PARTNER SERWISU
wwfzrldl
182 183 184 185 186
Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 7 maja 2011 16:22:30 przy kursie: 18,50 zł
No tak, króliczek z kapelusza został przed nowa emisją wyjęty.
Dr Jan wystosował rodzaj szantażu wobec udziałowców KOV.
Albo się zmobilizują i wysupłają w 6 miesięcy kasę na dalsze inwestycje KOV,
albo nici z perspektyw jakie przedstawił giełdowym akcjonariuszom,
zabierając nam obiecane konfitury z przed nosa.
Wygląda mi to na lizanie lodów przez szybę, albo w sklepie u jubilera z pustym portfelem.
Tym bardziej że załatwianie formalności w Nigerii (6mies.)
to akurat tyle czasu by KOV nie mogła z Nigerii ciągnąć profitów na spłatę zastawu.
KOV ma sporo rozbabranych inwestycji, gdzie potrzebne jest ogromne zaangażowanie
finansowe i nawet podrajcowani perspektywami inwestorzy nie będą w stanie zaspokoić apetytu KI.
Jeżeli emisja nie osiągnie wymaganej kwoty, KI zgarnie profity, dr Jan wyjdzie na swoje,
a my zostaniemy ze smakiem cytryny w ustach, mimo zaangażowania swojej kasy.
Pachnie mi to trochę dojeniem kasy z giełdy przez pewnego jegomościa na innej s(P)ółce lecz z większą "klasą" dr Jana, ale może się mylę, oby.
Info jest na rozruszanie i podniesienie kursu po to,
by po emisji akcji nie było zbytniej deprecjacji kursu.
Ryzyko akcjonariuszy KOV jest duże, nasza giełda jest b.płytka
i jak dr Kulczyk myśli o pozyskaniu kapitału z naszej giełdy,
to jesteśmy na pozycji straconej.
Czy się mylę? Co Wy na takie "diktum a werbum" udziałowcy?Angel

Czterybbbb
0
Wpisów: 46
Wysłane: 7 maja 2011 16:41:10 przy kursie: 18,50 zł
Też niestety tak to widz, stąd moje wątpliwości. Termin tych wszystkich info nie jest przecież przypadkowy.
I jak się człowiek wczyta, to już wygląda to wszystko mniej ciekawie. Wejście w następną inwestycję z ogromnymi zobowiązaniami właściwie niemożliwymi do realizacji mając rozbabrane trzy inne. I my za to zapłacimy a nie KI. A kurs stoi od roku.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 7 maja 2011 17:33:42 przy kursie: 18,50 zł
Cytat:
Też niestety tak to widz, stąd moje wątpliwości. Termin tych wszystkich info nie jest przecież przypadkowy.
I jak się człowiek wczyta, to już wygląda to wszystko mniej ciekawie. Wejście w następną inwestycję z ogromnymi zobowiązaniami właściwie niemożliwymi do realizacji mając rozbabrane trzy inne. I my za to zapłacimy a nie KI. A kurs stoi od roku.

Rozumiem te obiekcje. Ale spojrzmy na to tak: Załóżmy że cena z piątkowego zamknięcia, tj 1,85, zawiera zarówno sukcesy na Ukrainie, jak i częściowe niepowodzenia w Brunei i ryzyko związane z Syrią.
Teraz z kolei pojawia się Nigeria. Tu jesteśmy w dużo lepszej sytuacji. Koncesja przyniesie natychmiastowy niemal zysk - nie trzeba już wiercić, cementować, interpretować, skanować w 3D, nie trzeba budować rurociągu ani infrastruktury do wybobycia, przesyłu i zamiany cieczy na gotówkę. Mamy kredytowanie ze strony poważnej instytucji (KI) na najbliższe pół roku. Udział w koncesji został kupiony okazyjnie i za okazyjną cenę (o czym mówili analitycy np z BZ WBK). Wydaje się niemal pewne, że nie będzie kolejnej emisji na GPW. Jeśli będzie, to na LSE albo w Kanadzie.
Tak więc teraz do ceny 1,85 dochodzi jeszcze parę groszy. I te parę groszy to realna inwestycja: przyniesie gotówkę.

Tytan: zapominsz, że Kulczykowi zależy trochę bardziej na sukcesie KOV, niż nam. Dla mnie łatwo zrezygnować z tej inwestycji na rzecz innej. Nie stracę wiele, zwłaszcza moja wiarygodność moja w niczym nie ucierpi. U Ciebie, podejrzewam, jest podobnie.
Nie oczekiwałeś chyba, że KI da KOV koncesję w prezencie na pierwsze urodziny. Byznes ys byznes, jak mawiają na Podkarpaciu.

Quguar - te dane o 1,8 mld baryłek to powtarzane od dawna szacunki, których nie należy brać poważnie. Po prostu dziennikarze nie mieli żadnych lepszych danych i powtarzali to, co pojawiało się na zagranicznych serwisach.

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 7 maja 2011 18:22:48 przy kursie: 18,50 zł
Mieszko, ale te dane ktoś skądś wziął. Pytanie tylko skąd.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 7 maja 2011 19:28:05 przy kursie: 18,50 zł
Z rynku surowców:

Surowcowa korekta niedługo się skończy?

Cytat:
...jeśli chodzi o ropę, może w nadchodzących tygodniach dojść do odbicia. Cena, którą uzasadniają fundamenty, to bowiem około 110 USD za baryłkę ropy WTI.

Edytowany: 7 maja 2011 19:28

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 7 maja 2011 19:30:19 przy kursie: 18,50 zł
Panowie, kupowanie akcji KOV tuż po informacji jest obarczone dużym ryzykiem przepłacenia. Wiemy, że plotki o Nigerii i kredycie EBOR stały się faktem i jest wysoce prawdopodobne, że są już w cenie (choć moim zdaniem niedocenione jeszcze), a ktoś zbierał akcje w przedziale 1,7 - 1,8 po to, żeby poubierać ulicę na 1,9. W międzyczasie jednak pojawiła się ploteczka o emisji akcji KOV na rynek angielski. Jak już wszyscy wiemy, w Wielkiej Brytanii została zarejstrowana KOV Nigeria Limited. Dokument o konsorcjum Neconde nie wspomina ani słowem o KOV Nigeria Limited, umowa została zawarta z Kulczyk Oil Ventures. Pytanie jest po co tak naprawdę powstał KOVN Ltd? Ja obstawiam, że będzie to nasz kryptonim operacyjny na giełdzie angielskiej - inwestorom będzie się dobrze kojarzył bezpośrednio z koncejsą OML 42 i tysiącami baryłek ropy już wydobywanymi. Polecam więc wziąć pod lupę ten trop, gdyż to może być nasza następna szansa na podbitkę.

Pozdrawiam

Mieszko
0
Wysłane: 7 maja 2011 19:31:42 przy kursie: 18,50 zł
@ Qguar
Cytat:
Mieszko, ale te dane ktoś skądś wziął. Pytanie tylko skąd.

Nie wiem skąd. Ale wiem, że we wszystkich newsach prasowych na temat przetargu na koncesje Shella pojawiała się ta sama informacja - że niektóre z koncesji zawierają 'up to 2 billion barrels of crude oil" (cyt. z pamięci).
Kiedy polskie serwisy zaczęły pisać o OML 42, jedynym ich źródłem informacji były te same przecieki, na które powoływały się serwisy anglosaskie. Wcześniej wszyscy forumowicze szukali w necie jakichkoklwiek infomacji na temat rezerw na OML 42, ale niczego nie znaleźliśmy. Dopiero nocne info na ESPI z naszej spółki podało rzeczowe i wiarygodne dane.
Możesz poczytać forum z ostatnich dni przed Wielkanocą. Pisaliśmy o tym, linkowaliśmy artykuły.
A tak z innej beczki.
Zastanawia mnie reakcja na forum (może jest bardziej spowodowana przebiegiem wczorajszej sesji). Niedawno jeszcze perspektywa inwestycji w Nigerii wydawała się wszystkim bramą do raju. A teraz tylko słychać narzekania i krytyki.
Nigeria to złoty interes. Niskie koszty, wielkie złoża, olbrzymie perspektywy.
Pozdrawiam!
Edytowany: 7 maja 2011 19:35

Krzysiek9
0
Wysłane: 7 maja 2011 20:05:19 przy kursie: 18,50 zł
Zwróćcie też uwage na fragment komunikatu na ESPI:

Cytat:
KOV uważa, że te oszacowania są ostrożne, ponieważ nie uwzględniają znacznych ilości gazu i powiązanych cieczy występujących na obecnych polach, tak samo, jak nie uwzględniają znaczącej liczby niewywierconych obiektów i potencjalnych terenów poszukiwawczych, które zostały określone na terenie Licencji 42.
Neconde zamierza zaangażować RPS do przeprowadzenia kompleksowego przeglądu i analizy licencji OML 42 w celu przygotowania Raportu Niezależnego Eksperta (CPR - Competent Persons Report) - w pełni odpowiadającego standardom Society of Petroleum Engineers (Stowarzyszenia Inżynierów Przemysłu Naftowego), PRMS (Petroleum Resources Management System - Systemu Zarządzania Zasobami Ropy Naftowej) lub innym, podobnym międzynarodowym standardom - przed udzieleniem ostatecznej zgody na tę transakcję przez nigeryjskie władze.
Obecnie na terenie licencji OML 42 trwa wydobycie na poziomie około 20 tys. baryłek ropy dziennie z jednego, z pięciu historycznie produkcyjnych pól, które ostatnio zostało reaktywowane.

Istotne jest kiedy ruszy produkcja i ile pól zostanie reaktywowanych. Jakieś źródło podawało, że bardzo szybko można będzie tutaj osiągnąć produkcję na poziomie około 150 tys baryłek ropy dziennie - mój przypis: o rynkowej wartości 16,5 mln USD dziennie (przy założeniu cen ropy na poziomie 110 USD/baryłkę wg C.Tixen) czyli 1,45 mln USD przypadające na 9% udziałów KOV w koncesji OML-42. W ciągu roku daje to odpowiednią wartość rynkową 6,072 mld USD i 545 mln USD (9% KOV w OML-42).

Jak Redface przekaże nam informacje o realnej wartości BOE dla Nigerii przekładającej się na przychody ze sprzedaży, będziemy mogli oszacować jakie zyski może przynosić nam ta inwestycja (w związku z koniecznością sfinansowania przejęcia udziałów w ciągu pół roku).
Edytowany: 7 maja 2011 20:17

juru_piotr
0
Wpisów: 45
Wysłane: 7 maja 2011 20:13:08 przy kursie: 18,50 zł
Z technicznego punktu widzenia na wykresie świecowym w układzie dziennym w ciągu ostatnich dwóch sesji powstała formacja z ang. counter atak line (sorry, nie znam odpowiednika polskiego) www.stockwatch.pl/gpw/kov,wykr...
Długa czarna świeca ma dokładnie takie samo zamknięcie jak poprzedzająca ją długa biała - jest to formacja stwarzająca prawdopodobieństwo zmiany trendu.. :(

kfahoo
0
Wpisów: 122
Wysłane: 7 maja 2011 20:23:32 przy kursie: 18,50 zł
MaximusMinimus napisał(a):
Jak już wszyscy wiemy, w Wielkiej Brytanii została zarejstrowana KOV Nigeria Limited. Dokument o konsorcjum Neconde nie wspomina ani słowem o KOV Nigeria Limited, umowa została zawarta z Kulczyk Oil Ventures. Pytanie jest po co tak naprawdę powstał KOVN Ltd?

Cytat:
KOV, za pośrednictwem zależnej spółki celowej stanowiącej w 100% jej własność, na podstawie umowy o przystąpieniu do konsorcjum nabywa 20% wyemitowanych akcji zwykłych Neconde

nie czasem wlasnie po to?

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 7 maja 2011 20:45:14 przy kursie: 18,50 zł
@kfahoo

Trochę upraszczasz, ja zgadzam się z MaximusMinimus, że istotnym elementem jest rejestracja tej spółki w Londynie, szczególnie w kontekście nie kontestowania przez Redface ewentualnej emisji na LSE.

Pomijając powyższe, wyobraźmy sobie sytuację, że KOV wchodzi na LSE, czy jest to pozytywne info? Sceptyk (czyli większość z Was) powie, że nie, bo rozwodnienie kapitału itd. Ja odpowiadam, że tak, tylko na to czekam, bo mam dość wyceny akcji na aktualnych poziomach.

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, pisząc jak mantrę, że rynek dyskontuje wszystko, że info o kredycie z EBOR i Nigerii było w cenie, że na zbliżonych poziomach byliśmy długo przed nim okazało się, że Ukraina to strzał w 10 (zwracam uwagę na wstawkę Redface o "ekscytującym" nowym odwiercie), że w Brunei nie ma żadnej wody, że prawdopodobna wypłata odszkodowania i ponowny odwiert może przynieść sukces, że Syria może być również pozytywna, że mamy wreszcie Nigerię, gdzie pewne jest, że jest i ropa i gaz.

Jak czytam co poniektórych to mam wrażenie, że jakby KOV miał jeden odwiert to byliby bardziej zadowoleni. A to, że spółka jest przyszłościowa i ma geograficznie zdywersyfikowany portfel aktywów (i to w pełnym tego słowa znaczeniu) "jest już w cenie".

Pozdrawiam i życzę sobie i Wam, aby KOV podjęło szybką decyzję o emisji na LSE.

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 7 maja 2011 21:52:37 przy kursie: 18,50 zł
sicc napisał(a):
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, pisząc jak mantrę, że rynek dyskontuje wszystko, że info o kredycie z EBOR i Nigerii było w cenie, że na zbliżonych poziomach byliśmy długo przed nim okazało się, że Ukraina to strzał w 10 (zwracam uwagę na wstawkę Redface o "ekscytującym" nowym odwiercie), że w Brunei nie ma żadnej wody, że prawdopodobna wypłata odszkodowania i ponowny odwiert może przynieść sukces, że Syria może być również pozytywna, że mamy wreszcie Nigerię, gdzie pewne jest, że jest i ropa i gaz.

Jak czytam co poniektórych to mam wrażenie, że jakby KOV miał jeden odwiert to byliby bardziej zadowoleni. A to, że spółka jest przyszłościowa i ma geograficznie zdywersyfikowany portfel aktywów (i to w pełnym tego słowa znaczeniu) "jest już w cenie".

Przede wszystkim - RYNEK NIE ZDYSKONTOWAŁ w większy sposób info z Ukrainy, Syrii i prawdopodobnie nie zdyskontuje za bardzo NIGERII dla tego że cały czas nie jest w stanie zdyskontować "przyszłego finansowania". Dopiero kiedy będzie jasne ile będzie akcji KOV i gdzie-> będzie jasne ile to wszystko jest warte, co więcej... wtedy dopiero zaczniemy się uczyć (my = Polski rynek) jak się takie spółki powinno wyceniać. I tak na prawdę dopiero wtedy będziemy wiedzieć czy 1,85 za akcje to wygórowana czy śmiesznie niska cena, czy może w sam raz .

Osobiście zgadzam się z opinią że Nigeria może się okazać strzałem w dziesiątkę i - jeśli to wszystko się uda- to w nie tak długiej perspektywie być generatorem cashu którego KOV tak bardzo potrzebuje - a który ochroniłby nas (akcjonariuszy) przed kolejnymi emisjami. Nie trzeba mówić że jeśli się nie uda - to będzie to potężny balast.

Tak więc czy dotychczasowa inwestycja w KOV była dobrym pomysłem - i nie lepiej było się wycofać dowiemy się najpierw gdy zostaniemy poinformowani o warunkach emisji - miejmy nadzieję ze nie w Polsce, a potem nasze portfele będą zależały głównie od powodzenia IPO.

Na razie pozostaje nam tylko zgadywać co dalej - ja stawiam na na emisje ok. 600 mln. akcji na LSE w cenie którą będziemy mogli przeliczyć na 1,9-2,0 PLN. Z tego 1/3 na Nigerię, 1/3 na pozostałe istniejące inwestycje, 1/3 na jeszcze jakieś zakupy - a jeśli by nie wyszły - na odkupienie od KI następnej porcji udziałów w Nigerii i ewentualnie przyspieszenie istniejących inwestycji.

Ciekaw jestem jaka byłaby wtedy wycena akcji KOV.

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 7 maja 2011 22:14:52 przy kursie: 18,50 zł
Chciałbym zwrócić uwagę na pewien aspekt relacji Doktor Jan - KOV. Być może Doktor zaczynając ten biznes powiedział chłopakom, w których żyłach płynie ropa - "Narazie macie tyle. Pokażcie co potraficie, a ja dołożę jeszcze więcej". Chłopaki się sprawdzili, więc Pan Kulczyk pożyczył kasę na dalszą działalność. I teraz:
- skoro on uwierzył jeszcze mocniej, to może i my powinniśmy
- nie dorzuciliśmy żadnej kasy do interesu, a zaczęliśmy wydobywać ropę i gaz. To praktycznie tak samo, jakby z Lempuyang nagle wytrysnęło 2000 baryłek kondensatu dziennie (tylko z naszego punktu widzenia, bo Doktor musiał swoje dołożyć).
- licząc średni przychód z 2000 baryłek dziennie (około 220 mln USD rocznie) emisja na działalność w Bruneii i Syrii (tę planowaną) raczej nie jest potrzebna. Tak więc dobre siano z emisji na Londyn (np. 300 mln funtów) pomoże KI zagrać o Lotos

KOV to już nie ten sam KOV z 2010r, potrzeba tylko jeszcze trochę czasu, by rynek to sobie uświadomił.

Krzysiek9
0
Wysłane: 7 maja 2011 23:02:17 przy kursie: 18,50 zł
Odnośnie teoretycznej wyceny akcji w debiucie na LSE nie wydaje mi się aby kurs był zbliżony do kursu w Polsce. Dla porównania dajmy Aurelain Oil&Gas

Wartość akcji oscyluje obecnie w okolicach 60 GBP przy 494 mln akcji i kapitalizacji ponad 295 mln GBP wg http://www.reuters.com

Nie analizowałem szczegółowo aktywów i przychodów AUL ale może porównanie tych 2 spółek mogło by nam dać potencjalne możliwości wyceny KOV na giełdzie w Londynie.

Wycena na LSE jaką podał hazard 2zł daje mniej niż 0,5GBP za akcję co moim zdaniem dla tak głębokiego rynku jakim jest giełda w Londynie nie jest miarodajną wielkością jeśli chodzi o wycenę spółki posiadającej po zakupie OML-42 naprawdę sporych zasobów, które już są komercyjne i które już w tym momencie mogą generować cashflow. Celowo pomijam na razie Ukrainę bo tutaj zapewne dopiero szczelinowanie może nam pokazać prawdziwy potencjał tego regionu. Patrząc na wycenę akcji Aurelian Oil&Gas mam uzasadnione przypuszczenia, że cena akcji KOV nie będzie miała racjonalnego odniesienia do wyceny akcji na GPW.

Zgadzam się z MaximusMinimus, że taki bieg wydarzeń może nie być przypadkowy i dalsze prace w Brunei i Syrii może nawet będą finansowane z bieżących przychodów a na drugim planie rozgrywana jest batalia o Lotos.

Edytowany: 7 maja 2011 23:02

aszik
0
Wpisów: 48
Wysłane: 7 maja 2011 23:06:04 przy kursie: 18,50 zł
juru_piotr napisał(a):
Z technicznego punktu widzenia na wykresie świecowym w układzie dziennym w ciągu ostatnich dwóch sesji powstała formacja z ang. counter atak line (sorry, nie znam odpowiednika polskiego) www.stockwatch.pl/gpw/kov,wykr...
Długa czarna świeca ma dokładnie takie samo zamknięcie jak poprzedzająca ją długa biała - jest to formacja stwarzająca prawdopodobieństwo zmiany trendu.. :(

linia zmiany trendu
(nie komplikujmy tego, co proste)

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 7 maja 2011 23:41:15 przy kursie: 18,50 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Wycena na LSE jaką podał hazard 2zł daje mniej niż 0,5GBP za akcję co moim zdaniem dla tak głębokiego rynku jakim jest giełda w Londynie nie jest miarodajną wielkością jeśli chodzi o wycenę spółki posiadającej po zakupie OML-42 naprawdę sporych zasobów, które już są komercyjne i które już w tym momencie mogą generować cashflow. Celowo pomijam na razie Ukrainę bo tutaj zapewne dopiero szczelinowanie może nam pokazać prawdziwy potencjał tego regionu. Patrząc na wycenę akcji Aurelian Oil&Gas mam uzasadnione przypuszczenia, że cena akcji KOV nie będzie miała racjonalnego odniesienia do wyceny akcji na GPW.

Spokojnie, to tylko strzał a nie wycena - podałem cenę okolic 2 zł ponieważ zdaje się w takim przypadku nie potrzebna jest zgoda WZA na emisję - skoro mówisz ze za mało -> to może emisja będzie dużo większa aby nie było mowy o uchwale na ten temat... dla tego proszę nie traktujcie moich rozważań jako "wyceny" tylko jak zaproszenie do dyskusji na temat - "co dalej i co dla nas"

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 7 maja 2011 23:56:47 przy kursie: 18,50 zł
aszik napisał(a):
juru_piotr napisał(a):

linia zmiany trendu
(nie komplikujmy tego, co proste)

To jest formacja swiecowa o nazwie Spotkanie
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

Mieszko
0
Wysłane: 7 maja 2011 23:58:33 przy kursie: 18,50 zł
Rynek wyceni info o NIgerii dopiero w poniedziałek. Bądźmy szczerzy - piątkowa sesja to reakcja na plotki, z których żadna nie mówiła nic o finansowaniu ani o wielkości udziału. Dopiero teraz, mając wszystkie niezbędne informacje, gracze/inwestorzy mogą podjąć decyzję o inwestycji.
Co do świeczek - nie znam się na tej alchemii, ale wydaje mi się, że ma jakieś znaczenie fakt, iż wzrost dokonał się na wolumenie 8-9 mln, a spadek na pozostałych 3-4 mln. Choć nie zmienia to faktu, że zamknięcie na 1,85 przeczy zdrowemu rozsądkowi, jest niepojęte.
Edytowany: 8 maja 2011 00:03

Krzysiek9
0
Wysłane: 8 maja 2011 08:35:08 przy kursie: 18,50 zł
@hazard - właśnie podjąłem dyskusję :)

Cokolwiek nie napiszemy o ewentualnej cenie akcji na LSE to będą strzały lub domysły mniej lub bardziej uzasadnione. Przypomniałeś mi o bardzo ważnej kwestii a mianowicie jeżeli status spółki mówi, że jeśli cena nowej emisji znacząco odbiega od wyceny rynkowej to potrzebne jest WZA i zgoda akcjonariuszy to czy ten zapis dotyczy spółki jako całości czy tylko emisji na giełdzie na której spółka jest już notowana. Coś mi się wydaje, że emisja na innej giełdzie wyklucza zapis o konieczności WZA a zapis ten został wprowadzony aby uspokoić polskich akcjonariuszy, aby nie musieli się obawiać dodrukowywania akcji na GPW po cenach odbiegających od rynkowych. Ktoś się wczytał dokładnie w status spółki i orientuje się jak to wygląda w kwestiach prawnych?

A tak jeśli chodzi o godziwą cenę (mówię o obecnym kursie bez emisji, 400mln akcji) tylko na GPW to ile byśmy dali za akcję spółki, która rocznie wydobywa ropę naftową o cenie rynkowej:
a) 20tys x 110USD/b x 365 x 9% = 72 mln USD
b) 150 tys x 110USD/b x 365 x 9% = 542 mln USD
c) 20tys x 110USD/b x 365 x 20% = 160 mln USD
d) 150 tys x 110USD/b x 365 x 20% = 1,2 mld USD

Wartość przychodów ze sprzedaży była by bardziej miarodajna ale brakuje nam danych póki co dlatego cały czas opieram się tylko na cenie rynkowej ropy.
Edytowany: 8 maja 2011 08:40

Cashmere
2
Wpisów: 66
Wysłane: 8 maja 2011 09:45:35 przy kursie: 18,50 zł
Pisanie, że Nigeria już jest w cenie jest błędne. Dopiero w piątek wieczorem poszedł oficjalny komunikat. A teraz potrzeba będzie trochę czasu aby to przeliczyć. I fundusze albo będą czekać na kolejne wiadomości aż do oficjalnego podpisania umowy a w międzyczasie wyliczać ile akcje mogą być warte, albo zaryzykują i teraz będą wchodzić.
Może poczekają aż do wiadomości o dalszym finansowaniu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

182 183 184 185 186

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,564 sek.

lqomflbj
tqxcbymu
knalyhjy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ackvyopz
qajtzget
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat