0 Dołączył: 2011-05-06 Wpisów: 21
Wysłane:
26 października 2011 21:34:44
Majac konto w kbc makler a nie majac konta bankowego w KB w jaki sposob mozna dokonac depozytu na konto maklerskie ?
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
27 października 2011 11:39:10
Ja mam pytanie o to, na jakim systemie odbiera się notowania i składa zlecenia. Męcząc się z rodzimymi Sidomami marzę o czymś w podobie TradeStation dla początkujących, gdzie tak fajnie wrzuca się zlecenia myszką na wykres... kolega mi pokazywał
|
|
0 Dołączył: 2011-10-17 Wpisów: 57
Wysłane:
27 października 2011 13:18:33
wojtek656 napisał(a):Majac konto w kbc makler a nie majac konta bankowego w KB w jaki sposob mozna dokonac depozytu na konto maklerskie ? Do zasilenia rachunku maklerskiego w KBC Securities nie wymagamy posiadania rachunku bankowego w KB. Zasilenia mozna dokonac z kazdego innego banku odpowiednio wypelniajac dyspozycje zasilenia kbcmakler.pl/instrukcja/zasile...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-09-23 Wpisów: 38
Wysłane:
27 października 2011 21:27:04
Witam
Czy można za pomoca Waszego systemu składać zlecenie "kroczący stop loss"? jeśli źle nazwałem, to w skrócie chodzi mi o możliwość ustawienia % różnicy między aktualnym kursem a zleceniem sprzedarzy, które to zlecenie automatycznie przesówało by się w górę gdy kurs znajduję się w trendzie wzrostowym.
Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
28 października 2011 01:05:48
MZK napisał(a):Witam, mam pytanie dotyczące rekomendacji. Jak dużo w ciagu roku biuro wydaje rekomendacji, na jakiej zasadzie mogą korzystać z nich klienci i jaki procent rekomendacji jest trafiony. Pzdr. W tej chwili nasz dział Research w Polsce pokrywa 46 spółek, do tego można doliczyć jeszcze kilkadziesiąt spółek z obszaru CEE (Europy Środkowo-Wschodniej), które są pokrywane przez naszych kolegów zagranicznych (a które również są udostępniane polskim klientom). Co do częstotliwości wydawanych rekomendacji to jest to już indywidualna decyzja analityka, który uznaje że nastąpiły zmiany, które uzasadniają zmianę rekomendacji. Aby uzyskiwać rekomendacje należy założyć u nas rachunek inwestycyjny i dostarczyć nam adres mailowy na który będziemy rozsyłać rekomendacje. Co to skuteczności to jest to chyba najtrudniejsze pytanie jakie można zadać analitykowi. Pierwsza kwestia dotyczy tego, że rekomendacje często są wydawane na 12 miesięcy, a już na drugi tydzień po wydaniu rekomendacji rynek o niej nie pamięta - najczęściej chcemy zdyskontować całą rekomendację w kilka dni. Druga kwestia jest taka, że rekomendacja często zmieniana jest w trakcie (zarówno cena docelowa, jak też i czasem kierunek). I trzecia kwestia, jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś precyzyjnie określi cenę jakiegoś instrumentu za 12 miesięcy - dlatego w rekomendacji szczególnie zwracałbym uwagę na okoliczności na jakie powołuje się analityk, niż na samą cyfrę. Przy tych założeniach wydaje mi się, że nasi analitycy mają dobrą skuteczność.
|
|
Wysłane:
28 października 2011 01:09:43
Diglo napisał(a):Witam
Czy można za pomoca Waszego systemu składać zlecenie "kroczący stop loss"? jeśli źle nazwałem, to w skrócie chodzi mi o możliwość ustawienia % różnicy między aktualnym kursem a zleceniem sprzedarzy, które to zlecenie automatycznie przesówało by się w górę gdy kurs znajduję się w trendzie wzrostowym.
Pozdrawiam W chwili obecnej nie ma takiej możliwości, ale chcemy tego typu rozwiązanie (i podobne) wprowadzić przy okazji wymiany przez giełdę Warsetu na nowy system UTP.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-14 Wpisów: 1
Wysłane:
28 października 2011 06:41:12
KBC Securities napisał(a):krishic napisał(a):Czy obligacje korporacyjne, komunalne, banków spółdzielczych notowane na Catalyst mogą stanowić depozyt zabezpieczający dla kontraktów terminowych ? Nie mogą - lista papierów wartościowych dostępnych pod zabezpieczenie oraz zasady aktualizacji listy znajdują się na naszej stronie. kbcmakler.pl/regulacje/papiery...Czy do wyliczania limitu odroczonej płatności brane są pod uwagę wszystkie papiery wartościowe na rach. maklerskim ? Tak - oczywiscie poza derywatami. Czy prowizje za zakup ETF-ów są takie same jak dla zagranicznych akcji (od 0,39% min. 12 USD (rynek USA) oraz 0,5% min. 20 eur (rynki europejskie)) ? tak - ETFy są traktowane tak samo jak akcje - zarówno pod względem prowizyjnym, jak również rozliczeniowym Ile wynosi prowizja od zleceń DDM (Do dyspozycji maklera) ? Obowiazuje tutaj stawka, jak przy normalnych zleceniach (ewentualnie wynegocjowana indywidualnie dla Klienta. Czy oplata za papiery zdeponowane poza KDPW (półroczna 0,075%) pobierana jest od zagranicznych papierów wartościowych? Tak W jakich przypadkach pobierana jest opłata za przelew transgraniczny (związany z dostarczeniem lub otrzymaniem papierów do lub z zagranicznej instytucji rozliczeniowej) ? Opłata w tym wypadku równa jest opłacie pobieranej przez KDPW i pobierana w okolicznościach wskazanych w regulacjach KDPW, czyli przy transferze papierów wartościowych pomiędzy poszczególnymi depozytami (clearingami), np. w ramach tego samego rachunkuu inwystycyjnego przy kupnie instrumentu finansowego na rynku niemieckim i chęci sprzedaży go na rynku polskim musi nastąpić przeniesienie instrumenty pomiędzy depozytami i za taką operację będzie pobrana dodatkowa opłata równa opłacie KDPW. Czy przelewy na rach. maklerski z konta w Kredyt Banku są częściej/szybciej księgowane niż przelewy z innych banków ? Tak - zajmuje to około 15 minut. Witam Kiedy KBC Securities wprowadzi dla swoich klientów mozliwość krotkiej sprzedaży?
|
|
0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
Wysłane:
28 października 2011 09:36:36
WatchDog napisał(a):Ja mam pytanie o to, na jakim systemie odbiera się notowania i składa zlecenia. Męcząc się z rodzimymi Sidomami marzę o czymś w podobie TradeStation dla początkujących, gdzie tak fajnie wrzuca się zlecenia myszką na wykres... kolega mi pokazywał Przypominam o tym pytaniu  Sam jestem ciekawy czy można składać zlecenia "prosto z wykresu".
|
|
Wysłane:
28 października 2011 10:05:25
WatchDog napisał(a):Ja mam pytanie o to, na jakim systemie odbiera się notowania i składa zlecenia. Męcząc się z rodzimymi Sidomami marzę o czymś w podobie TradeStation dla początkujących, gdzie tak fajnie wrzuca się zlecenia myszką na wykres... kolega mi pokazywał Generalnie mamy dwie platformy autorską - kbcmakler oraz przygotowaną przez zewnętrznego developera firmę Infront - kbctrader ( http://www.goinfront.com/). O samych platformach można dużo pisać - generalnie kbcmakler zapewnia bardzo prosty i czytelny dostęp do rynków zagranicznych. Zaś unikalną wartością platformy kbctrader jest funkcja CLICK TRADING, która działa na zasadzie drabinki cenowej, a zlecenia składa się jednym kliknięciem (modyfikacje robi się poprzez przeciągnięcie na drabince własnego zlecenia) Link do opisu click tradingu http://kbctrader.pl/click-tradingGeneralnie nie mamy funkcji składania zlecenia na wykresie, ale jak wspomniałem click trading powinien być równie ciekawą alternatywą.
Edytowany: 28 października 2011 10:09
|
|
Wysłane:
28 października 2011 10:07:55
darekch napisał(a): Witam Kiedy KBC Securities wprowadzi dla swoich klientów mozliwość krotkiej sprzedaży?
Na chwilę obecną nie mamy żadnych terminów odnośnie wprowadzenia tej usługi, ale wprowadzenie nowego systemu przez giełdę UTP może być okazją do wprowadzenia takiej usługi.
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
28 października 2011 10:48:15
KBC Securities napisał(a):O samych platformach można dużo pisać - generalnie kbcmakler zapewnia bardzo prosty i czytelny dostęp do rynków zagranicznych. Zaś unikalną wartością platformy kbctrader jest funkcja CLICK TRADING, która działa na zasadzie drabinki cenowej, a zlecenia składa się jednym kliknięciem (modyfikacje robi się poprzez przeciągnięcie na drabince własnego zlecenia) Link do opisu click tradingu http://kbctrader.pl/click-trading o to to, dla wzrokowców podpinam screenshot z Waszej strony bo interesująco wygląda - wolę ruchy mychą niż przeklepywanie wartości w zleceniu.  kliknij, aby powiększyć
|
|
0 Dołączył: 2008-07-31 Wpisów: 4 710
Wysłane:
28 października 2011 10:58:53
Wygląda bardzo przyzwoicie. Zupełnie jak Matrix w Tradestation. Lubię to A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
|
|
Wysłane:
28 października 2011 11:32:09
Teresa napisał(a):Wygląda bardzo przyzwoicie. Zupełnie jak Matrix w Tradestation. Lubię to Jak widać wygląda to czytelnie i prosto, i wg nas jest to obecnie najszybszy manualny sposób składania zleceń dostępny w Polsce (ale to już jest subiektywna opinia) Można to sobie jeszcze ładnie spiąć z notowaniami i wykresem.  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 28 października 2011 23:43
|
|
0 Dołączył: 2010-11-02 Wpisów: 36
Wysłane:
28 października 2011 22:53:39
A czy można stworzyć tabele wyświetlającą walory z 2-3 najlepszymi ofertami ? Widziałem, że są osobne okienka ale czy można od razu z tabeli przechodzić do składania zleceń ?
Edytowany: 28 października 2011 22:54
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
29 października 2011 23:50:12
Udostępniacie Notowania3MAX? Jeśli tak to ile taka usługa u Was kosztuje? Jest możliwość spięcia N3MAX z Metastock (własna licencja)? W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
|
|
Wysłane:
30 października 2011 20:44:37
lukch napisał(a):Udostępniacie Notowania3MAX? Jeśli tak to ile taka usługa u Was kosztuje? Jest możliwość spięcia N3MAX z Metastock (własna licencja)? Jak najbardziej udostępniamy. Nie pobieramy za to dodatkowej opłaty (usługa zawiera się w opłacie 12 zł kwartalnie za prowadzenie rachunku inwestycyjnego). Dodatkowo oferujemy też Notowania3MAX w wersji mobilnej (również bez dodatkowych opłat). A także oferujemy za darmo przy rachunkach studenckich (tu nie pobieramy nawet opłaty za prowadzenie rachunku). Co do Metastocka to jak najbardziej Notowania 3MAX spinają się z Metastockiem (również z AmiBrokerem).
|
|
Wysłane:
30 października 2011 20:55:57
jimaz napisał(a):A czy można stworzyć tabele wyświetlającą walory z 2-3 najlepszymi ofertami ? Widziałem, że są osobne okienka ale czy można od razu z tabeli przechodzić do składania zleceń ? Zamieszczam poniżej link do strony producenta KBCtradera, na którym są opisy, a nawet filmiki z prezentacją programu goinfront.com/products/page/th...Dodatkowo poniżej screen z ekranu KBCtradera. Generalnie można utworzyć tabelę z jedną ofertą, z której do modułu składania zlecenia przechodzimy używając przycisku "+" do kupna i "-" do sprzedaży. Można też pootwierać sobie kilka takich modułów i wtedy (obserwując pięć linii z notowaniami) od razu z tego poziomu składać szybkie zlecenie.  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 30 października 2011 20:57
|
|
Wysłane:
30 października 2011 21:04:23
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na kilka rzeczy w naszej ofercie, a o które nie padły pytania. Pierwsza sprawa to wnoszenie depozytu zabezpieczającego dla kontraktów terminowych. Depozyt może być wniesiony w należnościach ze sprzedaży akcji (co nie jest typową praktyką w innych domach maklerskich) - system stosuje tutaj kolejność - gotówka, papiery wartościowe, należności. Przy czym zablokowanie papierów wartościowych odblokowuje gotówkę. Oraz akceptujemy wnoszenie depozytu w całości w papierach wartościowych (lub należnościach), czyli nie trzeba mieć gotówki, aby otworzyć pozycję na kontraktach terminowych (gotówka jest potrzebna na prowizje oraz na codzienne rozliczenia pozycji - jeśli mamy stratę na pozycji). Jeśli mamy gotówkę i papiery wartościowe możemy zablokować papiery wartościowe pod cały depozyt, a gotówka pozostaje nam do dyspozycji.
Edytowany: 30 października 2011 21:05
|
|
Wysłane:
30 października 2011 21:13:20
Chciałem także zwrócić na odmienne rozwiązanie przy odroczonej płatności (dopalacz finansowy TRADER). Akceptujemy wszystkie papiery wartościowe przy wyliczaniu 50 procentowego limitu, a nie tylko wybrane. Brak górnego kwotowego ograniczenia limitu, a także brak konieczności posiadanie gotówki przy wystawianiu zleceń. Dodatkowo w tym systemie umożliwiamy wystawianie zleceń długoterminowych. To w sumie daje nam możliwość wystawiania zleceń długoterminowych, a w tym czasie możemy trzymać środki na oprocentowanym koncie. Po nabyciu akcji mamy 3 dni na wpłatę należności (czyli całkiem sporo czasu na zrobienie przelewu) i nie ponosimy z tego tytułu dodatkowych kosztów. Możemy również 50% dźwignię wykorzystać przy day-tradingu, wtedy również nie ponosimy żadnych dodatkowych kosztów.
|
|
0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
Wysłane:
31 października 2011 09:47:50
Przypominamy, że jeszcze tylko dzisiaj można zadawać pytania do przedstawicieli KBC Securities.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.