PARTNER SERWISU
lqzzfsnj
pablo_n

pablo_n

Ostatnie 10 wpisów
Jesteście przykładem jak można mega pozytywną rzecz obrócić o 180 stopni. Panowie spółka dostała kasę - powtarzam dostała! Będzie robiła platformę B2B na której będzie chciała zarabiać. Spółka zatrudnia na etat programistów,grafików - więc zamiast pierdzieć w stołek będą dociążeni pracą. Poczytajcie sobie o metodologii wytwarzania gier, serwisów, a nie piszecie o przerzucaniu części pracowników z gier do projektu b2b

Życzeniowa sprzedaż w IV kwartale by Pablo

AWE
iOS - 7tys szt - 3,59euro
Android - 20tys - 8,99zł
Mac OS - 3tys - 8,99euro
PC - 1tys - 34,90zł
xbox - 2tys - 39,90zl
ps3 - 2tys - 9,99$
AK
iOS - 27,5tys - 2,69
Android - 30tys
FS
iOS - 35tys
Android - 35tys
Mikropłatności - 10tys zł
SJ
iOS - 20tys
Android - 40tys

Wszystkiego dobrego w nowym roku

Nie wiem czy z grających zauważyli ciekawe słowa pułkownika Evansa po przejściu 12 rund : Czeka nas niesamowicie długa zima - zapowiedź 3 części?

A na iOS była jakaś ekspozycja? Raczej nie. 21tys po 2,69euro daje niezla sumke.

chimpo napisał(a):

EDIT: Można prosić o info odnośnie instalacji AK w GameCenter?

21 tys

Cetnar proponuje sobie wypelnic tabelke z ilosciami i cenami:
Gra iOS Android Mac MicroPłatności
AWE
FS
SJ
AK

:) - Wesolych Świąt!

Dzieki AK zyskuje nie tylko Funky, ale także Anomaly Worzone Earth.

myton napisał(a):

na googlu pokazuja ilośc na poziomie 500+.,Czy gdzieś jeszcze sprzedają na androida?. Z tego co wiem to chyba jedyny kanał dystrybucji.Pozdr.

Nie ale udowodnione jest ze google play pokazuje z duzym opoznieniem - pewnie raport próbkowany jest raz dziennie.

Jesli chodzi o zarzuty odnosnie terminu. Uwazam ze sa nieuzasadnione. NA EditorChoice i inne promocje przyjdzie czas. Ilosc graczy pewnie wzrosnie po swietach a wtedy AK bedzie rządzić.

Sprzedaż idzie ładnie 11tys w 3 dni

PS.Albercik nie zaglądam - nie mam czasu uruchamiam własny projekt. :)

Dziś od rana niesamowicie wzrasta liczba użytkowników ok 200na godzinę, być może to przez to ze gra znalazła sie w AppStore w strefie featured jako new & noteworthy

Chimpo założyłem taką samą sprzedaż na obie platformy wiem że to uproszczenie.

Juz ponad 7tys użytkowników na gamecenter + 7tys z Androida =2,69€*60%*14tys=100tys PLN

mrk też nie rozumiem o co tu chodzi z tą komunikacją? Masz pytanie? To je zadaj spółce - jesli będą mogli na 100% Ci udzielą odpowiedzi. Nawet tu na forum odpowiadają.

AK w GameCenter ma już blisko 4tys użytkowników.

topfacet napisał(a):

Info sie pojawiło, natomiast strona internetowa mi sie podoba, nie potrzeba tam fajerwerków.

Po co ładować kasę w stronę - która i tak służy jako informacja a nie przynosi zysku?

Jeszcze jedna uwaga jeśli osoba odinstaluje grę w GC ubędzie instalacji, nie wiem jak to jest z osobami, które nie mają GC - wydaje mi się że opieranie ilości na GC obarczone jest błędem.

FS - 24698
SJ - brak - inna logika gry

Info z PS3 - Anmaly Warozne Earth w wersji Free w grudniowej paczce PlayStation Plus

Panowie o ile się orientuje raport ten ma duże opóźnienie lub też jest obliczany na jakiś czas. Jeszcze rano nie było zestawień - teraz są ale nie pokrywją się 1 do 1 z Appstorem.

Na GameCanter mam już 1304 instalacje

Powiem tak absolutny must have! Brawo 11bit!

8,99 Euro - i nadal jest wysoko w rankingach MAC-a

Kto ma MAC-a ten ma kasę ;)

Brawo dla spółki za wersję free i za jednoczesny debiut na dwie platformy.

No to w takim razie na wesoło:

Wasze gry są tak rozchwytywane że rozdawane już przed premierą ;)

Link do informacji: myapple.pl/content/3915-iuser-...

Moim zdaniem można się spodziewać do końca miesiąca premiery Anomaly Korea i Sleepwalker’s Journey na iOS.
Dlaczego tak sądzę?

11bit już rozdaje kody do tych gier.

Zbyt proste żeby było prawdziwe - oznaczałoby to że stracą na tej inwestycji, a Pan Roman nie traci :)

Grałem - gram. Gierka fajna na zapełnienie czasu. Gierka raczej nie dla graczy zaawansowanych - znudzi im sie po kilku minutach. Fajna muzyka i grafika - gra dopracowana nie ma problemów ze stabilnością.

slykyer - nie ma reguły - angry birds na początku cieniowało dopiero po kilku miesiącach załapało.

Jedyna reklama dla graczy w iOS to AppStore :) - dlatego też ciągle obstaję za wersją okrojoną free.

soonny zgadza się - niższy koszt produkcji Funky to moim zdaniem fakt. Cena sprzedaży jest niższa - inni są też odbiorcy. Uważam że potencjalnych odbiorców Funky jest więcej niż Anomaly.

Moim zdaniem Funky Smugglers moze miec wiekszy sprzedażowy wolumen niż Anomaly. Dlaczego?
Bo to prosta gierka - Anomaly to już bardziej zaawansowana produkcja do innego typu gracza.
W Funky może zagrać zarówno dziecko jak i kobieta w Anomaly jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Gra sprzedaje sie dobrze w GC pokazuje mi 5tys sprzedanych kopii jak na 5 dni sprzedaży to dobry wynik. Debiut na Androida pozwoli podowoić liczbę graczy ściągających grę. Myślę że w zasięgu Funky jest milion zł przychodu - pytanie jaki był koszt produkcji.

Zważywszy na czekające nas debiuty: Anomaly Korea, Sleepwalker's Journey i trzeci nieznany tytuł uważam że prognoza zysku i przychodów może być przekroczona.

Tyle mam na game center - co prawda nie kazdy chyba musi byc zalogowany do game center.

Ale na Polske czy na świat?

Jesli na swiat to ile sprzedalo sie Anomaly na Androida? Bo na iOS to było około 300tyś sztuk - odejmiemy od tego 20% i bedziemy miec spodziewaną szacunkową sprzedaz Anomaly Korea.

Trzeba tez pamietac ze w tej chwili 11 bit bierze wieksza czesc z calej kwoty dla siebie nie dzieli sie z Chillingo.

Jesli chodzi o marketing to tu bym sie kłócił co jest lepsze marketing szeptany, spolecznosciowy, czy tez inna forma reklamy bardziej kosztowna. Wydaje mi sie ze droga wybrana przez 11 bit - dzialania marketingowe ograniczajace sie do prasy branzowej - jest słuszna. Koszt poniesiony na inna reklame moglby zabic zyski spolki nei dajac gwarancji efektow.

Nie mylcie tez gry freemium z grą w wersji lite. Wersja lite to reklamówka/demo.

Dla zainteresowanych ranking:

http://www.applyzer.com/main.php

Czy ktos zna takie strony dla Android?

Ps. Dzięki Chimpo!

Mnie ciekawi kwestia wielkości rynków - jakby ktoś miał jakieś wyliczenie byłbym bardzo wdzięczny. Jak sie ma pierwsz miesce w Polsce do np 10 w USA?

Vach napisał(a):

Moim zdaniem przy takiej cenie gry nie miało by to najmniejszego sensu. Nie oszukujmy się ale za taką zabawę cena rzędu 0,79 euro to jak bezcen, bo gra jest warta zdecydowanie więcej.

Vach pozwol ze się z Toba nie zgodzę. Udowodniono ze kazda rzecz za darmo jest lepsza niz chociazby za 1zl. Podam Ci przyklad: jestes na deptaku rozdajesz gre lub zadasz 1zł za gre w ktorej opcji rozdasz wiecej? Wersja free/lite to reklamowka - pozwala wciagnac sie w klimat, zlapac bakcyla - Angry birds tez jest w niskiej cenie a maja wersje lite. Aby kupic trzeba doladowac konto trzeba wykonac akcje - jakis wysilek.

Moim zdaniem wydanie wersji free napedzilo by sprzedaz tak samo jak spolecznosciowka w rozbudowanej formie: wyniki, zapraszanie poszczegolnych znajomych, smieszne dowcipy publikowane na wallu prosto z gry. Wiele tu przychodzi mi pomyslow do głowy(nie bede ułatwiał pracy pracownikom 11bit lub tez konkurencji ;)). Gra jest bardzo miodna - uwazam ze jest duze pole do popisu od strony miodnosci spolecznej ;).

Ranking jest tylko na Polskę. Zmieniając kraj w AppStore zmieniasz statystyki. Najważniejsze żeby gra utrzymywała widoczność w rankingach poszczególnych krajów. Są strony które pokazują aktualne miejsca maja jednak opóźnienie. Ogólnie jak na pierwszy dzień sprzedaży jest super. Dziwne ze spółka nie stosuje wersji free z jedna misja. Stoi pewnie za tym jakaś decyzja biznesowa. Troszkę lepiej mogli by dopracować wersje spolecznosciowa. Gra korzysta z facebooka ale tylko przez stronę nie aplikacje facebook. Wrzuciłem grę na facebooka ale tam zamiast nazwy gry mam napis testowa aplikacja. Nikt tego nie polubi a graczowi za każdy like należy sie kasa ;). Tak samo z wyzwaniem znajomego można by to zrobić na kilka sposobów a nie tylko przez game center.
Ogólnie gra świetna wciągająca z duża grywalnoscia i fajna muzyka.

krishic napisał(a):
Daja know-how na temat prowadzenia delikatesow, choc sami prowadzac takie sklepy zbankrutowali.
Daja tez marke "Bomi", ktora jak sami przyznaja jest kojarzona m.in. z pustymi polkami.
Pierwszy franczyzowy sklep "Bomi" powstal w tej samej lokalizacji co wczesniej zlikwidowany/nierentowny sklep "Bomi".
Jak dla mnie, trzeba przynajmniej ocierac sie o geniusz, zeby cos takiego wymyslic puke_l

Ten sklep akurat był rentowny - unikałbym uogólnień.

Trzeba sobie zdać sprawę z tego że większość graczy która grała w Anomaly Warzone Earth kupi Anomaly Korea - dlaczego bo gra miała bardzo dobre oceny, wiec czym wiecej sprzedanych w promocji Anomaly Warzone Earth tym wiecej nowej wersji

topfacet napisał(a):
Mnie zdecydowanie bardziej interesuje prognoza (i jej realizacja) na przyszly rok ktora zaklada zwiekszenie zysku netto 3 krotnie!

Bo to spółka nie na 2,3 dni ale na dwa trzy lata. Spółka rozwija swój biznes - idzie zgodnie z planem - nawet go przyśpiesza.

Moim zdaniem miodność tych gier to właśnie dotykowy ekran, więc wrzucanie tego na PC i MAC mija się z celem - chyba że 11bit wymyśli tak jak w przypadku Anomaly nowy futures.

Nie wydaje mi się to tańszym rozwiązaniem - przetarg + konkurencja. Po pozbyciu się zbędnych lokalizacji(nie swoich), spółek i ludzi kosztowych - powinien to być przy tej wycenie łakomy kąsek - oczywiście jeśli sąd zgodzi sie na wniosek zarządu.

Oznacza to pozbycie się kosztowego tworu - czyżby wreszcie zaczęli restrukturyzację - no lepiej późno niż wcale

menager napisał(a):
to już jest wydmuszka nic to nie da, nie takie spółki padały na giełdzie i życie toczy się dalej, część osób straci oszczędności życia na ich miejsce przyjdą nowi i tak w kółko

z innego wątku
W dniu 9 lipca 2012 r. Marek Falenta dokonał darowizny w wykonaniu której przeniósł 3.523.340 akcji Hawe (dalej "Akcje Hawe") na rzecz spółki FALENTA INVESTMENTS LIMITED utworzonej i działającej zgodnie z prawem cypryjskim, wpisanej do Rejestru Spółek pod numerem HE 276213, mającej siedzibę: Arch. Makariou III, 33 Frixos Court, 6017, Larnaca, Cypr (dalej "Falenta Investments").

Co ma Falenta do IDMu?

Powiem tak - w tej chwili Asseco daje 21 i ma spółkę w ciągu miesiąca.

Artur napisał(a):
W Sygnity nastąpiła niespodziewana zmiana prezesa. Norberta Biedrzyckiego zastąpił Janusz Guy.
Ciekawe czy prezes sam odszedł, bo dostał nową posadę czy akcjonariusze go zmienili ?

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

stooq.pl/n/?f=625766&c=1&a...

Moim zdaniem oznacza to zgodę na przejęcie Sygnity. Prezes był przeciw wiec musiał zrezygnować.

Artur masz rację - UOKIK nie wydał jeszcze pozwolenia.

Chociaż można domniemywać że Asseco wycofało się rakiem - bo pewnie dostało bardzo mało akcji w wezwaniu...

UOKIK zablokował przejęcie Sygnity przez Asseco, które pewnie itak nie doszło by do skutku.

WatchDog napisał(a):

Jedyne wyjście to sprzedać czyjeś istniejące akcje, a potem ten ktoś obejmuje nową emisję, zaś pieniądze z wcześniejszej sprzedaży wpłaca do spółki, domykając transakcję.
Nie wypowiadam się za innych, ale sądzę że większość osób biorących na siebie rolę nietypowego "pośrednika" w tego rodzaju transakcjach, zwykle jednak wpłaca pieniądze, mimo że umowa ma formę gentleman's agreeement, więc jakieś ryzyko rodzi.

Tak własnie myslałem - Amplico bierze z rynku, Akcjonariusze biorą emisję.

To już wiadomo kto jest na pokładzie
www.parkiet.com/artykul/7,1266...

Cytat:
Łącznie fundusz nabył 133 tys. akcji (6,95 proc. kapitału) producenta gier komputerowych (jego najbardziej znany tytuł to „Anomaly Warzone Earth") po 9 zł. Wydał na pakiet 1,2 mln zł. Po transakcjach kontroluje już 310 tys. walorów 11bit Studios stanowiących 16,22 proc. kapitału. To oznacza, że inwestor finansowy został największym akcjonariuszem technologicznej spółki.

IDMSA - ma spółki w portfelu które są nisko wyceniane po dokapitalizowaniu tych spółek i wysłaniu tam ludzi Pana Karkosika można domniemywać że wycena tych spółek będzie rosła a co za tym idzie kurs IDMSA. Po co kupować spółki jak można kupić tanio spółkę która ma pakiety większościowe w kilku spółkach.

Czyli cały kontrakt na A2 wrzucili w straty? Utworzyli rezerwe?

Ja za bardzo Was nie rozumiem. Postawcie się w roli właścicieli. Postawcie się w roli startup-u. Firma zyskała dużego inwestora, który z zasady jego działania nie oczekuje zysków za miesiąc - dwa ale za kilka lat. Uważam że na przykładzie 11bit inne nasze startupy powinny się uczyć i czerpać garściami wiedzę(know-how).

Co do pakietówek - to najbardziej przejrzysta forma zakupu przez dużego inwestora - przy NC i takiej płynności nie można oczekiwać nic więcej. Za kilka lat pewnie nie będzie tego problemu bo 11bit będzie już na GPW - bo to chyba jedna z najszybciej rozwijających się firm na NC.

Każdy z nas miał w grudniu szansę kupić po 9 zł akcję - wielu z tego nie skorzystało - teraz nie mamy prawa narzekać.

Zawsze przy okazji kredytów przypomina mi się sytuacja Groclinu - też podobne problemy, też podobnie kurs dołował - tyle że tam był Drzymałą a tu - zobaczymy komu będzie zależało na spółce.

Moim zdaniem trudno tu porównywać firmę czysto usługową opartą na ludziach z firmą wydobywczą opartą na technologi, maszynach i złożach. Akcji w obrocie wg Stockwatch jest około 4,5Miliona - przy ostatnich cenach łatwo tym sterować...

kwasopij - tak to jest w korporacjach - nie myślisz wykonujesz

Zauważcie że pioneer wysypywał się nie tylko z PBG. Pod koniec marca albo zmieniali portfele, albo dostali po prostu rozkaz sprzedawać i tyle.

No ale chwila chwila DSS już nie jest głównym wykonawcą A2.

Tu chodzi mi bardziej o to co zostało obiecane podczas zmiany operatora budowy A2. Może spółka miała obiecane pozytywne załatwienie tej wierzytelności - dlatego tak twardo obstawia przy tej wartości zobowiązania. W końcu kruszywa wysypane są pod POLSKĄ autostradą.

To są zaległości Covec wobec DSS za kruszywa? Tu chyba dużo ma do powiedzenia nasze Państwo.

pablo_n napisał(a):
Krewa Boryszew skupuje swoje akcje do dalszej odsprzedaży, więc Twój strzał akurat w wypadku tej spółki chybiony - oczywiście jeśli chodzi o normalną sytuację to masz rację :)

Krewa jeszcze jedno spółka akcyjna to według mnie: sama spółka jako twór i jej akcjonariusze. Kto podaje informacje wzięte z palce działa na niekorzyść akcjonariuszy a zarazem tej spółki.

WatchDog - masz całkowitą rację - widać to w różnych branżach :)

Krewa Boryszew skupuje swoje akcje do dalszej odsprzedaży, więc Twój strzał akurat w wypadku tej spółki chybiony - oczywiście jeśli chodzi o normalną sytuację to masz rację :)

Analityk z WBK jak ma honor powinien wyjść przed kamery i powiedzieć przepraszam. W końcu on jest analitykiem a nie wróżbitą.

WatchDog wiesz czego mi brakuje przy takich spółkach międzynarodowych? Porównania wskaźnikowego z jej sektorową konkurencją zagraniczną. Wiem że dużo wymagam - ale byłaby to niezła funkcjonalność ;)

Biznes przewidywalny - zyskowny - tylko kurs jakby innej spółki :)

No właśnie Doncarlos - ja rysuje i nie wychodzi mi to tak jak koledze - dlatego też moje pytanie.

Bardzo ciekawy wykres ale mam jedno pytanie dlaczego autor tego wykresu linie wsparcia prowadzi jak chce? Z czego to wynika?

pablo_n napisał(a):
Bardzo ciekawe zachowanie biura informacyjnego spółki - jak to porównamy z poprzednimi przejęciami :)

Info już na ESPI - biuro nie śpi i czyta :P

Bardzo ciekawe zachowanie biura informacyjnego spółki - jak to porównamy z poprzednimi przejęciami :)

Przecież pisanie na zlecenie to nie żaden wymysł - to fakt. Dlatego ważny jest PR zasobny w kasę lub bonusy. Kulczyk jak budował autostradę nie było nic słychać na temat problemów z A2 - no ale on ma PR.
Takie czasy niestety.

Kontrakt na pewno jest mocno zyskowny!

Teraz zastanówmy się czy kwota 50M PLN za pakiet większościowy to dużo czy mało? :)

Kontrakt na autostradę A2 to 756 050 000,0 zł brutto nie wiem tylko jak to procentowo wychodzi jeśli chodzi o konsorcjum. Zadłużenie więc nie powinno dziwić. Nikt takie gotówki nie ma w kasie.

Wartość księgowa 286,62MLN PLN a oni upadłość ogłaszają za dług 4M. Wszystkie media o tym trąbią. Coś mi tu w tej układance nie pasuje.

Za bardzo nie rozumiem tylko terminu tego wezwania - jakby to zrobiono 6 miesięcy temu - wszyscy by oddali za 21. Teraz przy takiej samej cenie rynkowej nikomu nie będzie się chciało ruszyć do DMów tzw "dupy" :). Akcjonariusze liczą na innego gracza lub cenę 27PLN - 30PLN inaczej Asseco może sobie wzywać. Nie są zadowolone tez fundusze bo o ile się nie mylę kupowały drożej.

Nestor napisał(a):
Skad nagly atak na akcje spolki? Skoro Asseco oglosi skup po 21, to czemu ludzie rzucaja sie na gorne widly teraz?

Ja wyskoczylem z rana po 21.50, zastanawia mnie motywacja kupujacych teraz.

W biznesie jest taka zasada że nigdy ale to nigdy nie zgadzaj się na pierwszą ofertę :)

Zależy jak na to spojrzą fundusze...

Twórcy Anomaly płynnie dostosowują grywalność do platformy - w wersji mobilnej brak przywódcy - więc jestem dobrej myśli

Piotrch - to jest jasne w tego typu biznesach że produkt musi się sprzedawać :). No i dlatego wycena takiej spółki jest bardzo trudna - może być klapa(patrz Nicolas Games) lub może być piękna sprzedaż lub niespodziewany hit światowy.

Wszystko zależy od talentu ludzi pracujących w takiej firmie.

Ja powiem tak kto liczył na szybki zysk - przeliczył się - kto jest ze spółką dłużej już zarobił. NS spółkach z grami nic tak nie rozpala głów jak zapowiedzi i screeny z nowych tytułów. Czekamy także na wysoko marżowe konsole XBOX i Plastation3 :). Ja nie mogę sobie pozwolić na nieposiadanie spółki z tak dużą marżą i tak rentownym biznesie :)

Wystarczy wejść na główną stronę tego serwisu :)
Analizy Pawła Szczepanika

Ogólnie TVN ma co odrabiać.

Termin emisji był tak niefortunny że aż szkoda gadać - miedzy świętami to się wypoczywa a nie kupuje akcje. Proponuję spółce ponowną emisję akcji.

NA stronie NewConnect znajduje się raport:

Raport kwartalny

16 dni sprzedaży prawie 1M przychodów - 60% marża :)

Skupienie się na małych grach typu "indie" - równoczesna praca nad trzema tytułami, powiększenie zespołu o wybitnych specjalistów. Nowa emisja trafi do instytucji, osób prywatnych których wyłoni Capital One Advisers. Cena jak wspomniał WatchDog będzie uzależniona od popytu na tę emisję - a zapowiada się duży popyt.

WatchDog napisał(a):
Jako że prowadziłem dzisiejsze walne, postanowiłem podzielić się wrażeniami.
Niezwykle miło było gościć jednego z mniejszościowych akcjonariuszy, może to będzie nowa świecka tradycja, bo sympatycznie i konkretnie się pogadało.

Przepraszam za moją dykcję przy odczytywaniu treści uchwał, z jakiegoś powodu nie pracuję w radiu... king

Było fajnie przyznaję ;)

Dobrze Ci szło zwłaszcza odczytywanie czym może zajmować się 11 bit! Szacun! Nikt nie zasnął!

Zjk odrzucając spółki z C\WK >1 odrzucasz kilka branż w których najprawdopodobniej nigdy nie będzie spółki poniżej 1 :). Dla Boryszewa C\WK nie jesteśmy w tej chwili dobrze wyliczyć. WK jest umowne bo nie wiemy co przejęli, w jakim stanie i o jakiej wartości - jakie są aktywa, jakie typu zobowiązania(obligacje).

Boryszew to naprawdę kombinat - składających się z wielu spółek, wielu synergii i aby wycenić tę firmę naprawdę trzeba się nakombinować :)

zjk napisał(a):
nie wiecej niz:
WK jednej akcji + zysk roczny * 10 < Cena jednej akcji

Żeby to było takie proste - to można w ciemno wejść w odpowiednią zakładkę na Stockwatch przefiltrować według danej wyceny i inwestować i czekać na zyski - ale tak nie jest.

Są różne spółki - różne wyceny - we wielkich kombinatach takich jak BRS liczy się raczej przychód - plany na przyszłość - rentowność z biznesów - branża - to skomplikowane.

Spółka przejmuje podmioty co utrudnia wycenę i nie jest ona miarodajna - Boryszew powiększył swoją działalność o automotive z efektem synergii a wyceniany jest jak bez tego segmentu.

Tani czy drogo - na te pytanie codziennie odpowiada kurs akcji.

Pojawił się raport miesięczny - dostępny TU!

Bardzo ciekawa informacja - w zasadzie potwierdzili prace nad wersją Anomaly pod Androida - co daje nam dostęp do kilku-milionów potencjalnych klientów.

Policaj napisał(a):

Gra wyszła na takie platformy jak PC, MAC oraz iOS (pewnie wyjdzie na Androida), więc proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc o xbox i PSP!!

Cytat z wywiadu z szefem RN dla TVNCNBC:

"Prawie gotowa jest także wersja na 360 i PS3, tu jednak premiera zależy od rozmów z innymi partnerami biznesowymi (jak rozumiem, chodzi głównie o Microsoft i Sony). Przasnyski wspomniał także o wersjach na PSP i Androida, nie podał jednak w tym wypadku żadnych szczegółów."

Ale ja się spytałem czy aby na pewno ten wskaźnik jest dobry dla producenta gier - debiutującego producenta gier. Pewnie że jest wiele możliwości kapitału - ale obawiam się że wszystkie z nich są mniej korzystne niż pewna emisja akcji. Spółka posiada swój kapitał i wykaże zysk - jasne jest że ten zysk nie wystarczy na tak szybki rozwój jaki zakłada zarząd. Jeżeli będą mieli w swoim portfolio kilka tytułów wtedy przychody będą umożliwiały elastyczne zarządzanie zespołem i nowymi projektami.

Jeśli chodzi o insynuacje na temat moich akcji pozostawiam to bez komentarza :). Jeśli chodzi o zarząd i właścicieli - to ja mam wyrobione odmienne zdanie do Twojego poza tym spójrz w koło i wskaż mi spółkę która w lepszy sposób komunikuje się/traktuje akcjonariat mniejszościowy.

Policaj rozumiem że uważasz wskaźnik P/E dla firmy debiutującej na rynku jako odpowiedni?

Jaką średnią P/E na rynku światowym mają spółki o podobnym profilu do naszej spółki?

Rozwodnienie akcji - zwiększenie akcji + zwiększenie kapitału = zwiększenie sił przerobowych = więcej gier= szybsze zyski

A co takiego ten zarząd zrobił czego nie robiłby inne zarządy lub właściciele większościowi?

Firma posiada niesamowite kompetencje i innowacyjne pomysły - za to się słono płaci. Działa w branży światowej gdzie ma niesamowite pole do popisu - udowodniła że może spokojnie walczyć o duży kawałek tego wielkiego tortu. Cały czas zwiększa ilość platform a co za tym idzie odbiorców końcowych - to już nie tylko PC, Mac i iOS ale też Android, PSP, xbox.

Rok 2012r pozwoli na zwiększenie przychodów co mam nadzieję będzie skutkowało przejściem spółki na główny rynek...

Muszę pochwalić marketingowo 11bit za to że potrafią sprzedać temu samemu klientowi ten sam towar(lekko wyretuszowany) dwa razy i w dodatku drugi raz drożej niż za pierwszym razem! Szacun! Piję tu oczywiście o wersji HD na iPhone - ja bym tego tak nie wymyślił. Szacuję że tej drugiej wersji sprzeda się tyle samo jak pierwszej - naprawdę mistrzostwo świata.

Już widać pierwsze efekty update-u i promocji 50% na iPhone i iPad

Polecam śledzić:
http://www.applyzer.com/main.php
www.topappcharts.com/431607423...

No i 11 bit nie dementuje wersji Anomaly na Android.

Słabe bo słabe, ale mamy potwierdzenie przebicia trendu spadkowego.

Cytat:
Jesli za 500 tys szt akcji bedzie mozna powiększyć zespół x2 to ma szanse to być dobre rozwiazanie dla obu stron.

Teraz policzmy przyjmą 11 osób średni wydatek na pensję to pewnie około 8tyś PLN brutto czyli 11x12miesięcyx8tyś = wychodzi 1mln zł pytanie tylko czy zakładają projekt 12 miesięczny czy dłuższy.

To by też tłumaczyło darowizny - ale dowiemy się w swoim czasie...

Dziękuję Frog za linka z wszystkimi plikami - przegapiłbym :(.

Masz rację, że może być już musztarda po obiedzie - pytanie tylko czy dowiemy się kto to jest. Dla dotychczasowego akcjonariatu byłaby to cenna informacja. My akcjonariusze wierzymy spółkę ale chcemy wiedzieć czy my i spółka będziemy zarabiać, czy tylko spółka.

Mam zamiar wybrać się na Walne.

Dzieki Frog za tekst projektu uchwały

Cytat:
Jest też wyraźnie powiedziane, że inwestorów wybierze spółka sama .

Chciałbym się załapać :)

Panowie nie wiemy kto, nie wiemy ile i nie wiemy za ile? Może warto poczekać na takie informacje, a nie snuć domysły? Zawsze zakładacie negatywny scenariusz?

Przy takim sentymencie rynku emisja z PP mogłaby nie wyjść - chcielibyście podjąć we własnej firmie takie ryzyko?

Firma zakomunikowała jedno - będzie rozwijać się w podwójnym tempie - podwoi swoje zasoby ludzkie które produkują grę.

Broker_ns - masz niesamowitą moc ;)

Podobało mi się zdanie ostatnie że przebijemy prognozy więcej niż dwa razy! :)

Gry typu anomaly czyli tower defence są ponadczasowe - oczywiście sprzedaż raczej nie osiągnie wyników Angry Birds - ale powinien to być stały dopływ gotówki dla firmy. Według ostatniego wywiadu z Grzegorzem Miechowski 11 bit pracuje nad trzema nowymi tytułami - ponadto Anomaly ma być wydane na konsole przenośne Sony i Microsoft a także PS2.

Może w 2013 roku przy portfelu 20 produktów - będzie to możliwe :). W tej chwili możemy celować przy bardzo dobrych wiatrach w taką kapitalizację tyle że w PLNach ;), chociaż to pewnie 2012.

Ciekawe w jakim stylu będą nowe gry - na pewno będzie Anomaly 2 - ale reszta? Wszystkie gry będą mroczne czy też raczej serii z casual :)

mrk - ale to się robi automatycznie(taki transfer) czy też spółka musi sama się o to postarać? Pytam się bo to moja pierwsza inwestycja w spółkę NC i nie mam doświadczenia jeśli chodzi o ten rynek.

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 30 marca 2014 15:56:44
Liczba wpisów: 358
[0,08% wszystkich postów / 0,06 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,500 sek.

axgltzfc
lzugbtys
hanjqgwb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bjfbwndj
mibbzsvt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat