W zwiazku z zaistnialymi komunikatami obrazujacymi kłopoty w zarzadzaniu ta firma oraz nowa emisja ktora rozwodni kapital proponuje aby akcjonariusze ktorzy czuja sie pokrzywdzeni zaczeli cos robic w kierunku poprawienia wizerunku tej firmy :
Mozna sprawa zainteresowac Stowarzyszenie inwestorow indywidualnych oraz zapukac do innych instytucji nadzorujacych rynek
Uwazam ze firma jest w b trudnej sytuacji zagrozone sa przychody za 1 kw 2012 /serwis tej firmy na allegro nie dziala ktory generowal do 40% przychodow firmy/,a po forach mozna wyczytac iz firma ma roznorakie klopoty - ktore nie powinny miec miejsca z UWAGI iż:
-W minionym roku Spolka pozyskala z emisji akcji być moze takze Wasze pieniadze
- dokonala takze kolejnej emisji seria E
- w drodze jest jeszcze z tego co wiem kolejna emisja co wg mnie jest konwersja dlugu na akcje
Spolka moim zdaniem nie w pelni realizuje strategii zawartej w prospekcie emisyjnym w czwartym kwartale dokonala zakupu budynkow zamiast przeznaczyc uzyskane srodki
na cele wskazane w prospekcie oraz w celach zwiazanych z niedawna kolejna emisja
i cytat z raportu za 4 ty kwartal :
Ponadto, w analizowanym okresie Spółka dokonała zakupu trzech nieruchomości: lokalu w Staszowie, gdzie przeniesiono siedzibę firmy; budynku magazynowego w Staszowie, który do tej pory był dzierżawiony przez Emitenta; lokalu handlowego w Katowicach, gdzie obecnie znajduje się salon firmowy Spółki.
W analizowanym okresie Zarząd InwazjaPC S.A. nie zdołała także pozyskac finansowania na rozwój eksportu, które miała uzyskad z banku do konca września 2011 r., pod warunkiem uplasowania emisji akcji serii E do tego czasu. Na dzien sporządzenia niniejszego raportu, dwa banki wyrażają chęd udzielenia finansowania w postaci kredytu na rozwój eksportu."
dla przypomnienia
cele I szej emisji
W najbliższy wtorek, tj. 5 kwietnia br., na rynku NewConnect zadebiutuje firma InwazjaPC S.A. W ramach oferty prywatnej Spółka pozyskała kapitał na rozwój w wysokości 1,5 mln PLN. Uzyskane w ten sposób środki zostaną przeznaczone na rozszerzenie oferty asortymentowej o nowe produkty, rozbudowę modelu sprzedaży, usprawnienie zarządzania przedsiębiorstwem oraz na intensyfikację działalności operacyjnej na zagranicznych rynkach, co przyczyni się do dalszego wzrostu przychodów Spółki
cele drugiej emisji -link
inwestor.inwazjapc.pl/index.ph... /tekst powyzszy jest jedynie wyrazem mojej osobistej opinii,nie jest atakiem na firme a wskazaniem iz wiele spraw tu jest realizowanych nie do konca poprawnie
Oświadczam takze iz nigdy nie posiadalem ani nie zamierzam kupowac jakikolwiek akcji tej firmy oraz nie prowadze żadnych kontaktow handlowych ani nie mam nic wspolnego z ta firma /