Hey Fruity . nie jestem wygą giełdowym . Oto moje komentarze do Twojego portfela.
PKOBP - kupuj po 40-41.50 sprzedaż po >44.50. nie polecam kupowania na górce Pkobp.
Podobnie z innymi spółkami które u siebie masz.
Przy tej wielkości portfela nie ma sensu jego dywersyfikacja - za mały cash aby to dywersyfikować. Ty masz zarabiać kase na końcówce "Hossy Inflacyjnej" nie dywersyfikować pare k PLN portfela.
MOja propozycja to sprzedaj wszystko co masz i zainwestuj w 1 spółkę.
z taką kasą nie graj na Wig20 na górce bo będziesz dawcą kapitału dla fundów i bardziej doświadczonych graczy którzy Cię oskubią.
Co do stopów to się nie wypowaidam bo z nich nie korzystam i sam pilnuje inwestycji.
Inwestuj min. 3-5 k w 1 spółkę jeśli chcesz zarabiać i wchodzic w spółki max na 3-7 dni. a najlepiej kilka razy dziennie. Na PKObp czy lotos nie masz ruchów cenowych abyś mógł zarabiać na dt /st.
Propozycja spółek dla Ciebie na teraz : bmpag, kov, 11bit, iqpartners, nic z wig20.
inne nie na teraz: mci, wasko, kov, mko, ipx, synthos, brs, police, bin, grupa psw, duda. nic z wig20. część z tych pociągów odjechało lub odjeżdża więc tnij straty i analizuj i zarabiaj.
Nie bież tego mocno do siebie. Pozdrawiam i powodzenia.