PARTNER SERWISU
ykqpmkgk
28 29 30 31 32
v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 8 marca 2011 17:46:00 przy kursie: 2,30 zł
Wpadasz napisać, że nie ma płynności, już chyba trzeci raz. Jaki jest koń każdy widzi, nie ma nad czym się rozwodzić.

Akcje trzymam do kolejnego raportu prawdopodobnie, zobaczymy co się do tego czasu wydarzy.
Jak napisał wcześniej POP, pojawią się wzrosty, to będzie i wolumen. Chociaż od października, kiedy to ostatni raz były wzmożone obroty na walorze (można było wtedy obrócić spokojnie kilkudziesięcioma tysiącami akcji), sporo akcji zniknęło z FF Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 8 marca 2011 22:29:09 przy kursie: 2,30 zł
podejrzewam, ze ta mala plynnosc wynika posrednio z tego iz wiekszosc jest pewna wartosci akcji i nie widzi sensu oddawania po proponowanej cenie, a ci co nie maja, nie sa pewni wartosci i na razie nie chca kupowac w tej cenie.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 8 marca 2011 22:44:55 przy kursie: 2,30 zł
I będzie tak samo jak na ORL, przy 2.50 kompletnie nikt nie chciał kupować, jedynie parę osób broniło kursu wystawiając po 1000 - 2000 akcji po lewej, a teraz sesja po sesji idziemy ciągle w górę, dziś zamknięcie powyżej 4 zł i wszyscy którzy teraz kupują, plują sobie w brodę, że nie schylili się po banknot leżący na ulicy. A przecież w spółce nie zmieniło się kompletnie nic, wszystkie informacje były znane na jesieni 2010. Wiedzieli o dotacjach, wiedzieli o planowanym zysku, ale nie kupowali. Teraz kupują. Tu jest identycznie, niby wszystko super, wskaźniki niskie, perspektywy świetne, technicznie nieźle, ale jakoś nikt nie kupuje. A potem wszyscy będą kiwać głową, że jednak trzeba było brać. Giełda jest głupia.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 8 marca 2011 22:46

czarownica
0
Wpisów: 98
Wysłane: 9 marca 2011 00:53:21 przy kursie: 2,30 zł
mathu napisał(a):
I będzie tak samo jak na ORL, przy 2.50 kompletnie nikt nie chciał kupować, jedynie parę osób broniło kursu wystawiając po 1000 - 2000 akcji po lewej, a teraz sesja po sesji idziemy ciągle w górę, dziś zamknięcie powyżej 4 zł i wszyscy którzy teraz kupują, plują sobie w brodę, że nie schylili się po banknot leżący na ulicy. A przecież w spółce nie zmieniło się kompletnie nic, wszystkie informacje były znane na jesieni 2010. Wiedzieli o dotacjach, wiedzieli o planowanym zysku, ale nie kupowali. Teraz kupują. Tu jest identycznie, niby wszystko super, wskaźniki niskie, perspektywy świetne, technicznie nieźle, ale jakoś nikt nie kupuje. A potem wszyscy będą kiwać głową, że jednak trzeba było brać. Giełda jest głupia.

porównywanie marketeo do orzełopony jest grubą przesadą, pisałam o tym kiedyś więc nie będę powtarzać. tam nie ma takich problemów z płynnością jak tutaj. ff jest chyba 3 albo 4 razy większy. ryzyko które trzeba wkalkulować jest zupełnie inne.
Obydwie spółki są dobre, obydwie mam, ale jak marketeo nie poprawi płynności to zawsze będzie w tej lidze co jest i na newconect. na razie tutaj jest tak, że obroty sensowne pojawiają się raz na miesiąc albo kwartał.
co do giełdy albo rynku . rynek nigdy się nie myli. zależy tylko od perspektywy czasowej w której go oceniamy.
ja was nie rozumiem, zamiast pomyśleć nad jakimś sposobem rozwiązania tego problemu i pomocy w tym temacie zarządowi, czuję, że wolicie zaklinać rzeczywistość i atakować mnie, że w ogóle wskazałam jakieś watpliwości czy wady naszej ( wspólnej) inwestycji

czarownica
0
Wysłane: 9 marca 2011 00:56:16 przy kursie: 2,30 zł
siekoo napisał(a):
podejrzewam, ze ta mala plynnosc wynika posrednio z tego iz wiekszosc jest pewna wartosci akcji i nie widzi sensu oddawania po proponowanej cenie, a ci co nie maja, nie sa pewni wartosci i na razie nie chca kupowac w tej cenie.

niestety myślę, że bardziej ta druga część. choć ja uważam że problem jest w płynności.
z inwestycji trzeba móc wyjść. bo nigdy nie wiadomo czy kasa nie będzie potrzebna na coś innego albo chociażby przypadki losowe. tutaj można bez strachu zainwestować w 10-15 tys akcji , wtedy można wyjść i to jest główny problem.

mathu
0
Wysłane: 9 marca 2011 01:15:31 przy kursie: 2,30 zł
czarownica napisał(a):
porównywanie marketeo do orzełopony jest grubą przesadą, pisałam o tym kiedyś więc nie będę powtarzać. tam nie ma takich problemów z płynnością jak tutaj.

A właśnie że były identycznie problemy, spółka wyglądała w arkuszu jak trup, do tego codziennie było niżej o parę procent, bo ktoś sypał nie zważając, czy jest płynność, czy nie.

Jeżeli widzisz, że nie możesz wejść za więcej niż te 10k akcji, to nie wchodź za więcej, przecież to NC. Inwestujesz mniejszy pakiet przy dużym spreadzie i ryzyku.

Niestety tak to tu wygląda, że przy braku popytu obroty zamierają a arkusz pustoszeje. A kiedy arkusz jest pełny, to już jest za późno na zakup, bo spółka właśnie wzrosła.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 9 marca 2011 01:16

czarownica
0
Wysłane: 9 marca 2011 01:22:43 przy kursie: 2,30 zł
wprowadzasz w błąd innych i manipulujesz, można to sprawdzić w historii notowań lub na wykresach, na marketeo jest wiele dni kiedy nie ma obrotu wcale albo wynosi on 0-2 tys akcji. na orzełopony takich dni nie było chyba od roku.
piszesz, że spadał tak spadał ale byli cały czas chętni ( między innymi ja) kórzy brali i obroty zwykle były między 5-15 tys akcji i to przy wyższej cenie
więc różnica jest kolosalna

można to sprawdzić! kończę już tą dyskusję bo widzę, że niczemu ona nie służy. koń jaki jest każdy widzi i oceni sam.

mathu
0
Wysłane: 9 marca 2011 01:46:16 przy kursie: 2,30 zł
Tak, nie było od roku dnia bez transakcji, bo cały czas ktoś sypał! Cały obrót na ORL był w poprzednich miesiącach robiony wyłącznie na sypaniu na lewo. Na kij taki obrót.

Byli cały czas chętni - zacznij sypać, to tu też będą chętni i nigdy nie spadnie poniżej 2 zł. Już to przerabialiśmy.

Choćbym miał czekać do końca 2012 to sobie poczekam.
Edytowany: 9 marca 2011 01:46

v3nom
0
Wysłane: 9 marca 2011 02:09:58 przy kursie: 2,30 zł
Na NC w ogóle siadają obroty. Sądzę, że wkrótce można spodziewać się jakiegoś ożywienia i odwrócenia trendu. Być może poprawi się wolumen i na Marketeo? Think

Nie wiem co zarząd miałby zrobić w celu poprawy płynności. Opchnąć swoje akcje? Mają przecież iść w dobre ręce do Oponeo. Spółka mogłaby bardziej zadbać o marketing, artykułów w prasie praktycznie jak na lekarstwo. Ale oni są od prowadzenia biznesu, a nie animowania spółki.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 9 marca 2011 07:45:38 przy kursie: 2,30 zł
czarownica napisał(a):
siekoo napisał(a):

niestety myślę, że bardziej ta druga część. choć ja uważam że problem jest w płynności.
z inwestycji trzeba móc wyjść. bo nigdy nie wiadomo czy kasa nie będzie potrzebna na coś innego albo chociażby przypadki losowe. tutaj można bez strachu zainwestować w 10-15 tys akcji , wtedy można wyjść i to jest główny problem.

dlatego nieglupio jest poprzygladac sie spolce i obmyslic taktyke zanim sie w nia wejdzie blackeye
poza tym, wiekszy zysk to wieksze ryzyko. tutaj do skladowej ryzyka nalezy niska plynnosc.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 9 marca 2011 08:05:02 przy kursie: 2,30 zł
czarownica napisał(a):
ja was nie rozumiem, zamiast pomyśleć nad jakimś sposobem rozwiązania tego problemu i pomocy w tym temacie zarządowi

A jaką Ty masz propozycję,bo poprzednia "z emisją akcji" jest dla nas akcjonariuszy nie przyjęcia...! Neutralna dla rynku mogłaby być jakaś malutka emisja(np.200-400tys. akcji),tyle że to dla spółki raczej nieopłacalne,bo trzeba uwzględnić też koszty takiej emisji.A znowuż większa emisja tym bardziej kompletnie nie miałaby sensu,gdyż powoduje rozwodnienie kapitału przy dosyć niskim kursie...
Już kiedyś mówiłem,że dla tak silnie rozwojowej firmy -w razie potrzeby kapitału-najlepsza by była ewentualnie emisja obligacji zamiennych na akcje z ceną konwersji powyżej 3zł,gdyż przy takim wzroście rocznych zysków i korekcie wskaźnika P/E w zasadzie co każdy kwartał,to przekroczenie powyższej ceny powinno być w zasadzie kwestią czasu,a nie pytaniem: "czy w ogóle".
Tutaj zgadzam się z v3nom i innymi,że jedynie pomocna mogłaby być jakaś promocja spółki w mediach,tu nic innego nie wymyslimy,ale w tym kierunku już kilka osób poczyniło kroki,ale nie mam pojęcia,czemu do tej pory Pan Ryszard Z. jeszcze w wywiadzie się nie pojawił,co jakiś czas znajomi z forum monitorują sytuację i damy znać,jak coś będzie wiadomo.
A tak poza tym-pod koniec roku ktoś sypnął na -11% potężną ilością akcji,bo położył na godzinę przed zamknięciem sesji aż 150tys. sztuk po 2zł i jakoś szybko zostało rozebrane 125tys. ,sam dobrałem wtedy 16tys.
Tu większość osób kupiło Marketeo długoterminowo,więc Ci nie robią problemu z niskiej płynności,lepsze to niż "moczenie" kasy na innych płynnych spółkach...3some

Nasdaq
0
Wpisów: 144
Wysłane: 9 marca 2011 14:07:17 przy kursie: 2,30 zł
Ale kupujący poustawiali sobie ładne cyferki...
Grunt-to się dobrze bawić...wave

pop
pop
0
Wysłane: 9 marca 2011 14:21:20 przy kursie: 2,30 zł
Szanowna Czarownico,
Przed chwilą wisiało zlecenie za 1mln zł,było zlecenie K 555555 akcji po 2,17...salute
Edytowany: 9 marca 2011 14:22

v3nom
0
Wysłane: 9 marca 2011 14:30:39 przy kursie: 2,30 zł
Podejrzane. Najpierw Czarownica nas podpuszcza, a później jakiś Czarodziej wystawia takie zlecenie. Przypadek? Angel

A na poważnie, jeśli tyle wciągnie z rynku, będzie musiał się ujawnić, bo to pakiet 7% akcji spółki.

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 9 marca 2011 15:32:36 przy kursie: 2,30 zł
Bardzo możliwe, że to ten sam jegomość, który był odpowiedzialny za poprzedni wyskok kursu w górę. Od tamtej pory kurs sukcesywnie się osuwa.
Być może ów ktoś czeka, aż obecna sytuacja zirytuje drobnych i wyrzucą po prawej większe pakiety akcji. Kto wie.
Moich nie dostanie.
Edytowany: 9 marca 2011 15:32

pop
pop
0
Wysłane: 9 marca 2011 15:42:05 przy kursie: 2,30 zł
Sceptycy mogą powiedzieć,że to zlecenia dla tzw.picu,ale...
Fakt faktem,że co jakiś czas ktoś wciąga konkretniejsze ilości akcji,a druga sprawa,że tamte zlecenia po 200tys. akcji wisiały długo i do końca sesji nikt ich nie wycofał.
A dzisiaj jeśli jakiś milioner wystawił te 555555 na K , to sam fakt,że ma Marketeo na podglądzie, to świadczy o przypatrywaniu się spółce,może chce kupić taniej,stąd nie szarpie kursem...Think
P.S. Polecam zerkać co jakiś czas na Alexa.com na Narzedzia.pl , jest naprawdę ładnie...salute

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 9 marca 2011 16:00:14 przy kursie: 2,30 zł
dolarman napisał(a):
Bardzo możliwe, że to ten sam jegomość, który był odpowiedzialny za poprzedni wyskok kursu w górę. Od tamtej pory kurs sukcesywnie się osuwa.
Być może ów ktoś czeka, aż obecna sytuacja zirytuje drobnych i wyrzucą po prawej większe pakiety akcji. Kto wie.
Moich nie dostanie.

Myślę dokładnie tak samo.Sprzedaję po 2 akcje (tak jak dzisiaj) i czeka aż ktos sypnie niżej bo zobaczy spadek kursu o 3%.Oby tylko chciał zbierać z rynku jeszcze w tym roku bo już mam dość tego marazmu Whistle

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 9 marca 2011 19:54:11 przy kursie: 2,30 zł
Co niektórzy ekscytują się brakiem płynności, podczas gdy problem moim zdaniem leży w fundamentach. Płynność jest problemem krótkoterminowym, a krótki termin tutaj twa zbyt długo. Proszę przejrzyjcie nieco dokładniej ostatni raport. Gotówka spadła o ponad 50% w stos. do 4 kw. 2009. Popatrzcie na aktywa i na zapasy. Aktywa wzrosły o 80%. Zapasy wrosły o ponad 100%. Należności o 160%. A teraz porównajcie to z zyskiem netto, który wzrósł o 130% za 4 kw 2010/2009 i narastająco za 4 kwartały o 118%.

Co się więc stało z tą gotówką? Aż 50% straty? Jak na razie to ich zysk razi od bielości papierowości. Nic dziwnego, że inwestorzy nie nagradzają akcji. Ważne, żeby nie przejadali tej gotówki, która należy do inwestorów oraz żeby te należności zamieniły się w końcu gotówkę. Co z tego że przychody superosną, skoro gotówka spada.

To tak od hiperfundamentalisty. Natomiast i tak mam wrażenie, że coś bulgocze w tym kursie, trochę po cichu jeszcze i że kurs jeszcze zasyczy.

.......
Tam poprawiłem - nic nie należy odejmować od aktywów.
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 9 marca 2011 20:06

Nasdaq
0
Wpisów: 144
Wysłane: 9 marca 2011 20:04:25 przy kursie: 2,30 zł
Cytat:
problem moim zdaniem leży w fundamentach. Płynność jest problemem krótkoterminowym, a krótki termin tutaj twa zbyt długo. Proszę przejrzyjcie nieco dokładniej ostatni raport. Gotówka spadła o ponad 50% w stos. do 4 kw. 2009.

ło matko,NO TO CO ???
A akcje oponeo to kupili za co??? Za 2 łopaty i śrubokręt???director bandhead
Edytowany: 9 marca 2011 20:05

czarownica
0
Wysłane: 10 marca 2011 00:04:36 przy kursie: 2,30 zł
mnie martwiła w raporcie niska dynamika sprzedaży ale niektórzy twierdzą, że to przez braki w magazynach tak było i cięzką zimę.
ale ogólnie do fundamentów i raportu nie mam większych zastrzeżeń.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

28 29 30 31 32

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,407 sek.

krhalcvv
gxxiucih
nubkhurg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cxuupadi
nxlksyqw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat