No i mamy częściowe wyjaśnienie ostatnich spadków...
Zarząd spółki Grupa Kolastyna S.A. informuje, że otrzymał, w trybie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi oraz na podstawie art. 69 ust 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - zawiadomienie o transakcjach sprzedaży akcji Spółki zawartych w dniach 19-21 maja 2009 roku przez Pana Andrzeja Grzegorzewskiego – Przewodniczącego Rady Nadzorczej spółki Grupa Kolastyna S.A.
Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału:
-zawarcie w dniu 19 maja 2009 r. transakcji sprzedaży 1 928 300 akcji spółki Grupa Kolastyna S.A. po średniej cenie: 0,91 zł (wolumen: 1 751 089 zł) w ramach sesji transakcje zwykłe,
-zawarcie w dniu 20 maja 2009 r. transakcji sprzedaży 641 177 akcji spółki Grupa Kolastyna S.A. po średniej cenie: 0,89 zł (wolumen: 573 570 zł) w ramach sesji transakcje zwykłe,
-zawarcie w dniu 21 maja 2009 r. transakcji sprzedaży 475 523 akcji spółki Grupa Kolastyna S.A. po średniej cenie: 0,85 zł (wolumen: 405 834 zł) w ramach sesji transakcje zwykłe.
W związku z art. 69 ust. 4 ustawy o ofercie publicznej Pan Andrzej Grzegorzewski poinformował, że:
Liczba akcji przed zmianą wynosiła: 10 455 000 akcji, które stanowiły 23,09% udziału w kapitale akcyjnym Spółki oraz dawały 10 455 000 głosów z tych akcji na WZA Spółki oraz stanowiły 23,09% udziału głosów na WZA Spółki.
Liczba aktualnie posiadanych akcji wynosi: 7 400 000 akcji, które stanowią 16,36% udziału w kapitale akcyjnym Spółki oraz dają 7 400 000 głosów z tych akcji na WZA Spółki oraz stanowią 16,36% udziału głosów na WZA Spółki.
Przyznam szczerze, że sam dałem się nabrać na info o zainteresowaniu Kolastyną przez Pharmacię... Po zakupie na 1,02 zł zostałem z papierem po tym jak prezes zapewniał po zdementowaniu tej plotki, że zainteresowanych jest jeszcze przynajmniej kilku inwestorów. Jak widać sam chyba w to nie wierzy bo pozbył się całkiem sporych udziałów i to po bardzo sprytnej podbitce w dniu poprzedzającym początek sprzedaży swoich udziałów.
Coś mi się widzi że od paru sesji mamy początek krótko(średnio)terminowego trendu spadkowego. Dokąd może spaść? Myślę że poziom 0,67 zł gdzie znajduje się SMA100 jest jak najbardziej prawdopodobny. Nie rozumię tylko że jak już coś kupię to zaraz spada a potem tygodniami czekam na odrobienie strat...
Hmm... jestem jakoś dziwnie spokojny w tym przypadku (w przeciwieństwie do 05NFI).
Najważniejszy jest czas...