PARTNER SERWISU
cthwdkmh
1 2

WOLAINFO [WIN]

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 26 marca 2009 18:48:13 przy kursie: 2,57 zł
Czy WD moglbys zanalizowac spolke Wola Info? Co o niej sadzisz?
Mam te spolke w portfelu, a mam ja, bo dobrze o niej mysle. Ponizej napisze wiec, co na jej temat mi sie wydaje (gdyby bylo zle lub srednio nie postawilbym tu pieniedzy), a kto jest zrazony tym, ze spolke te posiadam niech dalej nie czyta "naganiacza".

Jak dla mnie ze wskaznikow wynika, ze jest to pierwszorzedna spolka do jakichs wiekszych wzrostow - ma zdrowe finanse i know how wrozacy niezle perspektywy. Poki co pozostaje troche niezauwazona i do tej pory za bardzo na ostatniej fali nie wzrosla. Dzis Wola Info podpisala znaczaca umowe z Polska Telefonia Cyfrowa, wiec sygnal (pretekst) do wzrostu jest.
Plynnosc akcji nie jest szczegolnie duza co tlumacze sobie m.in. tym, ze chetnych do sprzedazy po obecnych cenach nie ma zbyt wielu). Mysle, ze to ta nieduza plynnosc jest powodem, dla ktorego inwestorzy poki co szczegolnie sie na te spolke nie "rzucali." Pozdrawiam.
Edytowany: 26 marca 2009 19:07

nocnygracz
0
Wysłane: 31 marca 2009 00:28:18 przy kursie: 2,70 zł
"2009-03-30 22:34
Zarząd Wola Info S.A. informuje, iż w dniu 30 marca 2009 roku Spółka podpisała z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych umowę na dostawę sprzętu.

Wartość umowy wynosi 5 846 972,02 złote brutto. "

Pozdrawiam :)

laukas
0
Wpisów: 74
Wysłane: 31 marca 2009 11:49:17 przy kursie: 2,94 zł
Ale to tylko 3,3% ich ubiegłorocznych przychodów. Ten rok będzie ciężki dla tej branży. Plus dla Prezesa, że tego nie ukrywa w wywiadach.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 10 kwietnia 2009 20:53:15 przy kursie: 3,29 zł
Przepraszam, że wcześniej przegapiłem - teraz przyjrzałem się bliżej spółce.
Jest to dobra spółka w dobrej branży, ale nie będzie miała łatwo. Widać to po IV kwartale: mimo konsolidowania nowej spółki CRM (mała kwota ale wcześniej jej nie było), przychody spadły o ładnych parę procent rok do roku. Cały rok zamyka się sporo wyżej niż 2007, no ale trend się nieładnie odwrócił. I kwartał jest tradycyjnie najgorszy i to co się teraz dzieje powie wiele o tym, na jakim poziomie jest popyt na usługi firmy.
O samych usługach: eksperckie wsparcie informatyczne dla dużych firm, w tym wsparcie i realizacja projektów wdrożeniowych zaawansowanych technologii oraz rozwój kompetencyjny menedżerów w zakresie np. prowadzenia projektów.
Tu jest szansa i zagrożenie. Szansa bo cały świat idzie silnie w technologie, teraz nie rozwija się firm stawiając fabryki i zatrudniając robotników, tylko wdrażając nowoczesne technologie. Zarówno do istniejących fabryk polepszając ich wydajność, jak i w ramach nowych inwestycji, w których nakłady niematerialne grają coraz większą rolę. Innymi słowy, w przemyśle nie handluje się już stalą, tylko technologią. W handlu i administracji nie inwestuje się w archiwa tylko systemy archiwizujące. I tak dalej. Jest tutaj pole tylko dla najlepszych, do jakich na przykład zaliczam Gartnera - ale jest on bardzo drogi i sam nic nie wdraża, natomiast WolaInfo jest z pewnością tańsza, zapewne nie gorsza i sama wdraża: stąd przyszłość ma dobrą. Natomiast zagrożenie: w kryzysie najłatwiej tnie się wydatki na projekty niematerialne, szczególnie jeśli są one outsource'wane. Po co na przykład komuś zwiększenie wydajności produkcji, jak ma przestoje bo nie może sprzedać tego co mógłby wyprodukować. Oczywiście, projekty informatyczne mogą też obniżyć koszty, ale dopiero w długiej perspektywie. W krótkiej, gdy brakuje gotówki, stopuje się projekt i tyle.

Słowo o finansach. Raporty mi się podobają, bo są czyste i przejrzyste, bez kombinerek. To jednak ciągle mała spółka, która jedzie na granicy rentowności. W informatyce, szczególnie zaawansowanej, marże powinny wynosić ładne kilkadziesiąt procent, nie zaś kilka w porywach do dwudziestu. Podobnie zyskowność netto: Asseco potrafi robić równiutko kilkanaście procent przez cały rok, Wola niestety czasami miewa dziesięć, czasami mniej, czasami nic, czasami stratę. Jeszcze nie odtrąbiłbym sukcesu. Przychody roczne 176 mln to już ładna kwota, ale za mała żeby wyjść na dobrą silną rentowność. Czy da się ją osiągnąć przez kupowanie jakichś drobnych spółeczek w ramach celów emisji? Nie wiem, w tym biznesie zarabia się mając utalentowanych menedżerów i konsultantów, którzy dzięki swojej pracy potrafią przeistoczyć raz wygrany kontrakt na długoletnią współpracę z zadowolonym Klientem. Tak więc nie o pieniądze tutaj chodzi, ale o kulturę, atmosferę i warunki dla ludzi. Aby o tym mówić, trzeba by wejść głębiej w firmę. To co widać w sprawozdaniach to program motywacyjny dla kadry menedżerskiej - dobrze że jest, mam nadzieję że też jest dobry, choć bym dyskutował czy warto opierać go na kapitalizacji, a nie na przychodach, marży czy wyniku.

Na koniec liczby: wycena szwajcarska to 3,82 zł, wycena likwidacyjna 2,36 zł. Wszystko na podstawie danych za 2008 rok. Dobry rating, na który nie narzekam, nieco poprawiony względem dwóch poprzednich kwartałów. Jak widzimy, rynek wycenia spółkę ostrożnie ale bez przesadnego niedowartościowania. Przynajmniej po ostatnich wzrostach, bo wcześniej było ciut do zarobienia - jak sam NocnyGracz słusznie wypatrzył.

nocnygracz
0
Wysłane: 10 kwietnia 2009 21:16:24 przy kursie: 3,29 zł
Dzieki.

Pozwolę sobie powróżyć.
W najbliższy wtorek w trakcie sesji kilkanaście procent (może nawet 20) procent wzrostu.
Pod koniec sesji spodziewam się opadnięcia emocji i skończeniu paroprocentowym wzrostem.

nocnygracz
0
Wysłane: 10 kwietnia 2009 21:46:31 przy kursie: 3,29 zł
A tak na serio, to podwójne dzięki, bo dotychczasowy brak odzewu sprawiał, że bałem się, że wszyscy widzą tu albo wiedzą coś, czego ja nie widzę i nie wiem.
Ale jestem tu nadal i oczywiście finansowo nie mam powodów do narzekań.
Ta mała spółka nie kombinuje z raportami co świadczyć może o poważnym traktowaniu inwestorów.

Będąc mała ma możliwość jeszcze sporo organicznie wzrosnąć (branża jej na to pozwala) czego sobie życzę. "Ostrożna" wycena rynku tej w miarę przejrzystej i perspektywicznej spółki oznacza (dla mnie), że Wola jeszcze powinna wzrosnąć.

Co mam na obronę swego optymizmu?
Tok rozumowania mniej więcej taki: kiedy w gospodarce poprawi się koniunktura produkty tej spółki będą jak znalazł. To świetnie, ale mamy kryzys, trzeba go przetrwać. Ale tu są nowe kontrakty więc i w kryzysie jakoś spółka sobie radzi. Nie wyciąga dużych marż (jak w 4 kwartale 2008), ale obrót robi, przetrwa, byt sobie zapewni. Poprawi się koniunktura, zwiększą się marże, klienci są.

A kto wie, może niektórym z jej konkurentów przetrwanie się nie powiedzie? Albo wyjdą z kryzysu na tyle osłabieni, że realną konkurencją dla Woli nie będą?

Tak się rozmarzyłem.

Tylko ta średnia płynność papieru ...

internet99
0
Wpisów: 83
Wysłane: 11 kwietnia 2009 10:29:42 przy kursie: 3,29 zł
WatchDog napisał(a):

...To jednak ciągle mała spółka, która jedzie na granicy rentowności. W informatyce, szczególnie zaawansowanej, marże powinny wynosić ładne kilkadziesiąt procent, nie zaś kilka w porywach do dwudziestu. Podobnie zyskowność netto: Asseco potrafi robić równiutko kilkanaście procent przez cały rok, Wola niestety czasami miewa dziesięć, czasami mniej, czasami nic, czasami stratę. Jeszcze nie odtrąbiłbym sukcesu. Przychody roczne 176 mln to już ładna kwota, ale za mała żeby wyjść na dobrą silną rentowność. ...

I tu pozwolę się nie zgodzić z WD. Fakt, że spółka ma niską marże może świadczyć o tym, że obecnie stara się robić dużo projektów (po niskiej marży) po to by na najbliższe lata zapewnić sobie stały przychód w postaci opłaty za support od wdrożonych systemów (generalne wśród klientów korporacyjnych przyjmuje się, że po wdrożeniu systemu, jego producent świadczy przez kilka lat (w czsie gdy system jest wykorzystywany i rozwijany) usługi supportu. Koszt supportu to w zalezności od jego poziomu ustalony % od kosztu wdrożenia). Być może więc, mamy do czynienia z bardzo rozsądną długoterminową strategią zapewnienia sobie przez spółkę PEWNYCH przychodów zasupport na najbliższe lata, co przy podniesieniu marży za projekty wdrożeniowe może spowodować znaczący wzrost zarówno przychodów jak i rentowności.

nocnygracz
0
Wysłane: 18 kwietnia 2009 23:27:32 przy kursie: 4,00 zł
WD: kiedy wchodzę na wykres Woli w okresie 3-miesięcznym nie mieści się na nim pozytywny komunikat (zielone kółeczko) z dnia 15.04 (prawdopodobnie jest nad wykresem Angel ): "Realizacja znaczącej umowy (nabycie aktywów znacznej wartości)".
Chyba coś jest nie tak ze skalowaniem wykresów?
Ta sama informacje mieści się na wykresach w innych przedziałach czasowych.

nocnygracz
0
Wysłane: 18 kwietnia 2009 23:51:14 przy kursie: 4,00 zł
Jeszcze pytanie do WD:

Najpierw wstęp.
Oto najnowszy komunikat z Woli:

" WOLAINFO RB 11/2009 Aneksy do znaczących umów
2009-04-17 18:32
Zarząd Wola Info S.A. informuje, iż w dniu 16 kwietnia 2009 roku zostały podpisane z DZ Bank Polska S.A. z siedzibą w Warszawie dwa aneksy do umów kredytowych.

Aneks nr 5 do umowy kredytowej nr 2005/RB/0099 z dnia 3 sierpnia 2005 roku, wprowadzający następujące zmiany:
1) obniżenie limitu kredytowego z 4 500 000,00 złotych do 2 000 000,00 złotych
2) wydłużenie okresu kredytowania do dnia 14 kwietnia 2010 roku,
3) określenie nowego terminu spłaty na dzień 15 kwietnia 2010 roku,
4) podwyższenie wartości hipoteki kaucyjnej do 1 300 000,00 złotych stanowiącej zabezpieczenie kredytu.

W pozostałym zakresie wprowadzony aneks nie zawiera postanowień odmiennych niż stosowane w tego typu umowach.

Aneks nr 5 do umowy kredytowej nr 2005/KG/0100 z dnia 3 sierpnia 2005 roku, wprowadzający następujące zmiany:
1) wydłużenie okresu kredytowania do dnia 15 grudnia 2011 roku,
2) określenie nowego terminu składania dyspozycji wystawienia gwarancji na dzień 15 kwietnia 2010 roku,
3) podwyższenie wartości hipoteki kaucyjnej do 1 300 000,00 złotych stanowiącej zabezpieczenie kredytu.

Nie został zmieniony limit kredytu gwarancyjnego i wynosi on nadal 5 000 000,00 złotych.
W pozostałym zakresie wprowadzony aneks nie zawiera postanowień odmiennych niż stosowane w tego typu umowach.

Podstawą uznania powyższych aneksów za znaczące jest fakt, iż oba aneksy dotyczą zmiany warunków znaczących umów, a łączna wartość udzielonych kredytów na podstawie ww. aneksów przekracza 10 % wartości aktywów netto Wola Info S.A."

Komunikat ten został zaklasyfikowany jako pozytywny.
Ale dla kogoś innego mógłby on być (jak sądzę) zupełnie neutralny.

I teraz pytanie właściwe:
Na jakiej zasadzie klasyfikowane są komunikaty ze spółek?
Jakie są kryteria ich wrzucania do worków "pozytywne", "negatywne" i "neutralne"?
Czym się tu kierujesz?

Wyszła cała seria pytań. Ale we wszystkich chodzi właściwie o to samo.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 19 kwietnia 2009 07:55:17 przy kursie: 4,00 zł
Jeśli chodzi o kolor kropek na wykresie, oraz w ogóle klasyfikację, jest ona robiona automatycznie.
Kilka razy dziennie redaktor przegląda wyniki tej kategoryzacji i jak trzeba to poprawia, bo żaden automat nie jest doskonały i czasem krzaki wychodzą.
Powyższy komunikat rzeczywiście jest neutralny. Chociaż przedłużenie linii bez zmiany marży to w dzisiejszych czasach sukces :) A obniżenie limitu to także mniejsze opłaty za nie wykorzystanie oraz prowizja za podpisanie :)

Zaraz dam znać zeby poprawiono.

nocnygracz
0
Wysłane: 28 kwietnia 2009 10:42:41 przy kursie: 4,10 zł
Na jakiś czas wysiadłem.
Otrzymałem 3,99 za akcję.
Warto było, będę miał sentyment.

rocklin
0
Wpisów: 5
Wysłane: 28 maja 2009 12:36:49 przy kursie: 3,70 zł
Rzeczywiście spółka ciekawa i nawet byłbym gotowy w nią zainwestować, ale nie mogę doczytać się o wypłacanej dywidendzie.
W przepływach niby taka wartość się pojawia, ale w komunikatach już nie.

Na stronie Woli Info ( www.wolainfo.pl/pl/relacje-inw... ) natomiast jest informacja, że dywidendy nie będą wypłacać.

ArtieLang
0
Wpisów: 1
Wysłane: 3 grudnia 2009 21:36:35 przy kursie: 3,73 zł
Trzymalem trzymalem az puscilem (z zyskiem na szczescie) prosze zwroccie uwage ze ostatni rok to 17 mln straty oficjalnej finansowej ze nie wspomnie o utracie wizerunku i pracowników etc.. nie wierze w zysk za Q4 bo sam jestem z branzy i szalenstwa w tym roku nie ma (według mnie q2-q3 2010 się zacznie). Tak wiec powinno jeszcze spasc ale czy wytrzymaja finansowo? Mielismy juz Perfect-Line, Techmex teraz w/g mnie to w q1/q2 2010 sie wyjasni czy spólka wogóle przetrwa...

honza
0
Wpisów: 170
Wysłane: 21 marca 2010 12:15:18 przy kursie: 3,30 zł
WatchDdog zrób aktualizacje bo Free float zmniejszył się do 18,88 %
Porozumienie akcjonariuszy było i ujawnienie stanu posiadaniawave

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 25 marca 2010 11:48:04 przy kursie: 3,58 zł
Wziąłem troszkę spekulayjnie z ciasnym stopem, szykują się chyba jakieś przetasowania w spółce.

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 28 marca 2010 21:25:10 przy kursie: 3,57 zł
pytania do... Piotra Smólskiego, inwestora prywatnego, który obejmie papiery Woli Info
Cytat:
pytania do... Piotra Smólskiego, inwestora prywatnego, który obejmie papiery Woli Info
27-03-2010, ostatnia aktualizacja 27-03-2010 08:53

źródło: Fotorzepa
+zobacz więcej
Piotr Smólski znalazł kandydata do ręki Woli Info
Dlaczego zdecydował się pan zainwestować w akcje Woli Info? Spółka jest w trudnej sytuacji finansowej. Jest to zatem bardzo ryzykowne przedsięwzięcie.

Znam założycieli Woli Info od wielu lat. Robiłem z nimi interesy (giełdowa spółka kupiła od Piotra Smólskiego firmę Centrum Rozwiązań Menedżerskich – red.). Jakiś czas temu dostałem od nich propozycję, żebym objął nowe akcje i wsparł finansowo Wolę Info. Zrobiłem due diligence i uznałem, że jest to bardzo ciekawy pomysł.

A może wejście kapitałowe do spółki to jedyny sposób, żeby otrzymał pan od Woli Info resztę należności za CRM? Ile jest panu winna Wola Info?

Nie chcę rozmawiać o konkretnych kwotach. Audytor bada obecnie sprawozdanie finansowe CRM za 2009 r., które będzie podstawą do ostatecznego rozliczenia transakcji. Mogę jedynie zapewnić, że CRM zakończyło zeszły rok na plusie.

Pieniądze, które wyłoży pan na nowe akcje Woli Info, raczej nie wystarczą, żeby postawić firmę na nogi. Piotr Majcherkiewicz, prezes Woli Info, szacuje potrzeby kapitałowe spółki na około 10 mln zł. Czy będzie pan zwiększał zaangażowanie w kapitale i de facto przejmie kontrolę nad firmą?

Nie mam takich planów. Myślimy natomiast o wprowadzeniu do Woli Info kolejnego inwestora finansowego, który zasili ją kapitałowo. Może pan powiedzieć coś więcej na ten temat? Prowadzimy zaawansowane rozmowy w tej sprawie, ale nie mogę ujawniać żadnych szczegółów.

Prezes Majcherkiewicz nie ukrywa, że pożądanym partnerem dla Woli Info byłby inwestor branżowy.

Wprowadzenie do Woli Info inwestora branżowego to kolejny element układanki, nad którą pracujemy. Mam już kandydata, który pasuje do Woli Info i jest zainteresowany inwestycją. Jest jednak jeszcze zdecydowanie za wcześnie, żeby zdradzać kulisy całej operacji.

Kiedy zatem Wola Info pozyska inwestora branżowego?

Zdecydowanie chcemy zakończyć ten proces jeszcze w tym roku.

Dziękuję za rozmowę.

PARKIET

LINK Parkiet

WIKUS
0
Wpisów: 192
Wysłane: 12 maja 2010 18:31:33 przy kursie: 3,53 zł
w piatek NWZA i decyzja w sprawie emisji prywatnej 1mln akcji po 3,99 PLN (bedzie to 20% calego kapitalu...)

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 17 maja 2010 09:00:56 przy kursie: 3,60 zł
Wezwanie na akcje spółki. Możliwe wycofanie z obrotu.

Cytat:
Na mocy Umowy, Devoteam zobowiązał się ogłosić wezwanie do sprzedaży 100 % akcji Spółki ("Wezwanie") po cenie minimalnej przewidzianej dla Wezwania zgodnie z Ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U. 2005 nr 184 poz. 1539 z późn. zm.) ("Ustawa") jednak nie niższej niż 3,70 PLN. Ares zobowiązał się odpowiedzieć na Wezwanie i sprzedać 1.000.000 akcji Spółki w Wezwaniu po cenie 2,50 PLN za akcję. Ewentualne podniesienie ceny płaconej za akcje nabywane od Ares w Wezwaniu uzależnione będzie od wyników finansowych Spółki, jednakże ostateczna cena za akcje nabywane od Ares nie przekroczy ceny proponowanej w Wezwaniu akcjonariuszom mniejszościowym Spółki.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 19 maja 2010 12:09:04 przy kursie: 3,64 zł
Omówienie sprawozdania finansowego Wola Info za 1 kwartał 2010 roku

Przyszłość spółki wyjaśniła się w ostatnich dniach. Wiemy, że Piotr Smólski jako inwestor finansowy nie obejmie nowych udziałów. Zamiast niego spółka zyskuje inwestora branżowego w postaci francuskiej firmy Devoteam notowanej na giełdzie w Paryżu. Devoteam ogłosił już wezwanie na akcje Woli Info i zapowiedział, że w razie sukcesu wycofa ją z GPW.

Nie wiem, czy takiego losu oczekiwali dla spółki inwestorzy. Na pewno jednak oznacza to dla Woli Info zakończenie etapu problemów płynnościowych i wynikowych.

Wyniki za 1q2010 nie napawają optymizmem. Przede wszystkim spółka zanotowała znaczący spadek przychodów o ponad 40%. W tym samym czasie ceny zakupu sprzedawanych produktów niestety wzrosły i spółka po raz pierwszy od połowy 2007 roku zanotowała stratę brutto na sprzedaży.

Sytuacja, w której spółka przedaje produkty poniżej kosztu ich zakupu jest ewidentnie walką o przetrwanie i zdobywanie pieniędzy na opłacenie podatków i pensji pracowników. Takie postępowanie może bardzo szybko doprowadzić spółkę do bankructwa.

Zwracam jeszcze uwagę na to, że Wola Info posiada wyłącznie przychody ze sprzedaży produktów. Czyli nie ma tych usług suportowych po wcześniejszych wdrożeniach. Czegoś, co miało okazać się bardziej rentowną działalnością. O chyba, że jest to błąd prezentacyjny, bo z kolei w bilansie spółka wykazała już należności z tytułu świadczenia usług długoterminowych. W tym zakresie jednak wdrożenie trwające dłużej niż 6 miesięcy już jest traktowane jako usługa długoterminowa.

Nie wiem, czy to przypadek czy też jakiś błąd, że strata netto za ten kwartał jest co do tysiąca złotych identyczna jak ta rok wcześniej?

W bilansie widać także bardzo niepokojące rzeczy. Przede wszystkim suma należności handlowych wyniosła na koniec kwartału prawie 11,5 mln PLN podczas gdy sprzedaż tego kwartału to o jakieś 3 mln PLN mniej. Sygnalizuje to od razu problemy płynnościowe. Do tego jeszcze dorzuciłabym niską jakość przychodów. Może to oznaczać, że spółka nie dość, że oddaje poniżej kosztu to jeszcze wynegocjowane przez klientów terminy płatności okażą się kilerem.

Pasywa nie wyglądają lepiej. Przede wszystkim nastąpiło uszczuplenie kapitału własnego o 5 mln PLN co kwartał, co zostawia niewiele czasu na doprowadzenie spółki do bankructwa. Do tego znacząca większość zobowiązań to zobowiązania krótkoterminowe. Czyli finansowanie spółki w żaden sposób nie zostało zabezpieczone. Właśnie dlatego szukała ona inwestora finansowego.

Sytuację w zakresie aktywów i pasywów potwierdzają przepływy pieniężne. Od dłuższego czasu przepływy netto są ujemne. Tak samo było w 1q2010. Przede wszystkim zmiany kapitału obrotowego nie pozwoliły na odbicie się od straty netto. Mały pozytyw widać na działalności inwestycyjnej – dodatnie przepływy udało się uzyskać dzięki wyprzedaży niewielkich aktywów finansowych. Działalność finansowa zanotowała ujemne saldo w związku z dokonanymi spłatami kredytów i rat leasingowych.

Ogólnie rzecz biorąc uważam, że sytuacja spółki jest dramatyczna. Pokazuje to strata brutto na sprzedaży. Działanie w takiej sytuacji jest po prostu niemożliwe. Dlatego wydaje mi się, że to dobrze, że ktoś chce się tą spółką zająć. Piotr Smólski jako inwestor finansowy wspomógłby ją ale jedynie w zakresie pieniędzy. A nie jestem przekonana, czy to by wystarczyło. Bo może Wola Info potrzebuje wsparcia także w zakresie zarządzania, sprzedaży i rozwoju nowych produktów? Tego nie wiemy. Tak samo jak cele i zamiary Devoteam wobec Wola Info jeszcze nie są nam znane. Bo być może chodzi jedynie o przejęcie kilku kluczowych pracowników lub kompetencji i całkowite usunięcie spółki i jej marki z rynku? Na pewno byłoby szkoda, bo spółka swoją historię ma.

Tutaj jeszcze zamieszczone są wyliczenia najbardziej aktualnych wskaźników dla Wola Info: www.stockwatch.pl/gpw/wolainfo... Wskaźniki są bądź to ujemne ze względu na brak rentowności bądź wskazują na niedowartościowanie. Te jest w pełni uzasadnione. Potwierdza to rating D.

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 19 maja 2010 12:09

thomasw
0
Wpisów: 59
Wysłane: 31 maja 2010 21:48:08 przy kursie: 3,64 zł
Macie zamiar odpowiedzieć na wezwanie po 3,70 PLN?
W sumie cena rynkowa. Pytanie co z tymi akcjami się będzie działo po wezwaniu. No i czy faktycznie wycofają spółkę z rynku. 100% na pewno nie zbiorą.
"Read back the minutes of the last meeting:
-we gave each other stock options,
-discussed ways to ignore the needs of others,
-Hamilton had a racial joke."

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,516 sek.

skkyuijr
zxmzeukq
sydwloyy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vngyfnhl
jvvgrols
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat