W ostatnich tygodniach kilka osób poinformowało o sprzedaży
Helio. Byli to czytelnicy mojego wątku. Cóż, spieszę poinformować, że kapitan także opuścił okręt

Procentowo strata nie przekroczyła 10%, ale kwotowo zabolało.
Nie potrzebnie wbiłem sobie do łba długi termin i za wszelką cenę chciałem się tego trzymać. Nauczka na przyszłość.
Obecnie posiadam tylko
11Bit (60% kapitału). Wierzę, że spółka po spełnieniu kilku warunków stanie się liczącym się graczem na rynku gier, a obecna jej kapitalizacja będzie wspomnieniem.
Połowę posiadanej gotówki (20% kapitału) planuję zainwestować w spółkę, która potencjalnie może stać się moim drugim „złotym strzałem” (coś z emisji prywatnej na New Connect). Ale póki co nie mam podpisanej żadnej umowy.
Druga część (pozostałe 20% kapitału) będzie obracana. Plan zakłada, że całość będzie lokowana w jednej spółce. Czas inwestycji - zależny od sytuacji. Ale wiadomo jak to z planami bywa - obecnie część poszło na zakup JSW (mój pierwszy publiczny debiut). Akcji jeszcze nie mam, więc w podsumowaniu wykazuję jako gotówka.
Wyselekcjonowałem 20 spółek które obserwuję i czekam na powód do kupna ich akcji.
Helio też tam jest. Nadal uważam spółkę za jedną z lepszych na GPW, ale brak OFE i kapitału ze strony indywidualnych graczy może opóźnić wzrosty o nie wiadomo ile. A pieniędzy mrozić już nie chcę.
Pojedynek Frog vs. WIG 2011Frog: 11,32% WIG: 2,23% Stan portfela:11bit - 59,8%
Gotówka - 40,2%