Ja tak do końca to nie jestem przekonany, że na tej emisji nie da się zarobić..
Z dwóch powodów: po pierwsze kurs konsoliduje się od ostatniej emisji.. naprawdę duże wzrosty to były przed druga emisją i od tamtego czasu mamy konsolidację.. czy jest to już dystrybucja? chyba jednak jeszcze nie.. a to wynika z drugiego powodu, tj. ciekawie może być jeżeli boryszew przejmie SG po odcięciu PP.. wtedy dałoby się ostatni chyba raz zaszaleć na boryszewie windując kurs nawet o kilkadziesiąt procent.. 3,00-3,50 w dzisiejszych cenach??? po ustaleniu PP łatwiej będzie szarpnąć kursem, zwłaszcza, że będą to wartości o połowę niższe niż obecnie..
reasumując mam dziwne przeczucie, że może być bardzo ciekawie w kwietniu na spółkach Karkosika..
ps Taurus odnośnie Twojej wypowiedzi o farmazonach..;)
Pamietam jak kilka lat temu Pani prezes boryszewa informowała o możliwej sprzedaży impexmetalu - analiza wartości ipx przedstawiona przez nią była mega nieprofesjonalna..
wcześniej spółka kilka razy zmieniała strategię.. miała być fuzja z impexmetalem, potem mieli budować wielka grupę przemysłową a teraz przez przypadek kupili maflow i chcą zaistnieć w branży automotive.. u mnie od dawna pali się czerwona lampka i nie za bardzo wierzę w to co nam sprzedają.. pamiętasz skotan?
Nawet bliżej - impexmetal - od lat ta sama gadka - działka w Warszawie, działka we Wrocławiu, przejęcia, inwestycje i nic..
tylko dopóki spekulanci to grają to dlaczego nie grać z nimi..
Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“