PARTNER SERWISU
rcrudhyo
Cashmere

Cashmere

Ostatnie 10 wpisów
Czy drugim z tych projektów mogła by być gra mobilna z firmą Scopely?

Chciałam odświeżyć wątek.
Co myślicie o zakupie akcji chińskich i jakiego najlepiej wybrać brokera?

tomhead napisał(a):
Ogólnie to wszystkie projekty dość wolno idą. Oczekiwałem, że W1Remake będzie wchodził w fazę pre-produkcji skoro W4 jest w produkcji, a jest nadal w pracach koncepcyjnych. Sirius pre-produkcja, ale mam wrażenie że jakoś ten projekt nie ekscytuje zbyt wielu osób.

Obstawiałem W4 w 2026, a W1R w 2027 ale w takim tempie prac W1R chyba okolice 2030 roku. W4 chyba 2027 już powinien się wydarzyć bo 1mld złotych zysku nie wyczarują - plan 2023-2026 2mld, a 2024-2027 3 mld - stąd ten 1 mld. A i tak ciekawe skąd wezmą ponad 1mld w 2025&2026.

Interesująca jest informacja dotycząca niezapowiedzianego projektu z FT - stopka w slajdzie 9 w prezentacji wynikowej: www.cdprojekt.com/pl/wp-conten...

Znów chyba jakaś mobilka będzie szykowana ze względu na współprace z Scopely.

Czyli wychodzi na to, że kolejność premier odnośnie Wiedźmina to będzie W4, Sirius, Remake W1. Dużo wcześniej wydawało mi się, że może remake będzie pierwszy ale już widać, że nie.

Wygląda na to, że wszystko idzie w stronę realizacji programu motywacyjnego mimo braku premiery W4 w 2026...
Oby shorty wreszcie zrezygnowały.

Czy ktoś może coś doczytał o współpracy ze Scopley i tym niezapowiedziany projektem z Fools Theory?

Czy będzie jakaś dywidenda?

CSharpBeginner napisał(a):
[quote=tgolik]

Poważnie wiedząc, że jeszcze nie zaczęli produkcji obstawiasz premiere w 2026? Patrząc, że już wrzesień i mówią, że niedługo zaczną produkcje, dodatkowo praca w grudniu wiadomo jak wygląda to pewnie produkcja w pełnej mocy ruszy gdzieś styczeń/luty 2025. Wg. mnie spokojnie trzeba 2.5 - 3 lata liczyć i optymistycznie premiera Q4 2027 albo 2028 przy założeniu, że wszystko pójdzie gładko i nie będzie po drodze jakiś niespodziewanych problemów. Z szacunkiem do Ciebie tgolik, ale zakładanie półtora roku na produkcje brzmi komicznie, a jak się doliczy, że pewnie nie każdy tam jest jeszcze zaznajomiony z UE to tymbardziej.

Na czacie potwierdzili, że nadal mają plan zrealizować założenia planu motywacyjnego 3mld zł do 2027. By tak się stało uważam, że niezbędne jest wydanie przynajmniej jednej a najlepiej dwóch gier z sukcesem do 2027 najpóźniej.
Optymistyczne też marzyłaby mi się premiera Polarisa pod koniec 2026 roku.

Ricordare napisał(a):
Nie

Jeśli nie, to w którym miejscu w raporcie wykazane byłoby te ponad 50mln rezerw gdyby rezerwy nie zostały powiększone w tym kwartale?

Mam pytanie, czy to, że rezerwy się powiększyły o ponad 50mln oznacza, że gdyby nie powiększyli rezerw tylko utrzymali na tym samym poziomie to wynik netto byłby o ponad 50 mln zł wyższy, czyli ponad 120mln?

bginvest napisał(a):
Raczej błąd na stronie KNF-u.
Qube pewnie zwiększył krótką 0,91--->1,06.

KNF nie powinien sobie pozwalać na takie błędy. Wprowadza to akcjonariuszy w błąd i mogą podjąć pochopne decyzje inwestycyjne przyjmując, że shorty mają powyżej 5%. W końcu to rządowa, neutralna strona informacyjna. Wstyd.

Widzieliście już ten artykuł?
Fundusz Norweski powiększył udział w CDR.

www.bankier.pl/wiadomosc/Megaf...

Cashmere napisał(a):
Bardzo to ciekawe, że DM BDM wydał negatywną rekomendację a Goldman i NN przekraczają próg...
Dziś kolejny komunikat o powiększeniu pakietu przez Nationale.

A jaką masz pewność, że Goldman nie zwiększa zaangażowania by wykorzystać je do krótkiej sprzedaży?

Pewności nie ma nigdy, ale wydaje się, że już jest sporo krótkich pozycji i powiększanie ich to większe ryzyko (za duży wolumen do odkupu).

Bardzo to ciekawe, że DM BDM wydał negatywną rekomendację a Goldman i NN przekraczają próg...
Dziś kolejny komunikat o powiększeniu pakietu przez Nationale.

Właśnie nie zależy mi na tym by ktoś napisał kto ma rację. Jedynie na tym by odnieść wartość godziwą CDP do firm z sektora. A że CDP większość sprzedaje poza PL, to do firm światowych.

Takie coś znalezione na innym forum odnośnie kapitalizacji CDP i innych spółek gamingowych. Co myślicie?

https://imgur.com/NziAUCz

kliknij, aby powiększyć

krewa napisał(a):
Bo w rejestrze KNF są otwarte pozycje, czyli pożyczone i SPRZEDANE. Ortex posługuje się wyłącznie pożyczonymi

Może mi ktoś wyjaśnić w jakim celu akcje mogą być pożyczone i nie sprzedane?

Po co spamujecie komunikatami z ESPI? Jeszcze gdyby to były jakieś znaczące to rozumiem, ale jaki sens wrzucać informacje, że fundusze emerytalne zwiększyły z 4,991 na 5,031? Przecież to nie ma żadnego przełożenia na spółkę czy kurs akcji.

Jak spojrzysz na wykres to od 5 lipca (gdzie był zakup) jesteśmy na białych świecach.

grabson napisał(a):
Według mnie perspektywy są dobre.
Gra jest w topie.
Dla kursu to pewnie początek likwidowania pozycji krótkich i możliwe wystrzały pod 10% bez większych informacji...
Kluczowe będzie 150 gdzie zostanie pewnie ostatni short, reszta tych świeżych już na minusie.

Jest 140 i w rejestrze chyba 4 fundy. Tylko Marshal zszedł o 0,15% w ostatnim tygodniu. Będzie ok 7mln akcji do odkupienia przez fundy. Ciekawe kiedy i jak to zrobią. Czy to już pora? Czy jeszcze przeczekają rok.

Czy myślicie, że wejście w akcje tej spółki przy kapitalizacji ok 8,5mld zł to ryzyko? Zastanawiam się nad nową inwestycją z potencjałem zwrotu ok 6-12 miesięcy. Wydawało mi się, że teraz potencjał będzie mieć CDP ale ta spółka wydała mi się ostatnio ciekawa. Jedyne co mnie zastanawia to kapitalizacja, czy to już dużo, czy jeszcze mało...

xseror napisał(a):
imp-p napisał(a):
krewa napisał(a):
A co w ten sposób fundusze zyskają? I na kim to wrażenie wywołają?

na całej ilości małych graczy. Co zyskaj fundusze spadek cen akcji i znów złe otoczenie wokół spółki. I jak jutro będzie minus to portale będą pisać że rynek źle przyjął wyniki i konferencje. Jak tego nie widzi to twoja sprawa

Ale po co tak pisać, uwaga ja wszyscy wiemy że wyniki będą dobre i jesteśmy o tym przekonani to kupujemy akcje wcześniej jak były tylko przypuszczenia że wyniki mogą być dobre (kupowanie plotek). Tuż przed wynikami albo po wynikach sprzedajmy akcje realizując zysk (sprzedaż faktów), zjawisko to się nasila zwłaszcza jeżeli przyszłość jest niepewna i kolejne wyniki mogą nie być tak dobre. Koniec magii brzytwa Ockhama się kłania. Nie potrzeba złych funduszy i krwiożerczych wielorybów oraz potężnych wylesczających grubasów.

"zwłaszcza jeżeli przyszłość jest niepewna i kolejne wyniki mogą nie być tak dobre. Koniec magii"
Jeśli rok do roku wynik netto jest wyższy o 66% i to bez żadnej premiery to nie ma co pisać o tym, żeby kupować pod wyniki i po nich sprzedawać. Zwłaszcza biorąc pod uwagę dodatek i pozostałe produkcje.
Już przy wynikach za 3 kwartał rekomendacje były w granicach 140zł - 160zł.
To chyba najmniej zadłużona spółka w WIG20. Może po tych wynikach sentyment do spółki powróci.

thecount napisał(a):
Wedle VGCharts na swiecie sprzedano 3.03MLN

www.vgchartz.com/gamedb/?name=...

Aczkolwiek, w wersji na PC licza 150K z Europy, co wydaje mi sie duzym niedoszacowaniem. Oczywiscie mowa tu o dystrybucji Retail.

Zobacz jak łatwo sprawdzić wiarygodność tych danych:

www.vgchartz.com/gamedb/?name=...

Podają, że wszystkie Witchery sprzedały się do tej pory w 5 mln szt. A już w 2014 CDR podawał, że 1 i 2 sprzedały się w 8 mln egzemplarzy.

piotrszwed napisał(a):
Spółkę warto mieć w portfelu, tylko czy warto zwiększać zaangażowanie
przy tak wygórowanej cenie.

To jest odwieczne pytanie od 5 PLN. Prawie wszystkie rekomendacje są ok 30 zł i powyżej (poza BZ WBK) a nie znają jeszcze wyników tylko szacują (moim zdaniem niedoszacowanie ale zobaczymy).

ImP napisał(a):
Tymczasem Techland podał, że sprzedaż Dying Light przekroczyła 5 milionów sztuk.
Tytuł zadebiutował 6.5 miesiąca temu. Ogromny sukces lokalnego studia, troche niedoceniany w kraju ze względu na inną polską grę, która pojawiła się w sprzedaży 19 maja...

Szkoda, że ich nie ma na GPW. Fajnie byłoby mieć tę spółkę w portfelu. :)

W połowie 2016 CDR wyda The Witcher Role Playing Game z R.TALSORIAN GAMES:

CD PROJEKT RED and R.TALSORIAN GAMES Announce The Witcher Role-Playing Game

poniżej źródło :)

http://thewitcher.com/news/view/1086

ZbigniewZ napisał(a):
możesz podac zrodlo gdzie spolka mowi ze nie poda ilości sprzedanych egzemplarzy?

ps. bylbym wdzięczny za nie kasowanie moich postow

Poszukaj artykułów z dnia 01.06.2015r. m.in. na bankierze. Podali, informację, że wyniki podadzą najprawdopodobniej z raportem za półrocze. Spłoszyło to tych graczy, którzy czekali na wyniki cząstkowe na dniach i otrzymali informację, że ich nie będzie. A przy ich wyjściu niektórym poszły stop lossy.

ZbigniewZ napisał(a):
a jeżeli nie jesteś akcjonariuszem to co, zal ze się ktoś nie zalapal na 20%?
przecież było to logiczne ze podadza ilość po przekroczeniu pewnego progu a szczegolowe dane na temat przychodu, zysku będą w sierpniu, jeżeli ktoś sprzedal bo wywnioskowal ze liczba zostanie podana dopiero w polrocznym, to tylko swiadczy o jego intelekcie
nie zdziwie się jeżeli w sierpniu zaraportują 6 mln

Myślę, że tu nie chodzi o to, że ktoś sprzedał, tylko, że dużo ludzi miało pozakładane stop lossy i podanie najpierw informacji, że nie będzie podanej sprzedaży do końca sierpnia a 5 sesji później jaka jest sprzedaż sell through spowodowała, że ci ludzie nie mogli podjąć decyzji o odkupieniu akcji w przybliżonej cenie (a już zwłaszcza ci co sprzedali koło 20 zł).

Czy premiera 19.05.2015 jest już oficjalnie potwierdzona przez spółkę? Think

Zysk netto ponad czterokrotnie wyższy w raporcie za IQ14 w porównaniu r/r, a kapitał własny wyższy o 30% r/r.
Czy rekomendacja DM BPS z marca 2014 dla Monnari w cenie 10,80 zł się sprawdzi...

12 maja na wykresie pojawiła się biała Marubozu.

Tymczasem "Analitycy Wood & Company rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla KGHM od zalecenia "sprzedaj", z ceną docelową wyznaczoną na poziomie 91 zł.
Raport został wydany przy cenie 116,9 zł za jedną akcję miedziowej spółki."

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

pani_monika napisał(a):
Dla mnie spółki Pana Kulczyka są tyle samo warte co Pana Krauzego. Dla mnie mentalności i sposób działania tych panów w swoich "interesach" zawsze jest podobny.

Zupełnie się nie zgadzam. Porównując z tej samej branży, czyli Petrol, nigdy nie prowadził wydobycia, Serinus przynosi regularnie dodatni zysk netto. Nie ma zupełnie co porównywać.

mapez napisał(a):
A To nie jest ten DM, który ogłosił upadłość?
W ostatnich dniach widać, że pojawiło się kilka artykułów "sponsorowanych" na temat Neuca.
Jeden porównuje wyniki Grupy Pelion z Grupą Neuca. W tym przypadku moim zdaniem nie ma co porównywać. Wnioski są jednoznaczne.
Pytanie czy wzrost wartości akcji będzie postępował dalej?

To ten DM, który złożył wniosek o upadłość. Ale przecież to nie ma znaczenia. Kolejna rekomendacja.

Zysk netto Neuci w IQ14 r/r wzrósł prawie o 14% a kapitał własny r/r o ok. 20%. Raport dobry.
Dlaczego nie porównywać wyników spółki z tego samego sektora?

Raport IQ14 nie zaskoczył pozytywnie. Zysk netto ujemny, zysk operacyjny EBIT spadł o ponad 70% r/r. Nie ma powodów by rosło.

Szybkie obliczenia:

Getin:

Cena: 3,33 zł
Ilość akcji: 731 235 K szt.
zysk netto IQ; 40 154 K zł
Kap. wł.: 2 299 209 K zł

kap. wł. ~1,05 zł
zysk ~60,64 zł

Getinoble:

Cena: 3,40 zł
Ilość akcji: 2 650 143 K szt.
zysk netto IQ; 130 153 K zł
Kap. wł.: 4 919 530 K zł

kap. wł. ~1,83 zł
zysk ~69,22 zł

Za BNP może przemawiać 15% FF; a za Getin C/WK: 1,06; a Getinoble podwoił zysk w porównaniu do IQ13

2 sesje temu pojawiła się formacja odwrócenia trendu spadkowego. Jak na razie zdaje się potwierdzać. Zobaczymy w dłuższym okresie.

2 dni temu narysował się młot. Formacja się potwierdza dwoma białymi świecami. Zobaczymy jak wysoko zajdzie tym razem.

diR napisał(a):
Nie dziwi nic. Mogli ostatni raz w sobie tylko znany sposób kasą obrócić / rynek ubrać / itp. zanim nadszedł początek oficjalnego końca... blackeye

Czy ostatni raz to się dopiero okaże. Póki co jest wniosek o upadłość układową a nie likwidacyjna, a wiadomo jak to w takich przypadkach na giełdzie bywa...

W raporcie za IQ14 jest info o tym, że CD Projekt SA zrezygnowało z prawie połowy udziałów w cdp.pl na rzecz zarządu tej spółki, tj. Michała Gembickiego i Roberta Wesołowskiego. Informacja o tym nie została podana w raporcie bieżącym, lecz w ostatnim zdaniu raportu okresowego IQ14 (str.61). Czy to może dobrze wróżyć?

Marc0101 napisał(a):

Który bank da lepiej zarobić ?
Drogi PKO BP czy tani BNP ?

Getin i Getinoble

Od 23.04 na 5 sesjach pod rząd obrócono 114 mln akcji. To ponad 20% wszystkich akcji spółki. Czy ktoś obserwował te sesje i może wnioskować czy było to wyrzucanie akcji w rynek czy skup?

Marc0101 napisał(a):

ps. ...... miałem anti i relige obydwa śmiecie wywaliłem z zyskiem a tutaj dałem się tak załatwić.
crybaby

Jak myslisz czy w Anti jeszcze oplaca sie wchodzic?
Tez sprzedalam z zyskiem i czekam z wejsciem. Jakby mialo isc w gore to chyba juz by ruszylo...

Jaka pusta spółka?
Przecież IDM wprowadzi do IGroup eFund i TechnoBoard.
Ponadto dzięki porozumieniu, o ile dobrze rozumiem, mają zostać spłacone wszystkie długi spółki. Jeśli to prawda to spółka trafi z klasy D dużo dużo wyżej (jak Monnari).
W planach jest też podwyższenie kapitału zakładowego spółki (po obniżeniu wartości nominalnej akcji).

Prosimy o wyjaśnienie: "Do obrotu na AIM chcemy wprowadzić zarówno nowe, jak i wszystkie wyemitowane dotychczas walory".

Jak może być w cenie skoro dopiero został zapowiedziany?

MaximusMinimus napisał(a):
Może trochę przeceniamy prędkość podejmowania decyzji inwestorów instytucjonalnych. Dostali weekend na podjęcie decyzji i oby zdecydowali się na zakupy, bo bez nich 2 zł ulica nie ugra - sami to możemy się tak ubierać i rozbierać w nieskończoność. W sumie to skoro ING już siedzi dosyć solidnie w akcjonariacie, to spokojnie mógłby się pokusić o 5% plus. A może wielki comeback Goldmanów alias OZ Management. Osobiście daje KOV szansę do WZA.

Skąd wiesz, że mamy ING?

Krzysiek9 napisał(a):
Szacunkowe przychody za Q1 2011:

(6,040 mln cf / dzień) * (8,03 USD / 1000cf ) * 90 dni = 4,365 mln USD

I jak to się ma do tego co możemy mieć w Nigerii w ciągu kwartału i to przy wykorzystaniu tylko jednego ostatnio aktywnego odwiertu:

20tys x 110USD/b x 90 x 9% = 17,82 mln USD

Czyli jakieś 3,5 razy więcej niż za Q4 2010?

Czy jeśli chodzi o zysk z działalności operacyjnej będziemy w tym kwartale na plus czy jeszcze nie?

Jak szacujecie przychody netto za IQ 2011 KOV?

Pisanie, że Nigeria już jest w cenie jest błędne. Dopiero w piątek wieczorem poszedł oficjalny komunikat. A teraz potrzeba będzie trochę czasu aby to przeliczyć. I fundusze albo będą czekać na kolejne wiadomości aż do oficjalnego podpisania umowy a w międzyczasie wyliczać ile akcje mogą być warte, albo zaryzykują i teraz będą wchodzić.
Może poczekają aż do wiadomości o dalszym finansowaniu.

Witam,

Czy może ktoś się orientuje, które ze spółek przeprowadzały w ciągu ostatnich kilku lat skup akcji własnych?

Chcę przyjrzeć się jak wtedy zachowuje się kurs. Gdzieś było napisane, że zazwyczaj akcje tanieją (przed wcześniejszym wybiciem po takiej informacji) bo firma chce je jak najtaniej kupić. Czy to prawda?

Nie rozumiem dlaczego niektórzy tak czepiają się Shella. Co z tego, że sprzedaje. Taki jest biznes. Jeszcze niedawno można było tu przeczytać, że Shell zmienia swoją strategię, i że niektóre spółki będzie sprzedawał a koncentrował się na czymś innym. Mamy potwierdzone, że są tam zasoby ropy więc w czym ciągle widzicie problem. Zawsze jest nie tak. Zawsze jakaś dziura w całym. Już czytać tego nie można. A później się dziwić, że kurs się tak zachowuje jak akcje kupują ludzie, którzy by chcieli 80% w jeden dzień a to jest inwestycja na dłużej i ci co tu są tak na prawdę, już dawno to wiedzą.
Myślę, że powinniśmy się cieszyć, że udało się w ogóle wygrać przetarg. Wiemy przecież, że Pan Kulczyk ma w Afryce co najmniej 2 bardzo dobrze prosperujące spółki wydobywcze więc podejmując decyzję o przystąpieniu do przetargu dobrze wiedział co robi.

"Wejście do Nigerii to niejedyny projekt, nad którym pracuje KI. Sporo się dzieje w jednej z pierwszych inwestycji holdingu - Ophir Energy, który prowadzi 19 projektów poszukiwawczo-odbiorczych ropy i gazu w Afyce. Według doniesień "The Sunday Times", spółka przygotowuje się do wejścia w ciągu kilku miesięcy na giełdę w Londynie z ofertą wartą 2 mld USD (5,4 mld zł). Przy tej okazji chce podnieść kapitał o 25 proc. i pozyskać w ten sposób 500 mln USD (1,35 mld zł) na finansowanie rozwoju w ostatnio odkrytych złożach.
Spółka Jana Kulczyka kontroluje 13 proc. Ophir Energy. Wspólnikami jest nie byle kto, bo najbogatszy mieszkaniec Wielkiej Brytanii - Lakshmi Mittal, który ma 21 proc., Mvepaphanda Holdings, założona przez Tokyo Sexwale, polityka z RPA (20 proc.), i Och Ziff, amerykański fundusz hedgingowy (16 proc.). Brytyjska gazeta informuje, że debiut nie jest jedyną rozważaną opcją - spółka może sprzedać udziały w niektórych złożach lub pozyskać prywatnego inwestora. Rynek spekuluje, że zainteresowane nią są koncerny paliwowe z Chin i Indii.
W portfelu KI, o czym grupa polskiego miliardera wcześniej nie informowała, jest też Strata Limited. Wbrew nazwie, spółka jest dużym sukcesem. KI jako jeden z założycieli kontroluje 9,2 proc. jej akcji, a ma ona udziały w dwóch projektach poszukiwawczo-wydobywczych w Afryce.
Strata kontroluje 45 proc. Ncondezi Coal Company, notowanej na londyńskiej giełdzie AIM spółce zajmującej się poszukiwaniem i wydobyciem węgla w Mozambiku, wycenianej na 204 mln GBP (907 mln zł). Jej złoża szacowane są na 1,8 mld ton węgla kamiennego (dla porównania: złoża Bogdanki to 590 mln ton). Od debiutu w połowie 2009 r. kurs wzrósł z 123 do 171 GBP.
Drugi projekt Straty to Zanaga Iron Ore Company - również notowana na AIM spółka zajmuje się wydobyciem rud żelaza w Kongo. Wyceniana jest obecnie na 426 mln GBP (1,89 mld zł), a przy okazji debiutu zdobyła 100 mln USD (270 mln zł). Na początku lutego spółka pozyskała partnera - większościowym udziałowcem jednej z koncesji została Xstrata, jedna z największych na świecie spółek wydobywczych."

lukch napisał(a):

Faktycznie na ASX Agri dostał 22.03 +28,57% a TRITON +44,44% w jeden dzień.

Możesz podać linka do Triton?

daab007 napisał(a):

Rozumiem, że jest tu już uwzględniony ostatni raport? Takie samo C/WK było przed ukazaniem się raportu.

Cashmere napisał(a):

Jakie jest aktualne C/WK po raporcie?

Czy ktoś wie?

lukch napisał(a):

Chodzi więc o to, że wg. BZ WBK aktualnie mniej więcej 3,36-3,42 PLN jest wycena (ostatnio było 2,60 PLN). Dla instytucji finansowych np. EBOR to się liczy. Raporty zasobów są niezależnych ekspertów a rekomendacje również wymagają obiektywnych danych. Zastanawialiście się dlaczego nikt reko nie puszcza dla OIL?

Skąd macie informację czy BZWBK wycenia na 2,90 czy na 3,40? I czy te informacje są potwierdzone? Z jakiego źródła pochodzą?

I drugie pytanie, jakie jest aktualne C/WK po raporcie?

Scarry napisał(a):
@zbynio81
...a propo tej uwagi o wskaźnikach (po to one są żeby uwypuklać niepokojące rzeczy)
kapitalizacja Optimusa: 660 mln
wartość księgowa (z GOGiem i całą resztą): 71 mln
halo... serio to wygląda normalnie?

Takie C/WK jak Optimus ma niejedna spółka, nie będę wszystkich wyliczać, ale np City Inter, Cyfrowy Polsat czy Żywiec, i wszystkie mają spaść, bo komuś nie podoba się C/WK? A żadna z nich nie czeka na premierę ponoć najlepszej gry na świecie. A np. Petrol ma C/WK ok 0,5 i co z tego? Jak nic tylko od debiutu spada. To jest giełda. Nie można wszystkiego przewidzieć.

A co do Petrola i tego wykresu, to lepiej wkleić od debiutu żeby sobie porównać jaki spadek zaliczył. Spadł z ok 450zł do dzisiejszego poziomu. To porównanie jest zupełnie bez sensu i podchodzi pod spekułę.

Mieszko napisał(a):
Zaraz - nigdzie nie napisano, że gazu jest mało. Napisano, że podczas późniejszej fazy testów pojawił się przepływ małych ilości gazu. To nie znaczy, że w PINK ZONE jest niewiele wartościowego towaru.
(Przypomina mi to trochę interpretowanie świętych ksiąg: cytaty, egzegeza, spory uczonych w Piśmie...)
Niemniej, teraz już wiemy, że Lempuyang jest sukcesem. Potwierdzono występowanie gazu, a woda okazała się po prostu psikusem od losu. To dobra podstawa do wzrostu wartości akcji.

Dokładnie. To jest wszystko kwestia interpretacji. Jak się czyta niektóre interpretacje informacji z Australii na forach to można dojść do wniosku, że ktoś to po prostu wrzuca w google tłumacz a nie czyta ze zrozumieniem.
To jest wstępna informacja o gazie. Zobaczymy co będzie dalej.
A skoro w strefie zielonej i niebieskiej był kick gas, a różowa znajduje się pomiędzy nimi
i obok niebieskiej, która podobno jest najbardziej zasobna, to wydaje mi się, że jeszcze możemy być pozytywnie zaskoczeni jak zakończą testy. W końcu nie bez powodu ją testują, choć nie było tam kick gas. Przecież nie wyrzucaliby tak pieniędzy w testy, które z założenia nic by nie dały. Zwłaszcza, że wiadomo, że starają się oszczędzać.

Witam,

Czy orientujecie się ile wynosi aktualne C/WK Optimusa? Wiem, że na innym forum ktoś wyliczał chyba na KOV, że Stockwatch nie ma aktualnego C/WK bo uwzględniał ostatnio raport za 3 kwartał, a w międzyczasie spółka kupiła inną spółkę i C/WK chyba spadło.

Czy ktoś może liczył aktualne C/WK dla Optimusa?

Mam też pytanie do tych, którzy dokładnie śledzą spółkę. Czy orientujecie się czy raport za 4 kwartał będzie dalej na minusie?

Pozdrawiam. :)

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 22 czerwca 2025 20:49:32
Liczba wpisów: 66
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,473 sek.

bfddwxdn
pqctvata
xpuiijpd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oqfilrnh
bwfdcynr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat