A czy ja nie zaznaczyłem, że należy czytać na opak, nie "ubieranie leszcza" a "zbieranie od leszcza". Kolejny user pisze o wywalaniu kupy siana. Nikt nie czyta dokładnie postów? Stroną odbierającą może być ten sam numer rachunku w KDPW. Alfabetu nie będę wykładał, wymiana opinii to nie pełen etat uświadamiania.
Poza tym co się będziemy spierać, poczekaj kilka dni. Nie ma nic gorszego niż zamykać kwartalną pozycję impulsem, bo ktoś sprzedał 100k 200k czy nawet 500k. Bo się arkusz świeci i się boje, że będzie niżej. Przecież o to chodzi żebyś się bał. Pomyśl.
Piszesz, że pozytywne posty piszę. A czy ich pozytywny wydźwięk wynika z moich emocji, z mojego zaangażowania, z mojej wyobraźni? On wynika z twardych faktów raportowanych przez spółkę. Wszystko było. Jak puszczą ręczny to będziemy mieli wzrost. Widać gołym okiem.
Odwróćcie sytuację i popatrzcie okiem kupującego jeśli macie już akcje. Tak na poważnie nie ma jak skupić poważnej ilości (ot, choćby takiej, która o 16:00 zbiła popyt).
Co do oddawania za psi grosz. Nikt z was nie zna pistoletów, którzy biorą kredyt brokerski 300% kapitału, skupują, a później im bank musi to wywalić, bo zabezpieczenie topnieje? Nikt nie potrafi sobie wyobrazić tych 100 powodów, dla których ktoś musi wywalić PKC, po prostu musi? Bez względu na cenę. Sprawa jest wielowymiarowa. Podstawowe pytanie pozostaje takie samo: Czy w przesłanki, dla których zająłem pozycję pozostają aktualne? Jeśli kupowałeś dla kompetencji zarządu, sprawnej komunikacji z zarządem, dla udanych odwiertów, zwiększenia produkcji na Ukrainie o 200%, zwiększenia rezerw na Ukrainie o 400% to nic się nie zmienia. Wszystko mamy. Testy wykonywane przez AED przesunięte, ale odwiert, który zbił kurs z 2,40 zł (niby woda) okazał się jednak trafiony, a reakcji brak, tylko czy to zmienia fakt, że jest trafiony. Rynek ochłonie i zmieni swoje nastawienie z czasem.
Dobrze by było aby REDFACE odpowiedział na moje poprzednie posty, głos ze spółki jest zawsze kojący dla wystraszonego akcjonariatu.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl