PARTNER SERWISU
eixnxajt
3 4 5 6 7

TECHMEX [TEX]

shrek81
0
Wpisów: 34
Wysłane: 8 kwietnia 2009 16:37:36 przy kursie: 7,04 zł
ja rowniez jestem w tym expressieWhistle zobaczymy jutro na otwarciu

pawul0n
0
Wpisów: 207
Wysłane: 8 kwietnia 2009 18:52:43 przy kursie: 7,04 zł
ja opyliłem - zyski trzeba realizować, a jak bedzie korekta to sie zobaczy ;)

Jarbas
0
Wpisów: 1 169
Wysłane: 8 kwietnia 2009 19:12:43 przy kursie: 7,04 zł
pawul0n napisał(a):
ja opyliłem - zyski trzeba realizować,

Podobnie mam, bo skoro określiłem sobie poziomy cięcia strat to i podobnie realizacji zysku.
Poza long time tam są tylko stop losy

Ostatnio jednak staram się zmienić na pozwól zyskom rosnąć

pawul0n
0
Wpisów: 207
Wysłane: 8 kwietnia 2009 19:27:22 przy kursie: 7,04 zł
nie mowie nie, chetnie się jeszcze załapię, ale robi się gorąco.

pytanie do znawców analizy tech.: jakię są wasze przepowiednie na jutro powiedzmy wróżąc z wykresu ? w sumie nie widze nic groźnego, mogło by podskoczyć do 8 nawet...

co wy na to?

Alexey
0
Wpisów: 489
Wysłane: 8 kwietnia 2009 21:22:04 przy kursie: 7,04 zł
Jarbas napisał(a):
pawul0n napisał(a):
ja opyliłem - zyski trzeba realizować,

Podobnie mam, bo skoro określiłem sobie poziomy cięcia strat to i podobnie realizacji zysku.
Poza long time tam są tylko stop losy

Ostatnio jednak staram się zmienić na pozwól zyskom rosnąć

dokladnie - dac spolce zarobic. ja, dziecko bessy, 10% uwazam za niezly zarobek, 20 za znakomity, a 30 za cud. 100% wydaje mi sie niemozliwe. dlatego majac MCI po 2,45 kupione wialem gdzies grubo ponizej 4 zlotych bandhead bandhead bandhead tu nie popelnie tego bledu
Pavulon, ja nie jestem znawca AT, ale tu wszystko wyglada dosc jasno: przelamana linia prawierocznego trendu spadkowego, rekordowe obroty... dojscie do 8 pln jest wlasciwie pewne, moze jutro a moze za tydzien, ale pewne; dalej, rzeczywiscie, zabawaoccasion7 . jakkolwiek na swoich ruchach w gore taki wspomniany juz MCI w pewnym momencie lamal opory jak zapalki, po kilka...
In the name of all that which does not suck!

Bosman
0
Wpisów: 155
Wysłane: 8 kwietnia 2009 21:31:36 przy kursie: 7,04 zł
pawul0n napisał(a):
nie mowie nie, chetnie się jeszcze załapię, ale robi się gorąco.

pytanie do znawców analizy tech.: jakię są wasze przepowiednie na jutro powiedzmy wróżąc z wykresu ? w sumie nie widze nic groźnego, mogło by podskoczyć do 8 nawet...

co wy na to?

Ekspertem AT nie jestem ale znawcą tak także pozwolę sobie wrzucić me 3 grosze. Z tego co widziałem dzisiaj to popyt cały czas był podciągany na wyższe pułapy, nikt nie okopywał się na określonych poziomach i czekał aż jakieś akcje wpadną - i to według mnie świadczy in plus. Druga sprawa to obrót. Trzecia zamknięcie na najwyższym dziennym poziomie, tym bardziej że kurs piął się stopniowo przez całą sesję. Fakt że od 5 zł wzrósł już 40 % ale patrząc na pozostałe spółki, które potrafiły wypalić 80 - 100 % w kilka sesji to te 2 zł w górę choć ładnie wyglądają nie są według mnie przesadzone.

pirx
0
Wpisów: 102
Wysłane: 8 kwietnia 2009 23:01:21 przy kursie: 7,04 zł
kurs rósł gwałtownie po przebiciu się przez okolice 6.10 dlatego że po drodze na 6.80 było bardzo mało zleceń sprzedaży.
jutro dokupię, jedyne uśrednianie które ma sens to uśrednianie w górę. ;-)
kwestią otwartą pozostanie na jakim poziomie dojdzie do realizacji zysków a kupujący dojdą do wniosku że już za drogo. sądzę jednak że w obecnej sytuacji rynkowej gdy mało jest chętnych na sprzedaż akcji a wielu chętnych aby je kupić możemy poszybować wysoko.

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 8 kwietnia 2009 23:05:48 przy kursie: 7,04 zł
pirx napisał(a):
sądzę jednak że w obecnej sytuacji rynkowej gdy mało jest chętnych na sprzedaż akcji a wielu chętnych aby je kupić możemy poszybować wysoko.

akurat taka sytuacja to się może zmieniać z minuty na minutę. myśle że już warto trzymać ręke na pulsie a przy 8zł zwłaszcza Angel
EEX

rinder
0
Wpisów: 58
Wysłane: 8 kwietnia 2009 23:08:47 przy kursie: 7,04 zł
o kurcze, co tu sie wydarzylo hello1
uwielbiam takie niespodzianki
najgorsze to, ze nie wiem jak tu teraz sensownie stopy poustawiac .... ??? Think

pirx
0
Wpisów: 102
Wysłane: 9 kwietnia 2009 08:12:26 przy kursie: 7,04 zł
nie chcę zapeszać ale zastanawiłem się dokąd i dlaczego tak leci ;-)
jedyne sensowne rozwiązanie że leci w stronę tych mitycznych 12 złotych po jakich miałby być prowadzony skup.
jeśli się nie mylę to wejście na obecnym poziomie jest nadal doskonałym interesem. względy techniczne miałyby mniejsze znaczenie oznaczając krótkie przystanki na określonych poziomach. korekt może nie być albo będą wyglądały tak jak ostatnio w ACE czy MCI. W świetle osiągnięć tej ostatniej spółki i ogólnej atmosfery na rynku zasięg lotu jest całkiem realny.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 9 kwietnia 2009 08:29:31 przy kursie: 7,04 zł
Nie wiem czy pisałem: wycena szwajcarska to 5,37 zł na akcję, ale wycena likwidacyjna met. Wilcoxa to 9,09 zł na akcję.
Szwajcaria bardzo lubi zyski, dlatego po takim roku jak 2008 wszędzie jest niewysoka.
Wycena metodą zysków dodatkowych to 14,05 zł. Pewnie się będzie trzymać gdzieś pomiędzy, choć wystarczy jeden duży pozytywny sygnał, żeby uwolnić kurs, tym bardziej że analitycy wskazują na IT jako na jeden z ewidentnie przyszłościowych sektorów.
Uwaga: powyższe nie ma żadnego znaczenia dla DT. Tutaj kreski są dużo ważniejsze, szczególnie dlatego, ze po takim dniu jak wczoraj, spółka weszła w radar młodych rekinów shaking

JANERR
0
Wpisów: 244
Wysłane: 9 kwietnia 2009 09:32:51 przy kursie: 7,17 zł
Sytuacja przeciekawa kurs obecnie na minusie ale...... obrót jak na taką małą ilość akcji w obrocie gigant jak na tą godzine
tu jeszcze może być ciekawie a przynajmniej są takie przesłanki. Angel

JANERR
0
Wysłane: 9 kwietnia 2009 09:56:04 przy kursie: 7,17 zł
Pozwole sobie zaśmiecić troche ten wątek pewnym tekstem Shhh

"Techmex zwiększy zaangażowanie w SCOR do 75,42%.

W dniu 26 marca 2009 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy spółki Satelitarne Centrum Operacji Regionalnych S.A. podjęło uchwałę o podwyższeniu kapitału zakładowego poprzez emisję akcji serii D, które zostaną objęte w całości przez spółkę giełdową Techmex SA w zamian za rzeczowy aport w postaci specjalistycznego sprzętu. Po objęciu akcji zaangażowanie spółki Techmex SA w SCOR SA wzrośnie do poziomu 75,42 procent głosów z 50 procent obecnie.
Nowa emisja akcji serii D w całości pokryta zostanie aportem, który stanowić będzie nowoczesny sprzęt (moduł satelitarny CIP/CSC, moduł satelitarny SCT, system analizy danych EAS) stanowiący wyposażenie stacji satelitarnej, będący własnością Techmex. SCOR S.A. jest operatorem nowoczesnego Centrum Satelitarnego umiejscowionego w Komorowie.
„Celem podwyższenia kapitału w SCOR jest uporządkowanie struktury właścicielskiej spółki i umożliwienie jej dalszego rozwoju na światowym rynku dostawców danych satelitarnych. Obecnie nie prowadzimy działań zmierzających do sprzedaży SCOR, pomimo że otrzymujemy oferty od podmiotów zainteresowanych tą spółką. Nie wykluczam , że pozyskanie atrakcyjnego inwestora branżowego dla SCOR umożliwiłoby naszej firmie obniżyć dotychczasowe zaangażowanie finansowe w tej spółce” – powiedział Jacek Studencki, Prezes Zarządu Techmex SA.

Uruchamiając Centrum Satelitarne w 2004 roku, Polska stała się jednym z nielicznych krajów na świecie mających bezpośredni dostęp do technik satelitarnego obrazowania powierzchni Ziemi. 30 lat wcześniej pierwszy cywilny satelita (USA -LANDSAT) działający w systemie automatycznym rozróżniał obiekty na Ziemi o wymiarach 80 metrów. Satelita Ikonos, do którego SCOR uzyskał dostęp poprzez Centrum Satelitarne, ma możliwość odwzorowania szczegółów z dokładnością sto razy lepszą - poniżej jednego metra. Daje to znakomitą możliwość poszerzenia zakresu zastosowań teledetekcji - szczególnie w sektorze obronnym. Dodatkowo utworzenie spółki o charakterze PPP (Partnerstwo Publiczno-Prywatne) skłaniało do wykorzystania zobrazowań na krajowym rynku geoinformatycznym, dawało możliwość podniesienia jakości zarządzania w administracji publicznej oraz przyspieszenia wdrożenia innowacyjnych rozwiązań z zakresu geoinformatyki.

Dostęp do wysokorozdzielczych danych przestrzennych jest dziś sprawą kluczową w wielu dziedzinach gospodarki - planowaniu przestrzennym, infrastrukturze, telekomunikacji, ochronie środowiska, rolnictwie, zarządzaniu kryzysowym, a szczególnie w obronności. Technologie satelitarne od lat są szeroko wykorzystywane przez sektor wojskowy na świecie. Zdjęcia satelitarne i opracowywane na ich podstawie ortofotomapy stanowią dokładny, aktualny i jednorodny materiał odwzorowujący powierzchnię Ziemi."

To tak do naświetlenia co to za spółka , a niby takie nic Shame on you

Edytowany: 9 kwietnia 2009 10:04

kijekjjk
0
Wpisów: 336
Wysłane: 9 kwietnia 2009 10:13:48 przy kursie: 7,17 zł
no i nastal spokoj..
ale do 16.30 jeszcze duzo czasu;)
tylko tak sie zastanawiam czy by tego nie zostawic na longa..
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

bulluk
0
Wpisów: 89
Wysłane: 9 kwietnia 2009 10:25:10 przy kursie: 7,17 zł
No ja dzisiaj nabylem maly pakiecik jak zeszlo na minus...

Tez wlasnie rozwazam pozostawienie jej na dluzszy czas - jak postrzegacie perspektywy tej spolki w perspektywie long? Warto czy raczej to spolka z kategorii 'krotszych inwestycji'?

Alexey
0
Wysłane: 9 kwietnia 2009 10:31:13 przy kursie: 7,17 zł
ja to sobie potrzymam na longa, poczekam. binky

a dzisiaj? obrot: w szoku. wciaz nie wiem czy to odleszczanie czy juz dystrybucja blackeye, ale na razie wyglada jak odleszczanie Angel (naturalnie ciezko mowic 100% serio o odleszczaniu, bo wiekszosc wywalajacych jest ladnie i szybko zarobiona...)

laukas
0
Wpisów: 74
Wysłane: 9 kwietnia 2009 10:49:31 przy kursie: 7,17 zł
Też dzisiaj dokonałem zakupu na longa - o spółce wiem mało, ale widzę, że branża bardzo rozwojowa a konkurencja niewielka, jeśli cena ostro spadnie, to dokupię.

Bosman
0
Wpisów: 155
Wysłane: 9 kwietnia 2009 11:06:52 przy kursie: 7,17 zł
bulluk napisał(a):
No ja dzisiaj nabylem maly pakiecik jak zeszlo na minus...

Tez wlasnie rozwazam pozostawienie jej na dluzszy czas - jak postrzegacie perspektywy tej spolki w perspektywie long? Warto czy raczej to spolka z kategorii 'krotszych inwestycji'?

To zależy jak kto sobie założy "długi termin". Nie mniej jednak spółka według mnie jak najbardziej godna zainwestowania. Tym bardziej, że jak napisał WatchDog należy do perspektywicznego sektora.

JANERR
0
Wysłane: 9 kwietnia 2009 14:47:16 przy kursie: 7,17 zł
Obrót dzisiejszy znów gigantyczny jak na ten walor .
Miejmy nadzieje że już Fundusz DWS wyszedł całkiem z tej firmy bo przy 7 zł była generowana większość obrotu .Anxious

Coś wreszcie musi pęknąć w tym postoju pociągu .Liar

Alexey
0
Wysłane: 9 kwietnia 2009 14:51:51 przy kursie: 7,17 zł
JANERR napisał(a):

Coś wreszcie musi pęknąć w tym postoju pociągu .Liar

zdaje sie wlasnie peka binky prawa pusta... happy3

EDIT: no jednak nie starczylo pary. ale jednak na zielono. chyba wole tak, niz rajd od razu na 8 PLN... binky
Edytowany: 9 kwietnia 2009 16:24

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,350 sek.

gipghoob
onogxmja
xsjskcqb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zqlcikkt
bufgtidw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat