0 Dołączył: 2011-04-18 Wpisów: 333
Wysłane:
10 czerwca 2011 22:32:13
przy kursie: 17,70 zł
Prezydent Nigerii z wizytą w USA " Jonathan podziękował także prezydenta Obamy w przypadku oddawania okręt wojenny USA do Nigerii Navy w zeszłym miesiącu i powiedział, że statek, który już został nazwany NNS Thunder, nie tylko poprawić Nigeria zdolności obronnych, ale także pomóc w zapewnieniu bezpieczeństwa Zatoki Gwinejskiej."
|
|
PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
10 czerwca 2011 22:46:15
Szanowni, Niniejszym donosze, ze żyję i mam się nienajgorzej. Ciekawe co będzie, jak pojadę na urlop, albo co gorsza - do Nigerii, gdzie o WiFi raczej trudno. Nie bardzo wiem, do czego miałbym sie w tej chwili odnosić - trochę puszczacie wodzy fantazji apelu ująć o możliwych powiązaniach kapitałowych Ophir i KOV. Chyba wiecie, ze fakt posiadania udziału większościowego to zupełnie inna sprawa niż niewielki udział inwestycyjny? Pracuje nad lista spółek- grupie rowiesniczej dla KOV na AIM. Mam propozycje od naszych doradców, ale chcę je sam zweryfikować, a to zajmuje trochę czasu. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2010-07-20 Wpisów: 344
Wysłane:
11 czerwca 2011 00:07:56
Witamy Panie Prezesie po dłuższej przerwie. Niewybaczalnym jednak będzie, jeżeli nie podzieli się Pan z nami wrażeniami z roadshow. Jak przebiegały spotkania z inwestorami w Londynie? Czy Wyspiarze wyrazili zainteresowanie debiutem KOV na AIM? Przepraszam, że tak od razu walę z pytaniami, ale inwestorska ciekawość nie daje mi żyć  . Dziękuje i pozdrawiam
|
|
|
|
PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
11 czerwca 2011 21:17:45
Koledzy, nie bardzo rozumiem, jaki roadshow? Nic takiego nie miało miejsca, przecież została utajniona informacja o cenie za blok w Nigerii. Jak w takiej sytuacji mielibyśmy prowadzić marketing spółki? Każdy inwestor, w tym Wy, mógłby mieć podejrzenie, ze wybranym ujawniamy to info. Do momentu ujawnienia ceny wstrzymujemy sie z aktywnym marketingiem spółki poprzez roadshow. Spotkania w Londynie, o których pisałem, były spotkaniami z bankami, które wybraliśmy do konsorcjum oferującego przy wejściu na AIM. Wybraliśmy, ale 'mandatow' oficjalnie jeszcze nie podpisaliśmy, stad na razie nazw nie mogę ujawnić. pracujemy z nimi nad szczegolowym harmonogramem prac, musielismy rozdac zadania poszczegolnym uczestnikom procesu. Dokument ofertowy na AIM, z wylaczeniem zaktualizowanych CPR jest wlasciwie gotowy. Ja równocześnie pracuje nad wyborem doświadczonego, londyńskiego, branżowego doradcy PR. O jego wyborze także poinformujemy, gdy zapadną decyzje. W międzyczasie nasi geolodzy pracują juz w Nigerii wraz z firma RPS nad danymi przekazanymi przez Shella, proces opracowania pelnej opinii niezleznego eksperta (CPR) juz sie rozpoczął. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2011-05-30 Wpisów: 28
Wysłane:
11 czerwca 2011 22:06:38
Szanowny Panie Prezesie mam pytanie. Czy o postępach w sprawie Nigerii będziemy dowiadywać się etapami tak jak będą realizowane poszczególne warunku finalizacji transakcji czy dowiemy się o ostatecznym finalnym rozstrzygnięciu sprawy?
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
12 czerwca 2011 11:09:22
No to skoro nie było roadshow to widać ktoś się zainteresował spółką bez niego. Prace idą do przodu więc nie pozostaje nam nic innego niż usiąść na szacownych 4 literach i czekać  . Ciekawe jaki był odzew inwestorów na konferencji KOV w Zakopanym. Może to tam Redface kogoś przekonał. Może byli tam jacyś inwestorzy zagraniczni hmm  .
|
|
0 Dołączył: 2010-08-16 Wpisów: 706
Wysłane:
12 czerwca 2011 22:16:30
Redface napisał(a):Spotkania w Londynie, o których pisałem, były spotkaniami z bankami, które wybraliśmy do konsorcjum oferującego przy wejściu na AIM. Wybraliśmy, ale 'mandatow' oficjalnie jeszcze nie podpisaliśmy, stad na razie nazw nie mogę ujawnić. pracujemy z nimi nad szczegolowym harmonogramem prac, musielismy rozdac zadania poszczegolnym uczestnikom procesu. Dokument ofertowy na AIM, z wylaczeniem zaktualizowanych CPR jest wlasciwie gotowy. Panie Jakubie czy przed podaniem szczegółów debiutu na AIM przewidujecie aktualizację CPR tylko dla Nigerii czy również dla innych koncesji jak oba bloki w Brunei (bieżące szacunki dotyczą stanu przed badaniami 3D i wykonaniem 4 odwiertów) czy choćby Ukraina w związku z odwiertami M-19, O-8, O-9 oraz być może O-14 z nową strukturą, którą obecnie badacie? Rozumiem, że obiecaną listę spółek z AIM, z którymi będziemy mogli porównać KOV będzie Pan w stanie przekazać jak już skończycie pracę i opracujecie wspólnie z bankami szczegóły debiutu. Powiem szczerze, że w między czasie podjęliśmy już tutaj próbę porównania KOV z kilkoma spółkami z AIM. Nie mniej czy mógłby nam Pan podać jakiś przykład spółki z AIM, z którą wg Pana można było by porównać KOV. Pomogło by to nam na pewno skonfrontować nasz wybór spółek z AIM z sektora Oil&Gas. Dziękuję w imieniu zainteresowanych ;) Pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
12 czerwca 2011 22:53:19
Właśnie. Dołączam się do tego co napisał Krzysiek9. Tak na marginesie dodam, że same rozmowy z kilkoma bankami w Londynie wzmogły pewnie pracę analityczną i zainteresowanie spółką bardziej niż nie jedno roadshow. W końcu każdy bank inwestycyjny ma swoich klientów premium, którym stara się wcześniej podsuwać rodzynki. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 12 czerwca 2011 22:53
|
|
0 Dołączył: 2010-11-22 Wpisów: 400
Wysłane:
13 czerwca 2011 00:14:53
I KOV mialby niby byc takim rodzynkiem? Ale rodzynki nie kisza sie niechciane przez rok na rynku ponizej ceny emisyjnej. Mi sie to kojarzy z Janem Rodzynem, dyrektorem Klubu Ksiegarza:
Edytowany: 13 czerwca 2011 00:15
|
|
0 Dołączył: 2011-04-13 Wpisów: 1 202
Wysłane:
13 czerwca 2011 00:33:32
@Funkytown Widzę że nie masz argumentów.Jedyny argument na to że KOV to kiepska inwestycja to kiszonka.Skoro uważasz że wszysko co się kisi to śmieci to zapraszam na Petro,tam ostatnie kilka miesięcy rośnie z korektami.Polecam dofinansować gwiazdę GPW kupując pakiecik na longa.Będą potrzebować kasy na następne odwierty...przepraszam im wystarczy dać pieniądze na wypożyczenie wiertni i już mogą robić emisję E,F może do M.Tym panom opłaci się ją wypożyczać pod każdą emisję,i pewnie za każdym razem większą i na dłużej. Cel uświęca środki. Tym sposobem trafiasz u mnie do ignorów.Nie wysilaj się z pisaniem bo wiem że mało co ciebie to obchodzi. "Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
|
|
Wysłane:
13 czerwca 2011 10:34:05
przy kursie: 17,80 zł
No jak obroty będą jeszcze trochę mniejsze to przestanie nam się o 9:00 ustalać cena otwarcia i będziemy na pierwszą transakcję (i cenę otwarcia) czekać do południa ... Tak totalnie odebrał od szybkich, że nikt absolutnie nikt nie chce sprzedać. W połączeniu z brakiem chęci kupna bez newsa mamy marazm i pewnie tak będzie dzisiaj bo żadna ze stron nie ma interesu w transakcji na tym poziomie. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 431
Wysłane:
13 czerwca 2011 11:45:38
Lukch, racja, tak niskich obrotów nie było jeszcze w tym roku kalendarzowym. Z drugiej strony to chyba pokazuje, że nie trzeba wiele, żeby kursem ruszyć. Zlecenia na obu stronach są mizerne, mam wrażenie, że wystarczy jeden impuls, na który wszyscy czekają.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-14 Wpisów: 193
Wysłane:
13 czerwca 2011 12:17:36
Teraz dopiero widać ilu z nas ma Midasa :)
|
|
0 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 27
Wysłane:
13 czerwca 2011 12:57:33
"Najbogatszy Polak przez 20 lat zbudował największy biznes samochodowy w Polsce. To dobry moment na jego sprzedaż" Link
|
|
0 Dołączył: 2011-06-06 Wpisów: 16
Wysłane:
13 czerwca 2011 13:50:55
lukch napisał(a):No jak obroty będą jeszcze trochę mniejsze to przestanie nam się o 9:00 ustalać cena otwarcia i będziemy na pierwszą transakcję (i cenę otwarcia) czekać do południa ... Tak totalnie odebrał od szybkich, że nikt absolutnie nikt nie chce sprzedać. W połączeniu z brakiem chęci kupna bez newsa mamy marazm i pewnie tak będzie dzisiaj bo żadna ze stron nie ma interesu w transakcji na tym poziomie. Jak to żadna ze stron nie ma interesu w transakcji na tym poziomie? Przecież wielokrotnie twierdziliście, że akcje są niedowartościowane a coś co jest niedowartościowane chyba warto kupić? Dziwna logika, ale kogo obchodzi logika...
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
13 czerwca 2011 14:50:53
Wiesz niedowartościowanie to jedno, a chęć kupienia jak najtaniej to drugie. Na razie mamy ciszę na morzu. Pełna blokada informacji. Mam nadzieję tylko, że nie będzie trwała do debiutu KOV na AIM. Obroty zdechły. Swoją drogą ciekawa obserwacja na poziomie 1,77. Transakcja za transakcją a zlecenia nawet na 1 sekundę się w arkuszu nie pokazują. Chyba mamy to samo co w zeszłym tygodniu ech. To już 3 tydzień trwa  .
|
|
Wysłane:
13 czerwca 2011 15:22:48
Strasznywzrok napisał(a):Jak to żadna ze stron nie ma interesu w transakcji na tym poziomie? Przecież wielokrotnie twierdziliście, że akcje są niedowartościowane a coś co jest niedowartościowane chyba warto kupić? Dziwna logika, ale kogo obchodzi logika ... Normalna logika. Kupujący czekają na impuls lub nowe wiadomości, które wzmogą popyt. Ludzie chcą kupować i od razu mieć zysk, nie lubią czekać. Natomiast reszta akcjonariuszy uważa akcje za niedowartościowane i jak widać nie chce im sprzedać po 1,77 PLN. Będą się czaić jak zwykle do ostatniej chwili a później wskakiwać po gorszych cenach, ale po wybiciu czyli w ich ocenie w czasie większego prawdopodobieństwa kontynuacji ruchu. Cisza przed burzą. Tok myślenia jest logiczny. Petroinvest 6 sesja marnie a KOV trzyma fason. To dobry znak. Nawet mizeria na obrocie jest dobra teraz. Jednak nie słuchaj mnie, dodaj mnie do ignorowanych, nalegam! Nigdy bowiem nie twierdziłem, że jestem prorokiem. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 13 czerwca 2011 15:26
|
|
Wysłane:
13 czerwca 2011 22:07:09
onochi napisał(a):Wiesz niedowartościowanie to jedno, a chęć kupienia jak najtaniej to drugie. Na razie mamy ciszę na morzu. Pełna blokada informacji. Mam nadzieję tylko, że nie będzie trwała do debiutu KOV na AIM. Obroty zdechły. Swoją drogą ciekawa obserwacja na poziomie 1,77. Transakcja za transakcją a zlecenia nawet na 1 sekundę się w arkuszu nie pokazują. Chyba mamy to samo co w zeszłym tygodniu ech. To już 3 tydzień trwa  . Spokojnie. Takie informacja jak podpięcie M-19, test O-9 czy ukończenie O-14. Raport RPS z Nigerii (prace trwają), początek wiercenia w Syrii. To wszystko musi iść niezwłocznie po zaistnieniu. Będą informacje na rynek konsekwentnie napływać. Trzeba ekipie dać czas na pracę. Jeśli emisja na AIM będzie miała umówiony target to w sumie sprowadzi się to do udostępnienia naszych akcji krzyżowo w Londynie i o to chodzi. Zobaczymy co będzie do nas ze strony instytucji wprowadzających KOV napływać. Dzisiaj cała sesja była śpiąca, w zasadzie nijaka nie tylko na KOV. Niski obrót, niska zmienność. Może Pan Korczak się zlituje i zatrzęsie trochę rynkiem komunikatami aby porosło i zwróciło uwagę, na takim rynku jak dziś każda jaskółka rosnąca ponad 2-3% to najlepsza promocja. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 13 czerwca 2011 22:10
|
|
0 Dołączył: 2010-07-20 Wpisów: 344
Wysłane:
13 czerwca 2011 23:14:27
Ciekawe czy informacja o tym, że bankiem oferującym KOV na AIM będzie JP Morgan albo Credit Suisse ruszy wyobraźnią inwestorów w Polsce. Są to banki oferujące Ophir Energy, być może to z nimi Zarząd prowadzi rozmowy w sprawie naszej oferty. Ale nie uprzedzajmy faktów, poczekajmy na oficjalny komunikat od Redface'a.
|
|
Wysłane:
13 czerwca 2011 23:50:44
Tymczasem kilkadziesiąt odpowiedni na pytania udzielonych przez Pana Korczaka: notowania.pb.pl/pytania/CA5012...Wrzucam bo może nie każdy zna to miejsce, a jest to trochę usystematyzowane. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.