0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
12 maja 2009 17:16:34
przy kursie: 297,60 zł
Zahary napisał(a):pop napisał(a):I dalej jest w trójkącie i dalej gramy w ruletkę w którą stronę się wybije,nic na tym papierze jeszcze nie jest jasne,ja bez zmian obstawiam zdecydowanie ruch spadkowy... Tak to już jest - Ty nie masz papiera, to obstawiasz spadek.. Ja mam papier - obstawiam wzrost i wyjście z tego trójkąta jutro:) Zreszta 3kąt to nie wszystko - popatrz na świeczkę i wolumen... :) Pozdrawiam Widzę,że bezwględnie wiesz,czy mam ten papier,czy nie  ,czyżby nie można było mówić gorzej o spółce jeśli się ją ma  ,w końcu dzielimy się tylko spostrzeżeniami z analizy technicznej,prawda...?A tu naprawdę nic nie jest przesądzone.Ja jestem pesymistą o tyle,że Wig20 zanegował formację 3 kruków,a IDM nie,stąd wariant na wybicie dołem jest ciągle b.prawdopodobny,w dodatku wszelkie wzrosty zatrzymują się pod średnią 200sesyjną,szczyty są coraz niższe...itd.Wszystko zależy od wybicia-tam jest kluczowa odpowiedź,na razie obie wersje są możliwe,taka jest prawda.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 268
Wysłane:
12 maja 2009 17:21:48
pop napisał(a):Zahary napisał(a):pop napisał(a):I dalej jest w trójkącie i dalej gramy w ruletkę w którą stronę się wybije,nic na tym papierze jeszcze nie jest jasne,ja bez zmian obstawiam zdecydowanie ruch spadkowy... Tak to już jest - Ty nie masz papiera, to obstawiasz spadek.. Ja mam papier - obstawiam wzrost i wyjście z tego trójkąta jutro:) Zreszta 3kąt to nie wszystko - popatrz na świeczkę i wolumen... :) Pozdrawiam Widzę,że bezwględnie wiesz,czy mam ten papier,czy nie  ,czyżby nie można było mówić gorzej o spółce jeśli się ją ma  ,w końcu dzielimy się tylko spostrzeżeniami z analizy technicznej,prawda...?A tu naprawdę nic nie jest przesądzone.Ja jestem pesymistą o tyle,że Wig20 zanegował formację 3 kruków,a IDM nie,stąd wariant na wybicie dołem jest ciągle b.prawdopodobny,w dodatku wszelkie wzrosty zatrzymują się pod średnią 200sesyjną,szczyty są coraz niższe...itd.Wszystko zależy od wybicia-tam jest kluczowa odpowiedź,na razie obie wersje są możliwe,taka jest prawda. Właściwie to masz rację - wszystko jest jeszcze możliwe. Nie odbieraj mojego komentarza jako obraźliwego - może jakieś nawyki z "bankiera" mnie poniosły:) Jutro będziemy wiedzieli więcej. Pozdrawiam!
|
|
Wysłane:
12 maja 2009 17:34:40
Ok,niczego źle nie odebrałem,a tak w ogóle to powiem Ci ,że wielokrotnie mając Oponeo(i to spory procent swego portfela)-nie raz krytykowałem spółkę,jak również nie mając(albo mając małą ilość) chwaliłem za różne pozytywy,więc u mnie nie raz bywało na odwrót wypowiadanym zdaniom,gdyż wychodzę z założenia,że to co my napiszemy-to naprawdę nie ma żadnego znaczenia dla kursu,giełda zrobi z kursem co zechce...Pozdrawiam!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-08-02 Wpisów: 29
Wysłane:
12 maja 2009 17:37:03
a wg mnie jest tylko jeden scenariusz .. gora. jaki zasieg nie mam pojecia ale za przemawia fakt ze pda sie zblizaja cenowo do akcji(wiec ktos cos musi wiedziec o asymilacji), wysokie zamkniecie przy wysokim volumenie, ostatnie sesje wyraznie pokazywaly ze do gry weszli wieksi gracze utrzymali kurs na poziomie jaki mial byc i dzis prawie 10% wyniki juz tuz tuz prezes w tvncnbc mowil ze maja byc lepsze no i to przejecie banku ciagle owiane tajemnica. powiem krotko jest pod co grac.a co bedzie za 2 miesiace nie warto nawet zgadywac.
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
12 maja 2009 20:10:16
wyniki pewno będą dużo lepsze - rośnie już teraz czyli insiderzy kupują pod dużo lepsze wyniki.
|
|
Wysłane:
12 maja 2009 22:26:51
Vox napisał(a):wyniki pewno będą dużo lepsze - rośnie już teraz czyli insiderzy kupują pod dużo lepsze wyniki. Ale skąd to wiesz?Podaj źródło tej"pewnej informacji",spróbuj przekonać mnie i innych,bo podanie takiej informacji bez źródła jest raczej bez wartości.A może pracujesz w IDM-ie,czy w urzędzie skarbowym i masz przecieki.Zanim kupię/sprzedam akcje,chę wiedzieć na pewno,bo skoro mówisz aż z taką pewnością,to czytający takie zdanie nie chcieliby być potem nabici w butelkę...Ja chociażby nie wiem jakie będą wyniki,nie mam przecieków,mam jedynie obawy po wystąpieniu prezesa w TVNCNBC,ale widzę,że Ty obaw nie masz,więc podziel się swą wiedzą z innymi-tzn.podaj źródło informacji(może być nawet kopia raporu wstępnego) oraz konketne argumenty,które uzasadnią tą tezę-być może słuszną,tego nie wiem...Pozdrawiam!
|
|
0 Dołączył: 2009-04-05 Wpisów: 139
Wysłane:
12 maja 2009 22:50:34
Tak, na pewno ktoś powiązany ze spółką, parę dni przed wynikami zamieści tutaj kopie raportu... yhy yhy.
Troszkę "przemyślunku"... Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
12 maja 2009 23:43:53
nie mam żadnej tajemnej wiedzy, po prostu zgaduje że tak będzie. Bo niby dlaczego rośnie tak mocno tuż przed wynikami?
Z moich obserwacji, zawsze jest grupa lepiej poinformowanych - którzy kupują zawczasu, to widać po prostu na wykresie. Nic na to nie poradzimy. Przypomnę prezesa Dudy, który zapierał się że nie ma żadnych opcji. Opchnął akcje po dobrym kursie, a potem opcje były. Na GPW nic nie dziwi.
Jak chcesz mieć pewność że zarobisz na 100% proponuję lokatę. Giełda to ryzyko.
Edytowany: 12 maja 2009 23:47
|
|
Wysłane:
13 maja 2009 00:04:22
Vox napisał(a):nie mam żadnej tajemnej wiedzy, po prostu zgaduje że tak będzie. Bo niby dlaczego rośnie tak mocno tuż przed wynikami?
Z moich obserwacji, zawsze jest grupa lepiej poinformowanych - którzy kupują zawczasu, to widać po prostu na wykresie. Nic na to nie poradzimy. Przypomnę prezesa Dudy, który zapierał się że nie ma żadnych opcji. Opchnął akcje po dobrym kursie, a potem opcje były. Na GPW nic nie dziwi.
Dokładnie tak... Poza tym rynek teraz jest optymistycznie nastawiony - więc i nawet złe wyniki nie wywołują wielkich wyprzedaży... Wielu pewno chce kupić jak już wszystko się wyjaśni: wyniki, pda, usa, wig20 >2000pkt itp. itp. Wówczas ja się będę zastanawiał, czy nie sprzedać części akcji - aby odkupić po korekcie... Pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
13 maja 2009 00:31:44
Zahary napisał(a):Vox napisał(a):nie mam żadnej tajemnej wiedzy, po prostu zgaduje że tak będzie. Bo niby dlaczego rośnie tak mocno tuż przed wynikami?
Dokładnie tak... Poza tym rynek teraz jest optymistycznie nastawiony - więc i nawet złe wyniki nie wywołują wielkich wyprzedaży... Wielu pewno chce kupić jak już wszystko się wyjaśni: wyniki, pda, usa, wig20 >2000pkt itp. itp. Wówczas ja się będę zastanawiał, czy nie sprzedać części akcji - aby odkupić po korekcie... Pozdrawiam Prawdę prawicie koledzy, choć nieufnie zastanawiam się czy to przypadkiem nie Ownerowe ubieranie leszczyny? W końcu IDM to "SPEC OD WIELKICH HEC"
|
|
|
|
Wysłane:
13 maja 2009 01:07:27
buldi napisał(a):Zahary napisał(a):Vox napisał(a):nie mam żadnej tajemnej wiedzy, po prostu zgaduje że tak będzie. Bo niby dlaczego rośnie tak mocno tuż przed wynikami?
Dokładnie tak... Poza tym rynek teraz jest optymistycznie nastawiony - więc i nawet złe wyniki nie wywołują wielkich wyprzedaży... Wielu pewno chce kupić jak już wszystko się wyjaśni: wyniki, pda, usa, wig20 >2000pkt itp. itp. Wówczas ja się będę zastanawiał, czy nie sprzedać części akcji - aby odkupić po korekcie... Pozdrawiam Prawdę prawicie koledzy, choć nieufnie zastanawiam się czy to przypadkiem nie Ownerowe ubieranie leszczyny? W końcu IDM to "SPEC OD WIELKICH HEC" Leszczyna siedzi w okopach i czeka na korektę na WIG'ach - bo tak anale/media mówią od tygodnia...
|
|
Wysłane:
13 maja 2009 10:04:51
przy kursie: 286,08 zł
tomekdz88 napisał(a):Tak, na pewno ktoś powiązany ze spółką, parę dni przed wynikami zamieści tutaj kopie raportu... yhy yhy.
Troszkę "przemyślunku"... Pozdrawiam Oj tomekdz88...-To tak trudno było się domyślić,że z tą "kopią raportu" to był tylko żart...?-Tak napisałem w odpowiedzi na wcześniej napisaną"pewność,że wyniki będą dobre".Taką pewność -uważam-może mieć tylko zarząd IDM-u,choć zgadzam się,że nie wiadomo jak zareaguje giełda nawet wtedy,gdyby wyniki były złe,np.BRE opublikowało jak dla mnie b.słaby wynik,a potem poszło niemal 30% do góry,więc reakcje inwestorów są coraz mniej przewidywalne.Nasze spekulacje jz wynikami uż niedługo będą wyjaśnione.
|
|
1 Dołączył: 2009-01-12 Wpisów: 1 182
Wysłane:
13 maja 2009 11:18:10
przy kursie: 286,08 zł
majama napisał(a):Technicznie to chyba wyglada na odbicie, PDA juz zawróciło, co myślicie? (tu mrugam do speców od AT)  (przy kursie1,41) No kurde, miałem nosa... i ktos mnie skutecznie odstraszył edit: (patrzac na dzisiejszy przebieg) może i dobrze że tego nie mam To jest gra. Zabawa na pieniądze.
Edytowany: 13 maja 2009 14:38
|
|
0 Dołączył: 2009-01-04 Wpisów: 31
Wysłane:
15 maja 2009 07:12:42
przy kursie: 288,00 zł
wie ktos o której moga byc wyniki?
|
|
Wysłane:
15 maja 2009 11:04:12
chyba po sesji? tak czy siak chorągiewka to kontynuacja trendu - czyli w górę.
Edytowany: 15 maja 2009 11:08
|
|
Wysłane:
15 maja 2009 14:50:45
Vox napisał(a):chyba po sesji? tak czy siak chorągiewka to kontynuacja trendu - czyli w górę. To jest raczej trójkąt,niż chorągiewka.Tu na tym wątku inwestorzy chyba najbardziej się niecierpliwią jeśli chodzi o wyniki,a po wynikach będziemy wiedzieć,czy trzeba brać jak najszybciej,czy w panice uciekać.Proponuję,byście wpisywali jakiego zysku netto się spodziewacie.Przypominam,że rok temu było 7,5mln...
|
|
0 Dołączył: 2009-03-27 Wpisów: 13
Wysłane:
15 maja 2009 15:30:58
Spolka skupuje na potege akcje dla 'zasluzonych' do ostatniej minuty... mysle ze wyniki nie moga byc takie zle inaczej chyba by poczekali. Teraz trzymaja akcjonariuszy w niepewnosci a co bardziej nerwowi sprzedaja.
|
|
Wysłane:
15 maja 2009 16:03:44
ORT_PL napisał(a):Spolka skupuje na potege akcje dla 'zasluzonych' do ostatniej minuty... mysle ze wyniki nie moga byc takie zle inaczej chyba by poczekali. Teraz trzymaja akcjonariuszy w niepewnosci a co bardziej nerwowi sprzedaja. A możes podać kwote zysku jakiego się spodziewasz?
|
|
0 Dołączył: 2009-03-27 Wpisów: 13
Wysłane:
15 maja 2009 17:00:52
pop napisał(a):ORT_PL napisał(a):Spolka skupuje na potege akcje dla 'zasluzonych' do ostatniej minuty... mysle ze wyniki nie moga byc takie zle inaczej chyba by poczekali. Teraz trzymaja akcjonariuszy w niepewnosci a co bardziej nerwowi sprzedaja. A możes podać kwote zysku jakiego się spodziewasz? Spodziewam sie dobrych wynikow nie ukrywam tego, nie jestem jednak wrozka wiec nie podam specyficznie ile to bedzie. W liscie Prezesa [raport skonsolidowany za rok 2008] pisze ze poszczegolne segmenty dzialalnosci IDMSA byly i sa dochodowe a strata [za rok 2008] jest efektem przeszacowania aktywow z portfela IDMu. Pozdrawiam
Edytowany: 15 maja 2009 17:01
|
|
Wysłane:
15 maja 2009 17:07:47
to kiedy te wyniki?
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.