TheBlackHorse napisał(a):Nic się nie dzieje. Nudy niczym w ruskim filmie o traktorzyście... Wyniki nie zmieniły nic, akcjonariat zniechęcony konsolą i szczekaczami na forach, czeka na info o kontraktach. Bez informacji o odbiorcach raczej nie pojedzie. Szkoda. ano niestety, ale może ma to też związek z ogólna sytuacją niepewności na rynku. może jak coś się poprawi to i tutaj ruszy.
|
|
Temat:
INDYGO
mam takie pytanko, bo na new connect dopiero raczkuje  jak to dokladnie jest? posiadam pewną ilość akcji tej spółki, ona przechodzi na główny rynek. Musze sie wybrac do DM BOŚ zeby jakos moje akcje zostaly "przeniesione" w stosunku 1 do 1 , czy ze tak powiem, jest to jakos automatycznie załatwiane ? i czy wiaze sie to z jakimis kosztami ? z gory dziekuje za odpowiedz i wyrozumialosc :)
|
|
ktoś może analizował raport ??
|
|
Temat:
VRG
ktoś wie może kiedy Vistula ogłasza wyniki za 4 kwartał ??
|
|
Temat:
VRG
póki co ja pojawiła sie informacja tego typu:
2.Wskazanie przyczyny przekazania informacji z określeniem więzi prawnej łączącej osobę obowiązaną do przekazania informacji z emitentem Transakcje zbycia akcji spółki Vistula Group S.A. z siedzibą w Krakowie przez osobę blisko związaną z Panem Pawłem Cieślikiem pełniącym funkcję kierowniczą w strukturze organizacyjnej Vistula Group S.A. i posiadającym stały dostęp do informacji poufnych.
4.Opis transakcji: Data transakcji Kupno/sprzedaż (szt) Średnia cena transakcji (zł) 11 stycznia 2010 Sprzedaż 20.000 2,25
szału raczej nie ma ;] ale tak jak ktoś wspomniał wyżej, może Ci więksi insiderzy odkupili :) ile oni mają ewentualnie czasu, na przekazanie komunikatu ?
|
|
Temat:
VRG
no no cos sie dzieje :) w koncu ?? :) ktoś tu chyba sobie zbiera
|
|
Temat:
VRG
nie bardzo rozumiem co wynika z faktu że salon był zamknięty ?? Przecież to jeden salon a nie ogólnopolska awaria, więc ja bym raczej nie podchodził do tej kwestii zbyt poważnie :). Co do wólczanki a nawet sklepów Vistuli, to jakoś nigdy nie widziałem tam tabunów przewijających się klientów :) przecież to nie jest supermarket :) moim zdaniem na papierze panuje mocne zniechęcenie i znudzenie. Były wielkie nadzieje, ale jest jak jest i nawet tutaj kilku kolegów z forum mimo mocnych wcześniejszych postanowień o trzymaniu akcji na dłuższy czas powiedziało sobie dość  spółka wyszła z jakichś tam kłopotów, udało się zrolować kredyt, Fortis objął emisje, ale to czy jest lepiej okaże się podczas kolejnych wyników kwartalnych. Wtedy być może wróci zainteresowanie papierem, którego od dłuższego czasu brakuje. Jakichkolwiek fajerwerków do wyników bym się nie spodziewał raczej, no chyba, że jakieś szokujące info się pojawi. Póki co pozostaje pogodzić się o z obecnym stanem.
|
|
a to nie jest tak, że twoje biuro maklerskie w tym przypadku z mBanku, prześle ci PIT 8C, który informuje o Twoich wszystkich przychodach, stratach, kosztach w danym roku ?? Chociaz z tego co słyszałem, to nawet w tych PITach zdarzają się błędy.
|
|
Temat:
VRG
nie bardzo rozumiem czego się spodziewaliście, +70% ?? Info o objęciu zostało potwierdzone czynem. Reakcja jest dobra idziemy do góry i oby było to obranie odpowiedniego kierunku, a czy będą strzały po 2, 5, 10, 15, 20%, to nieważne, byle na północ. Ja osobiście, czekam na wyniki za 4Q. Wtedy bede podejmowal ewentualne decyzje.
|
|
Temat:
VRG
do wytrwalych (czyt. cierpliwych) świat należy. Ciekawe jak jutro notowania VIstuli beda wygladac
|
|
tylko pogratulować
|
|
Temat:
VRG
Panowie ja tez trzymam Vistule od dłuzszego czasu. Sam nie wiem do końca co się może dziać. Ale z rzeczy niewyjaśnionych zostało nam tylko objęcie emisji przez FORTIS. Wiec proponuje uzbroić się w cierpliwość i czekać tego dnia. Wydaje mi się, że wtedy Vistula obierze jakiś konkretny kierunek. Póki co mamy tylko domysły o trzymaniu kursu i tak dalej. Wyniki za 3Q były dobre, za 4Q podobno maja być jeszcze lepsze. Pozostaje zagadka Fortisa. Cierpliwości sobie i Wam zycze ;)
|
|
Temat:
VRG
Takie jeszcze mam pytanie: jakie są realne zagrożenia dla spółki ? albo czy jeszcze jakieś są ? bo przecież z bankiem się dogadali i do 2018 mają czas.
|
|
Temat:
VRG
moim zdaniem: nie ma takiej opcji. ostatnio nikt nie chce vistuli oddać za dużo po niskich cenach. Liczę na to, że zrobiło nam się całkiem mocne wsparcie 2,5-2,6 i ciężko mi uwierzyć w to, że nagle ktoś przesypie się przez tą barierę. ja na pewno zostanę z vistulą na dłużej.  i jeszcze odnośnie rekomendacji, to wiadomo jak z tym jest
|
|
Temat:
GANT
sprzeda prawa poboru ?
|
|
Temat:
GANT
nie jestem pewny ale chyba POLNORD robił podobną akcję, tylko nie wiem czy to była emisja akcji czy PP. no i jak widać Polnordowi wyszło na dobre.
|
|
Temat:
VRG
wczoraj wieczorem pojawiło się informacja o zakupie akcji przez "przez osobę blisko związaną z osobą obowiązaną" Faktem, że jakaś mega wielka transakcja to to nie była ok 17 000 sztuk po 2,70, no ale kupują.
|
|
na moje amatorskie oko :) wyniki prezentują sie całkiem nieźle :) ale wszelkie wątpliwości może rozwiaż tylko WatchDog ;)
|
|
30 minut handlu i całe ... 87,10zł obrotu  wolumen ... 1 akcja w poniedziałek wyniki. czekamy
|
|
Temat:
HBPOLSKA
przed chwileczką na TVN CNBC BIZNES było info, że PBG (czyli też HBPOLSKA) nie bedzie wykonawcą części A2.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
morfeusz ..
|
|
Temat:
HBPOLSKA
no to chyba 4 zł nam pęka  . Morfeusz wywalasz czy usredniasz ? :) bo gdzies wczesniej pisales ze jak przebije 4 to podziekujesz :) chyba ze chcesz podziekowac za niższe ceny :) pozdr.
|
|
Temat:
ACE
Kasi ślicznie dziękujemy za analize sprawozdania  . Sam w zasadzie zastanawiam się co się dzieje. Czy to tylko wpływ wyników, że nagle jest takie zainteresowanie ACE czy może coś drgnęło jesli chodzi o motoryzacje bo Groclin też sobie całkiem nieźle ostatnio radzi. Ktoś coś podejrzewa co tu się wyprawia??
|
|
cierpliwość popłaca  dzisiaj całkiem ładny początek i procentowo i nawet obrotem, chociaż jakiegos szału zakupów jeszcze nie ma ,, ale jeszcze poczekajmy
|
|
cisza przed burzą :) podobno czasem dobrze jest być tam gdzie nie ma dużo ludzi, bo jak się zbiegną to ... czekam cierpliwie
|
|
godzina handlu i 750zł obrotu uczymy się cierpliwości, uczymy ...
|
|
Temat:
ACE
no i nadeszła korekta. Chociaz mam wrażenie, że na tym papierze spadek 10% moze szybko zamienic sie w jakiś mniejszy. Obrót i różnice na zleceniach. Chyba żaden z "większych, którzy sie tu pakowali, nie zamierza wywalać, a większośc niskich zleceń ma mały wolumen. TAk więc reasumując, wydaje mi się, że odświeżymy się troche i pojedziemy dalej w góre.
|
|
no i jest zamkniecie powyzej 18 ;]
|
|
przy takich akcjach jak sprzedawanie po 1-3 sztuki stopa postawiles ? troche szkoda. ale kto wie czy przy tyh samych akcjach nie bedziesz mial znowu okazji zeby wejsc ;] ja nie patrze bo sie tylko denerwuje  czekam
|
|
jeszcze mam. Wczoraj niby ktos z zarzadu wywalil sporo, ale na NWZA ustalili ze bedzie emisja akcji z ceną 1 zł. wiec prawdopodobnie pod to info dzisiaj kola rośnie.
|
|
a gdzie upatrywalibyscie jakis opor co do ewentualnej korekty na tym papierku ??
|
|
wysokie ryzyko ?
|
|
Temat:
SYGNITY
przed chwilą usłyszalem w CNBC ze CIty "drastycznie" zmieniło rekomendacje dla SYgnity z KUPUJ na SPRZEDAJ
|
|
Temat:
DEVELIA
chyba taki ze LC Corp "może" uruchomić jeden z zawieszonych projektów w Łodzi lub Warszawie .
|
|
pakiecik 60 000 poszedł po 15zł.
|
|
dzisiaj też ktoś sie bawi pakietem 5000sztuk skacze po poziomach 1,71 1,72 1,73
|
|
Temat:
SYGNITY
melduje sie na 50zł
|
|
Temat:
SYGNITY
dajcie znać czy wystawiać to zlecenie za 50 , jesli jakas akcja jest , to sie pisze ;)
|
|
podczas sesji też poszedł taki pakiet chyba po 14,50 czy po 14,51 50 tyś papiera.
|
|
Temat:
MCI
ładnie w góre. kolejne zlecenia S dosc sprawnie rozbierane. gdzie to sie może zatrzymać ?
|
|
Temat:
SYGNITY
buldi nie jesteś sam  one for all, all for one
|
|
Temat:
ACE
Dla zainteresowanych: Dni inwestorów w ACE Skontaktuj się z ACE i dowiedz się więcej o nas! (2009/06/26) Wszyscy inwestorzy, akcjonariusze oraz analitycy, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę o ACE oraz przedyskutować nasze wyniki finansowe i operacyjne, a także perspektywy na rok 2009 i lata następne są proszeni o kontakt z naszym biurem RI (preferowany kontakt poprzez e-mail) w celu umówienia indywidualnego spotkania z przedstawicielem ACE w Warszawie. info z www.acegroup.lu/ACE/indexPol.a...
|
|
Temat:
SYGNITY
tak sobie myślę, że jeśli to min 13 letnie, a jak wyżej zostało powiedziane zwiększanie udziału przez LEgg Mason'a daje perspektywy na przyszłość, to czy znajdzie się, aż tak wielu którzy bedą chcieli sprzedawac pozniżej tego poziomu ?
|
|
Temat:
SYGNITY
główny udziałowiec zwiększa zaangażowanie. Ja nie widzę w tym nic złego
|
|
Temat:
SYGNITY
coś tu sie rusza . obrót rośnie, oby procenty poszły za nim
|
|
Temat:
IDMSA
Maniek napisał(a):Myślę że jak USA jutro będą na plusie to IDM też. No a jak mocno ( tak ze 40 %)spadnie to trzeba będzie uśredniać . jutro chyba nie ma sesji w stanach
|
|
racja, tylko te dołki coraz niżej
|
|
dokupilem  wydaje sie ze jedno dobre info i mamy rakiete w góre, a tak caly czas lekko w bok, ciut w dół, ciuteńke do góry. ale nic. cierpliwości
|
|
LCCorp = Czarnecki , a Czarnecki = LCCorp+GEtin :)
|
|
Temat:
IMPEXMET
powiało tajemnicą. chociaż mam nadzieję, że w trójkę mamy na myśli to samo info ze spólki: Cytat: Zarząd Impexmetal S.A. („Spółka”) informuje, Spółka otrzymała od Prokurenta Impexmetal S.A. informację, na podstawie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183 poz. 1538), o kupnie przez podmiot, w którym pełni on również funkcje nadzorcze, na sesji giełdowej w dniu 18 czerwca 2009 roku 100.000 sztuk akcji Impexmetal S.A. po średniej cenie 1,75 zł za jedną akcję oraz w dniu 23 czerwca 2009 roku 30.000 sztuk akcji Impexmetal S.A. po średniej cenie 1,65 zł za jedną akcję.
|
|
Temat:
MBANK
dzieki wielkie Wodzu
|
|
Temat:
MBANK
mam prosbe: czy ktos moglby mi wyjasnic dlaczego BRE ma rating CCC+ ?
|
|
kola tnie koszty : zwolnienia grupowe.
|
|
|
|
dzisiaj w wywiadzie dla CNbC BIZNES prezes Wojciechowski, powiedział o bardzo korzystnej transakcji - zakup działki po bardzo okazyjnej cenie. Działka pod ok. 500 mieszkań kupiona za ok 50% wartości. Po czym zastanawiał sie czy ten komunikat został juz wysłany na giełde czy nie. Układ z jakas grupą zajmująca sie budową dróg nie wyszedł, ale już pojawiła sie nowa oferta współpracy i beda sie dogadywać.
Ktoś jeszcze siedzi na tym papierze :) ?? Bo tutaj ostatnio strasznie nudnie między 11 a 12 zł .
|
|
dzisiaj cały czas w miejscu stoimy :/ 0,95-0,96 na dzis nie do przebicia ?
|
|
czyzby czekała nas zapowiadana przez speców od tehnicznej jazda na 1,18 ?
|
|
Temat:
CEDC
to nie pierwszy raz, kiedy jedna transakacja ustawia taki obrót. Jakoś wcześniej już o takie coś zauwazyłem. Ale kto to? co to? no to niestety nie wiem. Pewno jacyś giganci sie ustawiają.
|
|
Temat:
CEDC
dlugoterminowo na pewno bardzo dobra inwestycja. Co do usa i gpw, no to czesc inwestorow mocno kieruje sie tym jak CEDC wyglada za oceanem. Dzisiaj wiec wyrownalismy do usa. Sam też chetnie dorzucilbym jakas wieksza kwote na nizszych poziomach wiec ewentualne dalsze spadki jakos specjalnie mnie nie zasmuca
|
|
Temat:
CEDC
po wynikach w stanach za dobrze to nie wygląda. na ten moment 13% w dól :/
|
|
Temat:
GRAAL
ja już wysiadłem. 35% , może mało może dużo, zawsze coś co do tego spożycia ryb to chyba bedą sie starać żeby było coraz większe bo przeciez RYBA WPŁYWA NA WSZYSTKO :) reklamam budząca świadomość jest, teraz tylko dalsze wzrosty, czego posiadaczom akcji graala życze ;)
|
|
Temat:
VRG
w tym info z końca marca mówili o tym, że dają dodatkowe dwa miesiące na negocjacje, więc ja bym się spodziewał, że to będzie raczej końcówka maja.
|
|
Temat:
JWCONSTR
moim zdaniem polityka banków odnośnie kredytów mieszkaniowych znacznie, a nawet bardzo znacznie sie poprawia, szczegolnie dzieki programowi RODZINA NA SWOIM, bo już mówią o iluś tam tysiącach kredytów udzielonych (przy czym program jest chyba od lutego czy stycznia), a przewidują jeszcze więcej. Rząd zapowiada dalsze udogodnienia dla tego programu więc wszystko powinno iśc w dobrym kierunku. Widze w tym jakiegos pozytywa dla JWConstr, bo jak wiadomo budują przeważnie tanioche. Co do wartości fundamentalnej niech sie spece wypowiadają ;)
|
|
Temat:
CEDC
no i w góre
|
|
Temat:
VRG
o 14 ma byc gosciem w TVN CNBC BIZNES. Sytuaja jak na razie wyglada calkiem niezle ;] oby tak dalej
|
|
Temat:
VRG
walka trwa  jest zero może sie leciutko wybijemy
|
|
Temat:
VRG
i co to teraz bedzie ?? Jeszcze ta informacja o tym, że GALERIA CENTRUM upada :/ Czy czas sie zacząć martwic czy po prostu przeczekać ?? drugiej strony jak sie wczytać w tego newsa o 2 miesiącach, to nie jest to na spłate kredytu tylko na dalsze negocjacje wiec chyba oboje chcą sie dogadać na jakichś tam warunkach. No ale to tylko takie moje przewidywania.
|
|
Temat:
CEDC
nie jestescie sami :) ciepliwosc rzecz dobra ;] , ja tak czekam od poziomu 29,60 . Pytanie, czy warto dalej czekać ?? Osobiście wydaje mi sie ze TAK
|
|
wracając do wątku o gwiazdach przyszłej hossy. Wydaje mi sie ze CEDC moze byc jedna z nich, duzo przejęć, jesli zwroca koszty inwestycji i zaczna przynosic zyski, to moze byc iekawie. Poza tym spolka zostala moocno przeceniona. a Ostatnimi czasy pnie sie w góre. w perspektywie dluzszego czasu, mysle ze moze powroci na wysokie poziomy.
|
|
Temat:
CEDC
lokomotywa ciągnie jak trzeba #:d/ 30% w jakieś 10 dni.
|
|
Temat:
GRAAL
ktos ma pomysł co jutro z tym GRaalem bedzie ??
|
|
Temat:
GRAAL
no to tutaj też fruniemy. Tylko czemu jakiegoś większego pakietu na początku sesji nie wziałem ??
|
|
Temat:
GOBARTO
prawdopodobnie chodzi o to że DUDA "nie jest OK"
|
|
Temat:
VRG
up up and away  #:d/
|
|
a jednak GPW ju dzisiaj obraca ORCO. Prognozy troche przerazajace. prezes wysprzedawal akcje, zle prognozy analityków co do wynikw spólki. :
|
|
z tego co wyczytalem, to wstrzymali obrót akcjami do dnia prezentacji wyników -do końca marca obrotu ORCO nie bedzie. Ktoś ma na to pomysł ??
|
|
na wniosek spólki obrót akcjami zawieszony
|
|
taki news "Parkiet - 14-03-2009 08:27 Zbigniew Jakubas zamierza dokupić akcji J.W. Construction i ZA Puławy, ponieważ uważa, że ich wycena jest zbyt niska. "
|
|
Temat:
CEDC
ale jest poprawa #:d/
|
|
to dluga droga przed nami ;) chociaz jak na razie, powolutku zmierza do celu.
|
|
Temat:
CEDC
nagonka była, a obroty mizerne.
|
|
na razie u nas do orco cos sie nie moga inwestorzy przekonac. cieniutki obrót :/ ale dajmy im jeszcze troszke czasu ;)
|
|
Temat:
CEDC
ano nagonka. Z tym obrotem dla mnie jest troche dziwna sprawa. bo araz na poczatku sesji byla jakas transakcja na 140 000 akcji. i od razu obroty wskoczyly na 8 000 000. Do tej pory ugralo sie ok + 500 000. wiec nie wiem czy tak sie wszyscy rzucili na CEDC czy po prostu jedna wielka transakcja ustawila taki obrot.
|
|
Temat:
CEDC
na chwile obecną zysk na jeden wacik :) ale jest :) czekam z nadzieja na ten lepszy czas :)
|
|
Temat:
CEDC
udalo sie wejsc po 29,60
|
|
Temat:
POLNORD
|
|
Temat:
GOBARTO
no dzisiaj strzelając w 0,45 mozna bylo ugrać 20% , moze i wiecej, i jakos sie nie zanosilo na odwrocenie trendu. wszystko kwestia podejscia i strategii, a to raczej kwestie indywidualne. Dla niektorych no risk no fun. A jak widac, dzisiaj oplacalo sie zaryzykowac ;)
|
|
|
|
Jutro wyniki za 4 kwartał. Podobno ma byc dobrze :]
|
|
a kiedy jakas szansa na odbicie ?? bo na razie spadki spadki spadki :/
|
|
a co powiecie na to że prezes JW CONSTR od 1 marca chce podawać ceny w EURO ??
|
|