjna?
Odpisuję dopiero teraz, bo nie chciałem wpływać na kurs debiutu
Policzmy:
Za zeszły rok mieli 616tysięcy zysku(25 groszy na akcję) i rentowność netto powyżej 10%.
W aktualnym kończącym się w kwietniu zgodie z komunikatami można liczyć na około 15-20% dynamikę wzrostu zysku netto, czyli powinni zbliżyć się do 30 groszy zysku na akcję.
Wszystkie linie biznesowe są rozwijane oprócz platformy B2B, która dopiero ruszyła w listopadzie i pozyskali już pierwszych klientów, z których chcą mieć 1mln przychodu w pół roku.
Myślę,że za rok bieżący (od 1maja) można będzie liczyć na około 40groszy zysku na akcję. Branża rośnie, MPL Verbum powinna mieć już dodatkowe 2mln przychodów z nowej linii biznesowej.
Jest pierwszą agencją lojalnościową na rynku i ma klientów z najwyższej półki, więc o kompetencje nie ma co się bać.
C/WK wynosząca 2 nie jest już taka istotna ze względu na to,że ten biznes to know how i ludzie a nie dobra trawałe.
Interesuje mnie cena na poziomie poniżej 2.6pln i po tyle udało się właśnie kupić :), czyli C/Z za rok obrotowy 2011/2012 wyniósłby wtedy 6.5. Potencjał wzrostu ceny akcji wynosi wtedy około 100%.
Dodatkowo tu jest lock-up na 2 lata i inwestor finasowy,który objął prawie 120 z 444tysiecy akcji.